Connect with us

رویداد های اخیر

واکنش‌ها به انفجار مسجد جامع گازرگاه هرات

Published

 on

(Last Updated On: سنبله ۱۲, ۱۴۰۱)

حملۀ روز گذشته (جمعه، ۱۱ سنبله) در مسجد جامع گازرگاه هرات با واکنش‌های زیاد داخلی وخارجی روبه‌رو شده است.

دفتر معاونت سازمان ملل متحد (یوناما) در کابل گفته است که کشتار غیرنظامیان به‌خصوص درعبادت گاه‌ها باید متوقف شود.

در اعلامیه یوناما آمده است: «یوناما حمله به مسجدی در هرات را که منجر به کشته و زخمی شدن ده‌ها تن از جمله تعدادی کودکان شده است، محكوم می‌‌كند. تداوم حملات به افغان‌های که با زندگی روزمره شان مصروف اند، ازجمله حضور درمکان‌های عبادت، باید متوقف شود.»

نماینده خاص امریکا برای افغانستان هم خواهان شناسایی، بازداشت و به کیفر رسیدن عاملان این حمله شده است.

درهمین حال، امارت اسلامی هم‌چنان گفته است که عاملان این حمله را شناسایی و مجازات خواهند کرد.

عبدالله عبدالله، رییس پیشین شورای عالی مصالحه وشماری دیگری از چهره‌های سیاسی نیز این حمله را نکوهش کرده‌اند و خواهان توقف حملات بر افراد ملکی به‌خصوص اماکن مذهبی شده‌اند.

شماری از باشندگان کابل هم با انتقاد از همچون حملات می‌گویند که این کار خلاف ارشادات دین مقدس اسلام است و عاملان آن باید مجازات شوند.

آنان از مسوولان نهادهای امنیتی کشور می‌خواهند که تدابیر جدی امنیتی را برای حفظ جان نماز گزاران، مساجد و اماکن مذهبی اتخاذ کنند.

به باور شهروندان، اگر حملات در داخل اماکن مذهبی ادامه یابد، میزان دلبستگی و رفتن مردم به مساجد کاهش خواهد یافت.

حمله بر مسجد جامع گازرگاه هرات منجر به کشته‌شدن مجیب الرحمن انصاری از عالمان شناخته شده کشور و ده‌ها تن دیگر شد.

در ادامه واکنش‌ها نماینده خاص امریکا برای افغانستان هم بر بازداشت و به کیفر رسانیدن عاملان این حمله تأکید کرده است.

کشورهای ایران، ترکیه و پاکستان نیز این حمله را نکوهش کرده‌اند.

با این حال، امارت اسلامی طی اعلامیه‌ای گفته است که عاملان این حمله را شناسایی و به کیفر خواهند رساند.

رویداد های اخیر

جاپان به افغانستان بیش از ۲۱ میلیون دالر کمک کرد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۷, ۱۴۰۲)

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) از کمک کشور جاپان به ارزش ۲۱.۶ میلیون دالر به بخش‌های صحت و آموزش افغانستان خبر داده است.

یونیسف حمایت جاپان به بخش‌های صحت و آموزش افغانستان را قابل ستایش دانسته است.

یونیسف در گزارشی روز گذشته (۲۶ مارچ) گفت ۱۸ میلیون دالر از این کمک‌‌ها برای تهیه واکسین‌های ضروری به بیش از ۱۸ میلیون کودک و مادر و ۳.۶ میلیون دالر دیگر برای ساخت زیرساخت‌های مکاتب دولتی در افغانستان هزینه خواهد شد.

براساس این گزارش، واکسین‌هایی که قرار است از این کمک‌ها برای کودکان و مادران در افغانستان تهیه شود، شامل سرخک، روتاويروس، تیتانوس، دیفتری، فلج اطفال، هپاتیت بی و غیره است.

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل هم‌چنان گفته است که این بودجه به یونیسف کمک می‌کند تا در جریان سال ۲۰۲۳ برای حدود ۱۰ میلیون کودک واکسین فلج اطفال تهیه کند.

اطلاعات نشرشده حاکی از آن است که ۳.۶ میلیون دالر از این کمک‌ها از طریق یونیسف برای فراهم‌سازی آب تصفیه‌شده و امکانات صحی برای ۱۰ هزار شاگرد از جمله ۵ هزار دانش‌آموز دختر در ۲۰ مکتب به مصرف خواهد رسید.

Continue Reading

رویداد های اخیر

انفجار در شهر کابل ۶ کشته و چندین زخمی برجا گذاشت

Published

on

(Last Updated On: حمل ۷, ۱۴۰۲)

سخنگوی فرماندهی امنیه کابل می‌گوید که در انفجار پس از چاشت امروز (دوشنبه) در چهارراه ملک اصغر از مربوطات حوزه دوم امنیتی شهر کابل، ۶ غیرنظامی جان باخته و چند تن دیگر به شمول سه تن از نیروهای امنیتی زخم برداشته‌اند.

خالد زدران در توییتر نگاشته است که حمله کننده انتحاری پیش از رسیدن به هدف از سوی نیروهای امنیتی در ایست بازرسی از پا درآمد.

عبدالنافع تکور، سخنگوی وزارت داخله، هم‌چنان گفته است که دست‌کم ۶ تن درپی این انفجار کشته و شماری دیگر زخمی شده‌اند.

آقای تکور گفته است پیش از آنکه عامل انتحاری به هدف برسد، توسط نیروهای امنیتی شناسایی شد و پس از کشته شدن او، مواد جاسازی شده در بدنش منفجر شد.

با این حال، شفاخانه ایمرجنسی کابل گفته که در نتیجه این انفجار ۱۲ زخمی به شمول یک کودک به این شفاخانه منتقل شده که دو تن آنان در جریان انتقال به این شفاخانه جان باختند.

تاکنون مسوولیت این انفجار را فرد و یا گروهی بر عهده نگرفته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: عملیات اخیر امارت اسلامی ضربه بزرگی به داعش در شمال افغانستان است

Published

on

(Last Updated On: حمل ۷, ۱۴۰۲)

زلمی خلیل‌زاد، فرستاده پیشین وزارت خارجه امریکا در امور افغانستان گفته است اگر ادعای امارت اسلامی در مورد کشتن سه عضو کلیدی داعش درست باشد، ضربه بزرگی به پیکر داعش در شمال افغانستان وارد شده است.

پس از آنکه ریاست عمومی استخبارات امارت اسلامی افغانستان از کشته شدن سه عضو برجسته داعش در شمال افغانستان خبر داد، زلمی خلیل‎زاد، فرستاده پیشین وزارت خارجه امریکا در امور افغانستان، خواستار افزایش تعامل میان امریکا و امارت اسلامی برای اجرایی شدن کامل توافق‌نامه دوحه شد.

وی این درخواست را صبح روز دوشنبه (۷حمل) در رشته تویت‌هایی در واکنش به ادعای امارت اسلامی مبنی بر کشتن اعضای کلیدی گروه داعش در بلخ مطرح کرده است. خلیل‌زاد گفته است که اگر ادعای امارت اسلامی مبنی بر کشته شدن مولوی ضیاءالدین، فرد شماره دوم شاخه خراسان داعش، ابوعمر افریدی، مشاور و سلمان تاجیکستانی، کارشناس آموزش و ساخت بمب این گروه تأیید شود، ضربه بزرگی به پیکر داعش در شمال افغانستان وارد شده است.

به گفته زلمی خلیل‌زاد، مبارزه با شاخه خراسان داعش از تعهدات امارت اسلامی در توافق‌نامه دوحه به امریکا است. ریاست عمومی استخبارات امارت اسلامی افغانستان گفته است که طی یک عملیات، شماری از اعضای رهبری شاخه خراسان داعش را در ولایت بلخ به هلاکت رسانده‌اند.

این ریاست افزوده است که افراد کشته شده در عملیات شب گذشته طراحی و اجرای حمله انتحاری علیه داوود مزمل والی ولایت بلخ را به عهده داشتند که منجر به کشته شدن وی و چند فرد دیگر شده بود.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!