Connect with us

رویداد های اخیر

واکنش‌های متفاوت به بیرون شدن نیروهای امریکایی از پایگاه بگرام

Published

 on

(Last Updated On: سرطان ۱۲, ۱۴۰۰)

آخرین هواپیمای حامل نیروهای امریکایی از پایگاه نظامی بگرام، شب گذشته (شب شنبه ۱۱سرطان) حوالی ساعت یک پرواز کرد.

نیروهای ارتش در حال حاضر امنیت بیرون و داخل این پایگاه نظامی را به عهده گرفته اند.

اما مردم می‌گویند که امریکا با افغانستان پیمان امنیتی داشت اما افغانستان در حال جنگ را تنها گذاشت.

پس از این که نیروهای امریکایی پایگاه بگرام بیرون شدند، مردم می‌گویند که برخی تجهیزات این پایگاه از سوی باشنده گان محل تاراج شده است. در حالی که منابع می‌گویند، امریکا سه میلیون ساز و برگ نظامی و غیرنظامی را در این پایگاه جا گذاشته است.

پایگاه نظامی بگرام مرکز ۲۰ سال فرماندهی جنگ امریکا در افغانستان، امریکایی‌ها به گونه کامل ناوقت‌های شب شنبه این محل را ترک کرده اند، ۵ هواپیمایی ترانسپورتی با پرتاب فشنگ سفید یعنی ترک ساحه نظامی، از آنجا رفته اند.

بشرمل، باشنده بگرام – پروان گفت:” نامردانه افغانستان آمده بودند و نامردانه شب گذشته افغانستان را ترک کردند و فرار نمودند.”

رحمت‌الله، باشنده بگرام – پروان گفت:” ساعت یک بجه شب بود که طیاره‌های شان رفتند و بعد از ساعت یک شب خاموشی شد.”

اما در این مساحت بزرگ [پایگاه بگرام] چی بود؟

– یک فرودگاه نظامی با دو باند پرواز

– ۳ آشیانه بزرگ

– یک برج کنترل

– چندین ساختمان پشتیبانی

– و ۱۳۰هزار متر مربع فضای پرواز.

در این پایگاه سه رییس جمهوری پیشین امریکا سفر داشتند.

حالا که نیروهای امریکایی اینجا را ترک کرده اند، منابع می‌گویند، امریکا نزدیک به سه میلیون ساز و برگ نظامی و غیرنظامی را برای ارتش افغانستان سپرده است.

دراین پایگاه یک زندان نیز وجود دارد که در دو بلاک حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ زندانی که بیشتر اعضای طالبان است حضور دارند.

گفته می‌شود زندانی‌ها از گروه داعش، القاعده و حقانی هم به شمول زندانیان خارجی همچون عرب، پاکستانی، تاجیکستانی و چینی در بند اند.

محمد حنیف، سرباز ارتش گفت:” امریکایی‌ها شب رفته اند و فرار نموده اند اما چرا؟ چون این کشور از ما است و ما از آن نگهداری می‌کنیم.”

با بیرون شدن نظامیان امریکایی از این پایگاه نظامی، نگرانی از حملات طالبان برای تصرف این بخش هم بالا گرفته است.

دولت وزیری، نظامی پیشین گفت:” طالبان اگر بخواهند به زور افغانستان بیایند، مردم آنها را قبول نمی‌کنند.”

بازار معروف به بازار امریکایی ها در چند متری پایگاه نظامی بگرام تجهیزات باقی مانده از نیروهای امریکایی اینجا به فروش میرسد، و شاید تا چند روز دیگر دیگه خبری از این تجهیزات هم نباشد.

باشنده گان محل تایید می‌کنند که پس از خروج نظامیان امریکایی از پایگاه بگرام، برخی‌ها، دست به تاراج شماری از تجهیزات پایگاه زدند.

آمر آغا، باشنده بگرام – پروان گفت:” یک شماری از مردم بعضی اموال را چپاول کردند و فروختند.”

پایگاه نظامی بگرام که ۲۰سال پیش به هدف پیکار با هراس‌افگنی و محو القاعده تاسیس شد، اکنون نه القاعده محو شده، جنگ ادامه دارد و مذاکرات صلح هم تا کنون بی‌نتیجه بوده مردم می‌گویند، امریکایی‌ها افغانستان را در وسط جنگ رها کرده و رفتند.

رویداد های اخیر

ملل متحد و نهاد های کمک رسانی بودجه کمک به افغانستان را به ۳.۲ میلیارد دالر کاهش دادند

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۶, ۱۴۰۲)

دفتر هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد یا «اوچا» روز دوشنبه اعلام کرد که این سازمان و نهادهای بشری بودجه برنامه کمک رسانی به افغانستان را برای سال ۲۰۲۳ به ۳.۲ میلیارد دالر تغییر داده اند که در مقایسه با ۴.۶ میلیارد دالر در اوایل سال جاری کاهش یافته است.

به گزارش رویترز، «اوچا» در بیانیه ای اعلام کرد که تغییر در بودجه برنامه کمک به دلیل «شرایط عملیاتی در حال تغییر» در پی محدودیت های امارت اسلامی افغانستان بر امدادگران زن به میان آمده است.

امارت اسلامی زنان را از کار با انجو ها و ملل متحد منع کرده است. نهادهای کمک رسانی هشدار داده اند که این امر روند کمک رسانی را به شدت متاثر می‌سازد.

در بیانیه اوچا آمده است که افغانستان یکی از بزرگ‌ترین بحران های بشردوستانه در جهان است و بیش از دو سوم جمعیت به کمک های بشردوستانه نیاز دارند.

مشخص نیست که چه مقدار از بودجه اصلاح شده توسط کمک کنندگان خارجی تامین می شود.

در سال ۲۰۲۲، ملل متحد از برنامه درخواست ۴.۴ میلیارد دالری برای افغانستان، ۳.۲ میلیارد دالر به دست آورد. به گفته این سازمان، تعداد نیازمندان امسال نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

اداره انکشافی سازمان ملل متحد در ماه اپریل پیش بینی کرد که در صورت کاهش ۳۰ درصدی کمک ها، اقتصاد افغانستان منقبض خواهد شد و تورم افزایش خواهد یافت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

معاون والی بدخشان در انفجار موتر بمب جان باخت

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۶, ۱۴۰۲)

مسئولان محلی در بدخشان تایید می‌کند که دو تن به شمول نثار احمد احمدی، معاون والی این ولایت در نتیجه انفجار موتر بمب صبح امروز (سه شنبه، ۱۶ جوزا) در شهر فیض آباد جان باختند.

این انفجار حوالی ساعت ۸:۱۵ صبح در چهارراهی محکمه در شهر فیض آباد رخ داد.

معزالدین احمدی، رئیس اطلاعات و فرهنگ بدخشان می‌گوید که شش تن دیگر در این حمله زخم برداشتند.

او می افزاید که مجروحین حادثه به شفاخانه ولایتی منتقل گردیده و تحقیقات بیشتر در این مورد از سوی نهاد های کشفی و استخباراتی جریان دارد.

مسئولیت این حمله را تاکنون فرد یا گروهی برعهده نگرفته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شورای پناهندگان ناروی با مشارکت کارمندان زن و مرد فعالیت‌اش را در کندهار از سرگرفت

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۵, ۱۴۰۲)

شورای پناهندگان ناروی اعلام کرده که توانسته است بعضی از عملیات بشردوستانه خود را در ولایت کندهار و مناطق دیگر افغانستان از سر بگیرد.

یان اگلند، منشی عمومی شورای پناهندگان ناروی امروز (دوشنبه، ۱۵جوزا) در صحفه تویترش نگاشته است: «شورای پناهندگان ناروی توانسته بعضی از عملیات بشردوستانه خود را در کندهار و همچنین تعدادی از مناطق دیگر در افغانستان از سر بگیرد.»

اگلند افزود: «تمام کار ما به طور یکسان برای زنان، مردان، دختران و پسران است و با مشارکت برابر کارمندان بشری زن و مرد.»

امارت اسلامی افغانستان تاکنون در این باره اظهار نظر نکرده است.

این در حالی است که ماه گذشته، رییس شورای پناهندگان ناروی گفته بود مقام‌های ارشد امارت اسلامی به او گفته اند که در حال نهایی‌کردن دستور العمل‌هایی اند که به زنان اجازه بدهد کار با سازمان‌های غیردولتی را از سر گیرند.

در آن زمان یان اگلند در گفتگو با اسوشیتدپرس همچنان از جامعه جهانی خواسته بود افغانستان را فراموش نکنند و این کشور را کمک کنند. او از حکومت نیز خواسته بود اگر با جامعه جهانی همگام شوند میلیاردها دالر به افغانستان سرازیر خواهد شد.

هرچند در آن زمان این مسأله از سوی امارت اسلامی رد و یا تایید نشد، اما رییس شورای پناهندگان ناروی گفته بود که امارت اسلامی در حال کار روی نهایی‌سازی این دستورالعمل است.

ایگلند که ماه گذشته به افغانستان سفر کرده بود و با شماری از مقام‌های ارشد امارت اسلامی دیدارهای داشت به اسوشیتدپرس گفت این اطمینان را که زنان با نهایی‌شدن این دستورالعمل کار با سازمان‌های بین‌المللی کمک‌رسان را در افغانستان از سرخواهند گرفت از سوی حکومت دریافت کرده است.

ایگلند گفته بود: «هر توافقی که در کندهار به دست بیاید، می‌تواند تاثیر ملی داشته باشد، دستورالعمل‌ کار زنان نیز نزدیک به نهایی‌شدن است، این چیزی است که به من ابلاغ شده اما جدول زمانی در این خصوص ارایه نشده است و نیز جزییات بیشتر در این زمینه وجود ندارد، اما احتمالاً این دستورالعمل‌ها طرز لباس، تفکیک جنسیتی درمحل کار و یک همراه برای سفر را در بر می‌گیرد.»

با این حال، آقای ایگلند هشدار داده بود که شورای پناهندگان ناروی در صورت عدم بازگشت زنان و دختران به کار و تحصیل، ۴۰ درصد از بودجه خود را برای افغانستان از دست خواهد داد.

او افزوده بود: «به افغانستان پشت نکنید در حالی که کشورهای عضو ناتو و امریکا میلیاردها دالر را در جنگ اوکراین به مصرف می‌رسانند، به طالبان (امارت اسلامی) هم می‌گویم که تغییر در رفتار و پالیسی شان می‌تواند منجر به سرازیرشدن میلیاردها دالر پول به افغانستان شود.»

شورای پناهندگان ناروی همچنان ۲۲۰ نفر از ۱۵۰۰ نیروی کاری خود را اخراج و پنج دفترش را تعطیل کرده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!