Connect with us

رویداد های اخیر

واکنش‌ها به نامه‌ی وزیرخارجه امریکا به رییس جمهور غنی

Published

 on

(Last Updated On: حوت ۱۸, ۱۳۹۹)

نامه وزیر خارجه امریکا به رییس جمهور افغانستان در باره ادارۀ موقت و تشکیل یک کنفرانس بزرگ مانند کنفرانس بن واکنش‌ها تند را بر انگیخته است.

در هفتمین سالروز درگذشت مارشال محمد قسیم فهیم امروز (دوشنبه ۱۸حوت) بیشترین صحبت‌ها روی این نامه متمرکز بود.

امرالله صالح، معاون نخست رییس جمهور به این نامه وزیر خارجه امریکا را ننگ نامه عنوان کرد و گفت که در “برابر آن مثل امام حسین ایستاده شده و مرمی طالبان و پاکستان را به صلح آمرانه که در این نامه ذکر شده است ترجیح میدهد.

آقای صالح در این باره گفت:”یکی از بندها این است که ما نیاز به شورای عالی انفاذ شریعت داریم، کشوری که در دامنش مولانا زاده شده و ملک که نام فرزندش ابوحنیفه است، حالا دو تا ملا از مدرسه حقانیه بیایند و بگویند که بیاید که ما از سر برای تان سند مسلمانی بدهم، من در پای این “سند ننگ” ابداً امضا نمی کنم.”

معاون رییس جمهور می‌گوید که حکومت از این نامه نگران نیست و نه تغییری در موقفش خواهد آمد.

به گفته‌ی آقای صالح این طرح مانند پلی لرزانی است که اگر اصلاح نشود سرنوشت ۳۵ میلیون شهروند کشور را به قهقرا می‌برد.

صالح افزود:”اگر سر انتخابات طالب به توافق می‌رسد، رییس جمهور دوره اخیرش است، سر تاریخ انتخابات می‌توانیم حرف بزنیم ولی معامله بین ۲۰ نفر در یک اتاق که باز بیایند نسخه انحلال قانون ما را، نظام ما را و دست آوردهای ما را از همه مهمتر حق رای را از مردم افغانستان بگیرند، ابداً، ابداً ابداً.”

حامد کرزی، رییس جمهور پیشین کشور که در این نشست شرکت کرده بود گفت:” من به یک فکر بودم، خلیلی به یک فکر و مارشال به دیگر فکر، اما یک روز هم نشد که مجلس ما بیرون براید رازه مملکت بود، نباید راز مملکت بیرون شود.”

عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی، می‌گوید که این نامه به وی نیز سپرده شده و جامعه جهانی برای صلح فوریت را در نظر گرفته اند که کنترول آن در دست حکومت نیست.

عبدالله در این باره گفت:”امروز بالای مردم افغانستان یک روز بسیار دشوار است، وقتی در ننگرهار سه نفر شهید شدند تمام کارمندان رادیو رخصت شدند، اگر تنها اهل رسانه را در نظر بگیریم، از راننده اش که خود را در خطر حس می کند تا خانه سامان و هر کسی که است، علما و جامعه مدنی، هیچ کس در مصئونیت نیست.”

رییس شورای عالی مصالحه ملی می‌گوید که حکومت باید در نخست عملکرد خود را ببیند.

عبدالله افزود:”ما خود را فرش راه مردم کنیم، با مردم حاضر استند که ده بار بیشتر در کنار ما قربانی بدهند، امروز هم از خارجی شکایت، دیروز هم از خارجی شکایت همی خارجی است در دنیا است، موثر هم است، خوب هم است وبد هم باید اول افراط و تفریط را در رویه خود ببینیم.”

شماری از سیاست گران دیگر نیز نامه امریکا را بی صلاحیت ساختن مردم میدانند، اما عده ای می گویندکه باید برای صلح قربانی داده شود.

محمد محقق، مشاور رییس جمهور در امور سیاسی و امنیتی، در این باره گفت:”افغانستان در حالت بسیار احساس قرار گرفته ما تقربین از حالت اختیار هم مردم افغانستان خلاص شده روان است چون دنیا عجله دارد در مورد افغانستان.”

عزیزالله دین محمد، معاون شورای عالی مصالحه ملی، در این باره میگوید:”صلح که میخواهید به گپ های تلخ و مقابله نمیشود، همه روزه مردم میمرند، مردم قربانی میدهند و مردم از جنگ خسته شده اند.”

سخنرانان در این نشست همچنان، از کار کرد و تلاش های مارشال محمد قسیم فهیم به ویژه در بخش صلح قدردانی کرده و وی را شخصیت بی مثال میدانند.

مارشال محمد قسیم فهیم، هفت سال پیش در ۱۸هم حوت بنابر بیماری که عاید حالش بود درگذشت.

از سوی دیگر برخی سیاست‌گران پیش‌نویس توافق‌نامه صلح افغانستان را مبهم می‎خوانند.

آنان می‌گویند اگر این طرح عملی گردد و دولت افغانستان و طالبان به توافق برسند، سرنوشت گروه‌های هراس‌افگن دیگر در افغانستان چه خواهد شد.

در این میان کمیسیون مستقل حقوق بشر هشدار می‌دهد که اگر ارزش‌‎های حقوق بشری در توافق صلح نادیده گرفته شود، طرح پذیرفتنی نخواهد بود.

پیش نویس توافق نامه صلح افغانستان که از سوی امریکا ریخته شده و به دولت افغانستان، احزاب و جریان‌های سیاسی و طالبان سپرده شده است، واکنش‌هایی را به همراه شده است.

در بخش نخست این طرح بر تضمین حقوق کودکان و زنان پافشاری شده و آمده که قانون اساسی ۲۰۰۴ به عنوان نمونه نخستین برای تدوین قانون اساسی آینده خواهد بود.

در بخش نخست پیش نویس گفته شده که قانون اساسی آینده، زمینه انتخابات را فراهم خواهد کرد.

پیش نویس توافق نامه صلح افغانستان به بخش شامل اصول رهنمودی برای آینده افغانستان، حکومت انتقالی صلح و آتش بس دایمی را شامل می شود.

رویداد های اخیر

رئیس الوزرا امارت اسلامی افغانستان پیروزی اردوغان را تبریک گفت

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۸, ۱۴۰۲)

ملا محمد حسن آخند٬ رئیس الوزرا امارت اسلامی افغانستان پیروزی رجب طیب اردوغان را در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ترکیه تبریک گفت.

در پیام ملا محمد حسن آخند عنوانی آقای اردوغان آمده است: «پیروزی شما را در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ترکیه به شما و ملت برادر و دوست ترکیه تبریک گفته، از خداوند متعال یک ترکیه قوی، با ثبات و در خدمت دين مبين اسلام که اين کشور در منطقه و جهان از اهمیت ویژه یی برخوردار است خواهانم. دوستی دو ملت افغان و ترک مستدام باد!»

هرچند ترکیه مانند سایر کشورها امارت اسلامی افغانستان را به رسمیت نشناخته اما روابط نزدیک دیپلوماتیک و نیز همکاری‌های تجاری و اقتصادی با افغانستان دارد و نیز در دو سال گذشته میلیون‌ها دالر به افغانستان کمک کرده است.

این درحالی است که دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ترکیه دیروز (یک شنبه ۷جوزا) برگزار شد٬ رجب طیب اردوغان با کسب بیشترین آرا به حیث رییس جمهوری ترکیه انتخاب شد.

اردوغان پس ازاعلام نتایج در جمع انبوه از هوادارانش حضوریافت و وعده داد برای ترکیه سخت کار خواهد کرد.

کمال قلیچداراوغلو رقیب اردوغان در انتخابات از روند انتخابات اعتراض و ادعا کرد اردوغان با استفاده ازامکانات دولتی انتخابات را برنده شده است.

جوبایدن رییس جمهورامریکا پیروزی اردوغان درانتخابات را به او تبریک گفته است، ولادیمیرپوتین رییس جمهور روسیه نیز از برنده شدن اردوغان درانتخابات ابراز خرسندی کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر مهاجرین: جامعه جهانی نباید افغان‌ها را فراموش کند

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۷, ۱۴۰۲)

وزیر امور مهاجرین و عودت‌ کنندگان امارت اسلامی افغانستان گفته است که جامعه جهانی نباید افغان‌ها را فراموش و با موضوعات بشری برخورد سیاسی کند.

خلیل الرحمن حقانی روز یکشنبه (۷ جوزا) در مراسم توزیع کمک به نیازمندان در کابل گفت: «از تمام کشورهای جهان می‌خواهیم که سیاست و رسمیات ومسایل نظامی را یک طرف بگذارند. مهاجرت قوانین خاص خودرا دارد. وزارت مهاجرین برای حل مشکلات مهاجرین ایجاد شده است.»

وی افزود که اکنون در سرتاسر افغانستان صلح برقرار شده است و جامعه جهانی به جای مجبور ساختن افغان‌ها به مهاجرت، با آنان در بازگشتاندن پناهجویان افغان همکاری کند.

آقای حقانی گفت: «جامعه جهانی سهولت‌های معیشتی و رفت و آمد را فراهم کند. جامعه جهانی نباید مردم افغانستان را فراموش کند.»

در افغانستان خانواده های زیادی با فقر و تنگ دستی دست وپنجه نرم می‌کنند از این رو زنان و مردان زیادی در برنامه های کمکی صف‌های طولانی می‌کشند.

در میان این زنان نیازمند، کسانی هستند که حتی مجبور شده اند تا فرزندان شان را به فرزندی دیگری بدهند تا از بهر گرسنگی جان نبازند.

گلنار، یکی از زنان بی بضاعت گفت: «از مجبوری دخترم را به خواهر خود دادم. توانایی نان و لباس او را نداشتم.»

شکیبا، زن دیگر بی بضاعت گفت: «شوهرم بیکار است. چهار نفر در خانه فامیل هستیم.»

هرچند این کمک‌ها می‌تواند برای مدت کوتاه مشکل این خانواده ها را حل کند ولی خواست‌ها این است که برای از بین بردن فقر برنامه های بزرگتر و دایمی روی دست گرفته شود.

فریدالدین نوری، مسئول موسسه زنان برای زنان گفت: «ده قلم مواد توزیع می‌شود. این مواد سه ماه برای یک خانواده پنج الی هفت نفری کفایت می‌کند. توازن تغذیه را هم درنظر گرفته ایم. بطول مثال این کمک‌ها شامل آرد، برنج، دال، بوره، چای و نمک می‌شود.»

نهاد های بین المللی بارها از وخامت اوضاع بشری در افغانستان هشدار داده اند اما جامعه جهانی هنوز امکانات مالی اندکی در اختیار سازمان های بشری قرار داده اند تا به نیازمندان در افغانستان رسیدگی کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ایجاد کمیته مشترک برای تسهیل تردد اتباع افغانستان و پاکستان

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۷, ۱۴۰۲)

وزارت امور خارجه‌ی امارت اسلامی افغانستان اعلام کرده است که یک کمیته‌ی مشترک میان بخش قنسولی این وزارت و سفارت پاکستان در کابل برای تسهیل تردد اتباع دو کشور ایجاد می‌شود.

بر اساس اعلامیه‌ی این وزارت، روی تشکیل این کمیته در دیدار روز گذشته (شنبه، ۶جوزا) امیرخان متقی، وزیر خارجه و عبدالرحمان نظامانی، سفیر پاکستان در کابل، توافق صورت گرفته است.

در این اعلامیه که در صفحه‌ی تویتر حافظ ضیا احمد، معاون سخنگوی وزارت خارجه‌ منتشر شده، آمده است که در مورد ایجاد این کمیته به درخواست و تاکید آقای متقی توافق صورت گرفته است.

او افزوده که سفیر پاکستان در این دیدار خواستار افزایش مدت ویزای محصلین پاکستانی که برای تحصیل به افغانستان می‌آیند، شده است.

به گفته‌ی معاون سخنگوی وزارت امور خارجه‌، در رابطه به این موضوع متقی به سفیر پاکستان اطمینان داده است.

همچنان حافظ ضیا احمد در ادامه نوشته است که در این دیدار سفر وزیر امور خارجه‌ به پاکستان در رأس یک هیأت سیاسی و تجارتی مثبت ارزیابی شده و دو طرف بر تداوم همکاری مؤثر دو جانبه تأکید کرده‌اند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!