Connect with us

رویداد های اخیر

واکنش تند امارت اسلامی به حمله هوایی پاکستان در خاک افغانستان

منتشر شده

در

حکومت سرپرست افغانستان عملیات هوایی پاکستان در برخی از مناطق این کشور را به شدت محکوم کرد و هشدار داد که چنین حوادثی، عواقب بسیار بدی در پی دارد که اداره آن در دست پاکستان نخواهد بود.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی افغانستان دقایقی پیش در شبکه‌ای ایکس، اقدام جیت‌های پاکستانی در بمباران اماکن مسکونی افراد ملکی در ولایت خوست و پکتیکا را محکوم کرد.

سخنگوی امارت اسلامی افزود که درپی این حملات هشت نفر از جمله سه کودک کشته شدند و ادعای طرف پاکستانی مبنی بر کشته شدن عبدالله شاه (که منابع امنیتی در پاکستان آن را یکی از سرکردگان گروه تروریستی تحریک طالبان پاکستان معرفی می‌کنند) بی اساس است.

وی اقدام پاکستان را «بی پروا و منجر به نقض حاکمیت ملی افغانستان» توصیف کرد و هشدار داد: «چنین حوادثی می‌تواند عواقب بسیار بدی در پی داشته باشد زیرا از اختیار پاکستان بیرون خواهد بود.»

مجاهد خطاب به دولت جدید در پاکستان نگاشته است که: «مردم پاکستان و دولت ملکی جدید باید برخی از جنرال‌های اردو را از ادامه سیاست‌های اشتباه خود به نفع جهت‌گیری‌های دیگر مانند ۲۰ سال گذشته و تخریب روابط ۲ کشور مسلمان همسایه باز دارند.»

وی تاکید کرد: امارت اسلامی افغانستان که تجربه طولانی مبارزات آزادی خواهانه با ابرقدرت های جهان را دارد، اجازه حمله به خاک خود را به کسی نمی‌دهد. لذا پاکستان نباید افغانستان را به دلیل عدم کنترول، بی‌کفایتی و مشکلات در قلمرو خود مقصر بداند.

سخنگوی امارت اسلامی افغانستان افزود که این کشور به کسی اجازه نمی دهد با استفاده از خاک افغانستان به امنیت دیگر کشورها آسیب برساند.

براساس گزارش‌ها، منابع امنیتی پاکستان صبح امروز اعلام کردند که این کشور در پاسخ به حمله اخیر عناصر تروریستی به یک مرکز نظامی در وزیرستان شمالی که طی آن هفت نفر از جمله ۲ افسر اردو کشته شدند، دست به اقدام مقابله جویانه علیه لانه‌های تروریستی در خاک افغانستان زد.

گفته می‌شود یک گروه شبه‌نظامی وابسته به «حافظ گل بهادر» مسوولیت عملیات انتحاری و حمله علیه نیروهای امنیتی پاکستان را برعهده گرفته است.

درپی این حمله آصف علی زرداری رئیس جمهور پاکستان اعلام کرد که این کشور انتقام سختی از تروریست‌ها خواهد گرفت و اجازه نخواهد داد تروریسم چه در داخل یا از خارج نیروهای مسلح پاکستان را هدف قرار دهد.

رسانه‌های پاکستانی به نقل از منابع موثق مدعی شدند که پایگاه‌های متعلق به تروریست‌های تحریک طالبان پاکستان موسوم به «تی‌تی‌پی» در «خوست و پکتیکا» هدف بمباران جنگنده‌های نیروی هوایی پاکستان قرار گرفته و طی آن تعداد زیادی از عناصر ضدپاکستانی کشته شدند.

هنوز هیچ منبع رسمی در پاکستان این عملیات را تایید یا رد نکرده است.

رویداد های اخیر

امارت اسلامی گزارش ملل متحد در مورد افغانستان را «نادرست و تبلیغاتی» خواند

Published

on

امارت اسلامی افغانستان گزارش سه‌ماهه اخیر سازمان ملل متحد درباره وضعیت افغانستان را رد کرده و آن را «نادرست و تبلیغاتی» خوانده است.

در بخشی از این گزارش آمده است که طی سه ماه (از اول فبروری تا ۳۰ اپریل) ملل متحد ۲ هزار و ۲۹۹ حادثه مربوط به مصونیت و امنیت را به ثبت رسانده است که افزایش سه درصدی را نسبت به مدت زمان مشابه در سال گذشته نشان می‌دهد. در این مدت، ۱۷۵ مورد سرقت نیز به ثبت رسیده که هفت درصد بیشتر از حوادث مدت زمان مشابه در سال گذشته است.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، با نشر اعلامیه‌ای امروز (شنبه) گفت که این گزارش بر اساس معلومات نادرست تهیه شده و تلاش صورت گرفته تا در مورد وضعیت جاری افغانستان نگرانی ها ایجاد گردد.

به گفته وی، در حالی که امنیت افغانستان اکنون از هر زمان دیگر بهتر شده و مردم در فضای آرام زندگی می‌کنند، اما در گزارش ملل متحد تلاش شده است تا وضعیت کشور نابسامان جلوه داده شود و پیشرفت‌ها نادیده گرفته شوند.

مجاهد همچنین افزود که در این گزارش، برخی رویدادهای جنایی به اشتباه به عنوان حوادث امنیتی تعبیر شده‌اند؛ در حالی که میزان چنین رویدادهایی در بسیاری از کشورهای دیگر نسبت به افغانستان بیشتر است.

سخنگوی امارت اسلامی با تأکید بر ثبات و امنیت موجود در کشور گفت: «به مردم خود اطمینان میدهیم که با تبلیغات حلقات مغرض در رابطه به امنیت و ثبات کشور خود نگران نشوند، زیرا افغانستان نسبت به هر زمان دیگر در امنیت کامل قرار دارد و مردم در زیر سایه نظام اسلامی به زندگی خود ادامه می دهند.»

او به عنوان نمونه از سفرهای داخلی دو میلیون افغان در ایام عید یاد کرد و آن را نشانه‌ای از اعتماد عمومی به امنیت و آرامش در کشور دانست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ترکمنستان و اتحادیه اروپا درباره امنیت منطقه‌ای و افغانستان گفتگو کردند

Published

on

احمد قربان‌اف، معاون وزیر امور خارجه ترکمنستان، و پائولا پامپالونی،  رئیس بخش آسیا در روابط خارجی اتحادیه اروپا، با هم دیدار و درباره نگرانی‌های امنیت منطقه‌ای، به‌ویژه وضعیت افغانستان، گفتگو کرده اند.

در این دیدار، جانب ترکمنستان سیاست خود را بر پایه بی‌طرفی، احترام به کشورهای همسایه و عدم مداخله در امور داخلی دیگر کشورها تأکید کرد. ترکمنستان تعهد خود را به ابتکاراتی که هدف آن تقویت صلح و توسعه پایدار در افغانستان است، از جمله ارائه کمک‌های بشردوستانه و حمایت از تلاش‌های صلح، مجدداً اعلام کرد.

در این ملاقات، همچنین به پروژه های زیربنایی مهم مانند خط آهن ترکمنستان – افغانستان و توسعه مسیر های جدید انرژی و ترانسپورتی پرداخته شد.

دو طرف بر اهمیت ادامه گفتگوها تأکید کرده و آمادگی خود را برای تعمیق همکاری‌ها در زمینه اولویت‌های مشترک ابراز نمودند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

در پی جنگ ایران و اسرائیل، افغانستان برای تأمین برخی اقلام غذایی به روسیه روی آورده است

Published

on

در پی آغاز درگیری میان ایران و اسرائیل، افغانستان برای تأمین برخی از اقلام غذایی مورد نیاز خود، مذاکراتی را با روسیه آغاز کرده است. عطاء الله عمری، سرپرست وزارت زراعت، آبیاری و مالداری با اعلام این موضوع در حاشیه کنفرانس اقتصادی سن‌پترزبورگ گفت که هرگونه اختلال در واردات از ایران می‌تواند امنیت غذایی کشور را تحت تأثیر قرار دهد.

ایران یکی از تأمین‌کنندگان اصلی برخی محصولات غذایی از جمله لبنیات به افغانستان است، اما ادامه جنگ میان این کشور و اسرائیل، نگرانی‌هایی را در مورد توقف جریان واردات ایجاد کرده است.

عمری به خبرگزاری رویترز گفت: «افغانستان به دنبال خودکفایی در تولیدات زراعتی است، اما همچنان در تأمین برخی اقلام اساسی به واردات وابسته‌ایم. در صورت بروز مشکل در مبادلات با ایران، این موضوع بدون شک بر وضعیت تأمین غذا در کشور اثر خواهد گذاشت.»

روسیه که بزرگ‌ترین صادرکننده گندم در جهان است، به همراه قزاقستان، تأمین‌کنندگان اصلی گندم و آرد برای افغانستان به شمار می‌رود. روسیه همچنان به افغانستان بوره و روغن نباتی صادر می‌کند. به گفته سرپرست وزارت زراعت، کابل اکنون درخواست واردات گندم به‌جای آرد از روسیه را مطرح کرده است.

افغانستان در سال ۲۰۲۴ بزرگ‌ترین واردکننده آرد از روسیه بود و تولید داخلی گندم را در سال گذشته ۱۰ درصد افزایش داده و به ۴.۸۳ میلیون تُن رسانده است. با این حال، مصرف سالانه گندم در کشور به حدود ۶.۸ میلیون تُن می‌رسد.

سرپرست وزارت زراعت در گفتگو با رویترز همچنین نسبت به وضعیت نزدیک به ۴.۵ میلیون مهاجر افغان ساکن ایران ابراز نگرانی کرد و گفت: «هر آسیبی که به ایران وارد شود، برای ملت ما نیز نگران‌کننده است، به‌ویژه برای مهاجرین افغان که در آنجا زندگی می‌کنند و برادران ما هستند.»

گفتنی است که روسیه در ماه اپریل سال جاری، امارت اسلامی را از فهرست گروه‌ه های ممنوعه حذف کرد و زمینه عادی‌سازی روابط با آن را فراهم نمود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!