Connect with us

جهان

واکنش رهبران جهان به درگذشت ملکه بریتانیا

Published

 on

(Last Updated On: سنبله ۱۸, ۱۴۰۱)

دقایقی پس از اعلام رسمی درگذشت ملکه الیزابت دوم توسط بریتانیا، شمار زیادی از رهبران جهان، از جو بایدن، رئیس جمهور امریکا تا نرندرا مودی و شهباز شریف، صدراعظمان هند و پاکستان به آن واکنش نشان دادند.

بایدن او را «مایه آرامش و افتخارات چند نسل از مردم بریتانیا» توصیف نمود.

کاخ سفید با انتشار یک بیانیه به نقل از بایدن نوشته است که:« الیزابت دوم سیاستمدار ثابت قدمی بود که اتحاد بریتانیا و امریکا را عمیق و خاص کرد.»

دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین امریکا، نیز با ابزار تسلیت از دوستی سخاوتمندانه، بصیرت و شوخ طبعی ملکه الیزابت توصیف کرده است.

باراک اوباما، رئیس‌ جمهور پیشین امریکا با فرستادن درود به الیزابت دوم، از سلطنت وی «که توام با ظرافت و حسن مسئولیت» بود ستایش کرد. اوباما در تحسین شیوه زمامداری الیزابت دوم نوشت: «او هم گوش شنوایی داشت هم استراتژیک فکر می‌کرد و هم منشأ موفقیت‌های دیپلماتیک قابل توجهی بود.»

ملکه الیزابت پس از ۷ دهه سلطنت در کنار خانواده‌اش روز پنجشنبه (۱۷سنبله) در اسکاتلند درگذشت. او که در سال ۱۹۵۲به سلطنت رسید،‌ کهن‌سال‌ترین ملکه بود و طولانی‌ترین سلطنت را در این کشور داشت.

انتونیو گوترش، رئیس عمومی سازمان ملل، در پیامی نوشت که:«ملکه دوست خوب سازمان ملل متحد بود و در خلال ایام پر تحول گذشته حضورش مایه اطمینان خاطر بود.»

همچنان، اعضای شورای امنیت در جریان نشست اضطراری خود در مورد اوکراین، به احترام درگذشت ملکه یک دقیقه سکوت کردند.

نرندرا مودی، صدراعظم هند، در پیامی از «شخصیت با وقار و نجیب» ملکه ستایش کرد که «برای ملتش رهبری تاثیرگذار بود.»

همین طور، شهباز شریف، صدراعظم پاکستان نیز در پیامی به «همدردی با مردم و حکومت بریتانیا» اکتفا کرده است.

الیزابت دوم پس از درگذشت پدرش،‌ جورج ششم در ششم فبروری ۱۹۵۲،‌ ملکه بریتانیا شد و مراسم تاج‌گذاری اش‌ یک سال و چهار ماه بعد،‌ در ۲ جون ۱۹۵۳ برگزار شد. اکنون پس از مرگش، لیز تراس، صدراعظم بریتانیا، نام پادشاه جدید را «شاه چارلز سوم» اعلام کرد و به او اعلام وفاداری کرد.

جستین ترودو، صدراعظم کانادا، کشوری که اهمیت زیادی به جایگاه ملکه در سیاست و فرهنگ خود داده است، مرگ الیزابت دوم را «مایه اندوه بزرگ» دانسته و با یادآوری از گذشته گفته است که «او حضور دایمی در زندگی مردم کانادا داشت و برای همیشه بخش مهمی از تاریخ کانادا خواهد بود.»

در حالیکه فرانک اشتاین مایر، رئیس جمهور آلمان در پیامی گفته است که ملکه «زنی بود که به کشور خود شکل داد»، ایمانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، او را « تجسمی از تداوم و وحدت مردم بریتانیا در ۷۰ سال گذشته و دوست فرانسه» خوانده است.

همچنان، شیخ محمد بن راشد آل مختوم، معاون امیر امارات متحده و حاکم دُبی، گفته است که «علیاحضرت ملکه الیزابت یک چهره شاخص جهانی بود که بهترین خصوصیات ملت و مردم خود را تمثیل می‌کرد.»

پدرو سانچز، صدراعظم اسپانیا هم از الیزابت دوم بعنوان «چهره مهم بین‌المللی» یاد کرد که نقش مهمی در تاریخ بریتانیا و اروپا ایفا کرده است. رئیس دولت اسپانیا با ابراز تسلیت به خانواده سلطنتی و ملت بریتانیا با کلیه کشورهای مشترک‌المنافع ابراز همدردی کرد.

پادشاه بلجیم و همسرش هم  ضمن تمجید از شخصیت ملکه بریتانیا از او به عنوان «فردی خارق‌العاده یاد کردند.»

جاسیندا آردرن، صدراعظم زیلاند جدید به‌عنوان یک کشور مشترک المنافع گفت که به زودی مقدمات برگزاری مراسم یادبود دولتی برای ملکه الیزابت دوم برگزار می‌شود.

اورزولا فن‌درلاین، رئیس کمیسیون اروپا در بیانیه‌ای ملکه بریتانیا را «یکی از محترم‌ترین شخصیت‌ها در سراسر جهان توصیف کرد.

وی در توییتی نوشت: «او شاهد جنگ و آشتی در اروپا و فراتر از آن دگرگونی‌های عمیق سیاره و جوامع ما بود.»

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه مرگ الیزابت دوم را «ضایعه‌ای جبران‌ناپذیر» توصیف کرد و به بریتانیایی‌ها تسلیت گفت.

پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک‌های جهان نیز در پیامی گفت: «من با کمال میل به همه کسانی که عزادار از دست دادن ملکه بریتانیا هستند می‌پیوندم تا برای آرامش ابدی ملکه فقید دعا کنیم و به او که در خدمت بی‌دریغ به خیر و صلاح ملت و کشورهای مشترک المنافع بود ادای احترام کنیم.»

رضا پهلوی، فرزند آخرین پادشاه ایران با ارسال پیامی در توییتر مرگ الیزابت دوم را تسلیت گفت. وی در این پیام از ملکه بریتانیا به عنوان «نیروی شرافتمند و نجیب» یاد کرد که نقش خود را در «عدالت، پیشرفت، و نیز یکپارچگی و تداوم کشور خود» ایفا کرده است.

جهان

پریگوژین: نیروهای روسی سعی کردند با ماین افراد ما را بکشند

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۳, ۱۴۰۲)

یوگنی پریگوژین، رئیس شرکت نظامی خصوصی روسی «واگنر»، که ماه‌هاست با مقامات ارشد نظامی درگیر است، روز جمعه نیروهای طرفدار مسکو را به تلاش برای منفجر کردن افرادش متهم کرد.

به گزارش رویترز، نیروهای گروه واگنر عمدتاً از شهر باخموت در شرق اوکراین که بخش اعظم آن را ماه گذشته پس از تحمل تلفات سنگین به تصرف خود درآوردند، خارج شده و مواضع خود را به نیروهای عادی روسیه تحویل داده اند.

پریگوژین در تلگرام نوشت که افرادش ده ها مکان را در مناطق عقبی کشف کردند که مقامات وزارت دفاع در آن مواد منفجره مختلف از جمله صدها ماین ضد تانک را جاسازی کرده بودند. در پاسخ به این سوال که چرا این ماین ها جاسازی شده، مقامات اعلام کردند که این موضوع دستوری بود از سوی مافوق آنها صادر شد.

او گفت: «برای بازدارندگی دشمن نیازی به جاسازی ماین ها نبود، زیرا (منطقه مورد نظر) در قسمت عقب است. بنابراین، می‌توان فرض کرد که این ماین ها برای هدف قرار دادن واحدهای پیشروی واگنر بوده است.»

او گفت که هیچ یکی از ماین ها انفجار نکرد و به کسی آسیبی نرسید.

پریگوژین که بارها شکایت می کرد که به افرادش مهمات کافی برای حمله به باخموت داده نشده بود، روز چهارشنبه گفت که از سارنوال‌ها خواسته است تا بررسی کنند که آیا مقامات ارشد دفاعی روسیه قبل یا در طول جنگ در اوکراین «جنایتی» مرتکب شده اند یا خیر.

Continue Reading

جهان

جو بایدن: سویدن به زودی به ناتو می‌پیوندد

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۲, ۱۴۰۲)

در پی توافق احتمالی با ترکیه در پذیرش عضویت سویدن در پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده امریکا، روز پنج‌شنبه (۱۱جوزا) در سخنرانی آکادمی نیروی هوایی ایالات متحده گفت که سویدن به زودی به ناتو خواهد پیوست.

به گزارش رویترز، بایدن، در این سخنرانی با اشاره به چالش‌های روسیه و چین به فارغ التحصیلان آکادمی هشدار داد که در دنیایی وارد نیروی هوایی ایالات متحده خواهند شد که به طور گسترده بی‌ثبات می‌شود.

پیش‌بینی پیوستن سویدن به ناتو در حالی رسانه‌ای می‌شود که روز دوشنبه، جو بایدن با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه گفتگو کرد و انتخاب مجدد او را تبریک گفت.

سپس بایدن به خبرنگاران گفت اردوغان تمایل انقره برای خرید جنگنده های اف-۱۶ از ایالات متحده را دوباره تکرار کرد، درحالی که بایدن آشکارا از ترکیه خواست که مخالفت خود با پیوستن سویدن به ناتو را کنار بگذارد.

در این راستا، بایدن در سخنرانی آغازین خود گفت که با وجود تلاش ولادیمیر پوتین، برای شکستن اتحاد، امروز ناتو با حمله روسیه به اوکراین، قوی‌تر هم شده است. او گفت که با پذیرش فنلند، «و به زودی با پذیرش سویدن» این موضوع بیشتر هم تقویت خواهد شد.

درهمین حال، بایدن تصریح کرد که ایالات متحده از چالش ایجاد شده توسط چین در میان تنش های عمیق در روابط عقب نشینی نخواهد کرد.

بایدن گفت :«ایالات متحده به دنبال درگیری یا رویارویی با چین نیست. چین و ایالات متحده باید بتوانند تا جایی که می‌توانیم برای حل برخی از چالش‌های جهانی مانند اقلیم با یکدیگر همکاری کنند.»

وی با بیان اینکه ایالات متحده از منافع خود و شرکای خود دفاع خواهد کرد، گفت:«اما ما برای رقابت شدید آماده هستیم.»

همچنان رئیس جمهور بر حمایت امریکا از اوکراین در جنگ با روسیه تاکید کرد.

بایدن گفت: «حمایت مردم امریکا از اوکراین متزلزل نخواهد شد.»

بایدن، ۸۰ ساله، که بیشتر این مراسم چند ساعته را برای دست دادن با فارغ التحصیلان سرپا ایستاده بود، به نظر می‌رسید که در پایان مراسم زمین می‌خورد و پس از کمک همراهان، بلند می‌شود و به سمت چوکی خود می‌رود.

Continue Reading

جهان

حملات طیاره‌های بی‌پیلوت به شهر مسکو؛ چندین ساختمان آسیب دیده اند

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۹, ۱۴۰۲)

در نتیجه‌ای حملات طیاره‌های بی‌پیلوت به چندین ساختمان در مسکو پایتخت روسیه، آسیب رسیده است.

سرگئی سوبیانین، شاروال شهر مسکو، گفته که این حملات در اوایل صبح امروز سه‌شنبه (۹جوزا) رخ داده است.

سوبیانین افزود که تاکنون از زخمی و یا کشته شدن کسی گزارش نشده است.

مشخص نیست چه کسی این حملات را انجام داده، اما وزارت دفاع روسیه اوکراین را مسئول یک “حمله تروریستی” دانست و گفت که این کشور تمام هشت طیاره‌ را که به سمت مسکو فرستاده شده بودند را رهگیری کرده است.

از سوی دیگر، گزارش‌ها حاکی از آن اند که ۳۱ طیاره بی‌پیلوت دیروز دوشنبه (۸جوزا) بر شهر کی‌یف پایتخت و سایر شهرها اوکراین، حمله کردند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!