Connect with us

اخبار ساحوی

وزارت امر به معروف و نهی از منکر مسئله تفکیک جنسیتی در رستوارانت‌ها را رد کرد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

وزارت امر به معروف و نهی از منکر مسئله تفکیک جنسیتی در رستورانت‌های هرات را رد کرده است.

اخیرا برخی کارمندان اداره امر به معروف و نهی از منکر هرات به رستورانت‌های شهر رفته گفته اند که باید تفکیک جنسیتی صورت بگیرد و حتی یک زوج هم با هم در رستورانت نمی‌توانند غذا بخورند، این مسئله سروصداهای مردم و مالکین رستورانت‌ها را به دنبال داشته است، اما حالا برخی مسولان محلی درهرات هم می‌گویند این یک سوء تفاهم بوده و هیچکس نمی‌تواند مانع باهم بودن خانواده‌ها در فضاهای رستورانت و پارک‌ها شود.

سر وصداها از جای بلند شد که تقریبا ده روز پیش برخی کارمندان اداره امر به معروف و نهی از منکر هرات به رستورانت‌ها رفتند و بر سر تفکیک جنسیتی در سالون‌های غذاخوری تاکید کردند، تا جاییکه حتی یک زوج هم نمی‌توانست با هم در یک سالون غذا بخورد.

بصیراحمد احمدی، مسوول یکی از رستورانت‌های هرات می‌گوید که:” وقتیکه با فامیل می‌آیند ما باید بگوییم که خانواده جدا و خودش جدا بنشیند، اما این کار جالب نیست و وقتیکه ما به فامیل‌ها می گوییم، آنها می‌گویند که ما میرویم به خانه‌های خود نان می‌خوریم.”

جواد توانگر، کارمند در یکی از رستورانت‌های هرات می‌گوید که:”خوشبختانه بعد از اینکه وزارت امر به معروف و نهی از منکر در کابل واکنش نشان داد، مسئله محدودیت دوباره عادی شده است و رستورانت‌ها می‌توانند خانواده‌ها را دوباره اجازه دهند که باهم غذا صرف کنند.”

اما وزارت امر به معروف ونهی از منکر به دنبال این مسئله واکنش نشان داد، عاکف مهاجر سخنگوی این وزارت می‌گوید این مسئله کاملا رد است و هیچ کس حق ندارد مانع خانواده‌ها در محیط بیرون گردد.

عاکف مهاجر، سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر می‌گوید که:”هموطنان ما می‌توانند آزادانه با خانواده‌های شان به هوتل ورستورانت بروند و چای بنوشند و یا اینکه با فامیل خود بازار بروند، هیچ مشکلی نیست، بناء خبرهای که پخش شده آوازه است و بی اساس می‌باشد”

از سوی دیگر برخی مسوولان محلی هرات هم تاکید می کنند که چنین دستور از هیچ آدرس صادر نشده است و خانواده‌ها خیلی راحت می‌توانند از فضای رستورانت‌ها استفاده کنند.

نعیم الحق حقانی، رئیس اطلاعات وفرهنگ هرات می‌گوید که:” گفته می‌شود که در هوتل‌ها بخاطر ارائه خدمات به بانوان کدام مقرره و قیودات وضع شده است، اما اخبار را مستقیم از ریاست امر به معروف ونهی از منکر را داشتیم و با رییس این اداره صحبت کردیم که کاملا رد کردند و چنین چیزی واقعیت ندارد”

نگینه بارک، باشنده هرات می‌گوید که:”نشستن دور یک میز وغذا خوردن با خانواده نه از نگاه اسلام و نه هم عرف اجتماع کدام مشکلی دارد، بلکه این می‌تواند برای روحیه دهی به خانواده‌ها و هم برای واردشدن بیشتر به اجتماع مفید باشد.”

هر ازگاهی برخورد کارمندان اداره امر به معروف ونهی از منکر با پدیده‌های اجتماعی و محدود ساختن مردم در اجتماع سروصداها را بلند کرده است.

اخبار ساحوی

۱۴ زائر اردنی در جریان مراسم حج جان باختند

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت خارجه اردن در بیانیه‌ای اعلام کرده است که ۱۴ اردنی در جریان مراسم حج امسال در عربستان سعودی جان باخته‌ و ۱۷ زائر دیگر مفقود شده‌اند.

وزارت خارجه اردن گفته که حداقل ۶ مورد این تلفات ناشی از گرما بوده و دمای هوا به روز دوشنبه در مکه به ۴۷ درجه سانتیگراد رسیده بود.

به گزارش خبرگزاری رویترز، براساس گزارش اداره عمومی آمار عربستان سعودی، مراسم حج که روز چهارشنبه هفته جاری به پایان می‌رسد، یکی از بزرگترین تجمعات جمعی در جهان است که انتظار می‌رود امسال بیش از ۱.۸ میلیون زائر در آن اشتراک کرده باشند.

وزارت صحت عربستان هفته گذشته با صدور توصیه‌ای نسبت به افزایش گرما هشدار داد و به زائران توصیه کرد که در گرم‌ترین ساعات روز از ساعت ۱۱ صبح تا ۳ پس از چاشت هیدراته بمانند و از حضور در فضای باز خودداری کنند.

وزارت امور خارجه اردن در حال هماهنگی با مقامات سعودی در زمینه دفن یا انتقال اجساد براساس خواست خانواده آن‌ها می‌باشد.

بربنیاد گزارش رویترز، در نتیجه یک حادثه مرگبار در سال ۲۰۱۵ در مراسم حج در نزدیکی مکه حداقل ۲ هزار و ۷۰ تن جان باختند.

Continue Reading

اخبار ساحوی

آتش سوزی در یک ساختمان کویت جان ۴۹ کارگر خارجی را گرفت

شیخ فهد الیوسف الصباح، وزیر داخله کویت تلفات این حادثه را تایید کرد و موقع بازدید از محل حادثه دستور دستگیری مالک ساختمان را داد.

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت امور داخله کویت اعلام کرده که آتش‌سوزی در یک ساختمان جان ۴۹ کارگر خارجی را گرفته است.

بر اساس گزارش‌ها این رویداد روز(چهارشنبه،۲۳جوزا) در شهر «منگاف» در جنوب کویت رخ داده است.

تاکنون در باره ملیت قربانیان آتش‌سوزی چیزی گفته نشده است.

رویترز گزارش به نقل از سفارت هند در کویت گزارش داده که ۳۰ کارگر هندی در این رویداد زخمی شدند.

سفارت هند در کویت گفته که ۴۷ کارگر در شفاخانه‌ها تحت تداوی قرار گرفته‌‌اند.

ازسوی‌هم وزارت کارگران مهاجر فلیپین تایید کرده که ۱۱ کارگر این کشور در پی آتش‌سوزی در کویت زخمی شده‌اند.

یوسف سعود الصباح، معاون صدراعظم کویت مالک این ساختمان را به ارتکاب تخلفاتی که به وقوع چنین حوادثی کمک می‌کند، متهم کرد.

شیخ فهد الیوسف الصباح، وزیر داخله کویت تلفات این حادثه را تایید کرد و موقع بازدید از محل حادثه دستور دستگیری مالک ساختمان را داد.

وضعیت شماری از زخمیان این رویداد وخیم گزارش داده شده است.

این در حالی است که جامعه بزرگی از کارگران به خصوص مهاجران در کویت کارگران هستند.

 

خبرهای مرتبط: 

 

آتش سوزی در نیویارک جان ۱۹ تن را گرفت

۷۳ کشته در پی آتش‌سوزی در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی

Continue Reading

اخبار ساحوی

پولیس هند: ۹ زایر هندو در جمو کشته شدند

Published

on

(Last Updated On: )

پولیس هند گفته است که روز یک‌شنبه (۲۰ جوزا) نه زایر هندو در حملهٔ تندروان مظنون کشته شده و ۳۳ زایر دیگر زخمی شدند.

موهیتا شرما، یک مقام محلی پولیس در جمو گفت: «تندروان بر این بس کمین گرفته و بر آن گلوله‌باری کردند. بس در دره سقوط کرد که منجر به مرگ نه نفر و زخمی شدن ۳۳ نفر دیگر شد.»

پولیس هند گفته است که زخمی شدگان این رویداد به شفاخانه‌های نزدیک منتقل شده و عملیات برای یافتن مهاجمان مظنون در ساحه آغاز شده است.

این رویداد درست در روزی به وقوع پیوست که نریندرا مودی، برای سومین دور به صفت صدر اعظم هند سوگند وفاداری یاد کرد.

راهول گاندی، رهبر مخالف مودی، با اشاره به کشته شدن زایران هندی، در یک پیام در شبکهٔ ایکس نگاشته است: «این رویداد ننگین، تصویر واقعی از وضعیت نگران کنندهٔ امنیتی در جمو و کمشیر است.»

جمو و کشمیر که پاکستان نیز بر آن ادعای ملکیت دارد، از دهه‌ها به اینسو صحنهٔ خشونت‌های تندروان اسلام‌گرا است که تا کنون منجر به کشته شدن ده‌ها هزار نفر شده است.

در سال ۲۰۱۷ نیز تندروان مظنون بر یک بس حامل زایران هندو در جمو و کشمیر حمله کردند که در آن رویداد هشت نفر کشته شد.

روز گذشته، رییس پولیس جمو گفته بود که شمار تندروان محلی در این ساحه کاهش یافته و به گفتهٔ وی فقط ۷۰ تا ۸۰ تندرو خارجی در جمو فعالیت دارند.

از سال ۲۰۱۹ به اینسو و پس از سلب حق نیمه خودمختاری کشمیر زیر ادارۀ هند توسط حکومت به رهبری نریندرا مودی، صدراعظم هند، حس خشم و انزجار جدایی طلبان و تندروان کشمیری نسبت به هند اوج گرفته است.

کشمیر که جمعیت آن عمدتاً مسلمانان اند، از زمان استقلال پاکستان و هند در سال ۱۹۴۷ به اینسو به دو بخش تقسیم شده است که یکی آن زیر ادارۀ هند و دیگری زیر ادارۀ پاکستان است.

هند و پاکستان – دو همسایۀ رقیب مجهز با اسلحۀ اتمی – دو بار به خاطر کشمیر با هم جنگیده اند. هرچند هر یک از این دو کشور بخشی از کشمیر را زیر ادارۀ خود دارند، هردوی آنان ادعای ملکیت کامل آن را دارند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!