Connect with us

رویداد های اخیر

وزارت تجارت: بهای مواد خوراکی بیشتر کاهش خواهد یافت

منتشر شده

در

(Last Updated On: حوت ۲۲, ۱۴۰۱)

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که قیمت‌های مواد خوراکی و نفتی در کشور کاهش یافته است و تلاش‌ها جریان دارد تا بهای مواد خوراکی بیش از این کاهش یابد تا مردم بتوانند مواد مورد نیازشان را خریداری کنند.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت، در این مورد می‌گوید: «در بازار نرخ مواد خوراکه پایین آمده، چنانچه دیده می‌شود یک بوری آرد سال گذشته بالاتر از دو هزار و پنجصد افغانی بود و حالی به ۱۸۵۰ افغانی رسیده و هم‌چنان قیمت روغن و برنج پایین آمده است.»

در همین حال، اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری نیز گفته است که قیمت‌ها بیش‌تر از این کاهش خواهد یافت.

میرویس حاجی‌زاده، عضو سکتور خصوصی، گفته است: «آرزوی ما این است که کمیته‌ها نظارت بیش‌تر داشته باشند چون این بسیار مهم است.»

برعلاوه، باشندگان کابل می‌گویند که در قیمت آرد، روغن، گاز و بوره تغییراتی آمده اما امیدواراند که بیش‌تر از این کاهش یابد زیرا مردم هنوز توان خرید مواد مورد نیازشان را ندارند.

محمد اسلم، باشنده کابل، گفت: «شکر است، حالی یک کمی ارزانی شده و امید داریم که ارزان‌تر شود.»

در حال حاضر، یک بوری آرد ۵۰ کیلویی به ۱۹۰۰ افغانی، روغن ۱۰ کیلویی به ۱۰۵۰ افغانی، هفت کیلو بوره به ۴۰۰ افغانی، یک کیلو گاز به ۵۸ افغانی و یک لیتر تیل پترول هم به ۶۶ افغانی در بازارهای کشور به فروش می‌رسد.

شماری از تاجران نیز گفته‌اند که قیمت‌های مواد خوراکی و نفتی در بازارهای جهانی کاهش نیافته است اما تلاش‌ها جریان دارد تا قیمت مواد اولیه در افغانستان کاهش یابد.

به باور آگاهان، هرگاه قیمت‌ها در بازار از سوی نهادهای حکومتی نظارت جدی شود، قیمت‌ها بلند نخواهد رفت زیرا در گذشته فروشندگان بهای مواد اولیه را بلند می‌بردند و نظارتی هم در این مورد وجود نداشت.

رویداد های اخیر

یک رادیوی محلی در پکتیکا نشراتش را از سرگرفت

Published

on

(Last Updated On: میزان ۱۰, ۱۴۰۲)

مسوولان رادیوی محلی میلمه در پکتیکا می‌گویند که پس از دوسال تأخیر، نشرات این رادیو را از سر گرفتند.

به گفته آنان، پس از درخواست شنوندگان و علاقه‌مندان دست به این اقدام زده‌اند و افزوده‌اند که ساحه پخش خود را به جز پکتیکا به سایر ولایات نیز گسترش خواهند داد.

گفتنی است که رادیوی میلمه در حکومت قبلی برای ولایات جنوب‌شرقی نشرات داشت.

این در حالی است که پس از سقوط نظام پیشین، بیشتر رسانه‌های داخلی به دلیل مشکلات اقتصادی فعالیت خود را متوقف کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پولیس پاکستان ۸۰۰ پناهجوی افغان را در شهر اسلام‌آباد بازداشت کرد

Published

on

(Last Updated On: میزان ۱۰, ۱۴۰۲)

پولیس پاکستان در پی عملیات جستجو در حومه شهر اسلام‌آباد ۸۰۰ پناهجوی افغان را بازداشت کرد.

رسانه‌های پاکستانی به نقل از اداره مبارزه با تروریسم نگاشته اند که ۴۰۰ تن که کارت اقامت داشتند، آزاد شدند و ۳۷۵ تن دیگر به دلیل نداشتن مدرک اخراج خواهند شد.

خبرگزاری پاکستانی سب نیوز گزارش داده است که این عملیات در شهرهای بیهارا کاهو، ترنول، مهرآبادیان، گلرا و کلنی شمس اجرا شد.

پیش از این رسانه‌های پاکستانی گزارش داده بودند که کابینه این کشور طرح اخراج یک‌ونیم میلیون پناهجوی افغان بدون مجوز اقامت را تصویب کرده است.

تصویب این طرح نگرانی‌های گسترده‌ای را در میان جمعیت پناهجویان افغان در پاکستان برانگیخته است.

بر اساس گزارش کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR)، تعداد اتباع افغان مقیم پاکستان تا جون سال جاری به ۳.۷ میلیون نفر افزایش یافته است که تنها ۱.۳ میلیون نفر از آنها به طور رسمی ثبت شده اند. در حال حاضر حدود ۷۷۵۰۰۰ افغان ثبت نام نشده در این کشور اقامت دارند.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، ۶۸.۸ درصد عمده شهروندان افغان در پاکستان در مناطق شهری یا نیمه شهری مسکن گزین شده اند، در حالی که ۳۱.۲ درصد باقی مانده در ۵۴ منطقه مختلف بشمول روستاها زندگی دارند.

درهمین حال، امارت اسلامی بازداشت و شکنجه مهاجرین افغان در پاکستان را خلاف موازین بین‌المللی می‌داند و می‌گوید از طریق سفارت افغانستان در پاکستان بارها با مقام‌های پاکستان در این مورد گفتگو شده است و جدا تاکید شده است که با مهاجران افغان در این کشور مطابق قوانین بین المللی مهاجرت برخورد صورت گیرد.

همزمان با این وزارت مهاجرین وعودت کنندگان می‌گوید که برای حل این معضل آنان با مقام‌های پاکستانی در ارتباط هستند تا روند بازداشت مهاجران متوقف و افغان‌های زندانی آزاد و به کشور برگردند.

آگاهان می‌گویند که در حال حاضر مهاجرین در پاکستان در وضعیت بدی بسر می‌برند و آنان با مشکلات و چالش‌های فراوانی روبه رو هستند و برای حل این چالش‌ها نیاز است تا گفتگوهای دیپلماتیک بر اساس قوانین بین‌المللی مهاجرت میان کابل و اسلام آباد صورت گیرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی در مورد آموزش دختران: گامی را برنمی داریم که سبب اختلاف شود

Published

on

(Last Updated On: میزان ۱۰, ۱۴۰۲)

سرپرست وزارت خارجه گفته است که امارت اسلامی در پیوند به موضوع آموزش دختران گامی را بر نمی‌دارد که سبب بروز اختلاف شود.

امیر خان متقی در مصاحبه با «بی بی سی پشتو» که روز یکشنبه منتشر شد، گفت موضوع آموزش دختران یک مسئله داخلی افغانستان است.

او گفت: «ما می‌کوشیم گام‌هایی را برداریم که خدا ناخواسته سبب بروز اختلاف نشود. برای هر کار یک راه حل معقول جستجو می‌کنیم. راه حلی را می‌یابیم که اگر تاخیر هم به همراه داشته باشد، عاری از خطر و جنجال باشد.»

آقای متقی در رابطه به خواست جامعه جهانی مبنی بر ایجاد حکومت همه شمول تاکید کرد که امارت اسلامی یک حکومت همه شمول است.

او گفت: «اگر همه شمول به این معنا باشد که نمایندگان تمام اقوام در حکومت باشد، در حکومت ما همه اقوام، هم در سطح پایین و هم در سطح کابینه، وجود دارند. اگر همه شمول این باشد که از ولایات مختلف وجود داشته باشد، ما از کابل وزیر داریم، از پنجشیر داریم، از بدخشان داریم، از فاریاب داریم، از کندهار و ننگرهار داریم.»

او گفت که هیچ کسی نمونه مشخصی از حکومت همه شمول ارایه نکرده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!