Connect with us

رویداد های اخیر

وزارت تحصیلات عالی با شرکت افغان پُست تفاهم‌نامه مشترک امضا کرد

منتشر شده

در

(Last Updated On: جوزا ۱۰, ۱۴۰۲)

وزارت تحصیلات عالی و شرکت دولتی افغان پُست طی نشستی امروز (سه‌شنبه، ۹ جوزا) یک تفاهم‌نامه مشترک را امضا کردند که بر اساس آن، محصلان بتوانند اسناد و مدارک تحصیلی شان‌را از طریق این شرکت در ولایات دریافت کنند.

ندا محمد ندیم، وزیر تحصیلات عالی، در این نشست گفته است: «در تفاهمی که بوجود می‌آید، ملاحظه خاص ما این است که به جوانان و اساتید و هر آن کسی که مرتبط به وزارت تحصیلات عالی است، سهولت بمیان آید.»

نجیب‌الله حقانی، وزیر مخابرات و تکنالوژی معلوماتی، نیز گفت: «مراجعه مردم بسیار زیاد است. این ترقی کشور است که مردم اعتماد می‌کنند و مراجعه می‌کنند. در عین حال، توجه مسوولین است که فعالیت‌های غیرمجاز را متوقف کند.»

از سویی هم، شرکت افغان پُست همچنان در این نشست تفاهم‌نامه‌های جداگانه‌ای را با شرکت هوایی آریانا و ریاست عمومی پاسپورت برای ایجاد تسهیلات در روند انتقال اسناد امضا کرد.

طبق این تفاهم‌نامه‌‌ها، متقاضیان در مناطق دوردست تکت شرکت هوایی آریانا و پاسپورت را دریافت خواهند کرد.

عبدالکریم حسیب، رییس عمومی پاسپورت، بیان کرد: «افغان پُست الحمدلله به موقع و با امنیت و شفافیت کامل کارهای خود را انجام می‌دهد.»

در همین حال، مسوولن شرکت افغان پست می‌گویند که آنان عرضه خدمات شان‌را گسترش داده‌اند از این رو، می‌خواهند که با وزارت‌های مختلف تفاهم‌نامه امضا کنند.

رحمت‌الله مکی، رییس شرکت افغان پُست، تصریح کرد که با امضای این تفاهم‌نامه‌ها کارها به موقع و با سهولت برای مناطق دوردست کشور انجام خواهد شد.

در حال حاضر شرکت افغان پُست با چندین نهاد دولتی تفاهم‌نامه دارد و در بیش از ۱۵۰ کشور هم خدمات پُستی انجام می‌دهد.

رویداد های اخیر

سفارت افغانستان در هند فعالیت‌های خودرا به حالت تعلیق درآورد؛ دیپلومات‌ها به اروپا و امریکا رفتند

Published

on

(Last Updated On: میزان ۷, ۱۴۰۲)

رویترز به نقل از سه مقام سفارت افغانستان در هند روز جمعه گزارش داد که این سفارت پس از خروج سفیر و سایر دیپلومات‌های ارشد به مقصد اروپا و ایالات متحده که در آنجا پناهندگی دریافت کردند، فعالیت‌هایش را به حالت تعلیق درآورد.

هند امارت اسلامی را به رسمیت نمی شناسد و پس از رویکار آمدن امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱، سفارت خود را در کابل بست، اما دهلی نو به سفیر و کارمندان مأموریتی که توسط دولت اشرف غنی، رئیس جمهور مخلوع افغانستان گماشته شده بودند، اجازه داده بود که ویزه صادر نمایند و موضوعات تجاری را مدیریت کنند.

به گزارش رویترز، حداقل پنج دیپلومات افغان هند را ترک کرده اند. یکی از مقامات سفارت افغانستان گفت که دولت هند اکنون این مجتمع دیپلوماتیک را به عنوان سرپرست تصاحب خواهد کرد.

یک مقام وزارت خارجه هند در دهلی نو در پاسخ به سوالی درباره این موضوع، بدون ارائه جزئیات گفت که آنها در حال بررسی تحولات هستند.

امارت اسلامی تاکنون در رابطه به این موضوع واکنش نشان نداده است.

هند یکی از کشورهایی است که ماموریت کوچکی در کابل برای تسهیل تجارت، کمک های بشردوستانه و کمک‌های طبی دارد. تجارت دوجانبه در سال های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ به ۱.۵ میلیارد دالر رسید، اما پس از روی کار آمدن امارت اسلامی به شدت کاهش یافت.

در اوایل ماه جاری، صدها محصل افغان که علیرغم انقضای ویزه تحصیلی شان در هند زندگی می‌کنند، ، تظاهراتی را در دهلی نو برگزار کردند و از دولت هند خواستند که اقامت شان را تمدید کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دشمنی ۱۷ ساله میان دو خانواده در ننگرهار به دوستی مبدل شد

Published

on

(Last Updated On: میزان ۷, ۱۴۰۲)

مسوولان محلی ننگرهار می‌گویند که دشمنی ۱۷ ساله میان دو خانواده طی یک جرگه در ولسوالی سپین‌غر این ولایت با پادرمیانی مقامات امارت اسلامی به دوستی مبدل شد.

نصرالله حقیار، قوماندان امنیه ولسوالی سپین‌غر ننگرهار، در این نشست گفت: «کسانی که میان مسلمانان اتفاق ایجاد می‌کنند، چی از لحاظ قومی باشد و یا خانواده در قلب ما جا دارند.»

از سویی هم، اعضای خانواده‌های درگیر نیز از این‌که دشمنی ۱۷ ساله آن‌ها به دوستی مبدل شده است، خرسند اند.

در همین حال، بزرگان قومی گفته‌اند اگر کسی دوباره به دشمنی دامن بزند، مبلغ دوصد هزار افغانی جریمه خواهد شد.

عصمت‌الله شینواری، بزرگ قومی در ننگرهار، گفت: «جرگه چیزی است که به بسیار وقت کم و با مصرف کم یک موضوع می‌تواند در آن حل شود.»

با این حال، مسوولان ریاست سرحدات، اقوام و قبایل همچنان خاطر نشان کردند که پس از حاکمیت امارت اسلامی تاکنون بیش از ۴۰ دشمنی بزرگ و کوچک را با همکاری بزرگان قومی در این ولایت به دوستی مبدل کرده‌اند.

این در حالی است که پس از حاکمیت امارت اسلامی نه تنها در ولایت ننگرهار بلکه در بسیاری از ولایات کشور، روند آشتی‌دادن خانواده‌های درگیر به سرعت جریان دارد و از طریق جرگه بسیاری از مناقشات خانواده‌ها حل شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سرپرست وزارت آب و انرژی: مدیریت منابع آبی به‌گونه جدی آغاز شده است

Published

on

(Last Updated On: میزان ۷, ۱۴۰۲)

سرپرست وزارت آب و انرژی می‌گوید که امارت اسلامی افغانستان مدیریت منابع آبی را به شکل جدی آغاز کرده است.

عبداللطیف منصور در یک گفتگوی ویژه با آریانانیوز گفته است که به دلیل خشکسالی‌های اخیر، مردم کشور با کمبود آب آشامیدنی صحی مواجه هستند و برای حل این مشکل، این وزارت مدیریت جدی منابع آب را آغاز کرده است.

آقای منصور همچنان با اشاره به نگرانی برخی کشورهای همسایه در مورد اقدامات امارت اسلامی برای مدیریت آب‌های افغانستان و ایجاد کانال قوش‌تیپه می‌گوید، کشورهای که از این بابت نگرانی دارند می‌توانند از طریق مذاکره نگرانی‌های خود را با امارت اسلامی شریک بسازند.

منصور افزوده که در سال جاری سه میلیارد افغانی بودجه انکشافی به این وزارت در نظر گرفته شده است که بیشتر این بودجه صرف پروژه‌های ناتمام بندهای آبی خواهد شد.

با این حال، او تصریح کرده که ظرفیت تولید ۳۰ هزار میگاوات برق در کشور وجود دارد و این وزارت اقداماتی را برای جلب سرمایه‌گذاری‌های بیشتر در بخش تولید انرژی انجام داده تا افغانستان در درازمدت از ناحیه برق به خودکفایی برسد.

سرپرست وزارت آب و انرژی خاطر نشان کرد که برای جلب سرمایه‌گذاری‌های بیشتر در بخش تولید انرژی در کشور آماده هرگونه همکاری با سکتور خصوصی اند و تمامی سهولت‌ها را به آنان مهیا خواهند ساخت.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!