رویداد های اخیر
وزارت خارجه: عدم حضور نماینده امارت اسلامی در مجمع عمومی سازمان ملل جفا و چشم پوشی از حق مشروع مردم افغانستان است
ضیا احمد تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجه میگوید که با توجه به شرایط حقیقی در افغانستان، فیصلههای مثبت در قبال افغانستان صورت گیرد.

پس از آغاز هفتادونهمین مجمع عمومی سازمان ملل و دعوت نشدن امارت اسلامی در این نشست، وزارت امور خارجه عدم حضور نماینده امارت اسلامی در این نشست را جفا و چشم پوشی از حق مشروع مردم افغانستان میداند.
ضیا احمد تکل، معاون سخنگوی وزارت خارجه میگوید که با توجه به شرایط حقیقی در افغانستان، فیصلههای مثبت در قبال افغانستان صورت گیرد.
هفتاونهمین مجمع عمومی سازمان ملل آغاز شده است و نمایندگان ۱۹۳ کشور در این مجمع اشتراک و سخنرانی میکنند. نمایندگان امارت اسلامی در این نشست چند روزه دعوت نشده اند، وزارت خارجه کشور، دعوت نشدن نمایندگان امارت اسلامی را در این نشست جفا به حق مردم میداند.
در این نشست سرپرست کنونی نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان اشتراک کرده است، هرچند معلوم نیست که برای او اجازه سخنرانی داده میشود یا نه ؟
امارت اسلامی سهیل شاهین را به عنوان نماینده دایمی افغانستان در سازمان ملل معرفی کرده است، اما سازمان ملل کرسی افغانستان را به نماینده امارت اسلامی واگذار نکرد از این رو سهیل شاهین نمیتواند کارش را در سازمان ملل آغاز کند.
مجمع عمومی سازمان ملل نه روز را در بر میگیرد، در این مجمع، تمرکز اشتراک کنندگان به وضعیت جاری غزه، اوکراین، لبنان و در مجموع خاور میانه خواهد بود هرچند که در مورد افغانستان نیز بحثهایی حاشیهای وجود دارد.
رویداد های اخیر
ملل متحد تأیید کرد که شمار اندکی از ایرانیان در افغانستان پناهجو شدهاند

عرفات جمال، رئیس دفتر کمیشنری عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در افغانستان، میگوید این نهاد آماده است به ایرانیانی که به دلیل جنگ ناچار به ترک کشور شده و وارد افغانستان میشوند، کمکرسانی کند.
او افزود: «ما در گذرگاههای مرزی حضور داریم و وضعیت مهاجرین را بررسی میکنیم. اگر ایرانیها بخواهند وارد افغانستان شوند، ما آماده حمایت هستیم. در حال حاضر شمار زیادی از مهاجرین ایرانی در افغانستان نداریم، اما حدود ۳۰ خانواده دارای تابعیت دوگانه ایران و افغانستان بازگشتهاند. فقط دیروز چند مورد انگشتشمار از مهاجرین ایرانی ثبت شدهاند.»
آقای جمال همچنین بیان کرد که از سال ۲۰۲۳ تاکنون حدود ۳.۵ میلیون مهاجر افغان از ایران و پاکستان به کشور بازگشتهاند که بسیاری از آنها تحت فشار و اجبار بودهاند.
او تأکید کرد که بازگشت مهاجرین باید با حفظ کرامت انسانی انجام شود و جامعه جهانی باید در این زمینه همکاری و سرمایهگذاری کند تا زمینههای صلح، توسعه و ثبات در افغانستان فراهم شود.
رئیس دفتر کمیشنری عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در افغانستان خاطرنشان کرد که این نهاد با همکاری نهادهای دولتی و سازمانهای همکار در تلاش است تا برنامههایی برای مدیریت بهتر روند بازگشت مهاجرین و ادغام مجدد آنان در جامعه تدوین و اجرا کند. همچنین از کشورهای همسایه خواسته شده تا به میزبانی انسانی خود از مهاجرین افغان ادامه دهند.
رویداد های اخیر
گزارش نیویارکتایمز: رهبر ایران به دلیل ترس از ترور، تمام ارتباطات الکترونیکی خود را قطع کرده است
در این گزارش آمده است: «رهبر ایران اکنون بیشتر از طریق یک دستیار مورد اعتماد با قوماندانان نظامی خود ارتباط برقرار میکند.»

روزنامه نیویارکتایمز گزارش داده است که، رهبر ایران به دلیل ترس از ترور، تمام ارتباطات الکترونیکی خود را قطع کرده است.
این روزنامه نوشته است که: «علی خامنهای، رهبر ایران که در یک پناهگاه زیرزمینی پنهان شده است، به دلیل ترس از ترور، تمام ارتباطات الکترونیکی خود را قطع کرده است.»
به گزارش این روزنامه، در حالیکه حملات اسرائیل به ایران وارد دومین هفته خود شده، علی خامنهای، رهبر ایران، از یک پناهگاه زیرزمینی کشور را اداره میکند و برای بدترین سناریوها آماده میشود.
در این گزارش آمده است: «رهبر ایران اکنون بیشتر از طریق یک دستیار مورد اعتماد با قوماندانان نظامی خود ارتباط برقرار میکند.»
در گزارش همچنان آمده است که خامنهای مقدمات فرار به روسیه را در صورت کودتا آغاز کرده است.
به گفته این روزنامه، رهبر ۸۶ ساله ایران در یک پناهگاه زیرزمینی، نه تنها برای جانشینان نظامی خود در صورت کشتهشدن قوماندانان کلیدی تصمیمگیری کرده، بلکه بهطور بیسابقهای سه روحانی بلند رتبه را بهعنوان گزینههای جانشینی خود در صورت مرگ تعیین کرده است.
رویداد های اخیر
متقی: ترکیه در سیاست خارجی امارت اسلامی جایگاه خاص دارد
در این دیدار، طرفین در مورد روابط دوجانبه میان افغانستان و ترکیه و مسائل مهم منطقهای تبادل نظر کردند.

در حاشیه پنجاهویکمین نشست وزیران امور خارجه سازمان همکاری اسلامی در استانبول، امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان، با آقای هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه، دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار، طرفین در مورد روابط دوجانبه میان افغانستان و ترکیه و مسائل مهم منطقهای تبادل نظر کردند.
در آغاز نشست، وزیر امور خارجه افغانستان با اشاره به روابط تاریخی و فرهنگی میان دو کشور، ترکیه را دارای جایگاه ویژهای در سیاست خارجی امارت اسلامی خواند و بر گسترش همکاریهای دوجانبه همزمان با ارتقای سطح روابط میان کابل و آنکارا تأکید نمود.
در مقابل، وزیر امور خارجه ترکیه نیز روابط با افغانستان را برای کشورش مهم و استراتژیک عنوان کرد و خواهان توسعه همکاریها در بخشهای مختلف میان دو کشور شد.
این دیدار در فضای تفاهم و تأکید بر گسترش روابط دوستانه برگزار شد و دو طرف بر تداوم گفتگوها و همکاریهای سازنده در راستای منافع مشترک تأکید کردند.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
خلیلزاد: پاکستان خواهان مشارکت با امریکا برای مقابله با تهدیدات تروریستی در افغانستان است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
افزایش پنجبرابری پروازهای عبوری از افغانستان همزمان با ادامه جنگ ایران و اسرائیل
-
رویداد های اخیر2 روز ago
در پی جنگ ایران و اسرائیل، افغانستان برای تأمین برخی اقلام غذایی به روسیه روی آورده است
-
ورزش5 روز ago
لیگ فوتسال افغانستان؛ آریا فورج ۳-۲ امید، زیتون ۷-۲ ظاهر اسد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
حملات تازه ایران و اسرائیل پس از رد مذاکره هستهای از سوی تهران
-
جهان1 روز ago
واکنش رهبران جهان به حمله امریکا به تاسیسات هستهای ایران
-
اخبار ساحوی1 روز ago
ترمپ میگوید تاسیسات هستهای کلیدی ایران در اثر حملات هوایی امریکا نابود شده اند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
اولین گروه از هندیهای تخلیهشده از ایران سالم به دهلی رسیدند