رویداد های اخیر
وزارت خارجه پاکستان: در حملات هوایی اخیر در افغانستان افراد ملکی هدف قرار نگرفته است
وزارت خارجه پاکستان میگوید که در حملات هوایی اخیر آنکشور در خوست و پکتیکا، افراد ملکی، تأسیسات و اعضای اردوی افغانستان را هدف قرار نداده است. سخنگوی این وزارت در یک نشست خبری میگوید که پاکستان به تمامیت ارضی و استقلال افغانستان احترام میگذارد.
ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان گفته است که:«عملیات ۱۸ مارچ ۲۰۲۴ برضد نهادهای مردمی یا اردوی افغانستان نبود، ما به حاکمیت و تمامیت ارضی افغانستان احترام میگذاریم و میخواهیم با همکاری یکدیگر راههای حل مشترک برای مقابله با تروریسم و جلوگیری از هر گونه اقدامهای تروریستی برای خراب ساختن روابط دوجانبه بین پاکستان و افغانستان، پیدا کنیم.»
همزمان با این، وزیر دفاع پاکستان گفته است که اگر حاکمان کنونی افغانستان، تحریک طالبان پاکستانی یا تیتیپی را که در خاک افغانستان بر ضد پاکستان فعالیت میکنند، مهار نکنند، آنان مسیر تجارت افغانستان به هند از طریق پاکستان را بسته خواهند کرد.
خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان گفته است که:«اگر طالبان افغانستان (امارت سلامی) با ما مانند یک دشمن رفتار میکنند، پس چرا باید به آنان یک دهلیز تجاری بدهیم؟ تروریزم فرامرزی تیتیپی بیش از حد رشد کرده است. اگر طالبان افغانستان (امارت سلامی)، تیتیپی را که در خاک افغانستان بر ضد پاکستان فعالیت میکنند، مهار نکنند، مسیر تجارت افغانستان به هند از طریق پاکستان را خواهیم بست.»
از سویی هم وزیر پیشین ایالت بلوچستان پاکستان هشدار داده است که اگر یک حمله دیگر به پاکستان شود، سربازان پاکستانی به افغانستان حمله میکنند. جان اچکزی در شبکه ایکس خود تاکید کرده است که از قبل به افغانستان هشدار داده شده که در صورت ادامه حملات شبهنظامیان از خاک افغانستان، گزینهای جز ورود به افغانستان باقی نمیماند و پاکستان برای اتصال به آسیای میانه، دهلیز واخان را تصرف خواهد کرد.
این در حالی است که امارت اسلامی تاکید میکند که هر اقدام پاکستان، عکسالعمل بالمثل خواهد داشت و افغانستان به دفاع از خود در برابر تهدیدهای پاکستان آماده است.
مالی خان صدیق، معاون لوی درستیز قوای مسلح افغانستان میگوید که کسی نمی تواند افغانها را تهدید کند و آنان آماده دفاع از مردم و کشور هستند.
تنشها میان کابل و اسلامآباد پس از آن اوج گرفت که پاکستان در واکنش به حمله مرگبار تحریک طالبان پاکستان بر نیروهای امنیتی در وزیرستان شمالی، صبح روز دوشنبه بر بخشهای از ولایتهای خوست و پکتیکا حمله هوایی کرد که در آن هشت تن بهشمول پنج زن و سه کودک جان باختهاند. در پاسخ به این حمله هوایی پاکستان، نیروهای مرزی امارت اسلامی در خوست و پکتیا با سلاحهای سنگین پاسگاههای سرحدی اردوی پاکستان را هدف قرار دادند.
رویداد های اخیر
ستانکزی: اگر آب افغانستان را کنترول نکنیم، روزی خواهد رسید که به نوشیدن آب نداشته باشیم
معین سیاسی وزارت امور خارجه میگوید که استفاده از بمبها و سلاحهای کیمیاوی در طول دهههای جنگ در افغانستان به محیط زیست کشور آسیب وارد کرده است.
شیرمحمد عباس ستانکزی در کنفرانس بررسی نتایج و پیامدهای بیستونهمین نشست جهانی تغییرات اقلیمی از جامعه جهانی و کشورهای دخیل در جنگهای افغانستان خواسته است که مسایل مربوط به محیط زیست را سیاسی نسازند و افغانستان را همکاری کنند.
عباس ستانکزی افزوده است: «آن بمبهای مضر، وسایل، وسایط، سلاحهای کیمیاوی و باروتهای که آنها اینجا استفاده کردهاند، متأسفانه تا به حال هم اثرات آنها دیده میشود که در اکثر مناطق ما ماینها گور شده که اثرات ماینها در نسل امروز ما که نسل دوم است، دیده میشود.»
او افزوده است که ۸۰ درصد جنگلات افغانستان از اثر جنگها از بین رفته و برای بیرون از بحران کنونی باید آبهای کشور مدیریت شود زیرا افغانستان در حال حاضر نیز با کمبود آب مواجه است.
وی تصریح کرد: «شما میبینید که در تمام افغانستان سطح آبها کم میشود و افغانستان به کمبود آب مواجه است. اگر ما آب خود را مهار نکنیم، آب خود را کنترول نکنیم و همین گونه برود، این به زیان ما تمام میشود و روزی خواهد آمد که ما در تمام افغانستان به نوشیدن آب نداشته باشیم.»
در همین حال، مطیع الحق خالص، رئیس عمومی اداره ملی حفاظت از محیط زیست در این نشست گفت که تغییرات اقلیمی یک پدیده جهانی است و برای مبارزه با آن نیاز به اقدامات و تعامل مشترک است و جهان باید افغانستان را همکاری کند.
عبداللطیف نظری، مُعین وزارت اقتصاد نیز بیان نمود: «باید تحریمها برداشته شود، محدودیتها از میان برداشته شود تا نهادها و موسسات به راحتی بتوانند با ادارات مختلف ما از جمله اداره ملی حفاظت از محیط زیست همکاری همه جانبه داشته باشد و در نقل و انتقال پول با مشکل روبهرو نشود.»
از سویی هم، دفترمعاونت سازمان ملل در افغانستان گفته است که یوناما از تلاشها برای مبارزه با اثرات تغییرات اقلیمی در افغانستان حمایت میکند.
رزا اوتونبایوا، نماینده ویژه سازمان ملل در افغانستان اظهار کرد: «من تعهد میدهم که یوناما از تلاشها برای مبارزه با اثرات تغییرات اقلیمی حمایت میکند. یوناما قصد دارد امسال نشستهای ملی و بینالمللی در مورد تغییرات اقلیمی و اثرات آن در افغانستان برگزار کند. من از نهادهای سازملل و از موسسات غیردولتی هم میخواهم با کارشناسی تخنیکی و دانش عملی از این تلاشها حمایت کنند.»
گفتنی است که افغانستان در حال حاضر ششمین کشور آسیبپذیر به دلیل تغییرات اقلیمی است.
رویداد های اخیر
متقی: امارت اسلامی متعهد به تأمین امنیت تمامی موسسات است
سرپرست وزارت امور خارجه میگوید که امارت اسلامی متعهد به همکاری در بخش تأمین امنیت موسسات، تسهیلات سفر و ایجاد شفافیت در کارهای آنها است و میخواهد که موسسات به کمکهای شان ادامه دهند.
امیرخان متقی این اظهارات را در چهارمین نشست هماهنگی میان امارت اسلامی و ادارات مربوط سازمان ملل متحد که روز گذشته (سهشنبه) در این وزارت برگزار شد، بیان کرده است.
در این نشست، امیرخان متقی گفت که پس از پایان چهار دهه جنگ در افغانستان تمرکز بیشتر روی پیشرفت این کشور است و امارت اسلامی برنامههای گوناگون برای خودکفایی افغانستان دارد.
به گفته او، اخیراً برای پارکهای صنعتی ۳۳ هزار جریب زمین اختصاص یافته و علیه مواد مخدر مبارزه موثر انجام شده است.
وی تصریح نموده که کار ۴۰۰ بند آب گردان جریان دارد و همچنان با مهاجران برگشت کننده کمکهای مختلف میشود.
سرپرست وزارت خارجه اظهار کرد که افغانستان در بخش اسکان دایمی برای مهاجران برگشت کننده از کشورهای همسایه، ارایه کشت بدیل کوکنار، دسترسی به صندوقهای مبارزه با تغییرات اقلیمی، ماین پاکی و صحت به کمکهای جامعه جهانی نیاز دارد و امارت اسلامی متعهد به همکاری همه جانبه برای ادامه کمکهای موسسات است.
او همچنان از نهادهای جهانی میخواهد که کمکهای بشری شان را به نیمه انکشافی ارتقا دهند و پروژههایی را عملی سازند که خودکفایی افغانستان را فراهم و مردم از آن سود درازمدت ببرند.
رویداد های اخیر
وزیر خارجه روسیه بر همکاری پاکستان، افغانستان و هند برای مبارزه با تروریزم تاکید کرد
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه میگوید که مبارزه با تروریزم مستلزم همکاری پاکستان، افغانستان، هند و سایر اعضای سازمان همکاری شانگهای است.
آقای لاوروف در یک نشست خبری گفته که ممکن است مرکز مبارزه با تهدیدات جدید در سال ۲۰۲۵ با مشارکت کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای ایجاد شود.
این دیپلومات روسی تصریح کرده که عضویت هند در گروه چهارجانبه درباره افغانستان «کار درستی» است.
او گفته است: «یک مرکز برای مبارزه با تهدیدات جدید از جمله تروریزم، قاچاق مواد مخدر، جرایم سازمان یافته و قاچاق انسان ممکن است در سال ۲۰۲۵ با مشارکت کشورهای سازمان همکاری شانگهای ایجاد شود.»
وی افزود که در حال حاضر سازمان همکاری شانگهای دارای ساختار ضد تروریستی است و به خوبی کار میکند.
لاوروف اظهار کرد: «سازمان همکاری شانگهای و فارمت مسکو که افغانستان هم در آن عضویت دارد، میتوانند فرصتی برای برقراری تقویت اعتماد و ارتباط باشند.»
این در حالی است که عاصم منیر، لوی درستیز پاکستان گفته که اسلامآباد به دنبال روابط خوب با افغانستان است. اما بنابر ادعای او، حضور برخی «عناصر افراطی» سبب ایجاد اختلاف میان دو کشور میشود.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
پزشکیان: افغانها برادران ما هستند، حقابه را پیگیری میکنیم
-
جهان3 روز ago
شمار قربانیان آتشسوزی در لسآنجلس به ۲۴ نفر افزایش یافت
-
جهان5 روز ago
دهها تن در پی بمباران قریه مسلماننشین توسط اردوی میانمار کشته شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
رئیس اتحادیه مسلمانان: برداشت نادرست از تحصیل دختران در اسلام نیاز به مقابله دارد
-
جهان4 روز ago
سفر نماینده ترمپ به اسرائیل برای پیشبرد توافق آتشبس
-
رویداد های اخیر3 روز ago
بایدن با خانوادههای امریکاییهای زندانی در افغانستان گفتگو کرد
-
ورزش5 روز ago
وزیر ورزش بریتانیا میگوید تیم کریکت انگلستان باید با افغانستان بازی کند
-
جهان2 روز ago
ترمپ: میخواهم بسیار سریع با پوتین دیدار کنم