رویداد های اخیر
وزارت رسیدگی به حوادث: یونیسف باید دور از مسایل سیاسی در افغانستان کار کند

وزیر دولت در امور رسیدگی به حوادث در دیدار با رییس عمومی دفتر یونیسف در کابل گفته است که یونیسف، باید به دور ازمسایل سیاسی به کار خود درافغانستان ادامه دهد.
دفترمطبوعاتی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث روز پنجشنبه (۲۰دلو) در یک اعلامیه گفته است ملا محمد عباس آخند، وزیر دولت در امور رسیدگی به حوادث با فران اکوایز، رییس عمومی یونیسف و خانم انا کندراکک مسئول زون مرکز این سازمان دیدار، کرد.
در این دیدار، وزیر دولت در امور رسیدگی به حوادث گفت:«این وزارت غیر سیاسی است و برای مستحقان و متضرران کمک میکند و یونیسف نیز، کار بشردوستانه انجام میدهد و باید به دور از سیاست به کار خدمت رسانی خود برای مردم افغانستان ادامه دهد.»
وی با اشاره به مشکلات باشندگان ولسوالی واخان بدخشان، بیان داشت که:«اولویت ما رسیدگی به نیازمندان در دور دست ترین نقاط کشور است که از هیچ گونه امکانات زندگی خوب برخوردار نیستند.»
درهمین حال، رییس نمایندگی یونیسف در کابل، گفت که تلاش میکنم، تا بیشتر در خدمت مردم افغانستان باشم و روی برنامههای سازمان یونیسف در افغانستان معلومات داد.
رویداد های اخیر
سفارت افغانستان در هند فعالیتهای خودرا به حالت تعلیق درآورد؛ دیپلوماتها به اروپا و امریکا رفتند

رویترز به نقل از سه مقام سفارت افغانستان در هند روز جمعه گزارش داد که این سفارت پس از خروج سفیر و سایر دیپلوماتهای ارشد به مقصد اروپا و ایالات متحده که در آنجا پناهندگی دریافت کردند، فعالیتهایش را به حالت تعلیق درآورد.
هند امارت اسلامی را به رسمیت نمی شناسد و پس از رویکار آمدن امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱، سفارت خود را در کابل بست، اما دهلی نو به سفیر و کارمندان مأموریتی که توسط دولت اشرف غنی، رئیس جمهور مخلوع افغانستان گماشته شده بودند، اجازه داده بود که ویزه صادر نمایند و موضوعات تجاری را مدیریت کنند.
به گزارش رویترز، حداقل پنج دیپلومات افغان هند را ترک کرده اند. یکی از مقامات سفارت افغانستان گفت که دولت هند اکنون این مجتمع دیپلوماتیک را به عنوان سرپرست تصاحب خواهد کرد.
یک مقام وزارت خارجه هند در دهلی نو در پاسخ به سوالی درباره این موضوع، بدون ارائه جزئیات گفت که آنها در حال بررسی تحولات هستند.
امارت اسلامی تاکنون در رابطه به این موضوع واکنش نشان نداده است.
هند یکی از کشورهایی است که ماموریت کوچکی در کابل برای تسهیل تجارت، کمک های بشردوستانه و کمکهای طبی دارد. تجارت دوجانبه در سال های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ به ۱.۵ میلیارد دالر رسید، اما پس از روی کار آمدن امارت اسلامی به شدت کاهش یافت.
در اوایل ماه جاری، صدها محصل افغان که علیرغم انقضای ویزه تحصیلی شان در هند زندگی میکنند، ، تظاهراتی را در دهلی نو برگزار کردند و از دولت هند خواستند که اقامت شان را تمدید کند.
رویداد های اخیر
دشمنی ۱۷ ساله میان دو خانواده در ننگرهار به دوستی مبدل شد

مسوولان محلی ننگرهار میگویند که دشمنی ۱۷ ساله میان دو خانواده طی یک جرگه در ولسوالی سپینغر این ولایت با پادرمیانی مقامات امارت اسلامی به دوستی مبدل شد.
نصرالله حقیار، قوماندان امنیه ولسوالی سپینغر ننگرهار، در این نشست گفت: «کسانی که میان مسلمانان اتفاق ایجاد میکنند، چی از لحاظ قومی باشد و یا خانواده در قلب ما جا دارند.»
از سویی هم، اعضای خانوادههای درگیر نیز از اینکه دشمنی ۱۷ ساله آنها به دوستی مبدل شده است، خرسند اند.
در همین حال، بزرگان قومی گفتهاند اگر کسی دوباره به دشمنی دامن بزند، مبلغ دوصد هزار افغانی جریمه خواهد شد.
عصمتالله شینواری، بزرگ قومی در ننگرهار، گفت: «جرگه چیزی است که به بسیار وقت کم و با مصرف کم یک موضوع میتواند در آن حل شود.»
با این حال، مسوولان ریاست سرحدات، اقوام و قبایل همچنان خاطر نشان کردند که پس از حاکمیت امارت اسلامی تاکنون بیش از ۴۰ دشمنی بزرگ و کوچک را با همکاری بزرگان قومی در این ولایت به دوستی مبدل کردهاند.
این در حالی است که پس از حاکمیت امارت اسلامی نه تنها در ولایت ننگرهار بلکه در بسیاری از ولایات کشور، روند آشتیدادن خانوادههای درگیر به سرعت جریان دارد و از طریق جرگه بسیاری از مناقشات خانوادهها حل شده است.
رویداد های اخیر
سرپرست وزارت آب و انرژی: مدیریت منابع آبی بهگونه جدی آغاز شده است

سرپرست وزارت آب و انرژی میگوید که امارت اسلامی افغانستان مدیریت منابع آبی را به شکل جدی آغاز کرده است.
عبداللطیف منصور در یک گفتگوی ویژه با آریانانیوز گفته است که به دلیل خشکسالیهای اخیر، مردم کشور با کمبود آب آشامیدنی صحی مواجه هستند و برای حل این مشکل، این وزارت مدیریت جدی منابع آب را آغاز کرده است.
آقای منصور همچنان با اشاره به نگرانی برخی کشورهای همسایه در مورد اقدامات امارت اسلامی برای مدیریت آبهای افغانستان و ایجاد کانال قوشتیپه میگوید، کشورهای که از این بابت نگرانی دارند میتوانند از طریق مذاکره نگرانیهای خود را با امارت اسلامی شریک بسازند.
منصور افزوده که در سال جاری سه میلیارد افغانی بودجه انکشافی به این وزارت در نظر گرفته شده است که بیشتر این بودجه صرف پروژههای ناتمام بندهای آبی خواهد شد.
با این حال، او تصریح کرده که ظرفیت تولید ۳۰ هزار میگاوات برق در کشور وجود دارد و این وزارت اقداماتی را برای جلب سرمایهگذاریهای بیشتر در بخش تولید انرژی انجام داده تا افغانستان در درازمدت از ناحیه برق به خودکفایی برسد.
سرپرست وزارت آب و انرژی خاطر نشان کرد که برای جلب سرمایهگذاریهای بیشتر در بخش تولید انرژی در کشور آماده هرگونه همکاری با سکتور خصوصی اند و تمامی سهولتها را به آنان مهیا خواهند ساخت.
-
ورزش5 روز ago
چین در بازیهای آسیایی تاکنون بیشترین مدال طلا بدست آورده است
-
ورزش4 روز ago
شرکت هندی آمول حق حمایت مالی تیم ملی کرکت افغانستان را در مسابقات جام جهانی دریافت کرد
-
ورزش5 روز ago
محسن رضایی از رقابتهای تکواندو در چین مدال برنز کسب کرد
-
تجارت4 روز ago
بلومبرگ: کمکهای میلیارد دالری جامعه جهانی سبب حفظ ارزش پول افغانی شده است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل در باره افغانستان
-
ورزش2 روز ago
نوینالحق از بازیهای ۵۰ آوره کریکت استعفا میدهد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
پاکستان بیش از یک میلیون پناهجوی غیرقانونی افغان را اخراج میکند
-
رویداد های اخیر22 ساعت ago
مراسم عروسی دستهجمعی ۱۲۵ زوج در بلخ برگزار شد