Connect with us

رویداد های اخیر

وزارت صنعت: تلاش‌ها جریان دارد تا صادرات قالین افغانستان از مسیر ترکیه انجام شود

منتشر شده

در

مسوولان در وزارت صنعت و تجارت می‌گویند که تلاش دارند تا صادرات قالین افغانستان را پس از این از طریق ترکیه به بازارهای اروپایی انجام دهند.

این مسوولان افزوده‌اند که در این مورد با مقام‌های ترکی گفتگوهایی انجام شده تا بتوانند برای قالین افغانی مارکیت‌های جدید پیدا کنند.

به گفته‌ آنان، در صورت پیشرفت در این گفتگوها، قالین افغانستان از طریق ایران به ترکیه و از آنجا به اروپا صادر خواهد شد.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت، در این مورد گفت: «ما می‌خواهیم که راه بدیل برای صادرات قالین خود داشته باشیم. قالین ما در گذشته از راه پاکستان صادر میشد. مردم ما در جریان هستند که هرزگاهی پاکستان به صادرات قالین ما مشکلات ایجاد می‌کرد. حال ما در جستجوی راه‌های بدیل زیادتر هستیم خصوصاً از راه امارات متحده عربی و از راه ترکیه.»

آقای آخندزاده افزود: «ما در دیداری که با مسوولان قالین ترکیه داشتیم، به تفاهم رسیدیم که آن‌ها مالیه را بر قالین افغانستان کاهش دهند تا ما بتوانیم از مسیر ترکیه به خود ترکیه و به کشورهای اروپایی صادرات قالین خود را افزایش دهیم.»

در همین حال، اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری گفته است که برای پیدا کردن مارکیت جدید برای قالین کشور باید روابط تجارتی افغانستان و ترکیه گسترش یابد تا زمینه برای صادرات قالین نیز فراهم شود.

در افغانستان سالانه تا یک میلیون متر مربع قالین تولید می‌شود و صدها هزار نفر در این زمینه سرگرم کار هستند.

وزارت صنعت و تجارت تصریح کرده است که تلاش دارند تا بر تولیدکنندگان قالین سهولت‌های بیشتری فراهم کنند و مکان مشخصی را در اختیار شان قرار داده تا در آینده این صنعت بیشتر رشد کند.

رویداد های اخیر

دیدار عزیزی با نماینده چین برای گسترش روابط تجاری و سرمایه‌گذاری در افغانستان

Published

on

نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت با یو شیائو یونگ، نماینده ویژه چین در کابل دیدار و درباره گسترش تجارت و فرصت‌های سرمایه‌گذاری در افغانستان گفتگو کرده است.

بر اساس خبرنامه وزارت صنعت و تجارت، در این دیدار آقای عزیزی با اشاره به فراهم بودن فضای امن و مساعد برای سرمایه‌گذاری، از سرمایه‌گذاران چینی دعوت کرد تا از فرصت‌های موجود در بخش‌های مختلف اقتصادی به نفع هر دو کشور استفاده کرده و سرمایه‌گذاری کنند.

عزیزی همچنین بر افزایش و فراهم‌آوری تسهیلات بیشتر برای صادرات افغانستان به چین، به‌ویژه در بخش‌های پنبه، انار، جلغوزه، سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی و سایر اقلام صادراتی افغانستان تأکید کرد و خواهان تسهیلات بیشتر گمرکی، ترانزیتی و حمل‌ونقل میان دو کشور شد.

در این دیدار، نماینده چین نیز از علاقه‌مندی تاجران و سرمایه‌گذاران چینی برای حضور در بازار افغانستان یادآوری کرد و گفت که در استراتژی چین، افغانستان کشوری با فرصت‌های بکر و دست‌نخورده در عرصه سرمایه‌گذاری به شمار می‌رود.

او نقش همکاری نهادهای مسئول دو کشور را در حمایت از سکتور خصوصی و توسعه روابط اقتصادی مهم خواند.

در این نشست بر همکاری بیشتر نهادهای مرتبط دو کشور برای تسهیل تجارت و گسترش سرمایه‌گذاری تأکید شد.

Continue Reading

تجارت

رئیس‌جمهور ازبیکستان توافقنامه تجارت ترجیحی با افغانستان را توشیح کرد

Published

on

شوکت میرضیایف، رئیس جمهور ازبیکستان، با امضای فرمانی رسماً توافقنامه تجارت ترجیحی  بین ازبیکستان و افغانستان را توشیح کرد.

این توافقنامه در ۱۰ جون ۲۰۲۵ در جریان نشست مجمع بین‌المللی سرمایه‌گذاری تاشکند توسط وزیر صنعت و تجارت افغانستان و وزیر سرمایه‌گذاری و تجارت خارجی ازبیکستان به امضا رسیده بود.

توافقنامه تجارت ترجیحی، تعرفه بر ۱۴ دسته کالا را حذف می‌کند، صدور جوازهای بخش صحت گیاهی برای محصولات زراعتی افغانستان را ساده و اقدامات حمایتی بیشتری را برای صادرکنندگان ازبیکستان معرفی می‌کند.

گفتنی است که در ماه فبروری ۲۰۲۶، جمشید خواجه‌اف، معاون صدراعظم ازبیکستان، و نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت افغانستان در باره اجرایی شدن این توافقنامه گفتگو کرده بودند. قرار است پس از پایان ماه مبارک رمضان، یک مجمع تجارتی مشترک جدید بین افغانستان و ازبیکستان در کابل برگزار شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مقام ملل متحد: افغان‌ها در ایران با گزینه‌های دشوار روبه‌رو هستند

Published

on

عرفات جمال، نماینده کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در افغانستان، می‌گوید بسیاری از افغان‌های ساکن ایران با انتخاب‌های دشواری روبه‌رو هستند.

جمال در مصاحبه با الجزیره گفت که افغان‌های ساکن ایران یا باید در میانه جنگ و مشکلات اقتصادی در این کشور بمانند یا به افغانستان بازگردند و با چالش‌های مشابهی روبه‌رو شوند.

او گفت: «در حال حاضر، به نظر می‌رسد که این (عودت مهاجرین) بیشتر یک اقدام پیشگیرانه است. مردم از بمب‌هایی که بر سرشان می‌افتد، صحبت می‌کنند. آنها ترس دارند، اما همچنین از یک اقتصاد ناکارآمد صحبت می‌کنند.»

به گفته جمال، امسال تاکنون حدود ۱۱۰ هزار افغان از ایران بازگشته‌اند.

وی با اشاره به اقدامات نظامی پاکستان در افغانستان گفت: «برای این افراد هیچ انتخاب خوبی وجود ندارد. آنها از یک جنگ فرار می‌کنند و به جنگ دیگری می‌آیند.»

گفتنی است که در سال ۲۰۲۵، حدود ۲.۸ میلیون نفر به افغانستان بازگشتند.

جمال همچنین هشدار داد که سازمان ملل متحد در حال حاضر فاقد منابع مالی کافی برای رسیدگی به وضعیت عودت کنندگان است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!