تجارت
وزارت مالیه پیش نویس بودجه سال آینده مالی را آماده کرده است

وزارت مالیه کشور میگوید که پیش نویس بودجه سال آینده (۱۴۰۱) مالی افغانستان را آماده کرده و برای تاییدی به شورای وزیران می فرستد.
احمد ولی حقمل، سخنگوی وزارت مالیه، میگوید که این بودیجه از عواید داخلی آماده شده و متکی به کمکهای خارجی نیست.
حقمل ابراز امیدواری کرده که شورای وزیران این پیش نویس بودجه را تا آخر ماه روان خورشیدی تایید خواهد کرد و آن را برای تطبیق به نهادهای مربوطه خواهد فرستاد.
او افزود:” پیش نویس بودجه در وزارت آماده است و کار آن نیز تمام شده است.”
حقمل افزوده:” این نخستین بودجه حکومت افغان در ۲۰ سال گذشته است که متکی به کمکهای خارجی نیست و بر بنیاد عواید داخلی آماده شده است. وزارت مالیه کار اش را تمام کرده و بعد از این برای تاییدی به شورای وزیران فرستاده میشود…”
سخنگوی وزارت مالیه میگوید که برای تامین بودجه عملیاتی که از عواید داخلی تامین میشود، مشکلی وجود ندارد، اما در مورد بودجه انکشافی مشکلاتی وجود دارد..
وی گفت: “پروژه های عمرانی محدود اما مهم در این بودجه شامل شده است.”
وزارت مالیه میگوید اگر عواید داخلی افزایش یابد، پروژههای انکشافی بیشتر در این بودجه افزوده خواهد شد.
سخنگوی وزارت مالیه گفت:” ما در باره بودجه عملیاتی مشکل نداریم، زیر از عواید داخلی آماده شده است. ما همچنان پروژههای انکشافی را در نظر گرفتیم که نسبت به سال گذشته کمتر است، اگر عواید ما زیاد شد، ما پروژههای دیگر را نیز شامل خواهیم کرد.”
از سوی دیگر، آگاهان امور اقتصادی میگویند که بودجه تنها مصارف وزارتخانهها نیست، بلکه پروژهای انکشافی و خدمات برای مردم باید در نظر گرفته شود.
این درحالی است که بودجه ملی افغانستان در سالها گذشته ۴،۵ میلیارد افغانی تخمین زده شده است که ۴۰ درصد آن به پروژهها انکشافی اختصاص داده شده بود.
تجارت
در شش ماه گذشته بیش از ۳ میلیارد افغانی عواید از بخش زغال سنگ بدست آمده است

وزارت مالیه میگوید که با روی کار آمدن امارت اسلامی، استخراج معادن و صادرات آن افزایش چشمگیری داشته است. به گفته سخنگوی این وزارت در شش ماه گذشته به ارزش ۱۶ میلیارد افغانی زغال سنگ به خارج از کشور صادر شده است که از این بابت بیش از ۳ میلیارد افغانی به خزانه دولت سرازیر شده است.
سخنگوی این وزارت میگوید که زغال سنگ یکی از منابع مهم عایداتی است و این وزارت توجه بیشتر به استخراج زغال سنگ دارد.
احمد ولي حقمل، سخنگوی وزارت مالیه میگوید که :” ما در شش ماه گذشته بیش از سه میلیارد افغانی از درک صادرات زغال سنگ عواید داشتیم و می خواهیم که دراین زمینه سهولت های بیشتر فراهم سازیم تا عواید بیشتر دراین بخش داشته باشیم.”
وزارت مالیه هم چنان در گمرکات تسهیلات بیشتری را در زمینه صادرات اموال صادراتی فراهم کرده است. شماری از اعضای سکتور خصوصی میگویند که تاجران ملی نیز علاقمند سرمایه گذاری روی انرژی زغال سنگ اند.
شیرباز کمین زاده، رییس اتاق صنایع و معادن میگوید که:” سرمایه گذاران کشور ما تلاش دارند در بخش تولید انرژی زغال سنگ سرمایه گذاری کنند و ما دراین بخش از ظرفیت بالا برخوردار هستیم و برای آن تدابیر هم داریم.”
به باور آگاهان اقتصادی در افغانستان زمینههای زیاد سرمایه گذاری روی تولید انرژی وجود دارد و اگر امارت اسلامی بتواند توجه سرمایه گذاران را جلب کند به زودی افغانستان وارد مرحلهای جدید از رُشد اقتصادی خواهد شد.
تجارت
قرارداد خدمات زمینی میدان های هوایی کابل، کندهار وهرات با امارات متحده امضا شد

امارت اسلامی قرارداد خدمات زمینی میدانهای هوایی کابل، کندهار وهرات را با شرکت “گاک” امارات متحده عربی امضا کرد.
این شرکت مسولیت تخلیه وبارگیری را در هنگام نشست و برخاست طیارهها بدوش خواهد داشت.
معاون اول رییس الوزرا در مراسم امضای این قرارداد از سرمایه گذاران بینالمللی خواست که در افغانستان سرمایه گذاری کنند و امارت اسلامی متعهد است تا زمینههای لازم سرمایه گذاری را برای آنان فراهم کند.
امارت اسلامی پس از چند ماه مذاکره با شرکتهای خدماتی هوایی، سر انجام قرار داد خدمات زمینی میدانهای هوایی کابل، کندهار وهرات را با شرکت “گاک” امارات متحده عربی به امضا رسانید
شرکتی که بر اساس این قرار داد مسولیت تخلیه وبارگیری را در سه میدان هوایی کشور هنگام نشست و برخواست طیارهها بدوش خواهد داشت.
در این مراسم ملابرادر معاون اول ریس الوزرا به سرمایه گذاران بین المللی فراخوان میدهد که به افغانستان بیایند ودر این کشور سرمایه گذاری کنند
ملا عبد الغنی برادر، معاون اول رییس الوزرا میگوید که :” ما می خواهیم با تمام کشورها روابط خوب داشته باشیم و از سرمایه گذاران خارجی می خواهیم که در افغانستان سرمایه گذاری کنند. ما مسوولیت تامین امنیت جان و مال شان را می کنیم.”
مسولان وزارت ترانسپورت میگوید که این شرکت خدمات زمینی را مطابق معیارهای بین المللی ارایه خواهد کرد که منجر به افزایش پروازهای بین المللی خواهد شد.
مولوی حمیدالله آخندزاده، سرپرت وزارت ترانسپورت میگوید که:” پس از امضا این قرارداد پروازها بیشتر خواهد شد و عواید و صادرات ما نیز افزایش خواهد یافت.”
رزاق اسلم، نماینده شرکت گاک میگوید که:” ما امیدواریم که بتوانیم خدمات اساسی در جریان پروازها ارایه کنیم و این خدمات سبب افزایش پروازهای جهانی به افغانستان شود”.
با این حال معاون رییس الوزرا میگوید که به زودی پروازها بیشتر خواهد شد و عواید افغانستان از رهگذر دهلیزهای هوایی افزایش خواهد یافت.
خدمات زمینی میدانهای هوایی در حالی به شرکت اماراتی سپرده میشود که نمایندگان امارت اسلامی سرگرم گفتگو با شرکتهای قطری و ترکی بر سر مدیریت تخنیکی میدان های هایی کشور است.
تجارت
منع صادرات گندم به دلیل خودکفا نبودن در زمینه غلهجات

وزارت زراعت و مالداری میگوید افغانستان سالانه به شش و نیم میلیون تن گندم نیاز دارد در حالیکه تولیدات داخلی کشور به چهار میلیون تن میرسد.
مسوولان وزارت زراعت و مالداری میگویند به همین دلیل امارت اسلامی انتقال گندم را چه قانونی و چه غیرقانونی ممنوع کرده است.
پس از انتشار ویدیوها و تصاویر قاچاق گندم از طریق سپین بولدک کندهار در شبکههای اجتماعی، امارت اسلامی صادر گندم از کشور را ممنوع کرده است.
وزارت زراعت و مالداری دلیل منع صادرات گندم را خودکفا نبودن کشور در زمینه غلهجات میدانند.
وزارت مالیه نیز از تمامی گمرکات خواسته که تا جلو صدور گندم به پاکستان را چه از راه رسمی و یا قاچاق بیگیرند.
به گفته وزارت زراعت و مالداری، افغانستان سالانه به شش و نیم میلیون تُن گندم نیاز دارد در حالیکه تولیدات داخلی کشور به چهار میلیون تن میرسد.
مولوی مصباح الدین مستعین، سخنگوی وزارت زراعت و مالداری میگوید که:” جلو صادرات گندم را بخاطری گرفتیم چون هنوز ما خود نیاز داریم و به همین خاطر وزارت زراعت و مالیه پروسه منع صادرات را آغاز کردند.”
مسوولین اتاق زراعت و مالداری افغانستان نیز از این اقدام وزارت مالیه و امارت اسلامی استقبال کردند و افزودند که در کنار گندم باید جلو قاچاق تمام مواد خام به خارج از کشور گرفته شود.
میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت و مالداری میگوید که:” ما از این اقدام امارت اسلامی خوشحال هستیم بخاطریکه اکنون گندم ما در داخل کشور خود ما پروسس خواهم کرد و دراین بحش سرمایه گذاری هم شده است کشور ما اکنون ظرفیت پروسس آنرا دارد.”
آگاهان اقتصادی همچنین میگویند که ممنوعیت صادرات گندم کشور در مدیریت اقتصاد ملی و توسعه تولیدات داخلی کشور ضروری است.
-
جهان4 روز پیش
ولودیمیر زلنسکی: میخواهم برای پایان دادن به جنگ با پوتین دیدار کنم
-
تجارت4 روز پیش
قرارداد خدمات زمینی میدان های هوایی کابل، کندهار وهرات با امارات متحده امضا شد
-
رویداد های اخیر3 روز پیش
امارت اسلامی به افغانهای که در پاکستان دست به تظاهرات زده اند از تامین امنیت شان اطمینان داد
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
اعضای پارلمان بریتانیا نحوهٔ خروج قوا از افغانستان را خیانت با متحدین عنوان کرد
-
تجارت4 روز پیش
منع صادرات گندم به دلیل خودکفا نبودن در زمینه غلهجات
-
جهان3 روز پیش
۱۹ کودک و دو بزرگسال بر اثر گلولهباری در یک مکتب امریکا کشته شدند
-
رویداد های اخیر3 روز پیش
امارت اسلامی: مذاکرات با ترکیه و قطر برای راهاندازی میدانهای افغانستان متوقف نشده است
-
رویداد های اخیر2 روز پیش
در انفجارهای روزگذشته در بلخ و کابل پانزده غیرنظامی جان باختند