رویداد های اخیر
وزارت معارف: تعلیم برای هر افغان ضروری است

وزارت معارف در اعلامیهای به مناسبت روز جهانی آموزش گفته است که تعلیم برای هر افغان لازم و این وزارت متعهد به فراهم سازی خدمات آموزشی معیاری در کشور است.
در این اعلامیه از جهان خواسته شده تا افغانستان را در عرصه آموزش تنها نگذارد و با امارت اسلامی در بخش ارایه خدمات تعلیمی همکاری کند.
وزارت معارف خاطر نشان کرده است که به رغم محدودیتهای اقتصادی، ۱۹ هزار مکتب و ۱۳ هزار مدرسه دینی را در یک سطح تعلیمی باز نگه داشته است و دو و نیم میلیون دختر در افغانستان نیز به مکتب میروند.
از سویی هم وزارت خارجه امریکا وسازمان آموزشی علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد یا یونسکو گفته اند که زنان و دختران افغانستان از حق آموزش محروم شده اند.
آدری آزولی، رییس عمومی یونسکو گفته است: «یونسکو میخواهد روز جهانی آموزش را امسال به زنان و دختران افغان اختصاص دهد. ما میخواهیم حقوق زنان و دختران برای کار وتحصیل بدون تاخیر به آنان داده شود. مبارزه علیه کار وتحصیل زنان باید متوقف شود، زیرا هر دختر و پسر حق دارد تحصیل کند وآموزش ببیند.»
برخی از دانش آموزان و محصلان از امارت اسلامی میخواهند که ممنوعیت های تعلیمی و تحصیلی را رفع کنند.
در همین حال برخی از متعلمان و محصلان دختر نیز خواستار بازگشایی بی درنگ مکاتب و پوهنتون ها هستند.
آسیه محمدی، یک تن از محصلان میگوید: «خواست ما از امارت اسلامی منحیث یک محصل دختر اینست که هرچه زودتر دروازه مکاتب و دانشگاه ها را باز کنند تا اینکه حقی را که خداوند خودش آنرا بالای مرد و زن فرض گردانیده، به ما داده شود.»
ازسویی هم برخی آگاهان میگویند دسترسی به آموزش حق اساسی و انسانی هر فرد جامعه است و نباید این حق از آنان گرفته شود.
محمد آصف ننگ، معین پیشین وزارت معارف میگوید: «وعده ها بسیار داده شد. در ناروی، دوحه و مسکو وعده داده شد. اخیراً سخنگوی طالبان (امارت اسلامی) در ترکیه وعده داد که بسیار عاجل مکاتب باز میشود، اما به تعقیب آن دیدیم نه تنها اینکه مکاتب دختران باز نشد بلکه پوهنتون ها به روی دختران نیز بسته شد.»
با این همه انتظار ها این است که در سال نو تعلیمی و تحصیلی مکاتب و پوهنتونها به روی دختران باز شود.
رویداد های اخیر
دروازه تورخم پس از ۲۶ روز به روی ترانزیت بازگشایی شد

دروازه تورخم پس از ۲۶ روز در نتیجه توافق کمیساریایهای افغانستان و پاکستان بهروی ترانزیت بازگشایی شد و قرار است روز جمعه به روی رفتوآمد مردم باز شود.
اعضای اتاق تجارت ننگرهار میگویند که برای بازگشایی دروازه تورخم چندین دور گفتگو بین بخشهای خصوصی دوطرف برگزار شد که سرانجام کمیساریایهای افغانستان و پاکستان در تورخم بر بازشدن این بندر تجارتی توافق کردند.
به گفته آنان، در این مدت روزانه تاجران افغان دستکم یک میلیون دالر خسارت کردهاند.
طیب حماد، سخنگوی قوماندانی امنیه ننگرهار نیز گفته است، درواز تورخم که از طرف پاکستان تقریباً یک ماه مسدود شده بود، براساس یک توافق بهروی ترانزیت باز شد و جمعه به روی هرگونه رفتوآمد بازگشایی خواهد شد.
بسته ماندن این دروازه زیان مالی هنگفتی را برای تاجران دوطرف به جاگذاشته است. تاجران افغان گفتهاند که هر روز دست کم یک میلیون دالر خساره مند شدهاند.
تاجران از کابل و اسلامآباد میخواهند که موارد تجارت را از سیاست جدا کنند زیرا یگانه راه حل تنشها گفتگو است.
گفتنی است که دروازه تورخم ۲۶ روز پیش از سوی پاکستان در واکنش به ساخت تاسیسات از سوی امارت اسلامی مسدود شده بود که چندین بار میان دو طرف درگیری نیز رخ داد.
رویداد های اخیر
خواجه آصف: اسلامآباد علیه شبهنظامیان پاکستانی در داخل افغانستان اقدام خواهد کرد

وزیر دفاع پاکستان میگوید که کشورش علیه شبهنظامیان پاکستانی در داخل افغانستان اقدام خواهد کرد. خواجه آصف در یک مصاحبه تلویزیونی تأکید کرده که در راستای تأمین امنیت و منافع پاکستان، مصلحتاندیشی و دوستی جایی ندارد.
آقای آصف مدعی شده که امارت اسلامی از تحریکت طالبان پاکستان (تیتیپی) حمایت میکند و اگر نیاز باشد، اسلامآباد برای دفاع از خود در هر کشوری اقدام خواهد کرد.
او گفته است: «من به طور صریح اعلام میکنم که هر کجا دشمن ما باشد، ما به دنبالش خواهیم رفت. کسانی که میگویند نباید به دنبال آنها برویم و از پیگیری دست برداریم، به نظر من کاملاً در تضاد با منافع پاکستان هستند و در حال بحث بر سر یک مصالحه میباشند. آگاه باشید که در این زمینه هیچ تعارفی یا تساهلی وجود ندارد.»
از سویی هم، بلاول بوتو زرداری، رئیس حزب مردم پاکستان در جلسه غیرعلنی کمیته پارلمانی این کشور گفته است، آتشی که در پاکستان شعلهور است، ممکن به همسایگان آن نیز برسد. او گفت افغانستان به پناهگاه هراسافکنان تبدیل شده و باید جهان از آن آگاه شود.
در همین حال، فصیح الدین فطرت، لوی درستیز قوای مسلح امارت اسلامی در واکنش به این اظهارات گفته است: «ما همیشه به فکر این هستیم که یک اردوی مجهز، مسلح و منظم داشته باشیم. هیچ کس چنین یک معنا و مفهومی را از این نگیرد و اتخاذ نکند که هدف ما خدا ناخواسته ناامنی آوردن در منطقه یا جنگ باشد، بلکه هدف اصلی و اساسی ما حفظ ثبات و امنیت در افغانستان است.»
پاکستان همواره هند و افغانستان را متهم نموده که از شورشیان مخالف آنان حمایت میکنند، اتهامی که دهلی نو و کابل رد کرده است.
امارت اسلامی پیش از این بحران امنیتی پاکستان را مسئله داخلی آن کشور دانسته و گفته است که مخالفان مسلح پاکستان در افغانستان حضور ندارند.
رویداد های اخیر
عمرانخان: افغانستان دشمن پاکستان نیست
به نقل از رسانههای پاکستانی در روز سهشنبه، ۲۸ حوت، علیمه خان، خواهر عمران خان، رهبر حزب تحریک انصاف پس از دیدار با برادرش درباره وضعیت او در زندان با خبرنگاران گفتگو کرد.

علیمه خان، خواهر عمران خان، رهبر حزب تحریک انصاف پاکستان پس از دیدار با برادرش به خبرنگاران گفت که عمران خان نسبت به افزایش تنش با افغانستان ابراز نگرانی کرده است. به گفته او، عمران خان تاکید کرده که افغانستان دشمن پاکستان نیست و باید از تنشزایی با این کشور پرهیز شود.
به نقل از رسانههای پاکستانی در روز سهشنبه، ۲۸ حوت، علیمه خان، خواهر عمران خان، رهبر حزب تحریک انصاف پس از دیدار با برادرش درباره وضعیت او در زندان با خبرنگاران گفتگو کرد.
او به نقل از عمران خان گفت: «تا سال ۲۰۲۱، تروریسم بهطور قابل توجهی کاهش یافته بود، اما از سال ۲۰۲۲ دوباره افزایش یافت. افغانستان دشمن ما نیست و نباید آن را دشمن ساخت.»
علیمه خان افزود که برادرش تاکید کرده است نباید بدون دلیل با یک کشور همسایه و مسلمان تنش ایجاد شود. او همچنین گفت که عمران خان در زندان به روزنامه یا تلویزیون دسترسی ندارد و از رویدادهای جاری بیاطلاع مانده است.
پیش از این نیز، علیمه خان پس از دیدار با برادرش در زندان، موضع او را درباره افغانستان و امارت اسلامی منتشر کرده بود. طبق اظهارات قبلی خواهر او، عمران خان به حمله هوایی پاکستان در افغانستان واکنش نشان داده و از این اقدام ابراز ناراحتی کرده بود.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
حملات هوایی امریکا به حوثیها ۳۱ کشته برجای گذاشت
-
اخبار ساحوی4 روز ago
مفتی منیر شاکر، بنیانگذار لشکر اسلام در انفجاری در پاکستان جان باخت
-
رویداد های اخیر5 روز ago
هیات اجرایی صندوق بین المللی پول در مورد تحولات اقتصادی در افغانستان گزارش دریافت کرد
-
تجارت3 روز ago
در سال ۱۴۰۳ به ارزش ۲۹۲ میلیون دالر از طریق دهلیزهای هوایی تجارت صورت گرفته است
-
رویداد های اخیر5 روز ago
حکومت ترمپ ممنوعیت سفر شهروندان دهها کشور از جمله افغانستان را بررسی میکند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سخنگوی وزارت معادن: کار روی پروژه تاپی تسریع میشود
-
رویداد های اخیر4 روز ago
دولت ترمپ کارکنان صدای امریکا را به رخصتی اجباری فرستاد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
پاکستان از امارت اسلامی و هند به سازمان ملل شکایت میکند