Connect with us

رویداد های اخیر

وزیران خارجه امریکا و ازبیکستان در مورد افغانستان گفتگو می‌کنند

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

وزیران خارجه امریکا و ازبیکستان در دومین نشست استراتیژیک این دو کشور در واشنگتن در باره افغانستان هم بحث و گفتگو خواهند کرد.

وزیر خارجه امریکا می‌گوید این نشست فرصت خوبی برای گفتگو در باره مشکلات مشترک دو کشور و سایر موضوعات از جمله افغانستان است.

انتونی بلینکن از تعهدات و همکاری‌های ازبیکستان با امریکا در منطقه قدردانی می‌کند.

آقای بلینکن می‌گوید: «این واقعاً یک فرصت بسیار خوبی است برای اینکه بتوانیم با مشکلاتی که فرا راه هردو کشور قرار می‌گیرد بحث نماییم. ایالات متحده از تعهدات و همکاری‌های کشور ازبیکستان با امریکا در منطقه قدردانی می‌کند.»

ازبیکستان در حالی تلاش می‌کند تا روابط اش را با واشنگتن گسترش دهد که این کشور روابط نزدیک با کابل دارد و بارها مقام های این کشور گفته اند که نباید افغانستان به انزوا برود.

اخیرا مشاور امنیت ملی ازبیکستان در نشست مشاوران امنیت ملی هند و کشورهای آسیای میانه گفت که نباید گذاشت تا افغانستان در انزوا نگهداشته شود.

آگاهان همچنان می‌گویند که ازبیکستان روابط نزدیک با کابل دارد و می‌تواند نقش اثر گذار در تعامل امریکا و امارت اسلامی داشته باشد.

در همین حال، نماینده ویژه امریکا در امور افغانستان نیز فعال شده و تلاش‌ها را درباره موضوعات سیاسی و اقتصادی افغانستان آغاز کرده است.

به گفته وزارت خارجه امریکا، در دیدار تام وست با حامد کرزی، عطا محمد نور هم حضور داشته است. با این همه، قرار است ازبیکستان در آینده نه چندان دور میزبان نشست وزیران خارجه کشورهای همسایه درباره افغانستان باشد.

رویداد های اخیر

رییس یوناما در سفر به شمال افغانستان با شماری از مقام‌های محلی دیدار کرد

Published

on

(Last Updated On: )

روزا اوتنبایوا، رییس دفتر هیئت معاونت ملل متحد در افغانستان (UNAMA)، اخیراً از شهر میمنه در شمال افغانستان بازدید کرد و با مقام‌های محلی، کارآفرینان و کارمندان سازمان ملل دیدار و گفتگو نمود.

دفتر یوناما امروز یک‌شنبه (۷ثور) در یک صفحه‌ای فیس‌بوک خود نگاشته است که در جریان این سفر، کارآفرینان – به شمول زنان – با نماینده ویژه سرمنشی ملل متحد خانم اوتنبایوا دیدار کرده و خواهان حمایت در زمینه تسهیل دسترسی به بازارهای جدید، به‌خصوص در کشور ازبکستان، شدند.

یوناما در ادامه نگاشته است که، در میان این کارآفرینان، گروهی از زنان که با پشتیبانی برنامه انکشافی ملل متحد (UNDP) یک کارگاه خیاطی تأسیس کرده ‌اند، ضمن ابراز قدردانی از حمایت‌‌های صورت گرفته، از رشد و توسعه چشمگیر کسب‌ و کار خود سخن گفتند.

یوناما افزوده است که این سازمان بر تعهد خود برای ترویج فرصت‌‌های اقتصادی و توانمند سازی جوامع افغان، به‌خصوص زنان، همچنان استوار باقی می‌ماند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یک مقام ارشد هندی با سرپرست وزارت امور خارجه در کابل دیدار کرد

Published

on

(Last Updated On: )

آنند پرکاش، رئیس بخش افغانستان، ایران و پاکستان وزارت امور خارجه هند با امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه در کابل دیدار کرده است.

طبق خبرنامه وزارت امور خارجه که امروز (یکشنبه) منتشر شد، در این دیدار، روابط سیاسی دوجانبه، تجارت، ترانزیت و تحولات اخیر سیاسی در منطقه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

سرپرست وزارت امور خارجه بر گسترش روابط دیپلوماتیک و اقتصادی بین دو کشور تأکید کرد و توضیح داد که افغانستان در حال حاضر فرصت‌های خوبی برای سرمایه‌گذاری ارائه می‌دهد و سرمایه‌گذاران هندی باید از این فرصت‌ها استفاده کنند.

امیرخان متقی همچنین گفت که باید تسهیلاتی برای رفت و آمد مردم بین افغانستان و هند ایجاد شود و صدور ویزه برای مریضان، محصلان و تاجران به حالت عادی بازگردد.

از سوی دیگر، آنند پرکاش گفت که روابط با افغانستان برای هند مهم است و امیدوار است که این روابط در زمینه‌های مختلف بیش از پیش گسترش یابد.

او تصریح کرد که هند به همکاری خود با افغانستان ادامه خواهد داد و می‌خواهد در برخی از پروژه‌های زیربنایی سرمایه‌گذاری نماید و پروژه‌هایی را که مدتی متوقف شده بودند، دوباره آغاز کند.

دو طرف همچنان بر گسترش روابط، رفت و آمد هیات‌ها، تسهیل ویزه و همکاری‌های دوجانبه تأکید کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی: افغانستان برای تطبیق پروژه خط آهن افغان-ترانس آمادگی کامل دارد

Published

on

(Last Updated On: )

امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه در یک تماس با تلیفونی با همتای ازبیکستانی اش گفته است که افغانستان برای تطبیق پروژه خط آهن افغان-ترانس آمادگی کامل دارد.

طبق خبرنامه وزارت امور خارجه کشور که امروز (یکشنبه) منتشر شد، در این تماس دوطرف در مورد تقویت روابط دوجانبه و چندجانبه، گسترش همکاری های سیاسی، اقتصادی و ترانزیتی گفتگو کردند.

بختیار سعیدوف، وزیر امور خارجه ازبیکستان اظهار داشت که صادرات افغانستان به ازبیکستان در جریان چهار ماه نخست سال ۲۰۲۵ سه برابر نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. او وعده نمود که در زمینه ایجاد سهولت‌های تجارتی و ترانزیتی میان دو کشور و به ویژه صدور ویزه برای اتباع افغانستان، سهولت‌های بیشتر ایجاد خواهد شد.

از سوی دیگر، سرپرست وزارت امور خارجه بیان داشت که افغانستان آماد‌گی کامل برای تطبیق پروژه‌های کلان اقتصادی همچون پروژه ترانس-افغان و تقویت هرچه بیشتر همکاری‌های سیاسی، تجارتی و ترانزیتی با ازبیکستان دارد و باید از فرصت‌های به وجود آمده منطقه‌ای در راستای منافع دو کشور استفاده گردد.

دو طرف همچنان در مورد برگزاری نشست سه جانبه میان افغانستان، ازبیکستان و پاکستان در سطح وزرای امور خارجه صحبت نموده و توافق کردند که برای تعیین تاریخ و مکان دقیق برگزاری این نشست از طریق کانال دیپلوماتیک هماهنگی صورت گیرد.

گفتنی است که افغانستان، ازبیکستان و پاکستان در ماه فبروری سال ۲۰۲۱ توافقنامه‌ای را برای ساخت خط آهن به طول ۵۷۳ کیلومتر از طریق افغانستان امضا کردند که آسیای مرکزی محاط به خشکه را به بندرهای پاکستان وصل خواهد کرد. هزینه تخمینی این پروژه ۴.۸ میلیارد دالر است و هدف آن تقویت اتصال اقتصادی منطقه‌ای می‌باشد.

اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر امور خارجه پاکستان، هفته گذشته در یک گفتگوی تلیفونی با وزیر امور خارجه ازبیکستان، در مورد پروژه خط آهن ترانس-افغان گفتگو کرد.

دار ابراز امیدواری کرده است که سه کشور به زودی توافقنامه چارچوبی این پروژه مهم منطقه‌ای را امضا کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!