رویداد های اخیر
وزیر تحصیلات عالی به جمهوری تاتارستان روسیه سفر کرده است
ندا محمد ندیم، وزیر تحصیلات عالی، روز گذشته (سهشنبه، ۱۶جوزا) در رأس یک هیأت به شهر کازان، پایتخت تاتارستان روسیه سفر کرده است.
ضیاالله هاشمی، سخنگوی وزارت تحصیلات عالی، میگوید که این سفر به دعوت رسمی تاتارستان جمهوری فدراتیف روسیه صورت گرفته و قرار است آقای ندیم علاوه بر دیدار با مقامات تاتارستان از پوهنتونهای مختلف و نیز محصلان افغان در مسکو دیدار کند.
ضیاالله هاشمی میگوید که در این سفر، آقای ندیم و هیأت همراهش در نشست وزرای معارف و تحصیلات عالی در تاتارستان اشتراک خواهند کرد.
با این حال، برخی از آگاهان به این باوراند در شرایطی که محدویتها فرا راه تحصیل افغانها در بیرون از کشور وجود دارد، اینگونه سفرها میتواند در بهبود و بهترشدن نصاب، بیشترشدن سهمیه بورسیهها برای محصلین و همچنان کسب تجربه بهتر حکومتداری اثر مثبت داشته باشد.
محمد آصف ننگ، معین پیشین وزارت معارف گفته است: «هر سفری که صورت میگیرد، جهان بینی اضافه میشود و سران امارت اسلامی میتوانند از این سفرها به سوی میتودهای جدید بروند، آن هم در شرایط کنونی و اینکه وزیر تحصیلات عالی چه پیامی میتواند به دنیا داشته باشد.»
معین سمکنی، آگاه سیاسی میگوید: «سفر سرپرست تحصیلات عالی میتواند باعث گسترش روابط افغانستان با دنیا شود و دیده شود که سرپرست وزارت تحصیلات عالی در بخش تحصیلات چه دستاوردی میتواند داشته باشد.»
این سفر اما در حالی صورت میگیرد که دروازه پوهنتونها و مکاتب به روی دختران بالاتر از صنف ششم بسته است و تاکنون از بازگشایی آن خبری نیست.
هرچند برخی از مقامهای امارت اسلامی گفتهاند که کار روی بازگشایی پوهنتونها و مکاتب به روی دختران دوره متوسطه و لیسه در حکومت جریان دارد اما تاکنون دقیق روشن نیست که این معضل چه زمانی پایان خواهد یافت.
رویداد های اخیر
نماینده ملل متحد در نشست شورای امنیت: افغانستان از جامعه جهانی جدا شده است
به گفته وی، گفتگوهای دوحه امیدواریها را برای نزدیکی روابط کابل با جهان بیشتر کرده بود اما قانون وزارت امر به معروف و نهی از منکر آنرا تضعیف کرد.
نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان در نشست اخیر شورای امنیت این سازمان در باره افغانستان گفته است که این کشور از جامعه جهانی جدا شده است.
در این نشست که روز چهارشنبه (۲۸ سنبله) برگزار شد، رزا اتونبایوا گفت که پس از دهه ها جنگ در افغانستان حالا ثبات آمده و اقدامات مثبت در عرصههای اقتصاد، زیربنا و روابط خارجی صورت گرفته است.
به گفته وی، گفتگوهای دوحه امیدواریها را برای نزدیکی روابط کابل با جهان بیشتر کرده بود اما قانون وزارت امر به معروف و نهی از منکر آنرا تضعیف کرد.
او گفت: «ما در تلاش هستیم تا به میراث سیاسی درگیری طولانی افغانستان بپردازیم. در شرایط کنونی، افغانستان از جامعه جهانی جدا شده است. افراد طالبان (امارت اسلامی) که بسیاری از آنها بالفعل وزیر هستند، تحت تحریم هستند و نمیتوانند بدون اجازه این شورا سفر کنند. دارایی های بانک مرکزی افغانستان مسدود شده است که پتانسیل توسعه بخش خصوصی را محدود میکند. مقامات بالفعل در نهادهای چندجانبه نماینده ندارند.»
نمایندگان امریکا و بریتانیا هم بیشترین تمرکز را روی وضعیت حقوق بشری داشتند و تاکید کردند که شرط عادی سازی روابط با امارت اسلامی، رعایت حقوق بشری زنان و قوانین بینالمللی است.
دوروتی شی، معاون نماینده امریکا در ملل متحد گفت: «سازمان ملل متحد نباید از قطعنامه ۲۷۲۱ غافل باشد که بر ارزیابی مستقل و نقشه راه سیاسی که افغانستان هم با خود و هم با همسایگانش در صلح باشد، تأکید می کند و اینکه عضو کامل جامعه جهانی باشد. این قطعنامه خواستار انتصاب یک فرستاده ویژه شده تا به این موضوع بپردازد. طالبان (امارت اسلامی) در چنین مسیری قرار ندارند. با صدور فرمان ها یک قدم از مردم و جامعه بین المللی دور تر میشوند. ما به گونه واضح گفته ایم که هر قدم به سوی عادی سازی، ربطی به مسایل حقوق بشری دارد.»
در این نشست نمایندگان چین و روسیه گفتند که آنان نگران فعالیت شاخه خراسان داعش و القاعده هستند و هرگاه با آنان مبارزه جدی نشود میتواند به یک تهدید بزرگتر مبدل شوند.
فو کونگ، نماینده چین در ملل متحد گفت: «گروه های تروریستی داعش و القاعده در افغانسان فعال هستند و این تهدید برای امنیت منطقه است. از دولت سرپرست افغانستان میخواهیم در برابر این گروه ها مبارزه کنند تا افغانستان به پناه گاه تروریستان مبدل نشود. جامعه جهانی نیز افغانستان را حمایت کند تا این کشور را به جامعه جهانی برگرداند.»
واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه در ملل متحد گفت: «روسیه خواهان رویکرد واقع بینانه در مورد افغانستان است. گفتگوی بردبارانه داشته باشیم با مقام های طالبان (امارت اسلامی)، بدون تهدید و بدون باجگیری و باج خواهی واین را در فارمت دوحه شاهد بودیم. در این نشست دیده شد که بازیگران منطقهای هم موافق بودند. تحمیل خواستها و اراده خود بر طالبان (امارت اسلامی) پیشرفت در گفتگوها را غیر ممکن می سازد.»
نماینده پاکستان در این نشست مدعی شد که تحریک طالبان پاکستان از سوی برخیها در امارت اسلامی حمایت میشوند.
منیر اکرم، نماینده پاکستان در سازمان ملل متحد گفت: «تحریک طالبان پاکستان با بیش از ۶ هزار جنگجو و ۵۰ هزار عضو خانواده، بزرگترین سازمان تروریستی در افغانستان است و برای آنها در نزدیک سرحدات جا داده شده وتقریبا هر روز حملاتی را در پاکستان انجام میدهند. ما اسناد کافی داریم که برای برخی نفوذیهای تی تی پی، برخی حلقات طالبان (امارت اسلامی) سهولت فراهم میکنند.»
اما امارت اسلامی همه این اتهامها و نقض حقوق بشر را رد میکند و میگوید که هرگاه کسی درمورد حضور هراس افگنان اسناد داشته باشد میتواند ارایه کنند.
امیر خان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه گفت: «ما شش همسایه داریم. هیچ کشور همسایه فریاد و صدا نکرده. فقط یک کشور که بعضی اوقات اتهام وارد میکند. متاسفانه که سرمنشی ملل متحد به جای اینکه معلومات بگیرد و حقایق را بیان کند، یک اتهام را وارد کرد که به شان شان مناسب نبود.»
به گفته وی، هرگاه گروه های تروریستی در افغانستان حضور میداشتند آنان برضد کشورهای همسایه اقداماتی را انجام میدادند که چنین نشده است.
رویداد های اخیر
امارت اسلامی عبدالغفار بحر را بهحیث سفیر جدید افغانستان در ازبکستان معرفی کرد
قابل یادآوریست که ازبکستان در ماه فبروری سال جاری میلادی سفارت افغانستان را به امارت اسلامی واگذار کرد.
وزارت امور خارجه از تعیین عبدالغفار بحر بهحیث سفیر امارت اسلامی افغانستان در ازبکستان خبر داده است.
حافظ ضیا احمد، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه با انتشار عکسی در ایکس، عبدالغفار بحر را بهعنوان نامزد سفیر افغانستان در ازبکستان معرفی کرده است.
عبدالغفار بحر در دیدار تودیعی خواجه شادمانوف، سفیر ازبکستان در کابل، با امیر خان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه، حضور داشته است.
قابل یادآوریست که ازبکستان در ماه فبروری سال جاری میلادی سفارت افغانستان را به امارت اسلامی واگذار کرد.
رویداد های اخیر
متقی به نشست فارمت مسکو دعوت شد
امیر خان متقی در برنامه تشریح دستاورد های یک ساله ادارات امارتی امروز (پنجشنبه) گفت که در این نشست یک هیات بلندپایه امارت اسلامی اشتراک خواهد کرد.
سفیر روسیه در کابل در دیدار با امیر خان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه از او دعوت کرده تا در نشست آینده نشست فارمت مسکو اشتراک کند.
در این دیدار که روز چهارشنبه (۲۸ سنبله) صورت گرفت، دیمتری ژیرنوف تاکید کرد که روسیه به روابط خود با امارت اسلامی افغانستان اهمیت زیادی قائل است و از این رو تلاش میکند تا از اشتراک هیات آن در همه نشستها به میزبانی روسیه اعم از منطقهای یا بین المللی اطمینان حاصل کند.
وزیر امور خارجه ضمن ابراز قدردانی از این دعوت، خاطرنشان کرد که امارت اسلامی با تلقی نمودن فارمت مسکو به عنوان یک ابتکار سازنده و مفید، در نشستهای این روند اشتراک فعال داشته است.
آقای متقی نشست آینده فارمت مسکو را فرصتی ارزشمند برای گفتگوهای سازنده با مقامات ارشد روسیه و نمایندگان کشورهای منطقه در مورد موضوعات مورد علاقه و همکاری های دوجانبه دانست.
در همین حال، سرپرست وزارت امور خارجه اعلام کرده که قرار است نشست فارمت مسکو تا دو هفته دیگر برگزار شود.
امیر خان متقی در برنامه تشریح دستاورد های یک ساله ادارات امارتی امروز (پنجشنبه) گفت که در این نشست یک هیات بلندپایه امارت اسلامی اشتراک خواهد کرد.
-
اخبار ساحوی3 روز ago
رئیس جمهور ایران: از زمان آغاز کار من هیچ موشکی به روسیه فرستاده نشده است
-
جهان2 روز ago
هریس خواستار پایان جنگ در غزه و عدم اشغال مجدد سرزمینهای فلسطینی شد
-
جهان3 روز ago
استولتنبرگ: هر کشوری جداگانه درباره استفاده اوکراین از راکتهایش تصمیمگیری کند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
درانی: افغانستان اگر در انزوا نگهداشته شود، گروه های تروریستی دوباره رشد میکنند
-
ورزش4 روز ago
تیم فوتسال افغانستان در جام جهانی ۶ بر ۴ انگولا را شکست داد
-
ورزش2 روز ago
تیم ملی کریکت افغانستان فردا در برابر افریقایجنوبی قرار میگیرد
-
رویداد های اخیر1 روز ago
وزیر خارجه امریکا در باره خروج از افغانستان به کانگرس این کشور پاسخ نخواهد داد
-
ورزش23 ساعت ago
تیم کریکت افغانستان با اولین پیروزی در برابر افریقای جنوبی تاریخ سازی کرد