اخبار ساحوی
وزیر خارجه فرانسه: در صورت عدم دستیابی به توافق جدید هستهای با ایران، رویارویی نظامی اجتنابناپذیر به نظر میرسد
یکی از مقامات ارشد اروپایی به رویترز گفت استراتژیستهای اروپایی این پرسش را مطرح کردهاند که آیا این عملیات نظامی ممکن است مقدمهای برای حمله امریکا به ایران در ماههای آینده باشد.

ژان-نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه به پارلمان این کشور گفت اگر توافقی با ایران حاصل نشود، رویارویی نظامی تقریبا اجتنابناپذیر به نظر میرسد. او این صحبتها را پس از پایان جلسه کابینه دفاعی فرانسه بیان کرد که برای بررسی تنشهای فزاینده میان ایران با امریکا برگزار شد.
ژان-نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه، در صحبتهایی در پارلمان این کشور، با اشاره به اینکه تنها چند ماه تا پایان اعتبار این توافق [برجام] باقی مانده است، گفت فرصت برای دستیابی به توافقی جدید با هدف محدود کردن برنامه هستهای ایران بسیار محدود است و اگر چنین توافقی حاصل نشود، رویارویی نظامی «تقریبا اجتنابناپذیر» به نظر میرسد.
او با تاکید بر پیامدهای سنگین جنگ و درگیری نظامی گفت: «هزینه چنین گزینهای بسیار بالا خواهد بود و برای مدت طولانی منطقه را بیثبات خواهد کرد؛ چیزی که ما تلاش داریم از آن جلوگیری کنیم. این همان مسیری است که در ده سال گذشته دنبال کردهایم.»
بارو همچنین خاطر نشان کرد که تحریمهای جدید اتحادیه اروپا علیه ایران، مرتبط با بازداشت شهروندان خارجی در ایران، نیز طی هفتههای آینده تصویب خواهد شد.
پیشتر رویترز به نقل از سه منبع دیپلوماتیک گزارش داده بود که جلسه فوقالعاده کابینه دفاعی فرانسه در واکنش به نگرانی فزاینده پاریس و دیگر متحدان اروپایی امریکا نسبت به احتمال حمله هوایی امریکا یا اسرائیل به تاسیسات هستهای ایران، در صورت عدم حصول توافق سریع، برگزار شده است.
به گزارش رویترز، برگزاری چنین نشستی با تمرکز اختصاصی بر یک موضوع، در حکومت فرانسه کمسابقه است و نشان از عمق نگرانی اروپا از مسیر پرشتاب تنشها دارد.
بر اساس اعلام پنتاگون با دستور پیت هگست، وزیر دفاع امریکا، این کشور با افزایش استقرار جنگندهها در خاورمیانه، توان نظامی خود را در منطقه تقویت کرده است، اقدامی که گفته شده در چارچوب کمپاین بمباران مواضع حوثیهای مورد حمایت ایران در یمن انجام میشود.
یکی از مقامات ارشد اروپایی به رویترز گفت استراتژیستهای اروپایی این پرسش را مطرح کردهاند که آیا این عملیات نظامی ممکن است مقدمهای برای حمله امریکا به ایران در ماههای آینده باشد.
ترمپ، رئیسجمهور امریکا، که از علی خامنهای، رهبر ایران، خواسته فوراْ وارد مذاکرات شود، روز یکشنبه ایران را تهدید کرد که اگر بر سر برنامه هستهایاش به توافق نرسد، با «بمباران و اعمال تحریمهای ثانویه» مواجه خواهد شد.
از سوی دیگر روزنامه دیلی اکسپرس به نقل از منابع نزدیک به حکومت دونالد ترمپ نوشت در صورتی که ایران با توافق هستهای موافقت و شروع به برچیدن برنامه اتمی خود نکند، این حکومت تا ماه سپتامبر از بین خواهد رفت.
منابع دیپلوماتیک میگویند وزرای خارجه فرانسه، بریتانیا و آلمان امیدوارند در نشست آتی وزرای ناتو در بروکسل، با مارکو روبیو، وزیر امور خارجه امریکا درباره پرونده ایران گفتوگو کنند.
ترمپ پیشتر در دوران ریاستجمهوریاش، ایالات متحده را از توافق هستهای سال ۲۰۱۵ با ایران و قدرتهای جهانی موسوم به برجام خارج کرد و سپس تحریمهای گستردهای علیه ایران اعمال کرد.
از آن زمان، ایران از محدودیتهای تعیینشده در توافق فراتر رفته و ذخایری از اورانیوم با غنای بالا تولید کرده است. غنایی که از دید کشورهای غربی، فراتر از نیازهای یک برنامه انرژی صلحآمیز است و به آستانه مواد لازم برای ساخت کلاهک هستهای نزدیک شده است.
فرانسه، بریتانیا و آلمان در ماههای اخیر تلاش کردهاند با افزایش فشار بر ایران، آن را به بازگشت به گفتوگو درباره برنامه هستهایاش ترغیب کنند.
آنها تاکنون چندین دور مذاکره با ایران، از جمله در سطح فنی طی هفته گذشته، برگزار کردهاند تا زمینه توافقی احتمالی را فراهم کنند.
با این حال، حکومت ترمپ در مرحله اول بر کمپاین «فشار حداکثری» تمرکز کرده است و به گفته دیپلوماتها، هماهنگی میان اروپا و امریکا در این شرایط پیچیده و دشوار شده است.
قدرتهای اروپایی امیدوار بودند که ایران را متقاعد کنند تا با هدف رسیدن به توافقی تا حداکثر اوایل سنبله، مذاکراتی درباره محدودیتهای جدید بر فعالیتهای هستهای خود را آغاز کند.
همزمان سایت اکسیوس به نقل از یک مقام امریکایی نوشت دونالد ترمپ، پاسخ ایران به نامه خود را دریافت کرده است.
اکسیوس به نقل از منابع امریکایی نوشت که کاخ سفید همزمان با تقویت چشمگیر حضور نظامی امریکا در خاورمیانه، بهطور جدی در حال بررسی پیشنهاد تهران برای مذاکرات غیرمستقیم است.
این رسانه نوشت در نامه ترمپ، پیشنهاد مذاکرات مستقیم هستهای مطرح شده بود اما ایران فقط با «مذاکرات غیرمستقیم با میانجیگری عمان» موافقت کرده است.
سهشنبه هم کانال ۱۴ اسرائیل گزارش داد اگر اتفاقی خاصی رخ ندهد، «حملهای گسترده به خاک ایران انجام خواهد شد» و این عملیات ممکن است «بسیار نزدیک» باشد.
در این گزارش آمده است: «ایران ضربه سختی خواهد خورد که بعید است از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون یک کشور چنین ضربهای خورده باشد. پروژه هستهای که دههها روی آن کار کرده است، ضربه مهلکی خواهد خورد و بازوی نظامی آن، سپاه پاسداران نیز ضربه سختی خواهد خورد که ممکن است حتی منجر به تغییر رژیم در ایران شود.»
اخبار ساحوی
حملات تازه ایران و اسرائیل پس از رد مذاکره هستهای از سوی تهران

در پی اعلام ایران مبنی بر عدم مذاکره درباره برنامه هستهایاش در شرایط تهدید، اوایل شنبه ایران و اسرائیل حملات متقابلی را آغاز کردند. اسرائیل از پرتاب چند راکت بالستیک از سوی ایران خبر داد که با سیستمهای دفاعی ساقط شد. همزمان، اردوی اسرائیل حملاتی علیه تأسیسات راکتی و نظامی در ایران انجام داد.
جنگ میان اسرائیل و ایران که حدود یک هفته قبل آغاز شد، باعث کشته شدن ۶۳۹ نفر در ایران و ۲۴ تن در اسرائیل شده است. جان باختگان در ایران شامل مقامهای ارشد نظامی و دانشمندان هستهای میشود.
روز جمعه، مذاکراتی در جینیوا میان وزیر خارجه ایران و مقامات اروپایی بدون پیشرفت قابل توجه برگزار شد. ایران تأکید کرد که تا زمانی که حملات اسرائیل نشود، مذاکره نمیکند. دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا نیز اعلام کرد که فعلاً تصمیمی درباره ورود امریکا به جنگ نگرفته است.
در همین حال، اسرائیل تأکید کرده که به حملات خود ادامه خواهد داد تا آنچه «تهدید هستهای ایران» میخواند، از بین برود. ایران نیز هشدار داده هرگونه دخالت امریکا موجب تشدید بحران خواهد شد.
اخبار ساحوی
اولین گروه از هندیهای تخلیهشده از ایران سالم به دهلی رسیدند

در پی درگیریها میان ایران و اسرائيل که وارد هفتمین روز خود شده است، ماموریت تخلیه شهروندان هندی از ایران صبح امروز (پنجشنبه) موفقانه انجام شد. نخستین گروه شامل ۱۱۰ شهروند هندی عمدتاً محصل در چارچوب «عملیات سندهو» با سلامت به میدان هوایی بینالمللی ایندرا گاندی در دهلی رسیدند.
این عملیات در شرایط تشدید تنشها میان ایران و اسرائیل انجام میشود که زندگی غیرنظامیان را به شدت تحت تأثیر قرار داده و سفرهای هوایی در منطقه را مختل کرده است.
تخلیهشدگان، شامل بیش از ۹۰ محصل از جامو و کشمیر که در پوهنتون علوم طبی ارومیه در شمال غرب ایران مشغول به تحصیل بودند، سفری طولانی و پیچیده را طی کردند که شامل سفر جادهای به ارمنستان و سپس پروازهای متصل از ایروان و دوحه بود.
پس از ورود، بازگشتکنندگان توسط کیرتی واردان سینگ، وزیر دولت امور خارجه هند استقبال شدند که آنها را خوشآمد گفت و هماهنگی سریع سفارت هند در تهران و وزارت امور خارجه هند را ستود.
بسیاری از بازگشتکنندگان صحنههایی پرتنش و ترسناک را توصیف کردند، زمانی که آژیرهای راکتی در نزدیکی لیلیههایشان به صدا درآمد و دسترسی به اینترنت در جریان فعالیتهای دفاع هوایی ایران قطع شد.
آروج جان، محصل سال آخر طبی از سرینگر گفت: «ما بسیار ترسیده بودیم. خاموشیهای برق وجود داشت و صدای بمبها را از دور میشنیدیم. اما سفارت هند به ما اطمینان داد که روی راه خروج کار میکند و همینطور هم بود.»
دیگران نیز از کاهش منابع غذایی در لیلیهها و عدم دسترسی به خدمات بانکی گفتند. تانویر احمد از بارامولا اظهار داشت: «ما نمیدانستیم بیرون چه میگذرد؛ تماسها برقرار نمیشد و همه چیز تعطیل بود.»
دولت هند در واکنش به تشدید درگیریهای منطقهای، عملیات سندهو را از ۱۸ جون آغاز کرد. بر اساس اعلام وزارت امور خارجه هند، بیش از ۴ هزار شهروند هندی هنوز در ایران حضور دارند که حدود ۲ هزار نفر از آنها محصل هستند. این وزارت خطوط اضطراری ۲۴ ساعته و اتاقهای کنترول برای کمک به افراد گرفتار راهاندازی کرده است.
مسیرهای تخلیه از طریق ارمنستان، ترکمنستان و امارات متحده عربی ایجاد شدهاند و انتظار میرود در روزهای آینده گروههای بیشتری بهصورت هوایی منتقل شوند. هند در همکاری نزدیک با دولتهای منطقه، برای تضمین عبور امن از مسیرهای زمینی و هوایی تلاش میکند.
اخبار ساحوی
رهبر ایران درخواست ترمپ برای تسلیم بیقیدوشرط را رد کرد

علی خامنهای، رهبر ایران، روز چهارشنبه در بیانیهای که توسط یک گوینده تلویزیون این کشور خوانده شد، اعلام کرد که کشورش درخواست دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا برای تسلیم بیقید و شرط را نخواهد پذیرفت.
به گزارش رویترز، خامنهای در اولین اظهارنظر خود از روز جمعه، زمانی که پس از آغاز حملات اسرائیل به ایران سخنرانیاش از رسانههای دولتی پخش شد، گفت: «صلح یا جنگ را نمیتوان بر جمهوری اسلامی تحمیل کرد.»
او اظهار داشت: «انسانهای خردمند که ایران، ملت ایران و تاریخ آن را میشناسند، هرگز با زبان تهدید با این ملت سخن نمیگویند، چرا که ملت ایران تسلیم نخواهد شد.»
وی افزود: «امریکاییها باید بدانند که هرگونه مداخله نظامی امریکا بدون تردید با خسارات جبرانناپذیری همراه خواهد بود.»
رویترز گزارش داد که روز چهارشنبه هزاران نفر از ساکنان تهران پس از بمباران شبانه این شهر توسط جنگندههای اسرائیلی، در حال فرار بودند. یک منبع مطلع نیز اعلام کرد ترمپ در حال بررسی گزینههایی از جمله پیوستن به اسرائیل در حمله به تأسیسات هستهای ایران است.
ارتش اسرائیل اعلام کرد که ۵۰ جنگنده اسرائیلی در طول شب حدود ۲۰ هدف در تهران را مورد حمله قرار دادهاند، از جمله سایتهایی که مواد اولیه، قطعات و سامانههای تولید موشک را میسازند.
یک منبع آگاه از مذاکرات داخلی گفت که ترمپ و تیمش چندین گزینه را بررسی میکنند که شامل همراهی با اسرائیل در حملات به تأسیسات هستهای ایران نیز میشود.
علی بحرینی، سفیر ایران در سازمان ملل در جنوا، گفت که ایران به واشنگتن هشدار داده در صورت مشارکت مستقیم، به ایالات متحده جواب خواهد داد. او همچنین اظهار داشت که امریکا را «در آنچه اسرائیل انجام میدهد، همدست» میداند.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
افزایش پروازهای عبوری از فضای افغانستان همزمان با جنگ ایران و اسرائیل
-
اخبار ساحوی4 روز ago
اردوی اسرائیل: قوماندان جدید قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا کشته شد
-
ورزش5 روز ago
فوتسال؛ تساوی ۳-۳ امید و پیروزی پنجشیر، پیروزی ۵-۳ نورزاد بر زیتون
-
ورزش5 روز ago
مسابقات جام کافا: تیم ملی فوتبال زیر ۲۰ سال به مصاف ترکمنستان میرود
-
رویداد های اخیر2 روز ago
خلیلزاد: پاکستان خواهان مشارکت با امریکا برای مقابله با تهدیدات تروریستی در افغانستان است
-
اخبار ساحوی3 روز ago
رهبر ایران درخواست ترمپ برای تسلیم بیقیدوشرط را رد کرد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
حمله اسرائیل به تأسیسات هستهای ایران؛ پاسخ تهران با راکتهای هایپرسونیک
-
ورزش3 روز ago
لیگ فوتسال افغانستان؛ آریا فورج ۳-۲ امید، زیتون ۷-۲ ظاهر اسد