رویداد های اخیر
وزیر داخله ایران: مهاجرین افغان چالش امنیتی نیستند
وزیر داخله ایران با اشاره به حضور بیش از ۵ میلیون مهاجر افغان در کشورش گفته است که این مهاجرین چالش امنیتی برای ایران نیستند.
احمد وحیدی در گفتگو با خبرگزاری ایسنا درباره تعداد مهاجرین افغان در ایران و چگونگی نظارت و تنظیم آنها، اظهار کرد: «آمار را نمیتوانیم دقیق بگوییم، ولی برآوردها درباره تعداد مهاجرین افغانستانی در ایران بیش از ۵ میلیون نفر است.»
وی ادامه داد: «دستگاه های امنیتی کنترلها و نظارتهای خاص خود را دارند ولی ساماندهی مهاجرین به نظارت بیشتری نیاز دارد و امیدواریم سازمان ملی مهاجرت که پیشنهاد داده ایم در مجلس تصویب شود چون ما به ساختار قوی تری نیاز داریم.»
وزیر داخله ایران در پاسخ به این پرسش که آیا این تعداد مهاجرین افغان ممکن است چالش امنیتی برای ایران ایجاد کنند، گفت: «نه البته در هر جمیعتی ممکن است مشکلات امنیتی وجود داشته باشد اما به طور عمومی دستگاه های اطلاعاتی چنین گزارشی به ما نداده اند و اگر گزارشی باشد رسیدگی و برخورد خواهد شد.»
طبق یک خبر دیگر، مقامات ایرانی اعلام کرده اند که نزدیک به ۱۸ هزار شهروند افغان را طی ۱۰ روز گذشته به کشور شان بازگشت داده اند.
قوماندان مرزبانی ولایت خراسان رضوی ایران گفت که این تعداد مهاجرین «غیرقانونی» از طریق مرز دوغارون تحویل نماینده افغانستان شدند.
از سویی هم، محمد مهدی جوانمرد قصاب، مشاور نماینده رئیس جمهور ایران در امور افغانستان گفته است که افغانها در چهار ماه اول سال جاری حدود ۱۵۰ میلیون دالر در ایران سرمایه گذاری کرده اند که رقم بسیار خوبی نسبت به سالهای گذشته است.
جوانمرد قصاب در مصاحبه با رسانه «بازار» گفت که این سرمایه گذاریها در بخشهای مختلفی از جمله زراعتی، صنعتی و ساختمانی انجام شده است.
رسانه بازار گزارش داده است که سال گذشته افغانها بزرگترین سرمایهگذاران خارجی در ایران بودند. در این گزارش آمده که تزریق نقدینگی از سوی افغانها به اقتصاد ایران از نظر تعداد و ارزش، افزایش چشمگیری داشته است.
رویداد های اخیر
وزارت داخله گزارش ملل متحد درباره کشت تریاک در افغانستان را «کاملاً» رد کرد
وزارت امور داخله در واکنش به نشر گزارش دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم ملل متحد گفته است که امارت اسلامی نظرسنجی و ادعای سازمان ملل را مبنی براینکه کشت تریاک در افغانستان در سال ۲۰۲۴ در مقایسه با سال ۲۰۲۳، نزده فیصد افزایش یافته است، را «کاملاً» رد میکند.
عبدالمتین قانع در بیانیهای امروز (چهارشنبه) این گزارش را دور از حقیقت دانسته و افزوده است، «از آنجای که مواد مخدر پدیده ویرانگر و از منظر دین مبین اسلام حرام میباشد» امارت اسلامی افغانستان با در نظرداشت این امر و به اساس فرمان مقام رهبری امارت مقابله و مبارزه با این پدیده را در اولویتهای کاری خویش قرار داده است.
رویداد های اخیر
امارت اسلامی: امید است فصل جدیدی از روابط میان کابل و دولت آینده امریکا گشوده شود
سخنگوی وزارت امور خارجه امارت اسلامی میگوید، این وزارت در پرتو سیاست خارجی متوازن امیدوار است که دولت آینده امریکا گامهای واقع بینانهای را در جهت تحقق اهداف خود بردارد تا پیشرفتهای محسوسی در روابط کابل و واشنگتن حاصل شود.
عبدالقهار بلخی در شبکه ایکس ناوقت امروز (چهارشنبه) در بیانیهای نوشته امید است که هر دو کشور بتوانند فصل جدیدی از روابط را در پرتو تعامل متقابل بگشایند.
آقای بلخی افزوده است که توافق دوحه بین امارت اسلامی و امریکا در دوران ریاست جمهوری دونالد ترمپ امضا شد و پس از آن، اشغال ۲۰ ساله پایان یافت.
به گفته او، انتظار میرود که آقای ترمپ نقش سازندهای در پایاندادن به جنگ کنونی در منطقه و جهان به ویژه غزه و لبنان داشته باشد.
رویداد های اخیر
برشنا: مقامهای حکومت پیشین۱۲ میلیارد افغانی پول برق را نپرداختهاند
پیش از این برشنا اعلام کرده بود که ۶۸۱ میلیون دالر بدهی را از مقامهای پیشین و شرکتهای تجاری و صنعتی جمعآوری کرده است.
شرکت برشنا گفته است که نهادها و مقامهای دولت پیشین ۱۲میلیارد افغانی بدهی برق دارند.
رئیس این شرکت به مقامهای دولت پیشین افغانستان هشدار داد که در صورت عدم پرداخت هزینه مصرف برق، خانهها و داراییهای آنها را مصادره خواهد شد.
پیش از این برشنا اعلام کرده بود که ۶۸۱ میلیون دالر بدهی را از مقامهای پیشین و شرکتهای تجاری و صنعتی جمعآوری کرده است.
عبدالباری عمر، رئیس عمومی برشنا روز سهشنبه (۱۵عقرب) به تلویزیون ملی گفت که در روزهای ۲۷ و ۲۸ هر ماه هزینه برق وارداتی را میپردازند و اکنون در این زمینه به هیچ کشوری بدهکار نیستند.
در ماه دلو سال گذشته، سخنگوی برشنا اعلام کرد که ۶۲۷ میلیون دالر بدهی مربوط به دولت پیشین را به اوزبیکستان، ترکمنستان، تاجیکستان و ایران پرداخته است.
رئیس عمومی برشنا میگوید که در سه ماه گذشته پروژههای تولید انرژی به ارزش ۴۰۰ میلیون دالر به بهرهبرداری سپرده و برخی پروژههای دیگر در دستور کار قرار دارد.
به گفته وی، این پروژهها شامل پروژههای بادی، گاز، زغالسنگ و انرژی خورشیدی است.
رئیس عمومی برشنا درباره بند کجکی هلمند گفت که این بند تا یک سال آینده قادر به تولید ۱۵۰مگاوات برق خواهد بود.
در حال حاضر در کشور سالانه ۹۵۰ میگاووات برق به مصرف میرسد، که بیش از ۳۰۰ میگاوات آن در داخل و متباقی آن از کشورهای همسایه وارد میشود.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
در سال گذشته ۳۵۵ بند آب گردان در افغانستان ساخته شده است
-
اخبار ساحوی5 روز ago
رهبر ایران، اسرائیل و امریکا را به «پاسخ دندان شکن» تهدید کرد
-
جهان5 روز ago
نزده نفر در پی اصابت سه راکت در مرکز اسرائیل زخمی شدند
-
تغییرات اقلیمی4 روز ago
افزایش قربانیان سیل در اسپانیا به ۲۱۴ نفر رسید
-
تجارت3 روز ago
صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان ۳۱درصد افزایش یافته است
-
رویداد های اخیر5 روز ago
نمایندگان ازبکستان و اتحادیه اروپا در باره افغانستان گفتگو کردند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
کارشناس ملل متحد خواستار ایجاد برنامه عمل جامع و متمرکز بر حقوق بشر برای افغانستان شد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
افغانستان سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه صادر کرده است