رویداد های اخیر
وزیر داخله پاکستان: نگفتهام که بر افغانستان حمله میکنیم
رانا ثناالله، وزیر داخلهٔ پاکستان روز چهارشنبه (۱۴ جدی) در یک نشست خبری در اسلام آباد گفت که او هیچزمانی نگفته است که بر افغانستان حمله خواهند کرد یا اهدافی را در افغانستان آماج قرار خواهند داد.
پیش از این رانا ثناالله گفته بود که اگر کشورش از سوی گروههای مانند تحریک طالبان پاکستان «تیتیپی» تهدید شود، اسلام آباد صلاحیت قانونی دارد تا در مقابل مخفیگاههای شورشیان در داخل افغانستان اقدام کند.
بر اساس گزارش اکسپرس نیوز، ثناالله در پاسخ به پرسشی که اگر امارت اسلامی در مقابل مخفیگاههای طالبان پاکستانی در داخل افغانستان اقدام نکند، آیا اسلام آباد در مقابل این گروه در داخل خاک افغانستان اقدام خواهد کرد، گفته بود که در صورت بروز چنین مشکل «ما نخست از افغانستان، ملت مسلمان و برادر خویش میخواهیم تا این مخفیگاهها را از بین ببرد و افراد آن را به ما تسلیم کنند» اما اگر چنین اتفاق نیافتد، پاکستان اقدام خواهد کرد.
به دنبال آن، وزارت دفاع امارت اسلامی در واکنش به این گفتۀ وزیر داخله پاکستان گفت که افغانستان «بی صاحب نیست» و میتواند از تمامیت ارضی خود دفاع کند.
وزیر داخلهٔ پاکستان روز چهارشنبه در پاسخ به پرسشی در این خصوص گفت: «در اظهاراتم به کلی نگفتهام که ما میخواهیم بر افغانستان حمله کنیم یا میخواهیم در آنجا بر کسی حمله کنیم.»
با آنهم او افزود که بر اساس قانون بینالمللی اگر دهشت افگنی در جایی موضع گرفته حمله خواهد کرد، «ما میتوانیم با وی درگیر شویم و باید درگیر شویم.»
او تاکید کرده است که بر اساس فیصلهٔ کمیتهٔ امنیت ملی پاکستان، باید در این خصوص با حکومت افغانستان مذاکره صورت گیرد.
از سویی هم، اسلام آباد ادعا میکند که تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان پناهگاه دارد، اما امارت اسلامی میگوید که مراکز این گروه در داخل خاک پاکستان است.
این گروه هشدار داده است که اعضای دو حزب، مسلم لیگ و پیپلز پارتی را نیز در پاکستان هدف قرار خواهند داد.
تحریک طالبان پاکستانی پس از لغو آتشبس نامحدود با حکومت پاکستان که به میانجیگری امارت اسلامی به میان آمده بود، حملات خود را در سراسر این کشور افزایش داده است.
در همین حال، وزیر خارجه پاکستان هم میگوید که تحریک طالبان پاکستان «فتنه» است.
بلاول بوتو زردادی با انتقاد از گفتگوهای حکومت پیشین با طالبان پاکستانی تاکید کرده است که این گروه باید شکست بخورد.
او گفت: «آنچه در کابل اتفاق افتاد همه شاهدش بودیم تحریک طالبان افغانستان (امارت اسلامی) فارغ از این که خوش ما بیاید یا نیاید در آنجا سابقه دارد. تحریک طالبان افغانستان حقیقت هست اما تحریک طالبان پاکستان یک فتنه است.»
همزمان با این، ایشیکان کیمیهیرو، نمایندۀ دایمی جاپان در سازمان ملل گفته است که این موضوع در نشست شورای امنیت ملل متحد نیز مورد بحث قرار خواهد گرفت.
وی گفته است: «ما ازتنشها در سرحد افغانستان و پاکستان آگاه هستیم؛ این نگرانی همه است واحتمالاً این موضوع در نشست شورای امنیت نیز به بحث گرفته خواهد شد. من این موضوع را به خاطر میسپارم زیرا بسیار اهمیت دارد.»
گفتنی است که امارت اسلامی این ادعاها را همواره بیاساس خوانده و تأکید کرده که به هیچکس اجازه داده نمیشود تا از خاک افغانستان علیه دیگران استفاده کند.
رویداد های اخیر
US aid to Afghanistan should be conditioned on treatment of women and children: McCaul
McCaul also said that by not including the Afghan government in the Doha negotiations, Zalmay Khalilzad, the former US special representative for Afghanistan peace, made a big error.
Michael McCaul, Republican chair of the US House Foreign Affairs Committee, has said that any aid or assistance Washington gives to Afghanistan has to be conditioned on treatment of women and children.
In an interview with the Voice of America, McCaul said that girls in Afghanistan should be allowed to go to school and enjoy their fundemental rights.
Referring to the restrictions against women, he said that Afghanistan has now returned to the "Stone Age".
McCaul also said that by not including the Afghan government in the Doha negotiations, Zalmay Khalilzad, the former US special representative for Afghanistan peace, made a big error.
“They (Afghan government) felt like they were sidelined,” he said.
McCaul also stated that the withdrawal of US forces from Afghanistan without an action plan was a “fatal flaw” because many Americans and their Afghan allies were left behind.
This comes as the Islamic Emirate has said that the rights of women and girls are an internal issue of Afghanistan and Sharia laws must be respected.
IEA has also said that foreign aid to Afghanistan is managed by international organizations and the Islamic Emirate does not use it.
رویداد های اخیر
عمران خان: مشکل تروریزم بدون گفتگو با افغانستان حل نمیشود
او گفت که تعداد زیادی از سربازان پولیس در ایالت خیبر پختونخوا در مبارزه با تروریزم کشته شده اند و اگر تروریزم مهار نشود، اقتصاد به بن بست میرسد.
عمران خان، صدر اعظم سابق پاکستان که در زندان بسر میبرد، گفته است که مشکل تروریزم در این کشور بدون گفتگو با افغانستان حل نخواهد شد.
خان روز جمعه در صحبت با خبرنگاران از پیشنهاد علی امین گنداپور، وزیر اعلی خیبرپختونخوا برای گفتگوی مستقیم با کابل اعلام حمایت کرد.
او گفت: «کاملاً حق با علی امین است. آنها (حکومت پاکستان) باید از او بخواهند که بخاطر خدا به افغانستان برود و گفتگو کند.»
این در حالیست که خواجه محمد آصف، وزیر دفاع پاکستان روز پنجشنبه از طرح گنداپور برای گفتگو با کابل انتقاد کرده و گفت که این یک حمله مستقیم به دولت فدرال است.
هنگامی که از عمران خان پرسیده شد که آیا در صورت موجودیت دولت فدرال و وزارت خارجه، ایالتها میتوانند وارد گفتگو با یک کشور شوند، او پاسخ داد: «وزارت خارجه را کنار بگذارید، خیبر پختونخوا بیشترین آسیب را از تروریزم متحمل شده است.»
او گفت که تعداد زیادی از سربازان پولیس در ایالت خیبر پختونخوا در مبارزه با تروریزم کشته شده اند و اگر تروریزم مهار نشود، اقتصاد به بن بست میرسد.
عمران خان از حکومت پاکستان خواست به هر کسی که تلاش می کند تهدید تروریزم را ریشه کن کند، کمک کند.
او گفت: «اگر کسی میخواهد به تروریزم پایان دهد، با او همکاری کنید. علی امین به نفع کشور صحبت می کند نه علیه آن.»
وی افزود: «علی امین در مورد رفتن صحبت کرد اما نگفت فوراً می رود، حتی زمان را هم تعیین نکرد. کدام حرف علی امین اشتباه است؟»
گنداپور روز چهارشنبه اعلام کرده بود که هیاتی را برای حل مسایل دوجانبه به افغانستان میفرستد.
رویداد های اخیر
پاکستان نماینده خاص خود را برای افغانستان برکنار کرد
آقای درانی همچنان به این باور بود که پاکستان باید مشکل تروریزم خود را در داخل خاک خود حل کند.
روزنامه دان پاکستان گزارش داده است که حکومت این کشور آصف درانی، نماینده ویژه در امور افغانستان را به دلیل اختلافات در مورد سیاست اسلام آباد در قبال افغانستان، برکنار کرده است.
به گزارش این روزنامه، درانی سه شنبه گذشته از وظیفه خود برکنار شده است.
درانی در ماه می سال ۲۰۲۳ به امید اینکه بتواند بن بست در روابط اسلام آباد و کابل را حل کند، به عنوان نماینده ویژه تعیین شد.
روابط میان اسلام آباد و کابل به دلیل افزایش حملات در پاکستان به تیرگی گراییده است. مقامهای پاکستانی ادعا میکنند که این حملات در افغانستان سازماندهی میشود، اما امارت اسلامی این ادعاها را رد کرده و گفته است که افغانستان مسوول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.
روزنامه دان گزارش داده است که هرچند درانی طرفدار الزامی بودن ویزه برای مسافران افغان بود، اما او مخالف اخراج جمعی افغانهای فاقد اسناد بود چون به گفته وی این امر تاثیری بدی بر کنترول مرزی پاکستان میگذارد و موضع امارت اسلامی را سخت تر میکند.
آقای درانی همچنان به این باور بود که پاکستان باید مشکل تروریزم خود را در داخل خاک خود حل کند.
قابل یاد آوریست که محمد صادق که پیش از آصف درانی به عنوان نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان کار میکرد، از سمت خود استعفا داده بود.
-
علم و تکنالوژی4 روز ago
شرکت اپل از آیفون ۱۶، ساعتها و ایرپادهای جدید خود رونمایی کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
قصر سفید میگوید گزارش جدید جمهوریخواهان درباره خروج از افغانستان حرف جدیدی ندارد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
اوزبیکستان نفت خام شمال افغانستان را پالایش میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
افزایش کشت ریحان در هلمند و کندهار پس از ممنوعیت خشخاش
-
رویداد های اخیر3 روز ago
کاملا هریس: ترامپ با امارت اسلامی مذاکره کرد و حکومت پیشین افغانستان را دور زد
-
جهان4 روز ago
در حمله به کمپ خیمهای غزه دهها نفر کشته و زخمی شدند
-
ورزش3 روز ago
آمادگی ازبکستان برای آغاز مسابقات جام جهانی فوتسال ۲۰۲۴
-
جهان2 روز ago
وزرای خارجه امریکا و انگلیس وارد کییف شدند