جهان
وزیر دفاع آمریکا و دبیر کل ناتو فردا به کابل سفر می کنند

قرار است وزیر دفاع آمریکا و دبیر کل ناتو فردا به کابل سفر و با حکومت افغانستان دیدار نمایند.
صدیق صدیقی سخنگوی ریاست جمهوری می گوید که وزیر دفاع آمریکا و ینس استولتنبرگ دبیر کل ناتو فردا به کابل سفر می کنند.
صدیقی میگوید قرار است فردا مورخ ۱۰ حوت طی یک اعلامیه مشترک، تجدید تعهد میان ایالات متحده آمریکا، ناتو و حکومت افغانستان اعلام شود.
همچنان آقای صدیقی تایید می کند که فردا مورخ ۱۰ حوت قرار است توافق نامه صلح میان آمریکا با طالبان در دوحه به امضا رسد.
او علاوه نمود که از نقطه نظر حکومت افغانستان، طالبان به تعهد شان از بهر کاهش خشونت ها عمل کرده است.
جهان
بلینکن روسیه را به استفاده از غذا به عنوان سلاح در اوکراین متهم کرد

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، روزگذشته (پنجشنبه ۲۹ثور) روسیه را به استفاده از غذا به عنوان سلاح در اوکراین علیه میلیونها نفر از مردم جهان با “گروگانگیری” ذخایر غذایی متهم کرد.
یک مقام ارشد دولت روسیه اما این اتهام را رد کرد و گفت، روسها “احمق نیستند” که تحت شرایط تحریم، غذا به کشورهای دیگر صادر کنند.
آقای بلینکن که در شورای امنیت سازمان ملل متحد سخنرانی میکرد از روسیه خواست به محاصره بنادر اوکراین پایان دهد.
وی اظهار داشت:”به نظر میرسد دولت روسیه تصور میکند با استفاده از غذا به عنوان سلاح میتواند کاری را به انجام برساند که تهاجم نظامی آن کشور نتوانسته است چنین کند و به این شیوه روحیه مردم اوکراین را در هم بشکند.”
وزیر خارجه ایالات متحده افزود:”ذخایر غذای میلیونها اوکراینی و میلیونها نفر دیگر در سراسر جهان به معنای واقعی کلمه به گروگان گرفته شده است.”
جنگ در اوکراین باعث افزایش جهانی بهای غلات، روغن پخت و پز، انرژی و کود شده است. روسیه و اوکراین به تنهایی حدود یک سوم ذخایر گندم جهان را تامین میکنند. اوکراین در عین حال صادرکننده عمده ذرت، جو، روغن آفتابگردان و روغن کلزا است. روسیه و بلاروس که به مسکو در جنگ اوکراین کمک میکند نیز بیش از ۴۰ درصد صادرات جهانی پتاس، یک ماده مغذی گیاهی، را بر عهده دارند.
دیمیتری مدودوف، نخست وزیر سابق روسیه، در شبکه اجتماعی تلگرام نوشت، روسها در شرایط درست در تولید غذای مورد نیاز جهان تبحر دارند.
آقای مدودوف که اکنون معاون شورای امنیت روسیه است در ادامه افزود:”همه چیز غیرمنطقی به نظر میرسد. از یک طرف تحریمهای دیوانهواری اعمال میشود و از طرف دیگر تقاضاهایی برای تامین مواد غذایی وجود دارد.”
وی سپس عنوان کرد:”مسائل اینطوری جواب نمیدهد. ما احمق نیستیم.”
بر اساس گزارشها، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، تلاش میکند تا توافقی به دست بیاید که به اوکراین اجازه صادرات غذا بدهد و صادرات و غذا و کود روسیه به بازارهای جهانی نیز از سرگرفته شود.
جهان
روسیه: نزدیک به ۷۰۰ اوکراینی در ماریوپل تسلیم شدهاند

روسیه دیروز (چهارشنبه ۲۸ثور) اعلام کرد که تقریبا نزدیک به ۷۰۰ نیروی اوکراینی در ۲۴ ساعت گذشته در مجمتع فولاد شهر ماریوپل تسلیم شدهاند اما از طرفی گزارش شده که افرادی هنوز در داخل این مجتمع در محاصره هستند.
به نقل از خبرگزاری رویترز، این در حالیست که فنلند و سویدن برای پیوستن به ناتو به طور رسمی درخواستی را ارائه دادهاند و این امر موجب گسترش این ائتلاف (ناتو) خواهد شد؛ اقدامی که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه آن را دلیل و انگیزه اصلی خویش جهت آغاز “عملیات ویژه نظامی” در اوکراین قلمداد کرده بود.
وزارت دفاع روسیه گفت که تسلیم شدن ۶۹۴ نیروی اوکراینی دیگر به این معناست که در مجموع ۹۵۹ فرد اکنون سلاحهای خود را در این مجتمع فولاد بر زمین گذاشتهاند.
اما این در حالیست که وزارت دفاع اوکراین اعلام کرده تاکنون فقط حدود ۲۵۰ اوکراینی این مجمتع را ترک کردهاند؛ همچنین این وزارتخانه هنوز اظهار نظری درخصوص بیانیه وزارت دفاع روسیه انجام نداده است.
رهبر جدایی طلبان طرفدار روسیه که کنترل این منطقه را در دست دارد، گفت:”فرماندهان اصلی داخل این مجمتع فولاد هنوز تسلیم نشدهاند و این کارخانه را هنوز ترک نکردهاند.”
کییف و مسکو روز سهشنبه گفتند که حدود ۲۵۰ تن این مجتمع را ترک کردهاند؛ رقمی که اطلاعات چندانی درخصوص افراد دیگری که گمان میرود داخل این کارخانه هستند، نمیدهد. اوکراین اعلام کرده تا زمانی که عملیات خارجسازی و نجات همه آنها به پایان نرسد، فاش نخواهد کرد که چه تعداد نیرو در آنجا بوده است.
اولین مرحله تخلیه شامگاه دوشنبه و ساعاتی پس از آن انجام شد که روسیه گفت با تخلیه سربازان اوکراینی مجروح به یک مجتمع درمانی موافقت کرده است.
مشخص نیست چه تعداد نیرو در این مجتمع فولاد شهر ماریوپل باقی مانده است. اما با این حال ارتش اوکراین اعلام کرد که تلاشها برای تخلیه افرادی که هنوز داخل آنجا هستند، در جریان است.
از طرف دیگر، یک مقام ارشد نظامی اوکراین گفت امیدوار است که بتواند نیروهای اوکراینی خارج شده از ماریوپل را با اسرای روسی مبادله کند اما یک قانونگذار روسی خواستار “عدالت” در این خصوص شد.
جهان
درخواست رسمی سویدن و فنلند برای عضویت در ناتو

سویدن و فنلند امروز (چهارشنبه ۲۸ثور) در مقر نیروهای متحدین رسماً برای پیوستن به ائتلاف ناتو درخواست رسمی شان را به ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو تحویل دادند، تصمیمی که با تهاجم روسیه به اوکراین تحریک شد و روند الحاق را آغاز کرد که انتظار میرود تنها چند هفته طول بکشد.
استولتنبرگ از یک “لحظه تاریخی” در یک وضعیت امنیتی بحرانی سخن گفت و تاکید کرد که این دو کشور از نزدیکترین متحدان ناتو هستند. او گفت که عضویت این دو امنیت همه را افزایش میدهد.
ناتو امیدوار است بتواند به سرعت به این درخواست رسیدگی کند. تایید این عضویت مشروط به تصویب آن در پارلمان کشورهای عضو برای گسترش ناتو است و ممکن است تا یک سال طول بکشد. اما روند واقعی الحاق احتمالا ظرف چند روز انجام خواهد شد.
دولتهای استکهلم و هلسینکی به دلیل نگرانی از امنیت خود پس از حمله روسیه به اوکراین می خواهند به ناتو بپیوندند. با این گام، هر دو کشور از سنت دیرینه خود مبنی بر عدم تعهد نظامی دست میکشند.
-
رویداد های اخیر3 روز پیش
طرزالعمل کمیسیون تماس با شخصیتهای افغان تصویب شد
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
ازبکستان کنفرانس بینالمللی را در باره افغانستان میزبانی میکند
-
اخبار ساحوی3 روز پیش
کمبود مراکز صحی در ولسوالی اشکمش ولایت تخار
-
تجارت4 روز پیش
افغانستان به دنبال دریافت نفت و گاز از روسیه
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
امارت اسلامی از گشایش مکاتب دخترانه درآینده نزدیک خبر داد
-
جهان3 روز پیش
کشف بزرگترین تونل قاچاق مواد مخدر از سوی پولیس امریکا در مرز با مکزیکو
-
جهان3 روز پیش
مذاکرات صلح میان روسیه و اوکراین متوقف شد
-
رویداد های اخیر3 روز پیش
سازمان پیمان امنیت جمعی، امنیت سرحداتاش را با افغانستان تقویت میبخشند