Connect with us

رویداد های اخیر

وزیر دفاع امریکا: عاملان خروج «فاجعه‌بار» از افغانستان قطعاً پاسخگو خواهند بود

وزیر دفاع امریکا پیش‌بینی کرد که تحقیقات درباره چگونگی خروج نیروهای امریکایی از افغانستان ممکن است تا سال ۲۰۲۶ ادامه یابد. با این حال، او تاکید کرد که عاملان خروج «فاجعه‌بار» از افغانستان قطعاً پاسخگو خواهند بود.

منتشر شده

در

پیت هگست، وزیر دفاع ایالات متحده گفت که به‌زودی یافته‌های گروه ویژه تحقیق درباره خروج «فاجعه‌بار» نیروهای امریکایی از افغانستان اعلام خواهد شد. او روز دوشنبه در گفتگو با شبکه فاکس نیوز تاکید کرد که عاملان نحوه این خروج پاسخگو خواهند بود.

هگست در پاسخ به پرسشی درباره نتایج تحقیقات خروج نیروهای امریکایی از افغانستان گفت: «ما در دفتر خود با جدیت این موضوع را پیگیری می‌کنیم. احتمالاً فردا یا چهارشنبه اطلاعیه‌ای درباره پیشرفت‌های گروه ویژه‌ای که روی این موضوع کار می‌کند، منتشر خواهیم کرد.»

او افزود که «تحقیقات در جریان است، اما این پروسه زمان‌بر است، زیرا مسایل متعددی باید بررسی شوند. برخی اطلاعات محرمانه و طبقه‌بندی‌شده هستند و نیاز به انجام مصاحبه‌هایی وجود دارد.»

وزیر دفاع امریکا پیش‌بینی کرد که تحقیقات درباره چگونگی خروج نیروهای امریکایی از افغانستان ممکن است تا سال ۲۰۲۶ ادامه یابد. با این حال، او تاکید کرد که عاملان خروج «فاجعه‌بار» از افغانستان قطعاً پاسخگو خواهند بود.

هگست با اشاره به خروج از افغانستان و همچنین جنگ‌های اوکراین و غزه اظهار داشت: «کاری که جو بایدن با اعتبار امریکا کرد، فاجعه‌بار بود.» او ابراز داشت که اکنون با بازگشت دونالد ترمپ، قدرت و اعتبار امریکا بار دیگر احیا شده است.

پیت هگست در آغاز کار خود در پنتاگون متعهد شده بود که خروج پرهرج‌ومرج ایالات متحده از افغانستان را بررسی کند. او در دیدار با کارکنان پنتاگون گفته بود: «ما خروج از افغانستان را موشکافانه بررسی خواهیم کرد تا مشخص شود چه اشتباهاتی رخ داده و چرا هیچکس پاسخگو نبوده است.»

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، پیش‌تر اعلام کرده بود که از مقام‌های نظامی مسئول مدیریت عملیات خروج از افغانستان درخواست استعفا خواهد کرد. او گفته بود: «من خواستار استعفای فوری آن‌ها هستم.»

ترامپ بارها جو بایدن، رئیس‌جمهور پیشین، و کامالا هریس، معاون او را به دلیل مدیریت ناکام خروج از افغانستان محکوم کرده است. او در سخنرانی‌های خود این خروج را «عقب‌نشینی فاجعه‌بار» و «تحقیرآمیزترین رویداد در تاریخ امریکا» توصیف کرده است.

رویداد های اخیر

هیأت تاجیکستان با وزیر سرحدات امارت اسلامی دیدار کرد

Published

on

یک هیأت تاجیکستان به رهبری میرزا زاده عبدالواحد، معاون اول کمیته نیروهای سرحدی آن کشور، با نورالله نوری، وزیر امور سرحدات، اقوام و قبایل امارت اسلامی افغانستان در کابل دیدار کرد.

در این نشست، دو طرف روی امنیت مرزی، گسترش روابط دوجانبه، رسیدگی به مشکلات سرحدی و روند تثبیت حدود مشترک گفتگو کردند.

آقای نوری گفت جای خوشحالی است که افغانستان و تاجیکستان برای گسترش روابط دو جانبه گام‌های مثبت برمی‌ دارند. وی افزود که امارت اسلامی افغانستان تلاش می نماید با تمام کشورهای جهان روابط اقتصادی، سیاسی و دوستانه داشته باشد.

وی افزود که امارت اسلامی به‌طور جدی با قاچاق مواد مخدر و قاچاق انسان مبارزه می‌کند و برای جلوگیری از این پدیده‌ها فرامین مشخصی از سوی رهبری صادر شده است.

وزیر امور سرحدات تأکید کرد که تثبیت سرحد مشترک میان دو کشور می‌تواند نقش مهمی در تأمین ثبات و امنیت در افغانستان و تاجیکستان داشته باشد.

در همین حال، میرزا زاده عبدالواحد نیز با اشاره به اشتراکات لسانی و دینی دو کشور گفت که مردم افغانستان و تاجیکستان خواهان امنیت‌اند و تاجیکستان متعهد است روابط اقتصادی و همکاری‌های خود را با افغانستان گسترش دهد. او ابراز امیدواری کرد که دو کشور از راه تفاهم مشترک مشکلات مرزی را حل کنند و همکاری‌ها در این زمینه ادامه یابد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تاکید افغانستان و تاجکستان بر گسترش همکاری‌های دیپلوماتیک و اقتصادی

هیأت تاجکستان نیز بر تقویت هرچه بیشتر روابط تأکید کرده و اطمینان داده است که افغانستان و تاجکستان می‌توانند در عرصه‌های مختلف همکاری‌های نزدیک و سازنده داشته باشند.

Published

on

یک هیأت بلندپایه از جمهوری تاجکستان، به ریاست نماینده ویژه این کشور، در سفر رسمی به کابل با امیرخان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی، دیدار و گفتگو کرده است.

وزارت امور خارجه می‌گوید که، در این نشست، دو طرف روی تقویت و گسترش روابط در حوزه‌های مختلف به‌ویژه همکاری‌های اقتصادی، دیپلوماتیک و پروژه‌های مشترک منطقه‌ای بحث و تبادل نظر کردند.

امیرخان متقی در این دیدار با اشاره به پیشینه طولانی روابط میان دو کشور گفت که امارت اسلامی خواهان «روابط حسنه و همسایه‌داری نیک» با جمهوری تاجکستان است. او افزود که همکاری‌ها میان کابل و دوشنبه در حوزه‌های گوناگون رو به گسترش بوده و ابراز امیدواری کرد که در آینده نزدیک، شاهد پیشرفت‌های بیشتر در مناسبات دوجانبه باشیم.

هیأت تاجکستان نیز بر تقویت هرچه بیشتر روابط تأکید کرده و اطمینان داده است که افغانستان و تاجکستان می‌توانند در عرصه‌های مختلف همکاری‌های نزدیک و سازنده داشته باشند.

در پایان، دو طرف بر تداوم سفرها، نشست‌ها و تلاش‌های مشترک برای گسترش همکاری‌های دوجانبه تأکید کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کشته‌شدن یکی از قوماندانان برجسته داعش خراسان در پنجاب پاکستان

با آنکه مقام‌های پاکستانی همواره پناه‌دادن به افراد داعش را رد کرده‌اند، اما این رویداد در ادامهٔ سلسله‌ای از قتل‌های هدفمند اعضای برجستهٔ این گروه در خاک پاکستان رخ می‌دهد؛ روندی که در ماه‌های اخیر سرعت گرفته است.

Published

on

رسانه «المرصاد» گزارش داده است که افراد مسلح، برهان مشهور به «زید» از قوماندانان برجسته و چهره‌های کلیدی داعش خراسان را در ساحهٔ پَتَکِ شهر اخترآباد در ایالت پنجاب پاکستان کشته اند.

بر بنیاد گزارش، زید از چهره‌های مهم این شبکه و از نزدیکان قاری فاتح و ابوبکر، دو قومندان برجستهٔ داعش خراسان بوده است. او پیش‌تر مسؤولیت‌های مهمی در ساختار عملیاتی این گروه داشته و در بخش‌هایی از زون شرقی افغانستان فعالیت‌های گسترده انجام داده بود.

با آنکه مقام‌های پاکستانی همواره پناه‌دادن به افراد داعش را رد کرده‌اند، اما این رویداد در ادامهٔ سلسله‌ای از قتل‌های هدفمند اعضای برجستهٔ این گروه در خاک پاکستان رخ می‌دهد؛ روندی که در ماه‌های اخیر سرعت گرفته است.

درهمین حال، زلمی خلیل‌زاد، نماینده پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، در واکنش به این خبر در یک تویت نوشته است:«خبر خوب از پاکستان: گزارش‌ها می‌گویند که یکی از قوماندانان ارشد داعش خراسان، برهان مشهور به زید، در منطقهٔ پَتَکِ شهر اخترآباد در ایالت پنجاب کشته شده است.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!