رویداد های اخیر
وزیر دفاع: فضای افغانستان زیر اشغال قرار دارد

وزیر دفاع ملی از گشت زنی طیارههای بیپیلوت در حریم هوایی افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته است که فضای کشور زیر اشغال قرار دارد و آنان تکنالوژیای را در اختیار ندارند که مانع گشتوگذار این طیارهها شود.
محمد یعقوب مجاهد در مراسم فراغت محصلان اکادمی افسران جوان پوهنتون دفاع ملی به آنان گفت که قلم وتفنگ را کنار نگذاشته و هر دو را همزمان استفاده کنند تا بتوانند از کشور دفاع کنند.
آقای مجاهد گفت: «در کنار قلم اگر توپ و تفنگ نباشد تأثیرگذاری قلم صفر میشود. آیا ام-۴، ام-۱۶، بلکهاک و بی-۵۲ را ما وشما ساختهایم؟ اینها را کسانی ساختهاند که ما وشما را از اسلحه باز میدارند و به نام قلم میخواهند فریب بدهند. امروز همه بر سر ما وشما گشتوگذار میکنند. فضای ما و شما تحت اشغال است. من هم با ناامیدی به آن نگاه میکنم و شما هم با ناامیدی به آن نگاه میکنید. وزرا، قوماندانها، مسوولان و جنرالان قول اردو ها همه به طرف آسمان میبینند، اما در دست شان چیزی نیست که علیه آن اقدام کنند.»
آقای مجاهد در مراسم فراغت محصلان از اکادمی افسران جوان بر تأمین امنیت و حفظ سرحدات تأکید کرد و گفت اهداف باید مشخص باشد، امنیت کنونی حفظ و تبعیض باید کنار گذاشته شود.
وزیر دفاع ملی همچنان بر اهمیت تعلیم و تحصیل اشاره کرد و گفت که اردو طوری آموزش ببیند که کسی در فکر اشغال نظامی افغانستان نباشد.
آقای مجاهد گفت: «باید خیلی هوشیار و بیدار باشید. خدا ناکرده اینطور نشود که به بار بر سر شانههای مردم مبدل شویم و یا اینکه سبب شرمساری شویم. نباید فروخته شویم، نباید خیانت کنیم. بیوجدان نشویم و غیرت افغانی خود را نبازیم.»
معین سیاسی وزارت خارجه هم در این مراسم تأکید کرد که سرحدات کشور باید بهگونه جدی حفاظت شود و نباید در این موضوع غفلت صورت بگیرد.
در این مراسم، ۳۸۴ تن از محصلان اکادمی افسران جوان پوهنتون دفاع ملی از چهاردهمین دور آموزشهای نظامی و ملکی سند فراغت بدست آوردند.
رویداد های اخیر
وثیق: تاکنون نزدیک به ۷۰۰ تن از طریق کمیسیون تماس با شخصیتها به کشور برگشته اند

سخنگوی کمیسیون تماس با شخصیتهای افغان میگوید که از آغاز فعالیت این کمیسیون تاکنون نزدیک به ۷۰۰ تن از مقامات دولت پیشین، سیاسیون، اعضای شورای ملی و برخی متخصصین از کشورهای مختلف به افغانستان بازگشته اند.
احمدالله وثیق در این مورد گفته است: «۶۸۰ فرد از کشورهای مختلف دوباره به وطن بازگشتهاند.»
به گفته وثیق، در میان این افراد مسوولین حکومت پیشین که در پُستهای مختلف دولتی ایفای وظیفه میکردند نیز شامل اند که در سطح وزرا، معاونین، معینان و ارگانهای امنیتی و استخباراتی میباشند.
آقای وثیق افزوده است که در حال حاضر شمار زیادی از شخصیتها به شمول سیاسیون و مقامات بلندپایه دولت پیشین فورمهای درخواستی به خاطر برگشت به کشور را از طریق این کمیسیون دریافت کردهاند و قرار است به زودی وارد کشور شوند.
او افزود: «ما صدها فورم توزیع کردهایم و آرزوی ما این است که در آینده نزدیک بیشتر افراد دوباره به کشور برگردند قسمیکه فعلاً این پروسه بسیار خوب روان است.»
درهمین حال، شماری از کسانی که دوباره به کشور برگشتهاند خواستار برخی تغییرات در عملکرد کمیسیون تماس با شخصیتها اند و نیز تاکید دارند که دولت سرپرست باید از کادرها و متخصصینی که بازگشت میکنند، استفاده مؤثر کرده و فرصت کاری به آنها فراهم سازند.
امانالله غالب، رییش پیشین شرکت برشنا، میگوید: «شیوه این پروسه از نظر مه باید تغییر کند، مانند ارتباط گرفتن با خود اشخاص متخصص یا نخبه و یا سیاسیون. دوم این که وقتی این اشخاص افغانستان مییاند باید برای آنان زمینه کار فراهم شود.»
مقامات امارت اسلامی بارها از افغانهای که در بیرون از کشور به سر میبرند به شمول سیاسیون و مقامات دولت پیشین درخواست کرده که به وطن برگردند و مطابق فرمان عفو عمومی رهبر امارت اسلامی، به زندگی عادی خود در افغانستان ادامه بدهند.
رویداد های اخیر
حنفی: هنوز هم در برخی از ادارات دولتی کاغذپرانی وجود دارد

معاون اداری ریاست الوزرا گفته است که هنوز هم در برخی از ادارت دولتی پروسه های مغلق و کاغذپرانی وجود دارد و مردم هفته ها و ماه ها برای نهایی شدن کارهای شان در ادارات دولتی منتظر میمانند.
عبدالسلام حنفی این مطلب را در مراسم امضای تفاهمنامه ساده سازی پروسه های اداری میان اداره اصلاحات اداری و خدمات ملکی، وزارت شهدا و معلولین و شرکت برشنا بیان کرد.
آقای حنفی افزود که امارت اسلامی به حکومت داری الکترونیکی متعهد است و تلاش میکند تا ادارات دولتی را با هم وصل نماید تا هم کارها به سرعت انجام شود وهم زمینه های فساد کاهش یابد.
او گفت: «ان شاء الله مصمم هستیم که همه ادارات دولتی را به شکل تدریجی اصلاح بسازیم. کوشش میکنیم که کاغذپرانی ها از ادارات ختم شود و کوشش میکنیم که در بین ادارات، حکومت داری الکترونیکی ترویج شود.»
نورالحق انور، رئیس عمومی اداره امور گفت: «این یک سهولت است که برای اشخاص ذیربط و در مجموع نظام ایجاد میشود.»
آقای حنفی همچنان گفت که امارت اسلامی برای خدمت به مردم و پیشرفت کشور متعهد است و حکومت در ادامه کارهای انکشافی اش کار فاز دوم کانال قوش تیپه را نیز آغاز خواهد کرد زیرا کار بخش اول آن در حال تکمیل شدن است.
او گفت: «الحمدلله امارت اسلامی افغانستان در عرصه های مختلف به کارهای تعمیری و ترقی مصروف است. از بودجه داخلی ما و شما فاز اول کانال قوش تیپه رو به تکمیل شدن است.»
از سویی هم مسئولان در اداره اصلاحات اداری و خدمات ملکی گفتند که در پی جذب افراد متخصص و مسلکی در ادارات دولتی هستند و میخواهند کار به اهل کار سپرده شود. همزمان با این مسئولان در شرکت برشنا اعلام کردند که تا کنون ۱۱۸ میلیون افغانی عواید از افراد زورمند جمع آوری شده است.
عبدالحنان عارف الله، رییس عمومی اداره اصلاحات اداری و خدمات ملکی گفت: «هدف اینست که از فساد جلوگیری شود. هدف اینست که بر این مردم مظلوم و رنجدیده شفقت صورت گیرد. هدف اینست که از مصارف جلوگیری شود.»
عبدالرحمن رحمانی، رییس تجارتی شرکت برشنا گفت: «شرکت برشنا تاکنون ۱۱۸ میلیون افغانی را از زورمندان جمعآوری کرده است. قروض خارجی را تا حد توان مان پرداخته ایم. با هیچ کسی حسابی نداریم که دچار مشکل باشیم.»
معاون اداری رییس الوزرا گفت که نسبت به هر نهاد دیگر نیاز است تا پروسه ها در وزارت شهدا و معلولین ساده شود زیرا به این نهاد افراد آسیب پذیر مراجعه میکنند.
به گفته او در سال روان هم بودجه ۱۳.۵ میلیارد افغانی برای شهدا، معلولین و یتیمان در نظر گرفته شده است که شامل همه معلولان و خانواده های شهدا میشود و آنان در این زمینه تفاوت قایل نبوده اند.
رویداد های اخیر
سفارت افغانستان در هند توقف فعالیتهای خودرا رسماً اعلام کرد

سفارت افغانستان در هند اعلام کرده است که فعالیتهای این سفارت سر از روز یکشنبه (۱ اکتوبر) به دلیل «عدم حمایت دولت میزبان» متوقف میشود.
این سفارت با نشر اعلامیهای روز شنبه گفت که به کمبودیهای خود در برآورده کردن انتظارات و الزامات لازم برای تأمین منافع افغانستان و شهروندان آن اقرار میکند که دلیل آن «عدم حمایت دیپلوماتیک در هند و عدم موجودیت یک دولت فعال قانونی در کابل میباشد.»
سفارت همچنان کاهش پرسونل و منابع را از دلایل بسته شدن آن ذکر کرده است.
در اعلامیه آمده است: «فقدان پشتیبانی به موقع و لازمی از تمدید ویزه دیپلوماتان الی سایر زمینه های حیاتی منجر به ناامیدی قابل درک در بین تیم کاری ما شد که توانایی ما را برای انجام وظایف موثر مختل کرد.»
سفارت افغانستان در هند اما گفته است که خدمات عاجل قونسلی به شهروندان افغانستان الی زمان تسلیمدهی نمایندگی به کشور میزبان ادامه خواهد داشت.
این سفارت همچنان ادعاها مبنی بر درگیری یا اختلاف داخلی بین کارکنان دیپلوماتیک را رد کرده است.
در اعلامیه این سفارت همچنان گفته شده که فعالیتهای قونسلگریهای افغانستان در هند که به طور مستقل انجام میشود، برخلاف خطوط تعیین شده نمایندگی دیپلوماتیک است.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
مراسم عروسی دستهجمعی ۱۲۵ زوج در بلخ برگزار شد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
سفارت افغانستان در هند فعالیتهای خودرا به حالت تعلیق درآورد؛ دیپلوماتها به اروپا و امریکا رفتند
-
ورزش4 روز ago
نوینالحق از بازیهای ۵۰ آوره کریکت استعفا میدهد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
دشمنی ۱۷ ساله میان دو خانواده در ننگرهار به دوستی مبدل شد
-
رویداد های اخیر1 روز ago
کار روی پروژه «کابل جدید» ادامه دارد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
پاکستان بیش از یک میلیون پناهجوی غیرقانونی افغان را اخراج میکند
-
ورزش2 روز ago
نگاهی به رتبه بازیکنان برتر هر تیم قبل از جام جهانی کریکت
-
علم و تکنالوژی2 روز ago
سه فضانورد پس از یک سال اقامت در فضا دوباره به زمین برگشتند