Connect with us

رویداد های اخیر

وزیر دفاع پاکستان: در صورت نیاز به پناهگاه‌های «تی‌تی‌پی» در افغانستان حمله می‌کنیم

خواجه آصف همچنان در این گفتگو هرگونه احتمال مذاکره با گروه تحریک طالبان پاکستان را رد کرد.

منتشر شده

در

وزیر دفاع پاکستان هشدار داده است که در چارچوب عملیات تازه‌ اردوی پاکستان زیر نام «عزم استحکام» پناهگاه‌های تحریک طالبان پاکستان را در بیرون از خاک این کشور مورد حمله قرار خواهند داد.

خواجه آصف در گفتگو با «صدای امریکا» بار دیگر امارت اسلامی را به پناه دادن تی‌تی‌پی در خاک افغانستان متهم کرده است.

هنگامی که از او پرسیده شد که آیا پاکستان حملات فرامرزی انجام خواهد داد، گفت: « ببیند اگر ضرورت ایجاد شود، چون هیچ موضوعی مهمتر از مصونیت یا امنیت پاکستان نیست. تی‌تی‌پی از آن‌جا [افغانستان] فعالیت می‌کند، اما پناهگاه‌های آن‌ها در داخل پاکستان هم است. چهار یا پنج هزار تن آنان را عمران خان در آن زمان به پاکستان آورده بود.»

خواجه آصف همچنان در این گفتگو هرگونه احتمال مذاکره با گروه تحریک طالبان پاکستان را رد کرد.

با این همه، آگاهان می‌گویند که انجام حملات اردوی پاکستان در خاک افغانستان پیامد خوب نخواهد داشت و یخ روابط کابل و اسلام آباد آب ناشده باقی خواهد ماند.

امارت اسلامی در مورد این اظهارات وزیر دفاع پاکستان واکنشی نداشته است؛ اما بارها حضور و فعالیت تحریک طالبان پاکستان در خاک افغانستان را رد کرده و گفته است که این مساله مشکل داخلی پاکستان است و اسلام آباد باید مشکل خود را با خود حل کند.

امارت اسلامی: اظهارات ناسنجیده وزیر دفاع پاکستان به نفع هیچ کسی نیست

در پی اظهارات وزیر دفاع پاکستان مبنی بر احتمال حمله به پناهگاه‌های «تی‌تی‌پی» در افغانستان، وزارت دفاع کشور این اظهارات را ناسنجیده دانسته و گفته است که به نفع هیچ طرفی نیست.

وزارت دفاع با نشر اعلامیه‌ای امروز (جمعه) گفت که اظهارات وزیر دفاع پاکستان تلاش برای «گل آلود کردن آب» است، و رهبری پاکستان نباید به کسی اجازه دهد چنین اظهارات «حساسیت بر انگیز» را مطرح کند.

وزارت دفاع هشدار داده است که اگر کسی به هر بهانه‌ای بر حریم افغانستان تجاوز کند، مسوولیت عواقب آن را بر عهده خواهد داشت.

در اعلامیه این وزارت تاکید شده است که امارت اسلامی اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه کشور دیگری استفاده صورت گیرد.

 

مطالب مرتبط:

مقامات پاکستانی ورود افغان‌ها را به شهر پشاور در روزهای عید و محرم ممنوع کردند

 


پاکستان: نشست تهران در مورد افغانستان برای امنیت منطقه مهم است

رویداد های اخیر

امارت اسلامی در نشست شانگهای دعوت نشده است

روزنامه پاکستانی اکسپرس تریبون از قول منابع دیپلوماتیک گزارش داده که از امارت اسلامی دعوت نشده، زیرا سرمنشی سازمان همکاری شانگهای برای آنها دعوت نامه ارسال نکرده است.

Published

on

ورود اعضای سازمان همکاری شانگهای به شهر اسلام آباد پایتخت پاکستان آغاز شده و قرار است که نشست دو روزه این سازمان، سه شنبه (۱۵ اکتوبر) برگزار شود.

امارت اسلامی در این نشست دعوت نشده اند، اما در کنار کشورهای عضو از منگولیا که عضو ناظر این سازمان است دعوت شده و از ترکمنستان خواسته شده تا به حیث نماینده خاص در آن شرکت کند.

روزنامه پاکستانی اکسپرس تریبون از قول منابع دیپلوماتیک گزارش داده که از امارت اسلامی دعوت نشده، زیرا سرمنشی سازمان همکاری شانگهای برای آنها دعوت نامه ارسال نکرده است.

رسانه‌های پاکستانی از قول این منابع گفته اند که عضویت افغانستان در سازمان همکاری شانگهای چند هفته پس از پانزدهم اگست سال ۲۰۲۱ میلادی که امارت اسلامی دوباره بر افغانستان تسلط یافت، غیر فعال شده است.

افغانستان در ماه جون سال ۲۰۱۲ میلادی به حیث عضو ناظر سازمان همکاری شانگهای پذیرفته شد.

سازمان همکاری های شانگهای در سال ۲۰۰۱ میلادی توسط چین، روسیه و چهار کشور آسیای میانه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجکستان و ازبکستان تاسیس شد. هند و پاکستان در سال ۲۰۱۷ میلادی به این سازمان پیوستند، در آن زمان گزارش هایی وجود داشت که ممکن است ایران و افغانستان نیز به زودی عضو این سازمان شوند، ایران در سال گذشته به عضویت این سازمان پیوست.

امارت اسلامی تا هنوز در مورد عدم اشتراک در نشست سازمان همکاری شانگهای در اسلام آباد چیزی نگفته، اما در دو نشست اخیر این سازمان نیز از نمایندگان طالبان دعوت نشده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سفیر ایران: جلوگیری از سیل مهاجرت افغان‌ها از دستورکارهای فارمت مسکو بود

قمی تاکید کرد که استفاده از ظرفیت‌های کشورهای همسایه و همکاری منطقه‌ای می‌تواند به امارت اسلامی و مردم افغانستان کمک کند تا بر مشکلات خود فائق آیند.

Published

on

حسن کاظمی قمی، نماینده خاص ایران در امور افغانستان، می‌گوید که یکی از موضوعات اصلی ششمین نشست فارمت مسکو، جلوگیری از سیل مهاجرت مردم افغانستان بود.

او تاکید کرد که کشورهای همسایه در این نشست با هدف کمک به افغانستان برای مقابله با هراس‌افگنی و ایجاد شرایط لازم برای بازسازی کشور، در قالب یک ابتکار منطقه‌ای گرد هم آمدند.

آقای قمی در گفتگو با خبرگزاری ایرنا اظهار داشت که این نشست جمعه گذشته (۱۳ میزان) با حضور ده کشور و سرپرست وزارت خارجه افغانستان در مسکو برگزار شد.

وی افزود: «با وجود تحولات جاری در عرصه بین‌المللی، به خصوص در فلسطین و لبنان، موضوع افغانستان همچنان از اولویت‌های مهم منطقه‌ای محسوب می‌شود.»

نماینده خاص ایران در امور افغانستان همچنین تاکید کرد که استفاده از ظرفیت‌های کشورهای همسایه و همکاری منطقه‌ای می‌تواند به امارت اسلامی و مردم افغانستان کمک کند تا بر مشکلات خود فائق آیند.

در گزارش ایرنا آمده است که محیط زیست نیز به عنوان یکی از نگرانی‌های منطقه‌ای در این نشست مورد توجه قرار گرفت.

نشست فارمت مسکو با حضور نمایندگان خاص و مقام‌های بلند پایه‌ای چین، هند، ایران، قزاقستان، قرقیزستان، پاکستان، روسیه، تاجیکستان و ازبیکستان برگزار شد. این نشست به دنبال راهکارهایی برای تثبیت امنیت، کاهش مهاجرت و بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی افغانستان بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

میزان صادرات هرات طی ۶ ماه نخست امسال دو برابر شده است

Published

on

اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری هرات می‌گوید که میزان صادرات در این ولایت طی شش ماه نخست امسال نسبت به سال گذشته دو برابر شده است.

مسوولان این اتاق گفته‌اند، در شش ماه اول امسال به ارزش ۷۷ میلیون و ۸۸۲ هزار دالر صادرات داشته‌اند.

به گفته آنان، در این مدت بیش از ۳۲ هزار تُن محصولات زراعتی، صنعتی، نباتات طبی و مواد معدنی را به بازارهای جهانی فرستاده‌اند.

با این حال، این اتاق افزوده که مسئله صادرات میوه‌های تازه هرات هنوز هم حل نشده است.

از سویی هم، باغداران نیز انتظار دارند تا برای فرستادن میوه‌های تازه به بازارهای جهانی، گام‌های اساسی برداشته شود.

بشیراحمد بهادری، رئیس اتاق محصولات زراعتی و مالداری هرات گفته است: «محصولات زیادی زراعتی داریم که از آن جمله پنبه، زعفران، هنگ، انگور، کشمش که خوشبختانه امسال بازاریابی زیادی شده است.»

آقای بهادری افزود: «این اقلام هم به کشورهای مثل ترکیه، هند، چین، امارات متحده عربی، قزاقستان، ازبکستان، پاکستان و ایران صادر می‌شود.»

همه ساله تاجران صادرکننده ده‌ها قلم از قبیل میوه‌های خشک، محصولات حیوانی، نباتی، تولیدات داخلی شهرک صنعتی، مواد معدنی و نباتات طبی را به بازارهای جهانی صادر می‌کنند. بازار کشورهای همسایه، آسیای میانه، اروپا و بازار امریکا خریداران اصلی محصولات داخلی کشور می باشند.

اتاق تجارت وسرمایه‌گذاری هرات تاکید کرده که تسهیلات لازم برای صادرات محصولات داخلی فراهم گردیده است، اما کافی نیست و نیاز است تا به‌خاطر بازاریابی و معرفی محصولات داخلی به بازارهای جهانی اقدامات بهتری انجام شود.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!