رویداد های اخیر
وزیر فرهنگ ایران: به دنبال عادی سازی تعاملات فرهنگی و رسانهای با افغانستان هستیم
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران گفته است که تهران میخواهد فضای تعاملات فرهنگی، هنری و رسانهای با افغانستان عادی شود.
محمد مهدی اسماعیلی در یک نشست خبری گفت: «ما و افغانستان دو کشور با اشتراکات تاریخی بسیار هستیم و این مرزهای سیاسی نمیتواند فاصلهای بین هنرمندان و رسانه و غیره ایجاد کند، بلخ و هرات و هر نقطه از افغانستان برای ایرانیان آکنده از میراث فرهنگی و هنری است.»
وی افزود: «هنرمندان افغانستان مثل ایرانیها در خلق و آفرینش هنری مورد حمایت ما هستند، همکاری های هنری هم داریم، ما به دنبال عادی سازی فضای تعاملاتی فرهنگی و هنری و رسانهای بین ایران و افغانستان هستیم، ملاقاتی هم داشتیم که به زودی رفت و آمد مقامات کشور بیشتر خواهد شد، به شدت نسبت به حفظ میراث تاریخی و فرهنگی و هنری حساس هستیم.»
پیش از این نیز، امیر خان متقی، سرپرست وزارت خارجه در دیدار با کاظمی قمی، نماینده خاص ایران برای افغانستان بر ضرورت گسترش روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی میان این دو کشور تاکید کرده بود.
رویداد های اخیر
کرن دیکر میگوید گفتگوهایی را برای حمایت از زنان افغان انجام داده است
چندین دیپلومات بلندپایه امریکایی به حمایت از زنان افغانستان و تلاش برای کمک به افغانها اطمینان دادهاند. کرن دیکر، شارژدافیر سفارت امریکا برای افغانستان میگوید که برای حمایت از حقوق زنان و دختران افغان، تقویه حقوق بشری و کمک به افغانها؛ گفتگوی را با معاون وزارت خارجه امریکا و رینا امیری انجام داده است.
خانم دیکر گفته است که این دیپلوماتان ارشد امریکایی گفتهاند که تلاشهای مشترک را برای حمایت از زنان افغان ادامه میدهند.
او در این مورد بیان نموده است: «من مشتاقانه منتظر هستم تا به تعقیب کار و فعالیتهای مثمر و خوب با جان مارک، معاون وزیر امور خارجه و در راستای حفظ منافع امنیت ملی امریکا، حمایت از زنان و دختران افغان، ترویج حقوق بشر تمام افغانها و کمک به مردم افغانستان در مقابل یک بحران جدی بشری به تلاشهای خود ادامه دهم.»
در همین حال، شماری از فعالان حقوق زنان گفتهاند که امریکا باید گامهای موثری را برای تأمین حقوق بشری زنان در افغانستان بردارد و با امارت اسلامی در این زمینه گفتگو کند.
دیوه پتنگ، فعال حقوق زن گفته است: «امروز متأسفانه مردم افغانستان بی باور شدهاند. گامهای عملی اتخاذ نمیشود و در زندگی مردم تغییرات مثبت دیده نمیشود.»
از سویی هم، برخی از آگاهان اظهار کردهاند که تلاشهای جامعه جهانی برای متقاعدکردن حاکمان افغانستان به پذیرش حقوق اساسی زنان در افغانستان تاکنون بینتیجه بوده است زیرا جامعه جهانی برای حل دایمی این معضل، میکانیزم روشن ندارد.
عادله زمانی، فعال حقوق زن گفت: «گرچه بسیاری به خوشبینی به چنین نشستهای نگاه نمیکنند و میگویند که در طول سه سال اخیر چنین نشستها نتوانسته وضعیت قابل توجهای را در افغانستان ایجاد کند.»
گفتنی است که یکی از موارد قابل بحث میان امارت اسلامی و جامعه جهانی موضوع حقوق بشری زنان است. با این حال، امارت اسلامی گفته است که نمیتواند تعریفی را که غرب از حقوق زنان دارد، بپذیرد.
رویداد های اخیر
ستانکزی: ما هم میتوانیم در تجارت پاکستان مشکل ایجاد کنیم، اما نمیخواهیم
مُعین سیاسی وزارت امروز خارجه ضمن ابراز نگرانی در مورد مشکلات در زمینه صادرات محصولات تجارتی افغانستان به پاکستان گفته است که پاکستان در فصل برداشت میوه و سبزیجات، مسیرهای تجارتی را نبندد زیرا افغانستان نیز قادر است تا راه ترانزیت پاکستان به آسیای میانه را ببندد.
شیر محمد عباس ستانکزی در نشست استماعیه و شناسایی چالش های تاجران سبزیجات و میوه تازه ولایت لوگر گفته است که بستن مسیر تجارت و ترانزیت به سود هیچیک از دو طرف نیست.
او گفت: «افغانستان راه ترانزیت میان پاکستان و آسیای میانه است. ما هم میتوانیم که عمل بالمثل انجام دهیم. ما هم میتوانیم سرحدات خود را ببندیم. ما هم میتوانیم برای آنها مشکلات ایجاد کنیم، اما ما نمیخواهیم برای برادران پاکستانی ما در آن سوی سرحد مشکل ایجاد کنیم. بنا بر این خواهش ما از آنها اینست که در فصل میوه و سبزیجات افغانستان، سرحدات خود را باز نگهدارند تا میوه و سبزیجات به مردم و ایالتهای آنها و از طریق آنها به هند و کشورهای دیگر برسد.»
هرچند تنش در روابط افغانستان و پاکستان موضوع تازهای نیست، اما این نخستین بار است که حکومت افغانستان در واکنش به عدم همکاری اسلام آباد در بخش ترانزیت، از بستن راه ترانزیت پاکستان به آسیای میانه هشدار میدهد.
مسوولان در وزارت صنعت و تجارت میگویند که آنان تلاش دارند تا مشکلات فرا راه صادرات را بردارند زیرا رسیدن به خودکفایی اقتصادی از اولویت های امارت اسلامی است.
بسته شدن مسیرهای تجارتی در فصل میوه و سبزیجات به روی تجار افغان، بلند رفتن تعرفه گمرگی از سوی پاکستان و عدم رعایت قراردادهای تجارتی میان دو کشور، سبب شده که در پنج ماه نخست امسال، صادرات افغانستان به پاکستان ۱۰ درصد کاهش یابد.
رویداد های اخیر
رئیس شرکت ۷۷ ترکی: امیدواریم قرارداد پروژه سمنت یتیم تاق جوزجان به امضا برسد
سلیمان جیلیو، رئیس عمومی شرکت ۷۷ ترکی در دیدار با هدایتالله بدری، سرپرست وزارت معادن و پترولیم ابراز امیدواری کرده که بعد از نهاییشدن سندهای این شرکت، قرارداد پروژه سمنت یتیم تاق ولایت جوزجان میان این دو نهاد به امضا برسد.
وزارت معادن امروز (پنجشنبه) در خبرنامهای گفته که آقای بدری از فعالیتهای شرکت ۷۷ ترکی در کشور قدردانی کرده و از آنان خواسته است تا سرمایهگذاری بیشتر روی معادن تالک، آهن و مس افغانستان انجام دهند.
-
جهان5 روز ago
واکنشهای جهانی به جان باختن حسن نصرالله
-
اخبار ساحوی5 روز ago
شش تن در پی سقوط یک هلیکوپتر در پاکستان جان باخت
-
جهان4 روز ago
شمار قربانیان سیلاب در نیپال به بیش از ۱۰۰ تن افزایش یافت
-
اخبار ساحوی4 روز ago
اعتراضات به کشته شدن حسن نصرالله در کراچی پاکستان
-
رویداد های اخیر5 روز ago
سرمنشی سازمان ملل از خواست کشورها برای لغو محدودیتهای حکومت سرپرست افغانستان علیه زنان حمایت کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزیر خارجه سعودی: افغانستان را نمی توان در انزوا گذاشت
-
اخبار ساحوی3 روز ago
وزارت خارجه ایران: هیچ اقدام اسرائیل را بیپاسخ نخواهیم گذاشت
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ایران میگوید بیش از این امکان پذیرش اتباع افغانستان را ندارد