اخبار ساحوی
وضعیت امنیتی در فراه هر روز بدتر می شود

حلقه امنیت در فراه از سوی طالبان هر روز تنگ تر می شود.
در حالیکه برخی از مناطق حومه یی شهر در اداره طالبان است، مقام ها در این ولایت می گویند پاسگاه های امنیتی به گونه زنجیره ای در اطراف شهر فراه به دست طالبان سقوط می کند.
در حال حاضر ولسوالی های گلستان، خاک سفید و باکوا در میزان بلند نا امنی قرار دارند، در حالیکه ولسوالی های بالابلوک، شیب کو، لاش جوین و انار دره هم چندان امن نیستند.
بالابلوک میدان جنگ روز فراه نامیده می شود. ولسوالی گلستان مسیر انتقال پایپ لاین گاز تاپی از هرات به هلمند است. مقام های محلی می گویند طالبان نمی خواهند که این دو ولسوالی امن باشد.
طالبان از ولایت های غور، هرات و هلمند دست هم داده وارد فراه شده اند تا در جنگ اینجا نفوذ بیشتری داشته باشند.
همزمان، گزارش های وجود دارد که عاملان نفوذی سبب سقوط پاسگاه های امنیتی می شوند. این هم تایید شده است که چندین بار در سقوط پاسگاه ها، نخست نظامیان مسموم شده اند و سپس برآنها گلوله باری شده است. عاملان نفوذی در کشور را ارتش نیز رد نمی کند.
محمد رادمنش، معاون سخنگوی وزارت دفاع ملی در مورد می افزاید: “عوامل نفوذی هر دستگاه که در افغانستان است، کوشش می کنند که در این عرصه دست آورده های داشته باشند و در افغانستان هم است اکثر نفوذی ها را دستگیر کرده ایم شما خبر دارید تلفاتی که در آن تا کنون به وجود آمده در میدان جنگ به وجود آمده.”
پیش از این والی فراه گفته بود که طالبان با سلاح های روسی جنگ می کنند حالا عکس این قضیه نگرانی های جدی از تجهیز طالبان توسط ایران در غرب افغانستان و فراه وجود دارد.
حکمت الله شهباز، آگاه سیاسی در رابطه اظهار داشت: “بدون شک ایران تلاش دارد تا در یک پروسه طالبان را تجهیز کنند و این ها می خواهند که یک گروه بزرگ تروریستی را در اختیار خود داشته باشند.”
این در حالیست که تنها درجریان پنج روز ولسوالی اناردره فراه و چهار پاسگاه از سوی طالبان در دیگر ولسوالی ها سقوط کرده است که شماری نیروهای دولتی نیز در این درگیری ها جان باخته اند.
گزارشگر: علی اصغری
اخبار ساحوی
حمله انتحاری جدایی طلبان در بلوچستان پاکستان دست کم پنج کشته برجا گذاشت

مقامات پاکستانی اعلام کرده اند که شبهنظامیان جدایی طلب بلوچ با یک موتر مملو از مواد منفجره به کاروان نیروهای امنیتی در ایالت بلوچستان حمله کردند که در نتیجه آن حد اقل پنج تن کشته شدند.
گروه اردوی آزادیبخش بلوچستان مسوولیت این حمله در منطقه نوشکی این ایالت را بر عهده گرفت.
این حمله تنها چند روز پس از آن رخ داد که همین گروه به مدت ۳۶ ساعت مسافران یک ریل را گروگان گرفتند.
پولیس منطقه نوشکی گفته است که بیش از ۳۰ نیروی امنیتی در حمله اخیر زخمی شده اند.
شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان در بیانیهای این حمله را محکوم کرد.
گروه اردوی آزادیبخش بلوچستان روز سهشنبه بر قطار جعفر اکسپرس در یک گذرگاه کوهستانی دورافتاده در ایالت بلوچستان حمله کرد که در آن ۳۱ سرباز و غیرنظامی کشته شدند.
در همین حال، در ایالت خیبر پختونخوا، علی امین گنداپور، وزیر ارشد آن، رشتهای از حملات به پولیس در این ایالت را محکوم کرده است.
او آمار تلفات ناشی از این حملات را ارائه نکرد، اما گروه شبه نظامی تحریک طالبان پاکستان گفته است که در ۲۴ ساعت گذشته ۱۶ حمله صورت گرفته است.
اخبار ساحوی
مفتی منیر شاکر، بنیانگذار لشکر اسلام در انفجاری در پاکستان جان باخت

رسانه پاکستانی دان گزارش داده که منیر شاکر، بنیانگذار گروه شبهنظامی غیرقانونی لشکر اسلام از اثر انفجاری که روز شنبه در پیشاور رخ داد، در شفاخانه جان باخته است.
طبق گزارشها، آقای شاکر از ناحیه پای چپ آسیب دیده بود و به شفاخانه لیدی ریدینگ منتقل شد، جایی که به دلیل شدت جراحات جان خود را از دست داد.
در نتیجه این انفجار، سه نفر دیگر نیز مجروح شدهاند.
محمد عاصم، سخنگوی شفاخانه لیدی ریدینگ، در پیامی ویدیویی اعلام کرد که آقای شاکر در وضعیت بحرانی به شفاخانه منتقل شد، اما به دلیل شدت جراحات جان خود را از دست داد و جسد وی در حال تحویل به خانوادهاش است.
احتشام علی، دستیار ویژه وزیر صحت خیبرپختونخوا، با ابراز تاسف از این حادثه اعلام کرد که تمامی اقدامات لازم برای تداوی مجروحان انجام خواهد شد.
همچنین، علی امین گنداپور، رئیس ایالت خیبرپختونخوا، این انفجار را محکوم کرد و خواستار گزارشی از مقامات پولیس شد.
وی همچنان دستور داد تا تمامی اقدامات لازم برای شناسایی و دستگیری مظنونان این حمله صورت گیرد.
گروه لشکر اسلام که در سال ۲۰۰۸ توسط پاکستان ممنوع اعلام شد، از جمله سازمانهای شبهنظامی فعال در منطقه قبیلهای خیبر به شمار میرود. مفتی شاکر که در سال ۲۰۰۴ لشکر اسلام را تأسیس کرده بود، به دلیل دیدگاههای خود و درگیریهای خونین با دیگر گروههای شبهنظامی منطقه، تاریخچهای پرتنش در این منطقه داشت.
نیروهای امنیتی پاکستان پس از آغاز عملیاتهای نظامی علیه لشکر اسلام در میانههای سال ۲۰۰۵، بسیاری از پایگاههای این گروه را هدف قرار دادند و درگیریهای خونینی را در منطقه رقم زدند.
اخبار ساحوی
انفجار در یک مسجد در وزیرستان پاکستان چهار زخمی برجای گذاشت

پولیس پاکستان تایید کرده است که چهار تن از جمله عبدالله ندیم، رهبر محلی حزب جمعیت علمای اسلام شاخه مولانا فضلالرحمان در انفجاری در یک مسجد در ایالت وزیرستان جنوبی این کشور زخمی شدهاند.
به گزارش رویترز، آصف بهادر، قوماندان پولیس در وزیرستان جنوبی گفته است که این انفجار امروز (جمعه، ۲۴ حوت) رخ داده است.
این مقام پولیس پاکستان گفته است که هدف انفجار عبدالله ندیم، رهبر محلی حزب جمعیت علمای اسلام بود و او اکنون به دلیل جراحات شدید در شفاخانه بستری است.
پولیس گفته است که دو کودک نیز در میان مجروحان این انفجار است.
تا اکنون هیچ فرد یا گروهی مسوولیت این انفجار را بر عهده نگرفته است.
دو هفته پیش نیز در یک انفجار در مسجد مدرسه حقانیه پاکستان، حامدالحق حقانی، رهبر حزب جمعیت علمای اسلام شاخه سمیعالحق، کشته شد.
-
جهان5 روز ago
پزشکیان خطاب به ترمپ: مذاکره نمیکنم، هر کاری میخواهی بکنی، بکن
-
جهان3 روز ago
ترمپ میگوید هنوز روابط خوبی با رهبر کوریای شمالی دارد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزارت انکشاف دهات قرارداد ساخت بخش دوم سرک واخان بدخشان را امضا کرد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
سوریه صاحب قانون اساسی برای دوره انتقالی شد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
هند میگوید روابط «ویژه» اساس تعامل این کشور با افغانستان بوده است
-
اخبار ساحوی5 روز ago
حمله به یک ریل مسافربری در بلوچستان پاکستان
-
رویداد های اخیر5 روز ago
چین خواستار کمکهای بشردوستانه و همکاریهای اقتصادی بیشتر به افغانستان شد
-
ورزش5 روز ago
ایرلند به دلیل مشکلات مالی مسابقات کریکت با افغانستان را لغو کرد