Connect with us

رویداد های اخیر

وضعیت حفاظت موقت برای هزاران پناه‌جوی افغان در امریکا تا ماه آینده پایان خواهد یافت

رییس افغان ایواک می‌گوید که، تصمیم به لغو وضعیت حفاظت موقت برای افغانستان بر بنیاد واقعیت نیست، بلکه بر پایه سیاست اتخاذ شده است.

منتشر شده

در

وزیر امنیت داخلی ایالات متحده اعلام کرده که وضعیت حفاظت موقت برای هزاران پناه‌جوی افغان در امریکا تا ماه آینده پایان خواهد یافت. او در بیانیه‌ای گفته که این وضعیت در بیستم ماه روان میلادی پایان می‌یابد و لغو آن از دوازدهم ماه جولای ۲۰۲۵ اجرایی خواهد شد.

هزاران مهاجر افغان در تیرس اخراج از ایالات متحده، اداره‌ای دونالد ترمپ اعلام کرده که وضعیت حفاظت موقت برای هزاران پناه‌جوی افغان در امریکا تا ماه آینده پایان خواهد یافت.

وزیر امنیت داخلی ایالات متحده با نشر بیانیه‌ای گفته که این وضعیت در بیستم ماه روان میلادی پایان می‌یابد و لغو آن از دوازدهم ماه جولای ۲۰۲۵ اجرایی می‌شود.

در بیانیه آمده که پس از بررسی شرایط افغانستان، این کشور دیگر واجد معیارهای لازم برای حفظ وضعیت حفاظت موقت نیست و “وضعیت امنیتی در افغانستان بهبود یافته و اقتصاد این کشور در حال ثبات است.”

کریستی نوئم، وزیر امنیت داخلی امریکا گفته است که: «ما شرایط افغانستان را با شرکای بین‌سازمانی خود بررسی کرده‌ایم و این شرایط معیارهای لازم برای اعطای وضعیت حفاظت موقت را برآورده نمی‌کند. وضعیت امنیتی افغانستان بهبود یافته و اقتصاد در حال رشد این کشور دیگر مانع بازگشت افراد به کشورشان نیست. علاوه بر این، لغو این وضعیت در راستای منافع ملی است، چرا که سوابق وزارت امنیت داخلی نشان می‌دهد برخی از دریافت‌کنندگان این وضعیت، به خاطر تقلب و تهدید علیه امنیت عمومی و امنیت ملی امریکا زیر بررسی بوده اند.»

اما رییس افغان ایواک می‌گوید که، تصمیم به لغو وضعیت حفاظت موقت برای افغانستان بر بنیاد واقعیت نیست، بلکه بر پایه سیاست اتخاذ شده است.

او تصمیم دولت امریکا را “خیانت به کسانی” پنداشته که در کنار نیروهای امریکایی جنگیده‌اند، به امریکا پناه برده‌اند و در آن‌جا زنده‌گی نو ساخته‌اند.

شان ون دایور، رییس افغان ایواک گفته است که: «تصمیم به پایان دادن به TPS برای افغانستان بر پایه واقعیت نیست بلکه ریشه در سیاست دارد. آنچه دولت امروز انجام داده، خیانت به کسانی است که جان خود را برای امریکا به خطر انداختند، در اینجا زندگی ساختند. این تغییر سیاست ما را امن‌تر نخواهد کرد—بلکه خانواده‌ها را از هم خواهد پاشید، زندگی‌ها را بی‌ثبات خواهد کرد و آنچه از اعتبار اخلاقی ما باقی مانده را نابود خواهد ساخت.»

بر بنیاد معلومات سازمان افغان‌ایوک، بیش از ۱۴هزار شهروند افغانستان در حال حاضر تحت پوشش وضعیت حفاظت موقت در ایالات متحده قرار دارند.

رویداد های اخیر

ترکمنستان و اتحادیه اروپا درباره امنیت منطقه‌ای و افغانستان گفتگو کردند

Published

on

احمد قربان‌اف، معاون وزیر امور خارجه ترکمنستان، و پائولا پامپالونی،  رئیس بخش آسیا در روابط خارجی اتحادیه اروپا، با هم دیدار و درباره نگرانی‌های امنیت منطقه‌ای، به‌ویژه وضعیت افغانستان، گفتگو کرده اند.

در این دیدار، جانب ترکمنستان سیاست خود را بر پایه بی‌طرفی، احترام به کشورهای همسایه و عدم مداخله در امور داخلی دیگر کشورها تأکید کرد. ترکمنستان تعهد خود را به ابتکاراتی که هدف آن تقویت صلح و توسعه پایدار در افغانستان است، از جمله ارائه کمک‌های بشردوستانه و حمایت از تلاش‌های صلح، مجدداً اعلام کرد.

در این ملاقات، همچنین به پروژه های زیربنایی مهم مانند خط آهن ترکمنستان – افغانستان و توسعه مسیر های جدید انرژی و ترانسپورتی پرداخته شد.

دو طرف بر اهمیت ادامه گفتگوها تأکید کرده و آمادگی خود را برای تعمیق همکاری‌ها در زمینه اولویت‌های مشترک ابراز نمودند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

در پی جنگ ایران و اسرائیل، افغانستان برای تأمین برخی اقلام غذایی به روسیه روی آورده است

Published

on

در پی آغاز درگیری میان ایران و اسرائیل، افغانستان برای تأمین برخی از اقلام غذایی مورد نیاز خود، مذاکراتی را با روسیه آغاز کرده است. عطاء الله عمری، سرپرست وزارت زراعت، آبیاری و مالداری با اعلام این موضوع در حاشیه کنفرانس اقتصادی سن‌پترزبورگ گفت که هرگونه اختلال در واردات از ایران می‌تواند امنیت غذایی کشور را تحت تأثیر قرار دهد.

ایران یکی از تأمین‌کنندگان اصلی برخی محصولات غذایی از جمله لبنیات به افغانستان است، اما ادامه جنگ میان این کشور و اسرائیل، نگرانی‌هایی را در مورد توقف جریان واردات ایجاد کرده است.

عمری به خبرگزاری رویترز گفت: «افغانستان به دنبال خودکفایی در تولیدات زراعتی است، اما همچنان در تأمین برخی اقلام اساسی به واردات وابسته‌ایم. در صورت بروز مشکل در مبادلات با ایران، این موضوع بدون شک بر وضعیت تأمین غذا در کشور اثر خواهد گذاشت.»

روسیه که بزرگ‌ترین صادرکننده گندم در جهان است، به همراه قزاقستان، تأمین‌کنندگان اصلی گندم و آرد برای افغانستان به شمار می‌رود. روسیه همچنان به افغانستان بوره و روغن نباتی صادر می‌کند. به گفته سرپرست وزارت زراعت، کابل اکنون درخواست واردات گندم به‌جای آرد از روسیه را مطرح کرده است.

افغانستان در سال ۲۰۲۴ بزرگ‌ترین واردکننده آرد از روسیه بود و تولید داخلی گندم را در سال گذشته ۱۰ درصد افزایش داده و به ۴.۸۳ میلیون تُن رسانده است. با این حال، مصرف سالانه گندم در کشور به حدود ۶.۸ میلیون تُن می‌رسد.

سرپرست وزارت زراعت در گفتگو با رویترز همچنین نسبت به وضعیت نزدیک به ۴.۵ میلیون مهاجر افغان ساکن ایران ابراز نگرانی کرد و گفت: «هر آسیبی که به ایران وارد شود، برای ملت ما نیز نگران‌کننده است، به‌ویژه برای مهاجرین افغان که در آنجا زندگی می‌کنند و برادران ما هستند.»

گفتنی است که روسیه در ماه اپریل سال جاری، امارت اسلامی را از فهرست گروه‌ه های ممنوعه حذف کرد و زمینه عادی‌سازی روابط با آن را فراهم نمود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بریتانیا ریچارد لیندسی را به عنوان نماینده ویژه در امور افغانستان تعیین کرد

Published

on

حکومت بریتانیا ریچارد لیندسی را به عنوان نماینده ویژه خود در امور افغانستان منصوب کرده است؛ اقدامی که نشان‌دهنده تغییری استراتیژیک در دیپلوماسی این کشور می‌باشد.

قرار است لیندسی در ماه جون ۲۰۲۵ رسماً این مسوولیت را بر عهده بگیرد.

او از سال ۲۰۲۲ تاکنون به عنوان معاون ریاست امور افغانستان و پاکستان در وزارت خارجه بریتانیا کار کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!