رویداد های اخیر
ویروس کرونا در افغانستان؛ افزایش شمار مبتلایان به ۲۳۴۹

وزارت صحت عامه از ثبت ۱۷۸ مورد جدید ویروس کرونا در افغانستان خبر میدهد.
وحیدالله مایار سخنگوی این وزارت صحت میگوید که ۴۵ مورد در کندهار، ۴۴ مورد در کابل، ۲۴ مورد در هرات، ۱۳ مورد در بغلان، ۱۴ مورد در پکتیا، ۶ – ۶ مورد در ننگرهار و جوزجان، ۵ مورد در کاپیسا، ۴ – ۴ مورد در بلخ، بادغیس و بامیان، ۳- ۳ مورد در لغمان و سمنگان، ۲ مورد در میدان وردک، ۱- ۱ مورد در پروان و نورستان به ثبت رسیده است.
با این حساب شمار مبتلایان ویروس کوید-۱۹ در افغانستان به ۲۳۴۹ نفر رسیده است.
آقای مایار میگوید: “بحران بسیار وسیع است، وقتی که نظام صحی پیشرفته با مشکلات روبرو میشود، بنا افغانستان شاید با مشکلات جدی تر روبرو شود.”
سخنگوی وزارت صحت عامه همچنان در واکنش به معرفی فیروز الدین فیروز وزیر صحت عامه به دادستانی کل از سوی کمیسیون سمع شکایات مجلس سنا میگوید که آنان حاضر اند به مردم افغانستان حساب دهند.
آقای مایار میافزاید: “ما از معرفی شدن به دادستانی باکی نداریم. ما حاضر استیم از یک یک افغانی به مردم خود حساب بدهیم.”
وزارت صحت عامه همچنان میگوید که از زمان همهگیری ویروس کرونا در کشور تا کنون ۶۸ نفر از اثر ویروس کرونا جان باختند و ۳۱۰ نفر دیگر تا هنوز صحت یاب شده اند.
رویداد های اخیر
طرزالعمل تازه وزارت اطلاعات و فرهنگ برای کاربران یوتیوب

مهاجر فراهی، معین نشرات وزارت اطلاعات و فرهنگ گفته است که وزارت اطلاعات و فرهنگ به منظور جلوگیری بینظمی و هرج و مرج در کار یوتیوبران یک طرزالعمل را آماده ساخته است.
و درگفتگو با رسانهها گفته است که این وزارت پروسه توزیع جواز کار برای یوتوبران را آغاز کرده است و هر شخصی که میخواهد از این طریق فعالیت نماید باید به وزارت اطلاعات و فرهنگ مراجعه و جواز اخذ نماید.
آقای فراهی می گوید: «باین طرزالعمل نشرات معیاری خواهد شد و همچنان جلو نشراتی که خلاف اصول اسلامی، خلاف رسم و فرهنگ مردم ما و خلاف منافع کشور باشد گرفته خواهد شد.»
به گفته وی با عملی کردن این طرزالعمل جلو افراد غیرمسلکی نیز گرفته خواهد شد و کسانی که در یوتوب فعالیت میکنند، حداقل باید از رشته خبرنگاری فارغ باشد و یا تجربه کاری دراین بخش داشته باشد.
وی میگوید:«ما به هیچ کس اجازه نخواهیم داد که بدون اجازه وزارت فعالیت نمایند.»
همچنان آقای فراهی گفته است وزارت اطلاعات و فرهنگ بالای تمام رسانهها و یوتوب چینلها در کشور نظارت دارد.
وی گفت: «هر کسی که خلاف اصول عمل کند طبعاً احضار خواهد شد و فهمانده خواهد شد.»
آقای فراهی افزوده است به هیچ کس یا نهادی خیریه اجازه داده نخواهد شد که در مقابل کمک نمودن به افراد نیازمند از احساسات آنها استفاده سوء نمایند و یا هم به عزت و حرمت آنها احترام نکنند.
فراهی میگوید: «هدف وزارت از این طرزالعمل این است تا با استفاده از معیارهای خبرنگاری مشکلات مردم تا حکومت رسانده شود و همینطور پیام نظام به مردم رسانده شود و اگر رسانهها به معنای واقعی آن در قسمت اصلاح جامعه و در قسمت ایجاد اتفاق و اتحاد میان مردم کار کنند، واقعاً نقش اساسی ایفا کرده میتوانند .»
آقای فراهی گفته است که امارت اسلامی به عنوان مسوول مسوولیت دارد تا در قسمت نشرات اصلاحات لازم آورده شود و چگونه نشرات به مردم آرائه شود تا به آنها کمک نماید.
رویداد های اخیر
ستانکزی: کشورها در راستای تامین ثبات در افغانستان قدمهای مثبت بردارند

معین سیاسی وزارت خارجه از کشورهای همسایه، منطقه و جوامع غربی خواسته است که از تبلیغات منفی در برابر امارت اسلامی دست بردارند و در راستای تامین ثبات در افغانستان قدمهای مثبت بردارند.
شیرمحمد عباس ستانکزی روز چهارشنبه (۵ میزان) در مراسم تجلیل از روز جهانی توریزم در کابل تاکید کرد که آرامش افغانستان برای امنیت و ثبات منطقه مهم است.
او گفت: «خواست ما، توقع و آرزوی ما از جهانیان و کشورهای غربی مخصوصاً کشورهای منطقه و همسایه اینست که در راستای ثبات، آرامش و اقتصاد افغانستان قدمهای مثبت بردارند. این به نفع همه است. اگر افغانستان آرام باشد، همسایه ما آرام خواهد بود. اگر در افغانستان آتش شعله ور و مشکلات باشد، همسایگان ما نیز آرام نخواهند بود.»
با این حال رسانه های پاکستانی گزارش داده اند که کابینه حکومت سرپرست پاکستان تصمیم گرفته است که یک اعشاریه یک میلیون مهاجر افغان که اسناد قانونی ندارند، به افغانستان برگشت داده شوند.
معین سیاسی وزارت خارجه اما از ایران و پاکستان خواست که با مهاجرین افغان مطابق قوانین بین المللی برخورد نمایند و از زندانی ساختن و نیز آزار و اذیت آنان خودداری کنند.
آقای ستانکزی گفت: «در این اواخر، وضعیتی را که مهاجرین ما در کشورهای همسایه سپری میکنند، قابل تحمل نیست. ما از کشورهای دوست میخواهیم که با مهاجرین ما مطابق معیارهای بینالمللی برای مهاجرت رفتار کنند. مهاجرین را بیمورد اذیت نکنند. مهاجرینی که اسناد قانونی اقامت دارند، از بی عزتی آنها در زندانها دست بردارند.»
از سویی هم سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ در این مراسم گفت که پس از روی کار آمدن امارت اسلامی و امنیت سرتاسری در کشور هزاران گردشگر خارجی به افغانستان سفر کرده اند و این میتواند بر روابط سیاسی امارت اسلامی با کشورها تاثیرات مثبت داشته باشد.
خیرالله خیرخواه گفت: «میتوانیم بگوییم که سیاحت بر روابط سیاسی تاثیر گذار است، زیرا ما میبینیم که رفت و آمد میان کشورها علاقمندی را تقویت میکند و از فرهنگ یکدیگر آگاهی صورت میگیرد. سیاحین زیباییهایی را در کشور میبینند و با آن محبت پیدا میشود. با هر سفر رغبت برای سفر بعدی پیدا میشود.»
بر بنیاد آمار وزارت اطلاعات و فرهنگ، پس از روی کار آمدن امارت اسلامی در کشور تا کنون بیش از ۴۲۰۰ گردشگر خارجی به افغانستان سفر نموده و از ساحات باستانی و سیاحتی در ولایات مختلف کشور دیدار کرده اند. مقامهای این وزارت میگویند که تلاش میکنند تا با حمایت سکتور خصوصی تسهیلات بیشتری را برای گردشگران فراهم بسازند.
رویداد های اخیر
ریاست زراعت هرات: تولیدات کشمش امسال ۵۰ درصد کاهش یافته است

ریاست زراعت و مالداری هرات میگوید که امسال تولیدات کشمش در این ولایت نسبت به سالهای گذشته ۵۰ درصد کاهش یافته است.
به گفته این ریاست، امسال باغداران حدود هفت هزار متریک تُن کشمش جمعآوری خواهند کرد اما میزان حاصلات کشمش در سالهای گذشته تا پانزده هزار متریک تُن میرسید.
بشیراحمد احمدی، آمر امور زراعتی ریاست زراعت و مالداری هرات، در این مورد گفت: «سال گذشته ما بین پانزده هزار متریک تُن انگور برداشت کردیم و امسال هم تقریباً بین پنج تا هفت هزار متریک تُن کشمش خواهیم داشت.»
براساس آمار این ریاست، حدود ۱۲ هزار و ۱۲۵ هکتار باغهای انگور در هرات وجود دارد و سالانه باغداران تا ۱۵۰ هزار متریک تُن انگور برداشت میکنند، اما امسال به دلیل خشکسالیها و سرمای شدید زمستان گذشته، میزان حاصلات انگور و کشمش خیلی کم شده است.
در همین حال، رییس اتاق محصولات زراعتی هرات میگوید کشمش هرات از کیفیت بالای برخوردار است که به کشورهای پاکستان، هند و بازار اروپا صادر میشود.
بشیراحمد بهادری گفت: «کشمش هرات الحمدالله کشمش بسیار با کیفیت است و میتوانیم ما با کشورهای همسایه رقابت داشته باشیم.»
به گفته مسوولان، امسال حدود ۶۰ هزار تُن انگور به کشمش تبدیل شده است.
از سویی هم، باغداران به این باوراند که کشمش بازار بهتری دارد و زمینه صادرات این میوه نیز فراهم میباشد.
یکی از باغداران هرات گفت: «کشمش نسبت به انگور بازار بهتری دارد.»
در هرات یکهزار و ۳۰۰ کشمش خانه طی سالهای گذشته ساخته شده که باغداران را تا حدودی راحت ساخته است. ریاست زراعت ومالداری هرات گفته است که در حال حاضر تا چهار نوع کشمش در این ولایت تولید میشود.
-
صحت5 روز ago
دومین پیوند قلب خوک به انسان انجام شد
-
ورزش3 روز ago
جوایز نقدی جام جهانی کریکت ۲۰۲۳ مشخص شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
۸۴ ورزشکار افغان در بازیهای آسیایی چین شرکت میکنند
-
جهان5 روز ago
صدر اعظم پولند به زلنسکی: دیگر به پولندیها توهین نکن
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزارت تحصیلات: تا پنج سال آینده به تمامی رشتههای تحصیلی لابراتوارهای مجهز ساخته میشود
-
رویداد های اخیر5 روز ago
رینا امیری: مدافعان حقوق افغانها متحد شوند
-
ورزش2 روز ago
محسن رضایی از رقابتهای تکواندو در چین مدال برنز کسب کرد
-
ورزش3 روز ago
چین در بازیهای آسیایی تاکنون بیشترین مدال طلا بدست آورده است