اخبار ویژه
پاداش ۵ میلیون دالری امریكا برای معلومات در مورد شهروندان ناپدید شده اش در افغانستان

وزارت خارجه امریکا برای اطلاعات در مورد دو شهروند امریکایی که در افغانستان ناپدید شده اند، ۵ میلیون دالر جایزه تعیین کرده است.
پاول اوربای ۷۷ ساله در سال ۲۰۱۴ زمانی که روی یک کتاب در مورد مردم افغانستان کار میکرد، ولایت خوست ناپدید شده است.
گفته میشود که او به سوی وزیرستان پاکستان برای مصاحبه با سراج الدین حقانی رهبر شبکه حقانی میرفته است.
فرد دوم مارک فریریکس ۵۸ ساله است که در ۳۱ جنوری سال روان میلادی از کابل ناپدید شده است.
آقای فریریکس یک پیمانکار تجاری در افغانستان است و تصور می شود که وی در اسارت شبکه حقانی باشد.
وزارت امور خارجه در بیانیه ای اعلام كرده است كه هرگونه اطلاعات در مورد این دو فرد محرم نگه داشته می شود.
در اعلامیه آمده است: “آقای اوربای در سال ۲۰۱۴ آخرین بار در خوست افغانستان نزدیک مرز پاکستان دیده شده است. او روی یک کتاب تحقیق و کار میکرده است و برای ادامه کارش میخواسته از مرز رد شود.”
اعلامیه افزوده است: “مارک فریریکس در اوایل ماه فبروی ۲۰۲۰ ربوده شد. او از کابل ربوده شده است. او در سال ۲۰۱۰ به کابل رفت و روی پروژه های ساخت و ساز در سراسر این کشور کار میکرد.”
اخبار ویژه
طاهر زهیر: همهای کسانی که بیرون رفته اند برگردند و مشکلات را از طریق گفتگو حل کنیم

طاهر زهیر، وزیر و والی، حکومت پیشین، که پس از نزدیک به دو سال مخالفت به امارت اسلامی یکجای شده است، روز دوشنبه (۲۵ثور) در یک همایش که به مناسب برگشت و یکجا شدن وی در ولایت سمنگان برگزار شده بود، بر همبستگی، وحدت و حضور اقوام مختلف در ساختار حکومت تاکید دارد.
طاهر زهیر از سایر چهرههای سیاسی و افرادی که خواستار حل مشکل کشور از طریق جنگ هستند خواسته است که تا با گفتگو کنار بیایند.
در همین حال مسوولان محلی ولایت سمنگان هم در نشست که برای پذیرایی از زهیر راهاندازی شده از سایر شخصیتها میخواهند که با برگشت به کشور در راستایی ترقی سهم داشته باشند.
طاهر زهیر که پس از دو سال دوری از کشور و مخالف با حکومت اکنون با حکومت یکجای شده، از امارت اسلامی بر تحکیم پایههای وحدت، همبستهگی، تاکید کرده خواستار حضور اقوام مختلف است.
طاهر زهیر، وزیر و والی حکومت پیشین می گوید که«همهای کسانی که رفته اند برگردند، بیایند و بجای اینکه یک دیگر را بد خطاب کنیم و نفرت پراگنی کنیم، بیاید راه تفاهم را پیدا کنیم، بیاید آشتی کنیم، بیاید صلح کنیم، بیاید مذاکره کنیم مشکلات خود را از طریق گفتگو حل کنیم.»
طاهر زهیر از سایر چهرههای سیاسی و افرادی که خواستار حل مشکل کشور از طریق جنگ هستند میخواهد که حل مشکلات و بحران کشور از راه گفتگو و مناطره تلاش کنند.
از سوی هم مقامهای محلی در ولایت سمنگان، بر منع جنگ و درگیری تاکید کرده از چهرههای سیاسی، دانشمندان و تمامی افرادی که از کشور بیرون شدهاند خواستار برگشت هستند.
آنان از افرادی که بیرون از کشور هستند میخواهند با برگشت به کشور در راستایی توسعه، ترقی و ساخت افغانستان نقش موثر داشته باشند.
عبدالحد فضلی، والی سمنگان میگوید که:« برای برادران افغان ما که به بیرون از کشور رفته اند بسیار ناراحت هستم و یا هم آن برادرانی که به کوهها پناه برده اند بسیار برای شان اندوهگین هستم. خواست ما از تمامی آنها این است که رهبر امارت اسلامی افغانستان به تمام مردم عفو نموده است، پس به کشور و وطن تان برگردید همهای تان برادران ما هستید.»
احمدالله بدر، قومندان امنیه سمنگان گفت:«به تمام مخالفین امارت اسلامی پیام من است که با استفاده از فرمان عفوء عمومی رهبر امارت اسلامی افغانستان بیایند و با امارت اسلامی یکجا شوند و انرژی، توان و فهم خود را راستای تحکیم امارت اسلامی و در راستای آبادی کشور با ما یکجا مصرف کنند.»
محمد هاشم شفیق، رییس استخبارات گفت:«پیام ما برای تمامی کسانی که بیرون از کشور رفته اند این است که آغوش امارت اسلامی برای شان باز است، به کشور خود برگردند و برای ترقی کشور خدمت کنند.»
طاهر زهیر همچنان از امارت اسلامی، میخواهد که با تامین امنیت، زمینهی برگشت سایر چهرههای سیاسی و اجتماعی را فراهم سازند.
زهیر همچنان میگوید اکنون تصمیم کار در نظام را ندارد و میخواهد مثل یک شهروند عادی به زندهگیاش ادامه دهد.
اخبار ویژه
وزیر صحت عامه: شایعهها در باره منع قرار دادن زنان در بخش صحت نادرست است

داکتر قلندر عباد، وزیر صحت عامه امارت اسلامی افغانستان روز شنبه (۱۶ ثور) در جریان سخنرانیاش به نشست کارشناسان گروه پنج در حوزه صحت که در تهران برگزار شده است، شایعهها در مورد منع قرار دادن زنان در بخش صحت را رد کرد و آنرا کار اشخاص مغرض خطاب کرد.
آقای عباد میگوید که:«بعضی از حلقات مغرض به نیت مغشوش ساختن اذهان عامه، آوازههای نادرست نشر میکنند که گویا کارمندان زن در بخش صحت از کار منع شده اند، درحالیکه تمام مامورین زن در روشنایی احکام اسلامی و شرعی به هموطنان خود خدمات صحی را ارائه میکنند.»
وی همچنان در مراسم افتتاحیه این نشست گفت که این نشست برای تبادل اطلاعات جدید و تجارب بین کشورهای عضو بسیار حائز اهمیت است تا بتوانیم یک روابط ساختاری و علمی را برقرار کنیم.»
وی با بیان این که کشورهای گروه ۵ مسائل مشترکی دارند، افزود، به همین دلیل ریشههای بیماری هایی که این کشورها را تهدید میکند نیز مشترک است، بنابراین برگزاری این گونه جلسات و تبادل تجربیات و بحث در مواردی که نیاز به اتخاذ اقدامات مشترک است، میتواند برای مقابله با مشکلات و رفع موانع به تمامی این کشورها کمک کند.
وزیر صحت عامه امارت اسلامی تأکید کرده که این وزارت سعی دارد بر اساس ارزیابی هایی که انجام داده، در زمینه مراقبت های صحی، عدالت و تساوی را در زمینه ارائه خدمات صحی به وجود بیاورد.
وی دراین باره گفت:«هرچند افغانستان با مشکلات بسیار زیادی مواجه است، اما امیدواریم با همکاری گروه ۵ و سایر همکاران بینالمللی بتوانیم دست آوردهای خوبی، به ویژه با توجه به منابع محدودی که داریم، داشته باشیم.»
وی به عنوان مثال به مشکلات و همچنین دست آوردها در زمینه کووید ۱۹ و همچنین فلج اطفال اشاره کرد، که با همکاریهای بینالمللی توانستند اقدامات مثبتی را به عمل بیاورند.
وی می گوید که:«در واقع کووید ۱۹ ، ملاریا، تب کنگو، برمه و فلج اطفال، بیماری هایی است که نه تنها در افغانستان با آن مواجه ایم، بلکه میتواند به کشورهای همسایه نیز شیوع پیدا کند، بنابراین مهار آنها بسیار حائز اهمیت است. ما یک برنامه را برای واکسیناسیون فلج کودکان زیر ۵ سال پیاده نمودیم، در مورد کووید ۱۹ توانستیم ۹۷ درصد کشور را تحت پوشش واکسین قرار بدهیم، در ۲۳ ماه موفق شدیم بیماری ملاریا و وبا را محدود کنیم، آگاهی در زمینه بهداشت و سلامت را گسترش بدهیم، و جوامع را قادر بسازیم که بتوانند در برابر این بیماریها مصون بمانند.»
داکتر عباد با اشاره به این که ۵۰ درصد جمعیت افغانستان در مناطق دورافتاده زندگی میکنند، تأکید کرد که در زمینه خدمات صحی وزارت صحت عامه یک توجه ویژه را به مناطق محروم و دورافتاده داشته تا این ساحه عرضه این خدمات را گسترش بدهد.
وی خواستار حمایت و کمکهای فنی کشورهای عضو گروه ۵، سازمان جهانی صحت و سایر سازمانهای سازمان ملل به نظام صحی افغانستان و ارائه آموزشهای لازم در این زمینه شد.
اخبار ویژه
امیرخان متقی با رئیس اردوی پاکستان دیدار کرد

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان میگوید که امیر خان متقی، با جنرال منیر عاصم، رئیس اردوی پاکستان، دیدار کرده است.
حافظ ضیا احمد، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه روز یکشنبه (۱۷ ثور)، در تویتی از دیدار متقی با عاصم خبر داده است.
ضیا احمد گفته است که در این دیدار دو طرف در مورد امنیت منطقهای و سهولت در رفتوآمد مهاجران افغانستان به پاکستان گفتگو کردهاند.
معاون سخنگوی وزارت امور خارجه جزئیات بیشتری از گفتگوهای امیرخان متقی و جنرال منیر عاصم ارائه نکرده است.
رسانههای پاکستان و اردوی این کشور گزارش داده اند که جنرال عاصم منیر و امیرخان متقی، موضوعات مرتبط با امنیت منطقهای، مدیریت سرحدات و رسمیت بخشیدن به سازوکارهای دوجانبه برای بهبودی اوضاع فعلی امنیتی را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
امیر خان متقی و اعضای هیئت همراه متشکل از مقامات ارشد حکومت روز گذشته در پنجمین دور نشست مشترک چین، پاکستان و افغانستان در اسلامآباد شرکت کرد.
متقی همچنین طی جلسه جداگانهای با رهبران احزاب سیاسی و مذهبی پاکستان به ویژه مولانا فضل الرحمن، رئیس حزب جمعیت علمای اسلام و سراج الحق، رهبر جماعت اسلامی پاکستان، دیدار کرد.
-
رویداد های اخیر2 روز ago
سنگ تهداب یک منار در چهارراهی پلسرخ کابل با حمایت مالی شرکت افغان بیسیم گذاشته شد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
هند: موضوع سفارت افغانستان مسئله داخلی است
-
ورزش3 روز ago
گزارشها از تعویق مسابقات کریکت میان افغانستان و هند
-
اخبار ساحوی5 روز ago
تصادف قطار در هند؛ خانواده ها و امدادگران در جستجوی قربانیان اند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ملل متحد و نهاد های کمک رسانی بودجه کمک به افغانستان را به ۳.۲ میلیارد دالر کاهش دادند
-
تجارت2 روز ago
کمک ۸.۱ میلیون دالری بانک انکشاف اسلامی به مردم افغانستان
-
تجارت4 روز ago
علاقهمندی شرکتهای چینی به سرمایهگذاری روی تولید انرژی از برق سولری و زغال سنگ در افغانستان
-
تجارت4 روز ago
وزارت ترانسپورت: روزانه ۲۰پرواز بینالمللی از افغانستان انجام میشود