Connect with us

رویداد های اخیر

پارلمان اروپا دولت‌هایی که روابط با امارت اسلامی را عادی می‌کنند، محکوم کرده است

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

پارلمان اتحادیه اروپا با تصویب قطعنامه‌ای در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان، کشورهایی را محکوم کرده است که با عادی‌سازی روابط می‌خواهند امارت اسلامی افغانستان را حمایت و همکاری کنند.

این قطعنامه که روز گذشته (پنجشنبه) توسط این اتحادیه نشر شده، از قانون جدید امر به معروف و نهی از منکر نیز «به شدت» انتقاد کرده است.

پارلمان اتحادیه اروپا بر وضع تحریم‌های جدید در برابر امارت اسلامی نیز تأکید کرده است.

در بخشی از این قطعنامه آمده است: «نمایندگان پارلمان اروپا از اتحادیه اروپا می‌خواهند که از به رسمیت شناختن آپارتاید جنسیتی به عنوان جنایت علیه بشریت حمایت کند. آن‌ها همچنان خواستار تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا علیه طالبان و محکوم کردن دولت‌های هستند که از طریق عادی‌سازی روابط از طالبان حمایت می‌کنند.»

در این قطعنامه از امارت اسلامی خواسته شده است که به مکلفیت‌های افغانستان به قوانین بین‌المللی مشمول کنوانسیون محو هرگونه تبعیض علیه زنان و کنوانسیون حقوق کودکان پابند بماند.

این قطعنامه در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان با ۵۶۵ رای موافق، ۸ رای مخالف و ۴۳ رای ممتنع به تصویب رسیده است.

در همین حال، این قطعنامه از اتحادیه اروپا و کشورهای کمک کننده می‌خواهد تا کمک‌های بشر دوستانه و کمک‌های مالی را برای حمایت از نیازهای اساسی معیشت و جامعه مدنی افغانستان افزایش دهند.

با این حال، سخنگوی امارت اسلامی گفته است که اعمال تعزیرات و فشارها از سوی برخی از کشورها بر حکومت سرپرست همانند گذشته ناکام بوده و دولت افغانستان خواهان تعامل مثبت با تمامی کشورهای جهان است.

 ذبیح‌الله مجاهد در این مورد گفت: «اتحادیه اروپا در مورد از اینکه باید تعزیرات وضع شود یا فشارها اعمال شود، تشویق راه‌های ناکام است که قبلاً آن‌ها از این مسیر رفته بودند و نتیجه‌‌ای نگرفتند. امارت اسلامی افغانستان تعامل مثبت را یگانه راه حل تمام مسایل می‌داند.»

این در حالی است که پیش از این شورای امنیت سازمان ملل نیز در نشستی در مورد بررسی وضعیت افغانستان، از انفاذ و چگونگی تطبیق قانون امر به معروف و نهی از منکر امارت اسلامی ابراز نگرانی جدی کرده است.

امارت اسلامی اما در پیوند به انتقادها از نافذشدن قانون امر به معروف و نهی از منکر گفته که این قانون براساس شریعت اسلامی تدوین یافته و مخالفت با آن را تضاد با شریعت اسلامی دانسته است.

رویداد های اخیر

متقی: پاکستان اقدامی نکند که به مردم عام ضرر برسد

Published

on

(Last Updated On: )

سرپرست وزارت امور خارجه گفته است که پاکستان اقدامی نکند با آن مردم عام ضرر ببینند.

امیر خان متقی در مراسم ضیافت افطار برای سفرا و دیپلومات‌های مقیم کابل گفته است که دروازه تورخم پس از گفتگو و تفاهم میان مقام‌های دو کشور دوباره باز شد.

وی افزود که افغانستان با کشورهای دیگر همسایه خود هیچ مشکلی ندارد و اگر مشکلی به میان می‌آید، از طریق تفاهم حل می‌شود.

او گفت: «امیدواریم که با کشور همسایه خود پاکستان هم به همین گونه مسایل حل و به مشکلات نقطه پایان گذاشته شود.»

گفتنی است که دروازه تورخم روز گذشته پس از ۲۵ روز به روی تجارت دوباره باز شد.

بستن این گذرگاه کلیدی میلیون‌ها دالر خسارت وارد کرده است.

متقی همچنان از کشورهای همسایه خواست که بازگرداندن مهاجران افغان باید به گونه تدریجی و آبرومندانه صورت گیرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

آغاز روند انتقال زندانیان افغان محکوم به حبس در ایران

همچنین قرار است کمیته انتقال محکومان وزارت عدلیه کشور میزبان این روند را پس از سپری شدن تعطیلات عید سعید فطر ادامه دهد.

Published

on

(Last Updated On: )

روند انتقال زندانیان افغان محکوم به حبس در ایران سه شنبه ۲۸ حوت ۱۴۰۳ با حضور فضل محمد حقانی، سرپرست سفارت امارت اسلامی افغانستان مقیم تهران و مسئولین وزارت عدلیه کشور میزبان آغاز گردید.

در روز نخست تعداد ۱۴۹ تن از زندانیان افغان محکوم به حبس پس از تثبیت هویت توسط تیم مشترک نمایندگی‌های امارت اسلامی افغانستان مقیم ایران به افغانستان انتقال داده شدند.

قرار است این زندانیان مدتِ باقیمانده حبس خویش را مطابق با قوانین امارت اسلامی افغانستان  در زندان‌های افغانستان سپری نمایند.

گفتنی است که چهارشنبه نیز تعدادی دیگر از زندانیان افغان محکوم به حبس پس از تثبیت هویت به افغانستان منتقل شدند.

همچنین قرار است کمیته انتقال محکومان وزارت عدلیه کشور میزبان این روند را پس از سپری شدن تعطیلات عید سعید فطر ادامه دهد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی سال ۱۴۰۳ را یک سال پر دست‌آورد از نظر اقتصادی خواند

به باور آگاهان اقتصادی باوجود تحریم‌ها و فشارهای جهانی امارت اسلامی توانسته است گام‌های مهم در بخش اقتصادی بردارد.

Published

on

(Last Updated On: )

امارت اسلامی سال ۱۴۰۳ را یک سال پر دست‌آورد از نظر اقتصادی می‌داند. به گفته‌ای مسؤولان حفظ ارزش پول افغانی، آغاز کار پروژه تاپی، جلب سرمایه‌گذاری‌ها، افزایش دادوستد تجارتی با کشورها از دست آوردها محسوب می‌شود. اما در این سال هم تحریم‌های بانکی از افغانستان برداشته نشد و ذخایر ارزی کشور نیز مسدود ماند.

امارت اسلامی می‌گوید که با جود تحریم‌ها و آزاد نشدن ذخایر ارزی کشور آنان توانسته اند که ارزش پول افغانی را حفظ کنند، در بخش معادن سرمایه‌گذاری‌های بزرگ شود و هم‌چنان روابط تجارتی با کشورها رونق یابد.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که پروژه‌های بزرگ در کشور راه‌اندازی شده و تلاش‌ها جریان دارد تا افغانستان توسط خط ریل با کشورها وصل شود.

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که کارهای زیادی در بخش تجارت صورت گرفته و در این سال به ارزش هفت میلیارد دالر در کشور سرمایه‌گذاری شده است.

اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری نیز می‌گوید که سال ۱۴۰۳ یک سال خوب برای تاجران نیز بود و قیمت‌ها پابرجا ماندند و میزان صادرات کشور به ۲ میلیارد دالر رسید.

از سوی دیگر کار برخی از پروژه‌های بزرگ انکشافی یا تکمیل و یا هم آغاز شد مانند:

  • تکمیل کار بند کمال خان
  • تکمیل کار بند شاه و عروس در کابل
  • تکمیل کار بند توری در زابل
  • آغاز کار بند آب پلتونی در پکتیکا
  • گسترش خطوط آهن
  • آغاز کار پروژه تاپی
  • ادامه کار ترمیم شاهراه سالنگ و همچنان راه کابل – کندهار

به باور آگاهان اقتصادی باوجود تحریم‌ها و فشارهای جهانی امارت اسلامی توانسته است گام‌های مهم در بخش اقتصادی بردارد.

در آخرین گزارش بانک جهانی در سال ۱۴۰۳ آمده است که اقتصاد افغانستان همچنان ناپایدار است. این بانک افزوده که هرچند اقتصاد افغانستان پس از دو سال شاهد یک رشد بطی است، اما همچنان شکننده و ناپایدار باقی مانده است. امارت اسلامی اما گفت که آینده روشنی در پیش دارند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!