رویداد های اخیر
پارلمان اروپا دولتهایی که روابط با امارت اسلامی را عادی میکنند، محکوم کرده است
پارلمان اتحادیه اروپا با تصویب قطعنامهای در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان، کشورهایی را محکوم کرده است که با عادیسازی روابط میخواهند امارت اسلامی افغانستان را حمایت و همکاری کنند.
این قطعنامه که روز گذشته (پنجشنبه) توسط این اتحادیه نشر شده، از قانون جدید امر به معروف و نهی از منکر نیز «به شدت» انتقاد کرده است.
پارلمان اتحادیه اروپا بر وضع تحریمهای جدید در برابر امارت اسلامی نیز تأکید کرده است.
در بخشی از این قطعنامه آمده است: «نمایندگان پارلمان اروپا از اتحادیه اروپا میخواهند که از به رسمیت شناختن آپارتاید جنسیتی به عنوان جنایت علیه بشریت حمایت کند. آنها همچنان خواستار تحریمهای جدید اتحادیه اروپا علیه طالبان و محکوم کردن دولتهای هستند که از طریق عادیسازی روابط از طالبان حمایت میکنند.»
در این قطعنامه از امارت اسلامی خواسته شده است که به مکلفیتهای افغانستان به قوانین بینالمللی مشمول کنوانسیون محو هرگونه تبعیض علیه زنان و کنوانسیون حقوق کودکان پابند بماند.
این قطعنامه در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان با ۵۶۵ رای موافق، ۸ رای مخالف و ۴۳ رای ممتنع به تصویب رسیده است.
در همین حال، این قطعنامه از اتحادیه اروپا و کشورهای کمک کننده میخواهد تا کمکهای بشر دوستانه و کمکهای مالی را برای حمایت از نیازهای اساسی معیشت و جامعه مدنی افغانستان افزایش دهند.
با این حال، سخنگوی امارت اسلامی گفته است که اعمال تعزیرات و فشارها از سوی برخی از کشورها بر حکومت سرپرست همانند گذشته ناکام بوده و دولت افغانستان خواهان تعامل مثبت با تمامی کشورهای جهان است.
ذبیحالله مجاهد در این مورد گفت: «اتحادیه اروپا در مورد از اینکه باید تعزیرات وضع شود یا فشارها اعمال شود، تشویق راههای ناکام است که قبلاً آنها از این مسیر رفته بودند و نتیجهای نگرفتند. امارت اسلامی افغانستان تعامل مثبت را یگانه راه حل تمام مسایل میداند.»
این در حالی است که پیش از این شورای امنیت سازمان ملل نیز در نشستی در مورد بررسی وضعیت افغانستان، از انفاذ و چگونگی تطبیق قانون امر به معروف و نهی از منکر امارت اسلامی ابراز نگرانی جدی کرده است.
امارت اسلامی اما در پیوند به انتقادها از نافذشدن قانون امر به معروف و نهی از منکر گفته که این قانون براساس شریعت اسلامی تدوین یافته و مخالفت با آن را تضاد با شریعت اسلامی دانسته است.
رویداد های اخیر
مولوی عبدالکبیر: برای خوشی دیگران شعایر اسلامی را زیر پا نمیکنیم
او همچنان تاکید کرد که امارت اسلامی در امور داخلی هیچ کشوری مداخله نمیکند و نه هم اجازه میدهد کشورهای دیگر در امور داخلی افغانستان مداخله کنند.
معاون سیاسی ریاست الوزرا گفته است که امارت اسلامی میخواهد با کشورهای جهان روابط نیک داشته باشد، اما حاضر نیست بر سر اصول اسلام معامله نماید و برای خوشی دیگران شعایر اسلامی را زیر پا کند.
مولوی عبدالکبیر در دیدار با مسوولان و محصلان پوهنتون کابل در قصر سپیدار خاطر نشان کرد که امارت اسلامی برای درخشش افغانستان در بخشهای سیاسی و اقتصادی تلاش کرده و در حال حاضر ۴۰ نمایندگی رسمی در کشورهای مختلف دارد و تعامل با جهان به سوی مثبت در حرکت است.
او همچنان تاکید کرد که امارت اسلامی در امور داخلی هیچ کشوری مداخله نمیکند و نه هم اجازه میدهد کشورهای دیگر در امور داخلی افغانستان مداخله کنند.
در این دیدار، مسوولان پوهنتون کابل در مورد برنامه جدید ماستری زیر نام «افغانستان شناسی» معلومات ارایه کردند.
مولوی عبدالکبیر ضمن ابراز خرسندی از آغاز این برنامه، از محصلان خواست تا کادرهای افغان مقیم خارج را به کشور دعوت کنند.
رویداد های اخیر
ملل متحد ماموریت گزارشگر خاص حقوق بشر در افغانستان را برای یک سال تمدید کرد
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد همچنان از امارت اسلامی خواسته است که تصمیم خود مبنی بر ممنوعیت ورود گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر در افغانستان را لغو کند.
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد روز چهارشنبه یک قطعنامه را تصویب کرد که وظیفه گزارشگر ویژه آن برای افغانستان را به مدت یک سال تمدید میکند.
در این قطعنامه ضمن ابراز نگرانی در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان از امارت اسلامی خواسته شده است که سیاستهای ناقض حقوق بشر را لغو کند.
در این قطعنامه همچنان به قانون امر بالمعروف و نهی عن المنکر اشاره شده و گفته شده که این قانون «یک سیستم تبعیض و ستم علیه زنان و دختران را نهادینه میسازد که ممکن جنایت علیه بشریت» تلقی شود.
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد همچنان از امارت اسلامی خواسته است که تصمیم خود مبنی بر ممنوعیت ورود گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر در افغانستان را لغو کند.
این شورا از ریچارد بینیت خواسته است تا گزارشی را در مورد دسترسی به عدالت و حمایت برای زنان و دختران و تاثیر اشکال مختلف تبعیض، تهیه و در پنجاه و نهمین جلسه آن به شورا ارائه کند.
ریچارد بینیت، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد حقوق بشر در افغانستان، در شبکه اجتماعی ایکس گفت: «من به طور مستقل و بی طرفانه ماموریت تقویت شده را انجام می دهم، برای ایجاد تغییر برای افغان ها کار میکنم و موارد نقض را مستند خواهم کرد و گزارش خواهم داد.»
در همین حال، دیده بان حقوق بشر در یک بیانیه انتقاد کرده که با وجود درخواست های متداوم گروه های حقوق بشری، این قطعنامه میکانیزمی را برای پاسخگویی در قبال «نقض جدی حقوق بشر» در افغانستان، ایجاد نمیکند.
این در حالی است که امارت اسلامی گفته است که متعهد به تامین حقوق بشر از جمله حقوق زنان و دختران طبق شریعت است و این یک موضوع داخلی افغانستان میباشد.
رویداد های اخیر
بایدن و نتانیاهو در مورد حمله احتمالی اسرائیل به ایران، گفتگوی تیلیفونی نمودند
یوآف گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، در یک پیام ویدیویی که توسط رسانههای اسرائیلی منتشر شد، گفت که پاسخ اسرائیل به ایران «مرگبار، دقیق و غافلگیرانه» خواهد بود.
رهبران ایالات متحده و اسرائیل در یک صحبت تیلیفونی که روز گذشته (چهارشنبه، ۱۸میزان) انجام شد، موضوع احتمال حمله اسرائیل به ایران را بررسی کردند.
کارین ژان پیر سخنگوی قصر سفید گفته است که جو بایدن، رئیس جمهورایالات متحده، روز گذشته با بنیامین نتانیاهو صدراعظم اسرائیل گفتگو سازنده و صریح داشته است.
به گفته خانم پیر، دراین گفتگو موضوع حمله احتمالی اسرائیل به ایران نیز مطرح شده است.
جزییات بیشتر در مورد این مکالمه تیلیفونی که نیم ساعت طول کشید، ارایه نشده است.
این گفتگو در حالی صورت میگیرد که تنشها بین اسرائیل و گروه حزبالله لبنان، که از سوی ایران حمایت میشود و تقریباً تمام بخش جنوبی لبنان را تحت کنترل دارد، رو به افزایش است.
نیروهای اسرائیلی عملیات زمینی خود را نیز در این منطقه سرعت بخشیده اند.
حزبالله از سوی واشنگتن به عنوان یک گروه تروریستی شناخته میشود، در حالی که اتحادیه اروپا صرف شاخه نظامی این گروه را در فهرست سیاه قرار داده است.
در شرق میانه، اما مردم در انتظار اند که چه زمانی اسرائیل به حمله راکتی ایران پاسخ خواهد داد.
ایران در دوم اکتوبر دهها راکت به سوی اسرائیل پرتاب کرد تا انتقام کشتن حسن نصرالله، رهبر حزبالله در لبنان، را بگیرد.
یوآف گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، در یک پیام ویدیویی که توسط رسانههای اسرائیلی منتشر شد، گفت که پاسخ اسرائیل به ایران «مرگبار، دقیق و غافلگیرانه» خواهد بود.
جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، چند هفته پیش گفته بود که از حمله اسرائیل به تأسیسات اتمی ایران حمایت نخواهد کرد، اما اگر اسرائیل انتقام بگیرد، میتواند تأسیسات نفتی ایران را هدف قرار دهد.
ایالات متحده و متحدانش همچنین از اسرائیل خواسته اند که در غزه و لبنان آتش بس برقرار کند، اما اسرائیل میگوید تا زمانی که امنیت اسرائیل تأمین نشود، عملیات نظامی ادامه خواهد یافت.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
به دنبال تنشها در شرق میانه، پروازهای بینالمللی از فضای افغانستان افزایش یافته است
-
تجارت4 روز ago
سومین نمایشگاه ملی و بینالمللی امام ابوحنیفه با هدف رُشد تولیدات داخلی در کابل آغاز شد
-
جهان4 روز ago
نتانیاهو به مکرون: محدودیت علیه اسرائیل به نفع حکومت ایران و گروههای نیابتیاش است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
مقام ایران: تا پایان سال جاری دو میلیون مهاجر فاقد اسناد قانونی را اخراج میکنیم
-
تجارت2 روز ago
افزایش صادرات پطرول از قرقیزستان به افغانستان
-
تجارت2 روز ago
تاکید اتاق تجارت و صنایع پاکستان بر بازگشایی گذرگاه پاکستان و افغانستان
-
رویداد های اخیر4 روز ago
بنیاد بیات بخش اطفال شفاخانه حوزوی هرات را کاملاً بازسازی کرده است
-
ورزش3 روز ago
برازیل قهرمان مسابقات فوتسال جام جهانی ازبیکستان ۲۰۲۴ شد