اخبار ساحوی
پارلمان پاکستان به درخواست صدراعظم منحل شد

دفتر ریاستجمهوری پاکستان ناوقت روز گذشته (چهارشنبه، ۱۸اسد) اعلام کرد که پارلمان این کشور، به درخواست شهباز شریف، صدراعظم این کشور و به دستور رئیسجمهور، منحل شده است.
درخواست شریف از رئیس جمهور پاکستان برای انحلال پارلمان، سه روز قبل از اتمام دوره پنج ساله پارلمان – که در تاریخ دوازدهم آگوست به پایان میرسد – انجام شد تا زمینه را برای برگزاری انتخابات سراسری در این کشور، در بحبوحه بحرانهای سیاسی و اقتصادی فراهم کند.
به نقل از خبرگزاری رویترز، اکنون باید یک دولت موقت توسط شریف و یکی از رهبران اپوزیسیون در پارلمان پاکستان تشکیل شود تا زمانی که انتخابات سراسری جدید طی ۹۰ روز آینده برگزار گردد.
صدراعظم پاکستان پیشتر روز چهارشنبه طی سخنرانی در جمع اعضای پارلمان با بیان اینکه به رئیسجمهور توصیه میکند تا پارلمان را منحل کند، گفت که از روز پنجشنبه گفتگوها را با رهبر اپوزیسیون آغاز میکند تا از میان نامزدهای پیشنهادی هر دو طرف برای معرفی به عنوان صدراعظم موقت انتخاب شود.
طبق این گزارش، هرچند ممکن است نتیجه انتخابات سراسری و رأیگیری در پاکستان چند ماه به تعویق بیافتد، زیرا کمیسیون انتخابات تصمیم دارد تا بر اساس یک سرشماری جدید، صدها حوزه انتخاباتی را دوباره تعیین کند.
به نوشته رویترز، تحلیلگران میگویند هرگونه تاخیر در برگزاری انتخابات سراسری در پاکستان میتواند خشم عمومی را برانگیزد و بر بیثباتی در این کشور مجهز به سلاح اتمی اضافه کند.
آخرین انتخابات سراسری پاکستان در ماه جون سال ۲۰۱۸ برگزار شد که در آن حزب تحریک انصاف پیروز شده و عمران خان بازیکن سابق کریکت را به عنوان صدراعظم انتخاب کرد.
این درحالی است که روز سهشنبه بود که با حکم کمیسیون انتخابات پاکستان، عمرانخان برای پنج سال از فعالیت سیاسی منع شد.
اخبار ساحوی
روبیو: ایران تنها میتواند مواد هستهای را برای برنامه غیرنظامی وارد کند
وزیر خارجه امریکا همچنین از علاقهمندی ایران به گفتگو و مذاکره استقبال کرد و در مورد نماینده ایالات متحده هم گفت: «افراد خوبی داریم که در حال مذاکرهاند و دخیل در این کار هستند».

وزیر خارجه ایالات متحده بار دیگر بر راه حل دیپلوماتیک برای حل پرونده هستهای ایران تاکید کرد و همچنین گفت که تحت هر توافقی، ایران باید غنیسازی اورانیوم را متوقف کند و تنها میتواند مواد هستهای لازم برای برنامهای غیرنظامی را وارد کند.
مارکو روبیو در گفتگو با بری وایس، مجری پادکست معروف «آنستلی» که شامگاه چهارشنبه سوم ثور پخش شد تاکید کرد: «ما جنگ نمیخواهیم.»
او گفت دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده، به صراحت گفته است که ایران نباید به سلاح هستهای دست یابد و هر راهی برای جلوگیری از این اتفاق محفوظ است «اما ترجیح میدهد که نیازی به توسل به نیروی نظامی، از طرف ما یا هر کس دیگر، نباشد».
آقای روبیو که در آستانه دور بعدی مذاکرات هستهای تهران و واشینگتن سخن میگفت، با اشاره به اینکه «ما هر فرصتی را میدهیم که این چالش به طور صلحآمیز حل و فصل شود» در عین حال تاکید کرد: «اولویتهای ما ثابت میماند.»
او افزود: «اگر ایران خواهان برنامه هستهای غیرنظامی است، میتواند همان را داشته باشد که بسیاری از کشورهای دیگر جهان دارند؛ و آن هم واردات است.»
ایران بارها تصریح کرده است که «حق غنیسازی اورانیوم» را قابل مذاکره نمیداند.
چند روز پیش نیز عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، در واکنش به اظهارات استیو ویتکاف، فرستاده خاص رئیس جمهور امریکا، گفت: «برای اعتمادسازی در خصوص نگرانیهای احتمالی آمادگی داریم، اما اصل موضوع غنیسازی قابل مذاکره نیست.»
استیو ویتکاف حدود ده روز پیش در مصاحبه با فاکس نیوز گفت که ایران نیازی به غنیسازی بالاتر از ۳.۶۷ درصد ندارد؛ او یک روز پس از آن تاکید کرد که ایران باید برنامه غنیسازی و تسلیحاتی هستهای خود را متوقف کرده و از بین ببرد.
مارکو روبیو در پاسخ به پرسش مجری پادکست آنستلی درباره اظهارات آقای ویتکاف گفت: «استیو بعدا توضیح داد که منظورش محدودیتی است که آنها مجاز به واردات [اورانیوم حداکثر ۳.۶۷ درصد غنیشده] برای برنامه داخلی خود هستند و همین حالا هم این کار را انجام میدهند.»
آقای روبیو افزود: «اما اگر آنها بر غنیسازی پافشاری کنند، تنها کشوری در جهان خواهند بود که “برنامه تسلیحاتی” ندارد اما در حال غنیسازی است؛ بنابر این فکر میکنم این مشکلساز است.»
وزیر خارجه امریکا همچنین از علاقهمندی ایران به گفتگو و مذاکره استقبال کرد و در مورد نماینده ایالات متحده هم گفت: «افراد خوبی داریم که در حال مذاکرهاند و دخیل در این کار هستند».
روز چهارشنبه موسسه علوم و امنیت بینالمللی با استناد به تصاویر ماهوارهای گزارش داد که ایران اخیرا یک حصار امنیتی عظیم پیرامون تونلهای عمیق در جنوب تاسیسات هستهای نطنز کشیده است.
با این حال عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران که به چین سفر کرده است، این گزارش را بخشی از تلاشهای اسرائیل و دیگران برای به شکست کشاندن دیپلوماسی خواند.
ایران و امریکا در دو هفته گذشته دو دور مذاکره هستهای در مسقط و روم انجام دادهاند و دور سوم این گفتگوها قرار است روز شنبه ششم ثور بار دیگر در پایتخت عمان برگزار شود.
مقامهای ایران هر دو دور مذاکرات قبلی را «سازنده و رو به جلو» خواندهاند و رئیس جمهور امریکا هم از «گفتگوهای خوب با ایران» سخن گفته است.
آقای ترمپ گفته است که در صورت امتناع ایران از توافق هستهای با امریکا، به گزینه اقدام نظامی روی خواهد آورد اما ترجیح او مذاکره و توافق است.
پس از خروج امریکا از توافق برجام در سال ۱۳۹۷، ایران برخی تعهدات خود ذیل این توافق را کنار گذاشت و سطح غنیسازی اورانیوم را به ۶۰ درصد رساند که بسیار نزدیک به سطح ۹۰ درصد، میزان غنای لازم برای تولید سلاح اتمی، است.
اخبار ساحوی
دستکم ۲۰نفر در حمله به گردشگران در کشمیر تحت اداره هند کشته شدند
نارندرا مودی، صدراعظم هند این حمله در منطقه پهالگام را محکوم کرد و وعده سپرد که مهاجمان به دست عدالت سپرده شوند.

یک افسر بلند پایه پولیس هندی گفته است که حداقل ۲۰نفر در کشمیر تحت اداره هند در اثر تیراندازی افراد مسلح به سمت گردشگران در روز سهشنبه (۲ثور) کشته شدند. این بدترین حمله در کشمیر تحت اداره هند در یک سال گذشته خوانده شده است.
نارندرا مودی، صدراعظم هند این حمله در منطقه پهالگام را محکوم کرد و وعده سپرد که مهاجمان به دست عدالت سپرده شوند.
یک راهنمای گردشگری گفت که او پس از شنیدن صدای تیراندازی به محل حادثه رسید و تعدادی از زخمیان را سوار بر اسب به آنجا منتقل کرد.
پهالگام، در حدود ۹۰ کیلومتری شهر سرینگر، یک مقصد محبوب گردشگری در این منطقه دیدنی با اکثریت مسلمان است که هزاران بازدیدکننده را در فصل تابستان به خود جلب میکند.
یک گروه شبه نظامی کمتر شناخته شده به نام «مقاومت کشمیر» در پیامی در شبکههای اجتماعی مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت. این سازمان از این که بیش از ۸۵ هزار خارجی در این منطقه ساکن شده اند و باعث “تغییر بافت جمعیتی” شده، ابراز نارضایتی کرده است.
این حمله تنها یک روز پس از دیدار مودی با جیدی ونس معاون رئیسجمهور امریکا انجام شد که در سفر چهارروزه به هند بهسر میبرد.
عمر عبدالله رئیس دولت محلی پیشین کشمیر، در بیانیهای این حمله را بزرگترین حمله علیه غیرنظامیان در سالهای اخیر توصیف کرد و گفت: «عاملان این جنایت حیوانهایی فاقد انسانیت هستند که شایسته هیچگونه رحمی نیستند.»
آمیت شاه وزیر داخله هند نیز اعلام کرد به محل حادثه خواهد رفت و افزود: «عاملان این حمله تروریستی بزدلانه بدون مجازات نخواهند ماند و با شدیدترین مجازات روبهرو خواهند شد.»
اخبار ساحوی
سلطان عمان با پوتین دیدار میکند
این سفر در زمانی حساس انجام می شود، زیرا تلاشهای دیپلوماتیک با میانجیگری عمان برای احیای مذاکرات بین ایران و ایالات متحده بر سر برنامه هستهای تهران ادامه دارد.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه سه شنبه آینده در مسکو با سلطان هیثم بن طارق السعید دیدار خواهد کرد. هدف از این سفر تقویت روابط دوجانبه و بحث در مورد مسائل منطقه ای و بین المللی به ویژه موضوع هستهای ایران است که عمان نقش میانجی در آن ایفا می کند.
به نقل از رویترز، قصر کرملین در کانال تلگرامی خود با اعلام این خبر تأکید کرده است که این دیدار علاوه بر بحث درباره «مسائل جاری در عرصه منطقهای و بینالمللی» بر تقویت همکاریهای دوجانبه در زمینههای اقتصادی و تجارتی تمرکز خواهد شد.
به نوبه خود، دربار سلطنتی عمان در بیانیه ای رسمی تأیید کرد که این سفر که قرار است دوشنبه و سه شنبه انجام شود، با هدف «بحث در زمینه های موجود همکاری بین دو کشور و راه های ارتقای آنها» و رایزنی در مورد تحولات منطقه ای و بین المللی است.
این سفر در زمانی حساس انجام می شود، زیرا تلاشهای دیپلوماتیک با میانجیگری عمان برای احیای مذاکرات بین ایران و ایالات متحده بر سر برنامه هستهای تهران ادامه دارد.
عمان اخیرا میزبان دور اول این مذاکرات بود، در حالی که دور دوم آن روز شنبه در رم پایتخت ایتالیا برگزار شد.
مسکو با توجه به عضویت دائم در شورای امنیت سازمان ملل متحد و یکی از امضاکنندگان توافق هستهای ۲۰۱۵، که ایالات متحده در سال ۲۰۱۸ در دوران دولت پیشین دونالد ترمپ از آن خارج شد، یک بازیگر کلیدی در این موضوع است.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
نشست علمی، تحقیقی روی فرصت های تازه در روابط افغانستان و قزاقستان برگزار شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
پاکستان مرکز رسیدگی به شکایات مهاجرین افغان ایجاد کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
شرکت هوایی آریانا از افزایش پروازهای هفتهوار خود به چین خبر داد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
آغاز کمپاین تطبیق واکسین پولیو در افغانستان
-
تجارت2 روز ago
گزارش بانک جهانی: دورنما رشد اقتصادی افغانستان در میان بیثباتی جهانی همچنان نامطمئن است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
فراغت ده پیلوت از پوهنتون هوایی افغانستان
-
رویداد های اخیر3 روز ago
قزاقستان ۵۰۰ میلیون دالر برای ساخت خط آهن تورغندی-هرات سرمایهگذاری میکند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
وزارت زراعت: چین میخواهد در بخش زراعت افغانستان سرمایهگذاری کند