Connect with us

رویداد های اخیر

پامپیو: خروج شتاب‌زده از افغانستان حیثیت امریکا را صدمه زده است

منتشر شده

در

وزیر خارجۀ پیشین ایالات متحده امریکا می‌گوید که تصمیم جو بایدن برای خروج کامل نیروهای امریکایی از افغانستان به اعتبار و حیثیت این کشور در سطح بین‌المللی صدمه زده است.

مایک پامپیو اخیراً در یک مصاحبه گفته است: «رییس‌جمهور ترامپ برای خروج از افغانستان کارزارانتخاباتی کرد و مردم امریکا خواستار خروج آن‌ها شدند، او گام‌های نخستین را برداشت و جوبایدن نیز گفت که این کار را خواهد کرد؛ اما ما به این باور بودیم که خروج کامل اتفاقات بدی را به همراه خواهد داشت، تصمیم بایدن برای پایان ماموریت نظامی، روحیۀ سربازان امریکایی را صدمه زد و اعتماد امریکا را در نزد دوستانش آسیب زد.»

آقای پامپیو گفته است که امریکا قصد داشت طی سه تا پنج سال یک توافق جامع صلح در افغانستان حاصل شود اما این امر مستلزم حضوردیپلوماتیک امریکا در افغانستان بود، آنچه ناخواسته ناکام شد.

او می‌گوید که محمد اشرف‌ غنی، رییس جمهور سابق، به گفتگوهای امریکا با امارت اسلامی مخالفت می‌کرد و ترس داشت امریکا از او بخواهد که از قدرت کنار برود.

با این حال، به گفته پامپیو، امریکا هیچ‌گاه از محمد اشرف غنی نخواست قدرت را کنار بگذارد اما او آرای انتخاباتی را در دور دوم برای ماندن در قدرت دزدیده بود و دور از انتظار مردم افغانستان و ایالات متحده از کشور فرار کرد و باعث فروپاشی نظام جمهوریت شد.

او می‌گوید: «فکر می‌کردیم دست آورد تاریخی خواهد بود که اگر یک توافق صلح را در سه یا پنج سال به پایان برسانیم و ما امیدواربودیم در این مسیرموفقیت‌های داشته باشیم، اما این امر مستلزم حضور امریکایی‌ها در افغانستان بود تا این کار را انجام دهند، رییس‌جمهور غنی مخالف گفتگوهای ما با طالبان بود، نمی‌خواست در آن شرکت کند و این مایۀ تأسف بود.»

هرچند بسیاری‌ها سقوط جمهوریت و روی کارآمدن امارت اسلامی را برخاسته از مذاکرات دوحه می‌دانند اما امارت اسلامی با آنکه خود را به تمام تعهدات توافقنامۀ دوحه متعهد می ‌داند، تأکید می‌کند که امریکا به‌دلیل مبارزات خسته‌گی‌ناپذیرامارت اسلامی مجبور به ترک افغانستان شد.

رویداد های اخیر

ستانکزی: اگر آب افغانستان را کنترول نکنیم، روزی خواهد رسید که به نوشیدن آب نداشته باشیم

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که استفاده از بمب‌ها و سلاح‌های کیمیاوی در طول دهه‌های جنگ در افغانستان به محیط‌ زیست کشور آسیب وارد کرده است.

شیرمحمد عباس ستانکزی در کنفرانس بررسی نتایج و پیامدهای بیست‌ونهمین نشست جهانی تغییرات اقلیمی از جامعه جهانی و کشورهای دخیل در جنگ‌های افغانستان خواسته است که مسایل مربوط به محیط زیست را سیاسی نسازند و افغانستان را همکاری کنند.

عباس ستانکزی افزوده است: «آن بمب‌های مضر، وسایل، وسایط، سلاح‌های کیمیاوی و باروت‌های که آن‌ها اینجا استفاده کرده‌اند، متأسفانه تا به حال هم اثرات آن‌ها دیده می‌شود که در اکثر مناطق ما ماین‌ها گور شده که اثرات ماین‌ها در نسل امروز ما که نسل دوم است، دیده می‌‌شود.»

او افزوده است که ۸۰ درصد جنگلات افغانستان از اثر جنگ‌ها از بین رفته و برای بیرون از بحران کنونی باید آب‌های کشور مدیریت شود زیرا افغانستان در حال حاضر نیز با کمبود آب مواجه است.

وی تصریح کرد: «شما می‌بینید که در تمام افغانستان سطح آب‌ها کم می‌شود و افغانستان به کمبود آب مواجه است. اگر ما آب خود را مهار نکنیم، آب خود را کنترول نکنیم و همین گونه برود، این به زیان ما تمام می‌شود و روزی خواهد آمد که ما در تمام افغانستان به نوشیدن آب نداشته باشیم.»

در همین حال، مطیع الحق خالص، رئیس عمومی اداره ملی حفاظت از محیط زیست در این نشست گفت که تغییرات اقلیمی یک پدیده جهانی است و برای مبارزه با آن نیاز به اقدامات و تعامل مشترک است و جهان باید افغانستان را همکاری کند.

عبداللطیف نظری، مُعین وزارت اقتصاد نیز بیان نمود: «باید تحریم‌ها برداشته شود، محدودیت‌ها از میان برداشته شود تا نهادها و موسسات به راحتی بتوانند با ادارات مختلف ما از جمله اداره ملی حفاظت از محیط زیست همکاری همه جانبه داشته باشد و در نقل و انتقال پول با مشکل روبه‌رو نشود.»

از سویی هم، دفترمعاونت سازمان ملل در افغانستان گفته است که یوناما از تلاش‌ها برای مبارزه با اثرات تغییرات اقلیمی در افغانستان حمایت می‌کند.

رزا اوتونبایوا، نماینده ویژه سازمان ملل در افغانستان اظهار کرد: «من تعهد می‌دهم که یوناما از تلاش‌ها برای مبارزه با اثرات تغییرات اقلیمی حمایت می‌کند. یوناما قصد دارد امسال نشست‌های ملی و بین‌المللی در مورد تغییرات اقلیمی و اثرات آن در افغانستان برگزار کند. من از نهادهای سازملل و از موسسات غیردولتی هم می‌خواهم با کارشناسی تخنیکی و دانش عملی از این تلاش‌ها حمایت کنند.»

گفتنی است که افغانستان در حال حاضر ششمین کشور آسیب‌پذیر به دلیل تغییرات اقلیمی است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی: امارت اسلامی متعهد به تأمین امنیت تمامی موسسات است

Published

on

سرپرست وزارت امور خارجه می‌گوید که امارت اسلامی متعهد به همکاری در بخش تأمین امنیت موسسات، تسهیلات سفر و ایجاد شفافیت در کارهای آن‌ها است و می‌خواهد که موسسات به کمک‌های شان ادامه دهند.

امیرخان متقی این اظهارات را در چهارمین نشست هماهنگی میان امارت اسلامی و ادارات مربوط سازمان ملل متحد که روز گذشته (سه‌شنبه) در این وزارت برگزار شد، بیان کرده است.

در این نشست، امیرخان متقی گفت که پس از پایان چهار دهه جنگ در افغانستان تمرکز بیشتر روی پیشرفت این کشور است و امارت اسلامی برنامه‌های گوناگون برای خودکفایی افغانستان دارد.

به گفته او، اخیراً برای پارک‌های صنعتی ۳۳ هزار جریب زمین اختصاص یافته و علیه مواد مخدر مبارزه موثر انجام شده است.

وی تصریح نموده که کار ۴۰۰ بند آب گردان جریان دارد و همچنان با مهاجران برگشت کننده کمک‌های مختلف می‌شود.

سرپرست وزارت خارجه اظهار کرد که افغانستان در بخش اسکان دایمی برای مهاجران برگشت کننده از کشورهای همسایه، ارایه کشت بدیل کوکنار، دسترسی به صندوق‌های مبارزه با تغییرات اقلیمی، ماین پاکی و صحت به کمک‌های جامعه جهانی نیاز دارد و امارت اسلامی متعهد به همکاری همه جانبه برای ادامه کمک‌های موسسات است.

او همچنان از نهادهای جهانی می‌خواهد که کمک‌های بشری شان را به نیمه انکشافی ارتقا دهند و پروژه‌هایی را عملی سازند که خودکفایی افغانستان را فراهم و مردم از آن سود درازمدت ببرند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر خارجه روسیه بر همکاری پاکستان، افغانستان و هند برای مبارزه با تروریزم تاکید کرد

Published

on

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه می‌گوید که مبارزه با تروریزم مستلزم همکاری پاکستان، افغانستان، هند و سایر اعضای سازمان همکاری شانگهای است.

آقای لاوروف در یک نشست خبری گفته که ممکن است مرکز مبارزه با تهدیدات جدید در سال ۲۰۲۵ با مشارکت کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای ایجاد شود.

این دیپلومات روسی تصریح کرده که عضویت هند در گروه چهارجانبه درباره افغانستان «کار درستی» است.

او گفته است: «یک مرکز برای مبارزه با تهدیدات جدید از جمله تروریزم، قاچاق مواد مخدر، جرایم سازمان یافته و قاچاق انسان ممکن است در سال ۲۰۲۵ با مشارکت کشورهای سازمان همکاری شانگهای ایجاد شود.»

وی افزود که در حال حاضر سازمان همکاری شانگهای دارای ساختار ضد تروریستی است و به خوبی کار می‌کند.

لاوروف اظهار کرد: «سازمان همکاری شانگهای و فارمت‌ مسکو که افغانستان هم در آن عضویت دارد، می‌توانند فرصتی برای برقراری تقویت اعتماد و ارتباط باشند.»

این در حالی است که عاصم منیر، لوی درستیز پاکستان گفته که اسلام‌آباد به دنبال روابط خوب با افغانستان است. اما بنابر ادعای او، حضور برخی «عناصر افراطی» سبب ایجاد اختلاف میان دو کشور می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!