تجارت
پاکستان از ترکمنستان از راه افغانستان گاز وارد میکند

بربنیاد گزارشها، حکومت پاکستان در نظر دارد از طریق افغانستان از ترکمنستان گاز مایع وارد کند.
روزنامه «پاکستان تودی» گزارش داده است که گمرک کویته، مرکز ایالت بلوچستان، پس از مشورت با نهادهای ذیدخل، طرحی را به بورد ایالتی عواید برای تورید گاز مایع از راه چمن فرستاده است.
به گزارش این روزنامه، حکومت ایالتی بلوچستان برای این اقدام بزرگ آماده است و به ورود موترهای حامل گاز مایع اجازه خواهد داد.
براساس این طرح، رانندهگان افغان موترهای باربری خالی کشور پاکستان را از مرز چمن به مرز ترکمنستان انتقال میدهند و با گاز مایع دوباره بر میگردند و در مرز چمن به رانندهگان کشور پاکستان تحویل میدهند.
این طرح شامل سه مرحله می شود. مرحله اول فوراً آغاز میشود. مرحله دوم یا کوتاه مدت شش الی هشت ماه و مرحله سوم یک سال را دربر خواهد گرفت.
تجارت
افغانستان و پاکستان مسوده کنوانسیون اجتناب از اخذ مالیات مضاعف را امضا کردند

رسانه های پاکستانی گزارش داده اند که پاکستان و افغانستان مسوده کنوانسیون اجتناب از اخذ مالیات مضاعف را امضا کردند.
به نقل از روزنامه «دی نیوز»، هیئتهای پاکستان و افغانستان طی سه روز گذشته برای دور سوم مذاکرات در مورد کنوانسیون اجتناب از مالیات مضاعف در اسلام آباد با هم ملاقات کردند.
در این نشست، ریاست هیئت افغانستان را ندا محمد صدیقی، رئیس خدمات حقوقی و پالیسی ریاست عمومی عواید وزارت مالیه بر عهده داشت، در حالی که ساجدالله صدیقی، رئیس عمومی فعالیتهای مالیاتی بین المللی بورد فدرال عواید، ریاست طرف پاکستانی را بر عهده داشت. هر دو هیئت به طور کامل در مورد تمام موضوعات باقی مانده از دور دوم مذاکرات که در دسمبر سال ۲۰۲۱ در اسلام آباد برگزار شده بود، بحث کردند.
مذاکرات در فضایی دوستانه انجام شد و طرفین نظریات خود را ارائه کردند. پس از گفتگوی مفصل، دو طرف در مورد پیش نویس کنوانسیون اجتناب از مالیات مضاعف بین پاکستان و افغانستان به توافق رسیدند.
در پایان این نشست، عاصم احمد، رئیس بورد عواید فدرال پاکستان از سفر هیئت افغانستان به پاکستان تشکر کرد و ابراز خوش بینی نمود که کنوانسیون اجتناب از اخذ مالیات مضاعف، روابط اقتصادی بین دو کشور «برادر» را بیش از پیش تقویت کند.
نماینده خاص پاکستان برای افغانستان امضای این مسوده را «یک قدم مهم دیگر به جلو» خوانده است.
محمد صادق در توییتر نوشت: «حدود ۱۲ سال طول کشید تا از این نقطه عطف عبور کنیم. سرمایه گذاران، قراردادی ها و کاروبار در هر دو طرف سود قابل توجهی خواهند داشت.»
تجارت
اداره خط آهن افغانستان: ازبیکستان قرارداد جدید بندر حیرتان را نقض کرده است

مسوولان اداره خط آهن افغانستان دولت ازبیکستان را به نقض قرارداد جدید درمورد بندرحیرتان متهم میکنند.
بخت الرحمن شرافت، رییس این اداره در گفتگوی ویژه با آریانانیوز میگوید که ازبیکستان قرارداد جدید درمورد بندر حیرتان را نقض کرده و بهگونه یک جانبه انتقال کالاها را توقف داده است.
رییس این اداره میافزاید که ازبیکستان بر تمدید قرارداد قبلی نیز پافشاری داشته واز جانب افغانستان خواسته است تا ۶۵ کارمند تخنیکی این کشور را در بندر حیرتان با معاش ۶ هزار دالری استخدام کند. براساس قرارداد جدید که طبق آن کارعملیاتی بندر حیرتان به یک شرکت قزاقستانی انتقال مییابد، ۱۶ کارمند تخنیکی ازبیکستان باید در بندرحیرتان حضور داشته باشند.
به گفته رییس اداره خط آهن در حال حاضر، پروسه انتقال کار عملیاتی بندر حیرتان از ازبیکستان به قزاقستان متوقف شده است.
آقای شرافت گفت: «یگانه مشکل این است که ما بر سر۱۶ کارمند تخنیکی توافق کرده بودیم، اما آنها یک قرارداد یک جانبه را فرستاده اند که بهجای ۱۶ کارمند، ۶۵ کارمند ذکر شده است و معاش هر یک شش هزار دالر میشود. این یک پول هنگفت است و ما توان پرداخت آنرا نداریم.»
آقای شرافت تأکید کرد که تلاشها برای حل مشکل پیشآمده در بخش انتقال کالاها از بندرحیرتان جریان دارد و هیأتی به این منظور از جانب افغانستان آماده سفر به ازبیکستان است.
رییس این اداره همچنان میگوید که بررسیها برای تطبیق پروژه خط آهن «افغان ترانس» آغاز شده است. هرچند تطبیق این پروژه از سوی انجینیران بیرونی در حدود ۴ اعشاریه ۸ میلیارد دالر تخمین زده شده اما رییس اداره خط آهن تأکید میکند که این پروژه را به هزینه ۲ اعشاریه ۸ ملیارد دالر تطبیق خواهند کرد و به زودترین فرصت راه آهن در داخل کشور گسترش خواهند یافت ونیز با تطبیق این پروژه مزارشریف با کابل و ننگرهار وصل خواهد شد.
او گفت: «ما هرکار را میتوانیم انجام دهیم. اینجا اراده وجود دارد، شفافیت وجود دارد، تصمیم وجود دارد، تعهد رهبری وجود دارد.»
به تازگی اداره خط آهن افغانستان قرارداد بندر حیرتان را برای مدت دوسال با کشور قزاقستان بست که براساس آن، کارمندان قزاقستانی کارهای تخنیکی را در این بندر انجام خواهند داد. خط آهن حیرتان که ۷۵ کیلومتر از بندر حیرتان تا شهر مزار شریف امتداد یافته است از طریق آن کالاهای تجاری از چین، قرغیزستان، ازبیکستان و قزاقستان به افغانستان منتقل میشود و از بهرخدمات اداره خط آهن، سالانه بیش از دو میلیارد دالر بر عواید دولت واریز میشود.
تجارت
حمل و نقل به افغانستان از راه خط آهن حیرتان-مزارشریف به حالت تعلیق درآمد

اداره خط آهن افغانستان اعلام کرد حمل و نقل کالا از طریق خط آهن حیرتان-ازبکستان تا اطلاع بعدی متوقف شده است.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی افغانستان اعلام کرد خط آهن حیرتان-ازبکستان به طور موقت تعطیل شده است.
وی با اظهار اینکه اداره خط آهن افغانستان در بخش فنی و عملیاتی مشکلی ندارد، افزود تعطیلی از سوی ازبکستان صورت گرفته است.
مجاهد با موقتی خواندن تعطیلی این خط آهن، از تاجران خواست تا صبور باشند و کالاهای ضروری را از طریق خط آهن آقینه-اندخوی وارد کنند.
اداره خط آهن افغانستان در توضیح چرایی تعطیلی موقت خط آهن حیرتان-ازبکستان خاطرنشان کرد این اداره در سه ماه گذشته مشغول انتقال مدیریت تمامی امور خط آهن مذکور بوده است و طی دو روز آینده هیئتی از افغانستان عازم ازبکستان خواهد شد تا تفاهمنامه نهایی دراینباره را نهایی کند.
اطلاعیه خط آهن افغانستان افزودها ست:«پس از امضای این تفاهمنامه، روند انتقالات از مسیر حیرتان-مزارشریف بار دیگر آغاز شده و به طور عادی جریان خواهد داشت.»
اداره خط آهن افغانستان ماه گذشته اعلام کرده بود در نتیجه مذاکرات طرف افغانستان با مسئولان خط آهن ازبکستان، مسئولیتهای خط آهن حیرتان-مزار شریف از طرف ازبکستان به افغانستان سپرده شد.
اداره خط آهن افغانستان در اطلاعیهای اعلام کرده بود، براساس این توافق مسئولیتهای خط آهن حیرتان – مزارشریف که از نزدیک به ۱۱ سال گذشته توسط شرکت ازبکستانی “سوگدیانا ترانس” انجام داده میشد، مطابق یک جدول زمانی منظم به اداره خط آهن افغانستان منتقل میشود.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
معاون سرمنشی سازمان ملل منتظر خط و نشان امارت اسلامی برای کار زنان در سازمانهای بینالمللی
-
جهان4 روز ago
جنرال امریکایی از احتمال وقوع جنگ میان امریکا و چین در سال ۲۰۲۵ هشدار داد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
تاکید وزرای خارجه روسیه و پاکستان بر ایجاد حکومت همه شمول در افغانستان
-
ورزش2 روز ago
تلویزیون آریانا لیگ برتر فوتسال افغانستان را نشر میکند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
افغانستان در شاخص جهانی مبارزه با فساد ۲۴ پله صعود کرد
-
جهان5 روز ago
شمار تلفات مسجد پشاور پاکستان به ۸۷ نفر افزایش یافت
-
جهان3 روز ago
هند بودجه دفاعیاش را به ۷۲ میلیارد دالر افزایش داد
-
تجارت4 روز ago
در نه ماه گذشته، افغانستان به ارزش ۱۵۹ میلیون دالر به هند صادرات داشته است