رویداد های اخیر
پاکستان: افغانستان هرچه زودتر برای کسب مشروعیت جهانی به انتظارات جامعه جهانی رسیدگی کند
رییس جمهور پاکستان از امارت اسلامی میخواهد برای کسب مشروعیت جهانی هرچه زودتر به انتظارات جامعه جهانی رسیدگی کند.
عارف علوی درسخنرانی درپارلمان این کشور اخیراً گفته است هرچه زودتر دروازههای مکاتب به روی دختران باز شود و حکومت فراگیر شکل بگیرد و نیزکشورها مطمین شوند که از خاک افغانستان برضد آنها حمله صورت نمیگیرد؛ به همان اندازه مشروعیت بخشی حکومت جدید افغانستان زودتراتفاق خواهد افتاد.
آقای علوی دراین مورد گفته است: «ما درافغانستان امن میخواهیم، حکومت سرپرست اینرا وعده سپرده است که اجازه نمیدهند امنیت هیچکشور بهویژه همسایگان از خاک افغانستان تهدید شود، ما میخواهیم آنها به این تعهد خود پابند باشند ومداخله درامور دو کشور وجود نداشته باشد، اینرا هم میخواهیم که درافغانستان برای دختران زمینه تعلیم وتحصیل فراهم باشد، یک حکومت فراگیر شکل بگیرد، اگر چنین شود دنیا آنان را به رسمیت خواهد شناخت.»
با این حال، توماس نیکلسن، نمایندۀ ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان هم میگوید دردیدار با مقامهای حاکم در افغانستان به آنها وعده داده که افغانستان را دراجندای جهانی نگهدارند اما امارت اسلامی همچنان باید گام بردارد وبه تعهدات خود عمل کند.
آقای نیکلسن که پساز سفر یک هفتهییاش به افغانستان دوباره به بروکسل برگشته درچندین توییتی پیهم ازحکومت سرپرست خواسته است به تعهدات خود عمل کند.
وی افزوده است: «من از مقامهای حاکم میخواهم روندی را ایجاد کنند که به هر مرد و زن افغان اجازه دهد در مورد نظام سیاسی، رهبران و سیاستهای کشور خود نظرداشته باشند. فراگیری راهی به سوی مشروعیت و یک افغانستان پایدار درازمدت، در صلح با خود و با همسایگانش است، آنها همچنان باید استفاده از خاک افغانستان را برای تهدید سایر کشورها جلوگیری کنند.»
علاوه براین، مایک پومپئو وزیر خارجه پیشین امریکا هم از پیامدهای نقض توافق نامه دوحه با حکومت سرپرست هشدار می دهد.
آقای پومپئو میگوید: «میخواهم اینرا به طالبان (امارت اسلامی) روشن کنم رفتاری که آنان پیش گرفتهاند وتعهداتی را که نقض کردهاند، هزینههای خواهد داشت، اما باید روشن کنم که هرگز اجازه نخواهیم داد ترور دوباره از افغانستان بیرون بیاید وامریکا از تمام قدرتی که در اختیار دارد برای جلوگیری از این اتفاق استفاده خواهد کرد.»
از سویی هم، وزارت خارجه هند بار دیگرتأکید میکند تا زمانیکه اعتماد میان دوکشور وجود نداشته باشد و دهلی نو از وضعیت امنیتی مناسب درافغانستان اطمینان حاصل نکند، فعالیت دیپلوماتیک دراین کشور از سرگرفته نخواهد شد.
آریندام باگچی، سخنگوی وزارت خارجه هند گفته است: «ما یک تیم تخنیکی درافغانستان داریم، اما اگر بخواهیم ویزا را دوباره آغاز کنیم باید فعالیت سفارت ما کاملاً ازسرگرفته شود و تا زمانیکه یک اعتماد میان ما به وجود نیاید وما ازهمه نگرانیهای که داریم مطمین نشویم نمیتوانیم ویزا صادرکنیم.»
این در حالی است که پیشاز این مقامهای سیاسی و نظامی افغانستان بارها ازهند خواستهاند سفارت خود را درافغانستان باز کند و اطمینان دادهاند که امنیت دیپلوماتهای این کشور را تأمین خواهند کرد.
امارت اسلامی پیشاز این بارها به جامعه جهانی اطمینان داده است که اجازه نمیدهند از افغانستان برضد این کشورها استفاده شود و همچنان افزودهاند که کابینۀ حکومت تغییر خواهد کرد و قراراست اصلاحات درآن بوجود بیاید.
رویداد های اخیر
ستانکزی: اگر آب افغانستان را کنترول نکنیم، روزی خواهد رسید که به نوشیدن آب نداشته باشیم
معین سیاسی وزارت امور خارجه میگوید که استفاده از بمبها و سلاحهای کیمیاوی در طول دهههای جنگ در افغانستان به محیط زیست کشور آسیب وارد کرده است.
شیرمحمد عباس ستانکزی در کنفرانس بررسی نتایج و پیامدهای بیستونهمین نشست جهانی تغییرات اقلیمی از جامعه جهانی و کشورهای دخیل در جنگهای افغانستان خواسته است که مسایل مربوط به محیط زیست را سیاسی نسازند و افغانستان را همکاری کنند.
عباس ستانکزی افزوده است: «آن بمبهای مضر، وسایل، وسایط، سلاحهای کیمیاوی و باروتهای که آنها اینجا استفاده کردهاند، متأسفانه تا به حال هم اثرات آنها دیده میشود که در اکثر مناطق ما ماینها گور شده که اثرات ماینها در نسل امروز ما که نسل دوم است، دیده میشود.»
او افزوده است که ۸۰ درصد جنگلات افغانستان از اثر جنگها از بین رفته و برای بیرون از بحران کنونی باید آبهای کشور مدیریت شود زیرا افغانستان در حال حاضر نیز با کمبود آب مواجه است.
وی تصریح کرد: «شما میبینید که در تمام افغانستان سطح آبها کم میشود و افغانستان به کمبود آب مواجه است. اگر ما آب خود را مهار نکنیم، آب خود را کنترول نکنیم و همین گونه برود، این به زیان ما تمام میشود و روزی خواهد آمد که ما در تمام افغانستان به نوشیدن آب نداشته باشیم.»
در همین حال، مطیع الحق خالص، رئیس عمومی اداره ملی حفاظت از محیط زیست در این نشست گفت که تغییرات اقلیمی یک پدیده جهانی است و برای مبارزه با آن نیاز به اقدامات و تعامل مشترک است و جهان باید افغانستان را همکاری کند.
عبداللطیف نظری، مُعین وزارت اقتصاد نیز بیان نمود: «باید تحریمها برداشته شود، محدودیتها از میان برداشته شود تا نهادها و موسسات به راحتی بتوانند با ادارات مختلف ما از جمله اداره ملی حفاظت از محیط زیست همکاری همه جانبه داشته باشد و در نقل و انتقال پول با مشکل روبهرو نشود.»
از سویی هم، دفترمعاونت سازمان ملل در افغانستان گفته است که یوناما از تلاشها برای مبارزه با اثرات تغییرات اقلیمی در افغانستان حمایت میکند.
رزا اوتونبایوا، نماینده ویژه سازمان ملل در افغانستان اظهار کرد: «من تعهد میدهم که یوناما از تلاشها برای مبارزه با اثرات تغییرات اقلیمی حمایت میکند. یوناما قصد دارد امسال نشستهای ملی و بینالمللی در مورد تغییرات اقلیمی و اثرات آن در افغانستان برگزار کند. من از نهادهای سازملل و از موسسات غیردولتی هم میخواهم با کارشناسی تخنیکی و دانش عملی از این تلاشها حمایت کنند.»
گفتنی است که افغانستان در حال حاضر ششمین کشور آسیبپذیر به دلیل تغییرات اقلیمی است.
رویداد های اخیر
متقی: امارت اسلامی متعهد به تأمین امنیت تمامی موسسات است
سرپرست وزارت امور خارجه میگوید که امارت اسلامی متعهد به همکاری در بخش تأمین امنیت موسسات، تسهیلات سفر و ایجاد شفافیت در کارهای آنها است و میخواهد که موسسات به کمکهای شان ادامه دهند.
امیرخان متقی این اظهارات را در چهارمین نشست هماهنگی میان امارت اسلامی و ادارات مربوط سازمان ملل متحد که روز گذشته (سهشنبه) در این وزارت برگزار شد، بیان کرده است.
در این نشست، امیرخان متقی گفت که پس از پایان چهار دهه جنگ در افغانستان تمرکز بیشتر روی پیشرفت این کشور است و امارت اسلامی برنامههای گوناگون برای خودکفایی افغانستان دارد.
به گفته او، اخیراً برای پارکهای صنعتی ۳۳ هزار جریب زمین اختصاص یافته و علیه مواد مخدر مبارزه موثر انجام شده است.
وی تصریح نموده که کار ۴۰۰ بند آب گردان جریان دارد و همچنان با مهاجران برگشت کننده کمکهای مختلف میشود.
سرپرست وزارت خارجه اظهار کرد که افغانستان در بخش اسکان دایمی برای مهاجران برگشت کننده از کشورهای همسایه، ارایه کشت بدیل کوکنار، دسترسی به صندوقهای مبارزه با تغییرات اقلیمی، ماین پاکی و صحت به کمکهای جامعه جهانی نیاز دارد و امارت اسلامی متعهد به همکاری همه جانبه برای ادامه کمکهای موسسات است.
او همچنان از نهادهای جهانی میخواهد که کمکهای بشری شان را به نیمه انکشافی ارتقا دهند و پروژههایی را عملی سازند که خودکفایی افغانستان را فراهم و مردم از آن سود درازمدت ببرند.
رویداد های اخیر
وزیر خارجه روسیه بر همکاری پاکستان، افغانستان و هند برای مبارزه با تروریزم تاکید کرد
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه میگوید که مبارزه با تروریزم مستلزم همکاری پاکستان، افغانستان، هند و سایر اعضای سازمان همکاری شانگهای است.
آقای لاوروف در یک نشست خبری گفته که ممکن است مرکز مبارزه با تهدیدات جدید در سال ۲۰۲۵ با مشارکت کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای ایجاد شود.
این دیپلومات روسی تصریح کرده که عضویت هند در گروه چهارجانبه درباره افغانستان «کار درستی» است.
او گفته است: «یک مرکز برای مبارزه با تهدیدات جدید از جمله تروریزم، قاچاق مواد مخدر، جرایم سازمان یافته و قاچاق انسان ممکن است در سال ۲۰۲۵ با مشارکت کشورهای سازمان همکاری شانگهای ایجاد شود.»
وی افزود که در حال حاضر سازمان همکاری شانگهای دارای ساختار ضد تروریستی است و به خوبی کار میکند.
لاوروف اظهار کرد: «سازمان همکاری شانگهای و فارمت مسکو که افغانستان هم در آن عضویت دارد، میتوانند فرصتی برای برقراری تقویت اعتماد و ارتباط باشند.»
این در حالی است که عاصم منیر، لوی درستیز پاکستان گفته که اسلامآباد به دنبال روابط خوب با افغانستان است. اما بنابر ادعای او، حضور برخی «عناصر افراطی» سبب ایجاد اختلاف میان دو کشور میشود.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
پزشکیان: افغانها برادران ما هستند، حقابه را پیگیری میکنیم
-
جهان3 روز ago
شمار قربانیان آتشسوزی در لسآنجلس به ۲۴ نفر افزایش یافت
-
جهان5 روز ago
دهها تن در پی بمباران قریه مسلماننشین توسط اردوی میانمار کشته شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
رئیس اتحادیه مسلمانان: برداشت نادرست از تحصیل دختران در اسلام نیاز به مقابله دارد
-
جهان4 روز ago
سفر نماینده ترمپ به اسرائیل برای پیشبرد توافق آتشبس
-
رویداد های اخیر3 روز ago
بایدن با خانوادههای امریکاییهای زندانی در افغانستان گفتگو کرد
-
ورزش5 روز ago
وزیر ورزش بریتانیا میگوید تیم کریکت انگلستان باید با افغانستان بازی کند
-
جهان2 روز ago
ترمپ: میخواهم بسیار سریع با پوتین دیدار کنم