جهان
پاکستان برای درگذشت ملکه بریتانیا یک روز عزای عمومی اعلام کرد

دولت پاکستان امروز دوشنبه (۲۱سنبله) را به خاطر درگذشت الیزابت دوم عزاء عمومی اعلام کرده است.
مریم اورنگزیب، وزیر اطلاعات پاکستان میگوید: «شهباز شریف، صدراعظم پاکستان با اعلام یک روز عزای عمومی به خاطر درگذشت ملکه بریتانیا موافقت کرد. ۱۲ سپتامبر در پاکستان عزای عمومی اعلام میشود.»
درهمین حال، وزیر امور خارجه پاکستان توصیههایی را برای اتخاذ اقدامات لازم درخصوص درگذشت ملکه را به دولت ابلاغ کرده است.
ملکه الیزابت دوم در سال ۱۹۵۲ میلادی بر تخت پادشاهی نشست و پاکستان تا سال ۱۹۵۶ یعنی زمانی که بر اساس قانون اساسی نوین این کشور تبدیل به جمهوری اسلامی پاکستان شود، جزو متصرفات بریتانیا به حساب میآمد.
پاکستان امروزه کشوری مستقل و همزمان عضو کشورهای مشترکالمنافع است.
جهان
آذربایجان پس از توافق آتشبس با جدایی طلبان ارمنی حمله به قرهباغ را متوقف کرد

دولت آذربایجان میگوید که پس از موفقیت در میدان جنگ و آتش بس با جدایی طلبان ارمنی، به عملیاتش در منطقه قرهباغ این کشور پایان داد.
خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه (۲۹سنبله)، گزارش داده که براساس توافق آتشبس که توسط آذربایجان و وزارت دفاع روسیه صورت گرفته، قرار است نیروهای جداییطلب خلع سلاح شوند.
الهام علیاف، رییس جمهور آذربایجان، شام چهارشنبه در یک سخنرانی خطاب به مردم گفت که باکو «با مشت آهنین» حاکمیت خود را بازگرداند و نیروهای ارمنی تحویل سلاحهای خود و ترک منطقه را آغاز کردهاند.
به گفته وی، به ارمنیهای ساکن منطقه قرهباغ گفته خواهد شد که میتوانند در انتخابات آذربایجان شرکت کنند، آموزش دولتی ببینند و آزادانه مسیحیت خود را در کشور مسلمان انجام دهند.
علیاف افزوده است: «ما قرهباغ را به بهشت تبدیل خواهیم کرد.»
قره باغ، یک منطقه کوهستانی واقع در قفقاز جنوبی بوده و از نظر قوانین بینالمللی بهعنوان قلمرو آذربایجان بهرسمیت شناخته شده است، اما بخشی از آن از زمان جنگی که در اوایل دهه ۱۹۹۰ به پایان رسید، توسط مقامهای جداییطلب ارمنستان اداره میشود.
ارمستان مدعی سلطه تاریخی طولانی در این منطقه است که آن را آرتساخ مینامند. آذربایجان همچنان هویت تاریخی خود را نیز به این سرزمین پیوند میدهد.
در همین حال، یکی از مقامهای جداییطلب ارمنی گفته است که دستکم ۲۰۰ تن در درگیریهای اخیر قرهباغ کشته و بیش از ۴۰۰ تن دیگر زخمی شدهاند.
به گفته این مقام که نامی از وی در خبر گرفته نشده است، در میان کشته شدهگان ۱۰ غیرنظامی بهشمول پنج کودک شامل هستند.
این در حالی است که آذربایجان روز سهشنبه (۲۸سنبله)، نیروهایش را با پشتیبانی حملات توپخانهای به قرهباغ فرستاد تا منطقه جدا شده را بهحالت عادی بازگرداند.
باکو قصد دارد ۱۲۰ هزار قومی ارمنی در این منطقه را ادغام کند.
جهان
کانادا میگوید هند ممکن در قتل یک رهبر سیکها دست داشته باشد

کانادا روز دوشنبه اعلام کرد که «فعالانه در حال پیگیری اتهامات موثق» است که ماموران دولت هند را به قتل یک رهبر جدایی طلب سیک در ولایت بریتیش کولمبیای کانادا در جون مرتبط میکند، اتهاماتی که ضربه بیشتری به روابط دیپلوماتیک بین دو کشور وارد کرده است.
به گزارش رویترز، جستین ترودو، صدر اعظم کانادا در بیانیهای اضطراری به مجلس عوام گفت که هرگونه دخالت یک دولت خارجی در قتل یک شهروند کانادایی «نقض غیرقابل قبول حاکمیت ما» است.
هردیپ سینگ نیجار، ۴۵ ساله، در خارج از معبد سیکها در ۱۸ جون در ساری، حومه ونکوور که جمعیت زیادی از سیکها در آن زیست دارند، به ضرب گلوله کشته شد. نیجار از سرزمین سیکها در قالب یک ایالت مستقل «خالستان» حمایت کرد و در جولای ۲۰۲۲ توسط هند به عنوان «تروریست» معرفی شد.
ترودو گفت: «سازمان های امنیتی کانادا به طور فعال ادعاهای موثق در مورد ارتباط احتمالی بین ماموران دولت هند» و مرگ نیجار را دنبال میکنند.
او گفت که این قتل را مستقیماً با نریندرا مودی، صدر اعظم هند در حاشیه اجلاس سران گروه ۲۰ در دهلی نو در هفته گذشته مطرح کرده است و از دولت هند خواسته است که «با کانادا برای رسیدن به عمق این موضوع همکاری کند.»
او گفت: «کانادا نگرانی عمیق خود را به مقامات ارشد استخباراتی و امنیتی دولت هند اعلام کرده است. هفته گذشته در نشست گروه ۲۰ من آن را شخصا و مستقیماً با صدر اعظم مودی به گونه واضح مطرح کردم.»
ملانی جولی، وزیر امور خارجه کانادا، بدون ارائه جزئیات گفت، کانادا همچنین روز دوشنبه یک مامور استخباراتی هند را از این کشور اخراج کرد.
اظهارات ترودو تنشها بین کانادا و بزرگترین دموکراسی جهان را به گونه قابل توجه تشدید کرده است. دهلی نو از فعالیت جدایی طلبان سیک در کانادا ناراضی است.
مودی نگرانی شدید خود را در اجلاس سران گروه ۲۰ به ترودو در مورد تظاهرات اخیر سیکها در کانادا که خواستار یک کشور مستقل بودند، ابراز کرد.
روابط تجاری
تنشهای دیپلوماتیک در حال حاضر روابط تجاری را تهدید میکند و مذاکرات در مورد یک توافق تجاری پیشنهادی اکنون متوقف شده است. کانادا جزییات کمی برای این بنبست ارائه کرده است در حالی که هند به «تحولات سیاسی خاصی» اشاره کرده است.
بر اساس آمار کانادا، تجارت دوجانبه در سال ۲۰۲۲ تنها ۱۳.۷ میلیارد دالر کانادایی (۱۰.۲ میلیارد دالر امریکایی) از مجموع ۱.۵۲ تریلیون دالر کانادایی بود.
ادرین واتسن، سخنگوی شورای امنیت ملی امریکا در بیانیهای که دوشنبه شب منتشر شد، گفت: «ما عمیقاً در مورد اتهاماتی که صدر اعظم ترودو به آن اشاره کرد، نگران هستیم.»
ترودو مستقیماً هند را به دست داشتن در قتل متهم نکرد و جولی، وزیر امور خارجه بعداً از بیانیه محتاطانه تری استفاده کرد و گفت «در صورت اثبات صحت»، این اتهامات غیرقابل قبول خواهد بود.
تیم تحقیقات بریتیش کولمبیا ماه گذشته گفت که سه مظنون در ارتباط به این قضیه وجود دارد، هرچند دستگیری صورت نگرفته است.
کانادا بالاترین جمعیت سیکها را در خارج از ایالت زادگاه شان پنجاب در هند دارد و این کشور محل تظاهرات بسیاری بوده که هند را خشمگین کرده است.
کانادا همچنین اقامت گاه یکی از بزرگترین جوامع خارج از کشور با منشاء هندی است که حدود ۱.۴ میلیون نفر از جمعیت ۴۰ میلیون نفری کانادا را تشکیل می دهند. در سرشماری سال ۲۰۲۱ حدود ۷۷۰ هزار نفر مذهب سیک را به عنوان دین خود گزارش کردند.
دومینیک لبلانک، وزیر امنیت عمومی گفت که چند مقام ارشد دولت کانادا اخیراً از هند بازدید کرده اند تا نگرانی های اوتاوا را بیان کنند.
در ماه اپریل، هند از بریتانیا خواست تا نظارت بر حامیان یک جنبش جدایی طلب سیک مستقر در بریتانیا را افزایش دهد. دهلی نو پس از اینکه معترضانی که بنرهای «خالستان» را حمل مینمودند، پرچم هند را از ساختمان نمایندگی دیپلوماتیک در لندن جدا کردند، ناراحت شد.
جهان
اردوغان می گوید ترکیه در صورت لزوم میتواند راه خود را از اتحادیه اروپا جدا کند

رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه روز شنبه در پاسخ به سوالی درباره محتوای گزارش پارلمان اروپا درباره ترکیه، گفت در صورت لزوم، انقره میتواند راه خود را از اتحادیه اروپا جدا کند.
به گزارش رویترز، در گزارش پارلمان اروپا که اوایل این هفته تصویب شد، آمده است که روند الحاق ترکیه به اتحادیه اروپا که ۲۷ عضو دارد، تحت شرایط کنونی نمیتواند از سر گرفته شود. در گزارش از اتحادیه اروپا خواسته شده است تا «چارچوبی موازی و واقع بینانه» را برای روابط خود با انقره بررسی کند.
ترکیه به مدت ۲۴ سال نامزد رسمی پیوستن به اتحادیه اروپا بوده است، اما مذاکرات الحاق در سال های اخیر به دلیل نگرانی های این اتحادیه در مورد نقض حقوق بشر و احترام به حاکمیت قانون متوقف شده است.
اردوغان پیش از سفر به امریکا به خبرنگاران گفت: «اتحادیه اروپا در تلاش است از ترکیه جدا شود. ما ارزیابی های خود را در برابر این تحولات انجام خواهیم داد و در صورت لزوم می توانیم راه خود را از اتحادیه اروپا جدا کنیم.»
وزارت امور خارجه ترکیه در اوایل این هفته اعلام کرد که گزارش پارلمان اروپا حاوی اتهامات و تعصبات بی اساس است و رویکردی «کم عمق و غیرمجاز» در قبال روابط این کشور با اتحادیه اروپا دارد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
جسد یک معدنچی زغال سنگ افغان با اعضای قطع شده در پاکستان پیدا شد
-
جهان5 روز ago
اردوغان می گوید ترکیه در صورت لزوم میتواند راه خود را از اتحادیه اروپا جدا کند
-
ورزش4 روز ago
هند قهرمان جام کریکت آسیا شد
-
تجارت4 روز ago
افغانستان ماهانه بیش از ۸۰ هزار متر مربع قالین به بازارهای جهانی صادر میکند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
سازمان جهانی غذا: اگر پول نرسد افغانستان را ترک میکنیم
-
ورزش4 روز ago
رقابت داغ برای کسب مقام اول رتبه بندی تیمها در آستانه جام جهانی کریکت
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مولانا فضل الرحمن خواستار ایجاد کمیسیون مشترک میان پاکستان و افغانستان شد
-
تجارت3 روز ago
پروژه «رونق» برای ۴۰ شرکت کوچک برنامه آموزشی توسعه تجارت را راه اندازی کرده است