Connect with us

رویداد های اخیر

پاکستان: خاک افغانستان هنوز هم علیه اسلام‌آباد استفاده می‌شود؛ کابل رد می‌کند

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

معید یوسف، مشاور امنیت ملی پاکستان روزگذشته (پنج شنبه، ۷دلو) ادعا کرده است که کشورش هنوز هم از سوی افغانستان آسیب پذیر است.

یوسف تاکید کرده است که طالبان پاکستانی سال‌ها می‌شود از خاک افغانستان علیه پاکستان استفاده می‌کنند.

اما امارت اسلامی اما هموار تاکید کرده است که خاک افغانستان برای هیچ کشوری تهدید نیست و به هیچ گروهی اجازه داده نمی‌شود تا در برابر کشورهای همسایه و منطقه از قلمرو کشور تهدید خلق کند.

پاکستان که همواره متهم به حمایت از گروه های تروریستی در خاک افغانستان بوده است حالا ادعای آسیب پذیر بودن ازخاک افغانستان را کرده است.

مشاور امنیت ملی پاکستان که در یک جلسه روابط خارجی پارلمان کشورش صحبت می‌کرد گفته که پاکستان همیشه از سوی افغانستان آسیب پذیر بوده است.

این مقام ارشد دولت پاکستان همچنان می‌گوید که طالبان پاکستانی سال‌ها می شود از خاک افغانستان علیه پاکستان استفاده می‌کنند.

وی گفته است که:”طالبان پاکستانی از سال‌ها به این سو از خاک افغانستان علیه پاکستان استفاده کرده اند، حضور طالبان پاکستانی در خاک افغانستان را نمی‌توان یک شبه پایان داد. و هیچ جای شک نیست که گروه‌های دهشت افگن ضد پاکستان در داخل افغانستان فعالیت دارند.”

امارت اسلامی اما هموار تاکید کرده است که خاک افغانستان برای هیچ کشوری تهدید نیست و به هیچ گروهی اجازه داده نمی‌شود تا در برابر کشورهای همسایه و منطقه از قلمرو کشور تهدید خلق کند.

بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی دراین باره می‌گوید که:”امارت اسلامی با تمام کشورهای منطقه روابط خوب و حسنه دارد و ما نمیخواهیم که از سوی فغانستان علیه هیچ کشور تهدید واقع شود.”

مشاور امنیت ملی پاکستان در حالی از تهدیدها از خاک افغانستان صحبت می‌کند که این کشور در بیست سال گذشته متهم به حمایت از گروه‌های تروریستی بر علیه افغانستان بوده است.

ولی فروزان، آگاه بین‌المللی دراین می‌گوید که:”گروه‌های تروریستان در پاکستان پرورش یافته است و حالا این گروه‌ها روابط شان را با پاکستان تغیر کرده است و اکنون برای خود کشورش تهدید شده است.”

این در حالیست که اخیراً تحریک طالبان پاکستانی با پا در میانی امارت اسلامی به آتش بس یک ماه دست یافته بودند و اکنون گزارش‌های از مذاکرات مخفیانه حکومت پاکستان با تحریک طالبان پاکستانی نشر شده و بر اساس این گزارش‌ها، نمایندگان دو طرف در اوایل ماه جاری میلادی چند بار در ولایت خوست با هم ملاقات کردند.

رویداد های اخیر

طوفان‌های مرگبار در امریکا؛ دست‌کم ۳۳ کشته برجا گذاشت

بنابر گزارش‌ها، روز شنبه بیشترین تعداد هشدارهای گردباد در سطح کشور طی یک سال اخیر صادر شده که به ۱۲۷ مورد رسیده است.

Published

on

(Last Updated On: )

دست‌کم ۳۳ نفر در پی طوفان‌های شدید و گردبادهایی که به ایالات متحده هجوم برده اند، جان خود را از دست داده‌اند و پیش‌بینی می‌شود که شرایط جوی نامساعد ادامه یابد.

گزارش‌هایی از وقوع ۲۳ گردباد در ایالت‌های میزوری، آرکانزاس، ایلینوی و میسیسیپی منتشر شده است.

ان‌بی‌سی نیوز نیز گزارش داد که بیش از ۴۰۰ هزار نفر در مناطق غرب میانه و جنوب ایالات متحده بدون برق مانده‌اند و ساختمان‌هایی تخریب شده‌اند.

تصاویر منتشرشده از مناطق طوفان‌زده، موتر‌های واژگون‌شده در طوفان و محله‌های مسکونی‌ای را نشان می‌دهند که به‌طور کامل در اثر گردباد ویران شده‌اند.

مقامات ایالت میزوری روز شنبه ۲۵ حوت در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کردند که تنها در این ایالت ۱۲ نفر جان باخته‌اند. همچنین، ایالت همسایه میزوری یعنی آرکانزاس تأیید کرد که در طوفان شب جمعه، سه نفر کشته و دست‌کم ۳۲ نفر زخمی شده‌اند.

پولیس راه کانزاس نیز تأیید کرد که در پی تصادف‌های زنجیره‌ای با حدود ۵۰ موتر که به دلیل «دید نزدیک به صفر» ناشی از طوفان شدید گرد و غبار رخ داد، هشت نفر جان خود را از دست داده‌اند.

در ایالت میسیسیپی، تیت ریوز، والی این ایالت، اعلام کرد که شمار قربانیان در پی «طوفان‌های شدید، گردبادها و زمین‌لرزه» به شش نفر افزایش یافته است. وی در شبکه ایکس گفت که علاوه بر این، سه نفر ناپدید شده و ۲۹ نفر در سراسر ایالت زخمی شده‌اند.

در ایالت تگزاس نیز سه نفر بر اثر تصادفات ناشی از طوفان گرد و غبار جان باخته‌اند. همچنین، یک نفر در ایالت اوکلاهما به دلیل آتش‌سوزی‌های گسترده جان خود را از دست داده است.

در همین حال سازمان هواشناسی ایالات متحده هشدارهای جدیدی دربارهٔ شرایط جوی شدید صادر کرده است. این نهاد هشدار داد که گردبادهای بسیار شدید ممکن است بعدازظهر یک‌شنبه در ایالت میسیسیپی رخ دهند.

طبق اعلام این سازمان، این طوفان‌ها ممکن است در اواخر شب به ایالت آلاباما برسند و سپس به شمال‌غربی فلوریدا و جورجیا گسترش یابند.

بنابر گزارش‌ها، روز شنبه بیشترین تعداد هشدارهای گردباد در سطح کشور طی یک سال اخیر صادر شده که به ۱۲۷ مورد رسیده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شورای امنیت سازمان ملل تمدید ماموریت یوناما در افغانستان را به رای می‌گذارد

این در حالیست که امارت اسلامی اخیراْ ماموریت یوناما در افغانستان را «ناکام» خواند.

Published

on

(Last Updated On: )

شورای امنیت سازمان ملل متحد امروز یکشنبه (۲۶حوت) اعلام کرده که قرار است فردا دوشنبه (۲۷حوت) پیش‌نویس قطعنامه تمدید ماموریت هیأت معاونت سیاسی سازمان ملل متحد در افغانستان یا یوناما را تا یک سال دیگر به رای‌گیری بگذارد.  

این شورا در گزارشی گفته است که این پیش‌نویس اگر تصویب شود ماموریت یوناما را برای یک سال دیگر بدون تغییر وظایف و اولویت‌های آن تمدید می‌کند.  

بر اساس این گزارش، ماموریت مشخص شده یوناما برای یک سال دیگر در این پیش‌نویس شامل حقوق بشر به‌خصوص حقوق زنان و دختران، زنان، صلح و امنیت، وضعیت اقتصادی و انسانی در افغانستان، تروریزم، قاچاق موادمخدر، اسلحه‌های سبک، بی‌جاشدگان داخلی و مهاجران و اثرات آفات طبیعی است.  

شورای امنیت ملل متحد گفته است که انتظار می‌رود تمامی ۱۵ عضو دائمی و غیردائمی این شورا از آن حمایت کنند.

این در حالیست که امارت اسلامی اخیراْ ماموریت یوناما در افغانستان را «ناکام» خواند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی یوناما را به ارائه گزارش‌های «منفی و نادرست» از وضعیت افغانستان متهم کرد.

مجاهد گفت که گزارش‌های یوناما باعث ایجاد «ذهنیت منفی» نسبت به افغانستان در سازمان ملل شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حملات هوایی امریکا به حوثی‌ها ۳۱ کشته برجای گذاشت

دونالد ترمپ در تروث، شبکه اجتماعی متعلق به خود، نوشت که به ارتش ایالات متحده دستور داده است تا اقدام نظامی قاطع و قدرتمندی را علیه «تروریست‌های حوثی» در یمن آغاز کنند.

Published

on

(Last Updated On: )

ایالات متحده حملات هوایی گسترده‌ای را علیه حوثی‌های مورد حمایت ایران آغاز کرده و به تهران هشدار داده است که حمایت از این گروه را که از سوی امریکا تروریستی شناخته می‌شود فوراً متوقف کند.

قوماندانی مرکزی ایالات متحده، سنتکام، اواخر شام‌گاه شنبه حوت اعلام کرد که جنگنده‌های مستقر در یک ناو امریکایی در دریای سرخ مجموعه حملات هوایی علیه مواضع حوثی‌ها را آغاز کرده‌اند.

به نوشته رویترز در حملات هوایی شنبه‌شب دست‌کم ۳۱ نفر کشته شده‌اند. مقام‌های حوثی می‌گویند تعداد مجروحان نیز ۲۳ نفر است؛ این ادعا به طور مستقل قابل تایید نیست.

خبرگزاری رویترز به نقل از یکی از ساکنان یمن نوشت که «انفجارها شدید بود و محله را مثل زلزله لرزاند».

ساعتی پیش از آن دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده، به حوثی‌ها هشدار داد که اگر اقدامات خود، از جمله هدف قرار دادن کشتی‌ها و راکت‌پرانی به سمت اسرائیل را متوقف نکنند «جهنم بر شما نازل خواهد شد».

آقای ترمپ همچنین به ایران هشدار داد که اگر به حمایت از حوثی‌ها پایان ندهد امریکا تهران را «کاملاً پاسخگو خواهد کرد و در این زمینه ملایمت نخواهیم کرد‌».

دونالد ترمپ در تروث، شبکه اجتماعی متعلق به خود، نوشت که به ارتش ایالات متحده دستور داده است تا اقدام نظامی قاطع و قدرتمندی را علیه «تروریست‌های حوثی» در یمن آغاز کنند.

صبح یک‌شنبه، عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، با اشاره به حمله تازه ایالات متحده به حوثی‌ها خواستار «توقف» آن شد و به هشدار دونالد ترمپ در مورد عواقب ادامه حمایت تهران از حوثی‌ها نیز واکنش نشان داد.

عباس عراقچی در شبکه اجتماعی ایکس نوشته که «دولت ایالات متحده هیچ حقی برای دیکته کردن به سیاست خارجی ایران ندارد. آن دوران در سال ۱۳۵۷ به پایان رسید.»

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز در همین روز حملات امریکا و بریتانیا به گروه حوثی‌ها را «به‌شدت» محکوم کرد.

حسین سلامی، قوماندان کل سپاه پاسداران، روز یک‌شنبه در واکنش به اظهارات رئیس جمهوری امریکا گفت که «ایران هیچگاه آغازگر جنگ نخواهد بود … اما اگر کسی ما را تهدید کند» ایران «پاسخ‌های درخور و تعیین‌کننده و تمام‌کننده خواهد داد.»

او در ادامه با رد ارتباط ایران با عملیات‌های بی‌ثبات‌کننده حوثی‌های یمن گفت که: «به همه دشمنان هشدار می‌دهم که ما هر تهدیدی را اگر جنبه عملی به خود بگیرد با واکنشی سرسختانه و قاطع و ویرانگر جواب خواهیم داد.»

در همین حال وزارت خارجه ایالات متحده اعلام کرد که مارکو روبیو، وزیر خارجه این کشور، در تماس با همتای روس خود، سرگئی لاوروف، او را از این عملیات نظامی مطلع کرده است.

وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که سرگئی لاوروف، وزیر خارجه این کشور، از ایالات متحده خواسته است حملات خود به حوثی‌های یمن را متوقف کند.

بر اساس این گزارش، لاوروف در گفتگوی تیلیفونی با مارکو روبیو «بر ضرورت توقف عاجل استفاده از زور و اهمیت گفتگوی سیاسی بین همه طرف‌ها برای جلوگیری از خونریزی بیشتر تأکید کرده است.»

حملات هوایی به حوثی‌های یمن بزرگترین عملیات نظامی ایالات متحده در خاورمیانه از زمان روی کار آمدن دونالد ترمپ در ۲۰ جنوری است.

خبرگزاری رویترز و رسانه‌های دیگر به نقل از مقام‌های امریکایی گزارش داده‌اند که این حملات صرفاً به یک روز منحصر نمی‌شود و ادامه خواهد داشت.

شورشیان حوثی طی ۱۸ ماه گذشته با ادعای حمایت از فلسطینیان ده‌ها حمله به کشتی‌های عبوری از آب‌های منطقه انجام داده‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!