رویداد های اخیر
پاکستان خبرها مبنی بر ایجاد پایگاه نظامی امریکا در خاکاش را رد کرد

پاکستان روز گذشته (دوشنبه، ۳ جوزا) گزارشها در باره ساخت یک پایگاه نظامی امریکا را در نزدیکی آن سوی خط دیورند رد کرده است.
سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در یک اعلامیه گفت” در اینجا پایگاه نظامی و یا هوایی نخواهد بود و این چنین پیشنهاد پیش بینی نشده است. چنین حدس و گمان بی اساس و بی مسوولیت است که باید از آن جلوگیری شود.”
در اعلامیه وزارت خارجه پاکستان آمده که آن کشور با امریکا یک چارچوب مشخص همکاری در بخش خطوط هوایی و زمینی دارد و “در باره توافقنامه جدید موافقه نشده است.”
در همین حال، لووید آستین، وزیر دفاع امریکا، در یک گفتگوی تلیفونی با جنرال قمر جاوید باجوا، رییس ستاد ارتش پاکستان در باره منافع منطقهی هر دو کشور گفتگو کرده است.
جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع امریکا، در یک اعلامیه گفته است” در این گفتگوی تلیفونی وزیر دفاع امریکا از حمایت پاکستان از روند صلح افغانستان ستایش کرد و همچنان بر ادامه همکاریهای پاکستان و امریکا تاکید کرد.”
در اعلامیه آمده که وزیر دفاع امریکا و جنرال باجوا در باره تحرک منطقهی و منافع مشترک در امنیت و ثبات در منطقه گفتگو کرده اند.
از سوی دیگر جیک سالیوان، مشاور شورای امنیت ملی امریکا، با همتای پاکستانی خود روز گذشته در جینوا دیدار و گفتگو کرده است.
رسانههای پاکستان گزارش کرده اند که: ” هر دو طرف در باره موضوعات دوجانبه، منطقهی، و جهانی بحث مثبت داشتند و توافق کردند که به همکاریهای عملی ادامه خواهند داد.”
معید یوسف، مشاور شورای امنیت ملی پاکستان، نیز در یک تویت گفته است که با همتای امریکایی خود در باره موضوعات متعدد گفتگو کرده است.
این در حالی است که روز گذشته منابع به آریانانیوز تایید کرد که نیروهای امریکایی کار ساخت یک پایگاه بزرگ نظامی را در آن سوی خط دیورند آغاز کرده اند.
شماری از اعضای شورای ولایتی و باشندگان ولسوالی زازی آریوب ولایت پکتیا میگویند که این پایگاه در مناطق قبایلی پاکستان در منطقه شلوزان کرم ایجنسی ساخته می شود.
اعضای شورای ولایتی پکتیا میگویند که این پایگاه هشت کیلومتر دورتر از خط فرضی دیورن ساخته خواهد شد.
به گفته آنان همه روز از طریق زمین و هوا به این منطقه اکمالات صورت می گیرد.
از سوی هم باشندگان ولسوالی زازی آریوب می گویند که کار ساخت این پایگاه به شدت جریان دارد و “آنان می بینند که همه روزه چرخبالها، مواد ساخت و ساز میآورند.”
سانی لاگت سخنگوی نیروهای امریکایی در افغانستان این گزارشها را نادرست خوانده است.
رویداد های اخیر
بازار میوههای خشک در هرات در آستانه عید رونق یافته است

در آستانه عید فطر رمضان، بازار میوههای خشک در ولایت هرات پُررنگ شده و مردم مصروف خرید شیرینی عید هستند. خانوادهها نسبت به توان اقتصادی خود در تلاش اند تا با شیرینی به استقبال عید بروند.
با این حال، امسال توان اقتصادی مردم پایین آمده و همانند سالهای گذشته نمیتوانند خرید کنند اما رسم و رواجهای عید، بیشتر خانوادهها را مجبور میسازد تا آمادگی بگیرند.
آیت الله حبیبی، دکاندار در هرات گفت: «خدا را شکر. بیروبار مردم زیاد است. خرید زیاد است. تا ساعتهای ۱:۰۰ شب مردم در بازار اند، خرید میکنند. امسال فضل خدا قیمت جنسها پایین است، همه مردم میتوانند خریداری بکنند.»
هرچند امسال قیمت میوههای خشک نسبت به سال گذشته ارزانتر شده، اما مردم توان خرید را ندارند.
غلام سرور، یکی از کارگران در هرات گفت: «ما تقریباً از زندگی خود نا امید هستیم، کاروبار نیست، وضعیت خراب است.»
در همین حال، شاروالی هرات گفته است که از چند روز به این سو کمیسیون کنترول قیمتها ایجاد شده است. بنابراین، بازار میوههای خشک و مواد خوراکه همه روزه از سوی اعضای این کمیسیون نظارت میشود.
اتحادیه فروشندگان میوه خشک در بازار قدیم هرات نیز تاکید میکنند که قیمتها نسبت به سال گذشته بهتر شده است.
عبدالغنی قادری، رییس اتحادیه فروشندگان میوههای خشک هرات گفت: «داخل بازار نظارت جریان دارد تا جنس خوب داده شود و قیمت داده نشود. هر دکانداری که جنس خراب بفروشد، دکان او را بسته میکنیم.»
با آنکه این روزها خیلیها برای آمدن عید فطر لحظه شماری میکنند اما خانوادههای زیادی هم هستند که تنها دغدغه شان سیرکردن شکمهای فرزندان شان میباشد.
رویداد های اخیر
وزارت معادن میگوید طی یک سال گذشته ۳۶ قرارداد معدن را امضا کرده است

وزارت معادن و پترولیم میگوید که در سال گذشته ۳۶ قرارداد معدنی بزرگ و کوچک را امضا کرده است که ارزش مالی آن به ۱.۳ میلیارد دالر امریکایی میرسد.
مسوولان این وزارت گفتهاند که این قراردادها ۱۰ معدن بزرگ، ۲۵ معدن کوچک مشمول پروژههای سمنت، نمک، مرمر و قرارداد بزرگ استخراج گاز با ازبکستان بوده که با شرکتهای داخلی و خارجی به امضا رسیده است.
در همین حال، کارشناسان امور اقتصادی افزایش سرمایهگذاریها در بخش استخراج معادن را برای رشد اقتصادی کشور مهم دانسته و تأکید کردهاند که در قراردادهای معدنی باید اولویت با شرکتهای داخلی داده شود.
کمال الدین کاکر، تحلیلگر امور اقتصادی، گفت: «بهتر این است که به سرمایهگذار داخلی اولویت داده شود نه خارجی»
اعضای بخش خصوصی نیز گفتهاند که اگر شرکتهای خارجی و سرمایهگذاران افغان بتوانند در بخش معادن در کشور شریک شوند، این امر علاوه بر توسعه سرمایهگذاری در کشور، تغییرات مثبتی را در زمینه ظرفیت سازی در بخش استخراج معادن به همراه خواهد داشت.
رویداد های اخیر
ترمپ: تجهیزات نظامی ما در افغانستان را شاید پس بخواهیم، هرچند که کهنه شده است

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا گفته است که تجهیزات نظامی بر جامانده در افغانستان شاید پس خواسته شود، هرچند که کهنه شده است.
ترمپ روز پنجشنبه در نشستی به مناسبت «ماه تاریخچه زنان» گفت که حکومت بایدن مقدار زیادی از تجهیزات نظامی امریکا را به افغانستان واگذار کرد که ارزش آن به میلیاردها دالر میرسید.
او گفت: «شاید آن را پس بخواهیم، هرچند که حالا یک کمی کهنه شده است. ما در حال ساخت تجهیزات جدیدی هستیم.»
ترمپ پیش از این گفته بود که اگر افغانستان به کمک امریکا ضرورت دارد، تجهیزات نظامی باید بازگردانده شود.
امارت اسلامی اما گفته است که این تجهیزات غنیمت جنگی بوده و بازگردانده نمیشود.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مولانا فضل الرحمان: رشد تروریزم نتیجه اشتباهات دولت پاکستان است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
پایان سفر نماینده پاکستان به افغانستان؛ برنامه جلسات دوجانبه تنظیم شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
عراقچی: حاکمیت و امنیت در افغانستان برقرار است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
اتحادیه اروپا: آموزش دختران برای پایداری و شکوفایی بلندمدت افغانستان بسیار مهم است
-
رویداد های اخیر1 روز ago
اتحادیه اروپا از شهروندانش خواست مواد غذایی ذخیره کنند
-
جهان2 روز ago
تحقیقات: شبکه مخفی چینی در حال تلاش برای جذب کارگران اخراج شده فدرال ایالات متحده
-
اخبار ساحوی3 روز ago
مصر پیشنهاد جدیدی برای احیای آتشبس در غزه ارائه کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
کشته شدن ۱۶ شورشی در مرز افغانستان