Connect with us

رویداد های اخیر

پاکستان مهاجرین دارای مدارک قانونی را نیز اخراج می‌کند

منتشر شده

در

در بحبوحه اخراج اجباری مهاجرین بدون اسناد قانونی از پاکستان، وزیر اطلاعات ایالت بلوچستان روز پنج‌شنبه (۱۹ عقرب) در یک نشست خبری در کراچی گفت تصمیم اخراج مهاجرین غیرقانونی از پاکستان به ‌دلیل تشدید حملات تروریستی در این کشور گرفته شده است.

جان محمد اچکزی تأکید کرد که اسلام‌آباد در نظر دارد رویه مشابه علیه مهاجرانی که مدارک قانونی دارند را نیز آغاز کند.

او تصریح کرد: «این تصمیم [اخراج مهاجران افغان] در واکنش به استفاده ستیزه‌جویان از خاک افغانستان برای اقدام‌های تروریستی علیه پاکستان گرفته شده است.»

او تاکید کرد که روند اخراج مهاجران غیرقانونی که حدود ۹۲ درصد آنان را افغان‌ها تشکیل می‌دهند - تا پس از انتخابات پاکستان نیز ادامه خواهد یافت.

اچکزی گفت: «هیچ‌کس نباید اشتباه کند. این تصمیم یک دولت مستقل برای بازگرداندن همه مهاجران غیرقانونی است. بنابراین هر حکومتی که پس از انتخابات روی کار بیاید، این روند ادامه خواهد داشت. حکومت جدید باید این سیاست را دنبال کند.»

وی مدعی شد که گروه‌های تروریستی به‌ویژه در دو سال اخیر - پس از به قدرت رسیدن امارت اسلامی در افغانستان - از خاک افغانستان برای هدف قرار دادن نیروهای امنیتی پاکستان استفاده کرده‌اند.

او گفت که در هفته گذشته نیروهای امنیتی بلوچستان شش «تروریست» را که همه شهروندان افغانستان بودند در شهر ژوب بلوچستان کشتند. او تاکید کرد که اخراج مهاجران از کشور، یکی از راه‌های سرکوب گروه‌های تروریستی است.

در همین حال، وزیر اطلاعات بلوچستان گفت که حدود ۱۰۰ هزار کارت شناسایی جعلی را تنها در ایالت بلوچستان شناسایی و مسدود کرده‌اند. او گفت که حدود ۲۰ هزار کارت مشابه نیز در ایالت سند مسدود شده است.

وزیران دولت موقت پاکستان در دو ماه گذشته موضع صریح و قاطعی در برابر مهاجران افغان گرفته‌اند. آنان به هیچ یک از پیشنهادها، انتقادها و توصیه‌های سازمان ملل متحد و کشورهای جهان در‌باره توقف اخراج پناهجویان افغان توجه نکردند و روند اخراج مهاجران را از اول نوامبر آغاز کردند.

وزیر اطلاعات بلوچستان گفت که تا نهم نوامبر، حدود ۸۰ هزار مهاجر افغان از این ایالت اخراج شده‌اند و این روند در روزهای پیش‌ رو تسریع خواهد شد. او همچنین افزود: «‌ما قرارداد پذیرش مهاجران غیرقانونی را امضا نکرده‌ایم‌، دولت افغانستان [طالبان] نباید بعد از این اظهارات عجولانه بدهد.»

روند اخراج مهاجران افغان در پاکستان در حالی با شدت ادامه دارد که تنها در ۱۰ روز گذشته حداقل سه حمله تروریستی به نیروهای امنیتی و غیرنظامیان در مناطق مختلف این کشور رخ داد و تلفاتی در‌پی داشت. وزارت داخله حکومت موقت پاکستان هم روز پنج‌شنبه سفر هیئت کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل به منطقه خیبرپختونخوا را به‌دلیل «تهدیدهای احتمالی امنیتی» به تعویق انداخت.

این  در حالی است که انوارالحق کاکر، صدراعظم موقت پاکستان ، روز سه‌شنبه (۷ نومبر)، در یک نشست خبری گفت که حملات تروریستی در دو سال گذشته در پاکستان ۶۰ برابر نسبت به سال‌های قبل، افزایش یافته است. او گفت که امار اسلامی افغانستان افغانستان در دو سال گذشته با وجود درخواست‌های مکرر دولت پاکستان، هیچ اقدامی برای مهار «تروریست‌های تحریک طالبان پاکستان که در خاک افغانستان مستقر‌ند و به پاکستان حمله می‌کنند» انجام نداده‌اند.

با این حال، ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی در واکنش به اظهارات صدراعظم موقت پاکستان گفته است: «ما خواهان صلح در پاکستان مانند افغانستان استیم، امارت اسلامی به کسی اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه پاکستان استفاده کند.»

آقای مجاهد در ادامه افزود که امارت اسلامی مسئول حفظ صلح در داخل پاکستان نیست و این کشور باید مشکلات داخلی خود را به تنهایی حل کند و نباید افغانستان را مسئول ناکامی‌های خود بداند.

رویداد های اخیر

تحول: تلاش‌ها برای تقویت روابط با افغانستان

Published

on

Continue Reading

رویداد های اخیر

مقام‌های قطری و بریتانیایی درباره وضعیت افغانستان گفتگو کردند

Published

on

وزارت خارجه قطر می‌گوید که مریم بنت علی بن ناصر المسند، وزیر دولت در امور همکاری‌های بین‌المللی این کشور با اندرو مک‌کوبری، نماینده بریتانیا برای افغانستان دیدار کرده است.

وزارت خارجه قطر در بیانیه‌ای گفته که در این دیدار درباره اوضاع افغانستان و زمینه‌های تقویت همکاری‌های دوجانبه در بخش‌های صحت، آموزش و پروژه‌های بشردوستانه و انکشافی در افغانستان گفتگو شده است.

مقام‌های قطری و بریتانیایی تأکید نموده‌اند که این نشست نشان‌دهنده تعهد استراتیژیک دو کشور به مشارکت در امور بشردوستانه و حمایت از مردم افغانستان است.

در حال حاضر، بیشتر همکاری کشورها در افغانستان در بخش بشردوستانه است و در بخش روابط دیپلوماتیک، کشورهای غربی تاکنون پا پیش نگذاشته اند.

گفتنی است که قطر به عنوان یک حامی دیپلوماتیک، اقتصادی و بشردوستانه افغانستان محسوب می‌شود و این کشور سه بار نشست دوحه را میزبانی کرده است.

با این حال، به باور آگاهان این نشست‌ها تاکنون نتیجه ملموسی در پی نداشته است زیرا نه تحریم‌ها برداشته شده و نه هم مقام‌های امارت اسلامی از فهرست سیاه بیرون شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بانک جهانی: اقتصاد افغانستان با آینده نامعلوم روبه‌رو است

Published

on

بانک جهانی در گزارش تازه خود گفته که اقتصاد افغانستان هرچند رُشد متوسط داشته اما همچنان با چالش‌های جدی از جمله محدودیت‌های مالی، عدم تعادل تجاری و ظرفیت محدود سرمایه‌گذاری عمومی مواجه است.

در گزارش این بانک آمده که عوامل مهم برای احیای درازمدت اقتصاد مشمول امکان مشارکت زنان در اقتصاد، حفظ ثبات نرخ‌و‌نوا و مقابله با کسرهای کلیدی سرمایه بشری مانند آموزش و مراقبت‌های صحی است.

در بخشی از گزارش آمده است: «چشم انداز رشد درازمدت افغانستان بر بهره‌برداری پتانسیل قابل توجه سکتورخصوصی داخلی و در مجموع بهبود محیط تجارت بستگی دارد. همچنان اقتصاد به سرمایه‌گذاری بیشتر، دسترسی به بودجه برای تجارت‌های کوچک و حمایت از زنان متشبثین مجرب نیاز دارد.»

بانک جهانی اضافه کرده است که تولیدات ناخالص داخلی افغانستان شاهد ۲.۷ درصد رشد بوده است، اما این رشد تنها حدود ۱۰ درصد خسارات اقتصادی گذشته را جبران می‌کند.

از سویی هم، بانک جهانی علاوه نموده که کسر تجاری که به دلیل اتکای افغانستان بر واردات کالاهای اساسی مانند مواد سوخت، غذا و ماشین آلات تشدید شده، ممکن است برای ثبات اقتصادی این کشور خطر ایجاد کند.

با این حال، وزارت اقتصاد گفته است که اقتصاد افغانستان چشم‌اندازی روشن دارد و مشکلات کنونی ناشی از تحریم‌ها و منجمدبودن ذخایر ارزی کشور که امارت اسلامی تلاش دارد تا ذخایر ارزی آزاد و از آن در توسعه کشور کار گرفته شود.

عبداللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد در این مورد اظهار نمود: «چشم‌انداز اقتصادی افغانستان روشن و امید بخش است. برخی مشکلات اقتصادی که وجود دارد به خاطر تحریم‌ها، محدودیت‌های بانکی و منجمدبودن دارایی مردم افغانستان است. تلاش ما این هرچه زودتر دارایی مردم افغانستان آزاد شود و در راستای رشد و توسعه اقتصادی کشور استفاده صورت بگیرد.»

گفتنی است که تاکنون هیچ کشوری در بیش از سه سال گذشته امارت اسلامی را به رسمیت نشناخته، بانک جهانی در گزارش خود همچنان گفته که به همین دلیل تجارت افغانستان با جهان محدود شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!