Connect with us

رویداد های اخیر

پاکستان پس از پایان ضرب‌الاجل، اخراج مهاجرین افغان‌ را تسریع کرده است

منتشر شده

در

براساس گزارش رویترز، دو روز پس از پایان مهلت اخراج و نادیده گرفتن درخواست‌ها برای تجدید نظر در این طرح، یک مقام این کشور گفت که پاکستان امروز (جمعه، ۳ نومبر) مراکز مرزی بیشتری را برای سرعت بخشیدن به بازگشت ده‌ها هزار افغان فاقد اسناد باز کرد.

پاکستان درخواست‌های سازمان ملل، گروه‌های حقوق بشر و سفارت‌خانه‌های غربی مبنی بر تجدید نظر در مورد اخراج بیش از یک میلیون از ۴ میلیون افغان در این کشور را رد کرده و گفته است که آنها در حملات و جنایات دست داشته‌اند که امنیت کشور را تضعیف کرده است.

از سوی دیگر، افغانستان این اتهامات را رد کرده و می‌گوید که امنیت پاکستان یک مشکل داخلی است و از پاکستان می‌خواهد که در این مورد تجدید نظر کند.

عبدالنصیر خان، معاون کمشنر ایالت خیبر پختون‌خواه پاکستان، گفت که تسهیلات در گذرگاه اصلی تورخم سه برابر افزایش یافته است تا تعداد فزاینده عودت‌کنندگان را تأمین کند.

در گزارش رویترز آمده است، کسانی که به افغانستان رسیده اند از سختی‌هایی که برای خروج از پاکستان با آن‌ها روبه‌رو بودند و عدم اطمینان در مورد آینده‌شان شکایت داشتند.

محمد اسماعیل رفیع، برگشت کننده می‌گوید: «ما سه روز را در مرز پاکستان گذراندیم. وضعیت بسیار بدی داشتیم.»

او گفت: «خدا را شکر که به کشورمان بازگشتیم.» به گفته او شش روز طول کشید تا او خانه اش را در پاکستان به همراه ۱۶ عضو خانواده و وسایلش ترک کند تا به گذرگاه برسد.

رفیع مقامات پاکستانی را به گرفتن رشوه برای رسیدگی به روند بازگرداندن خود متهم کرد، اما مقامات پاکستانی این اتهامات را رد کرده اند.

سرفراز، برگشت کننده دیگر می‌گوید که او و پدرش هرگز به افغانستان سفر نکرده‌اند و نمی‌خواهند اکنون به آنجا بروند. به گفته وی، پدرکلانش ده‌ها سال پیش به پاکستان مهاجرت کرده بود.

با این حال، امارت اسلامی افغانستان که برای رسیدگی با هجوم ناگهانی مهاجرین تلاش می‌کند، کمپ‌های موقت ترانزیت ایجاد کرده است که در آنها کمک‌های غذایی و صحی ارایه می‌شود.

شورای پناهندگان ناروی، شورای پناهندگان دانمارک و کمیته بین‌المللی نجات در بیانیه‌ای مشترک از صحنه‌های آشفته و ناامید کننده در میان افرادی که به افغانستان می‌رسند، گزارش داده اند.

مقامات پاکستانی چند ساعت قبل از پایان ضرب الاجل شروع به جمع آوری اتباع خارجی که بیشتر آنها افغان بودند، کردند و افراد بدون مدرکی که ترک نمی‌کنند با دستگیری و اخراج اجباری مواجه می‌شوند.

عبدالنصیر خان، معاون کمشنر ایالت خیبر پختون‌خواه پاکستان، گفت که از زمان اعلام ضرب الاجل توسط دولت، ۱۹۷۴۴ افغان در روز پنج‌شنبه از گذرگاه تورخم عبور کرده اند که در مجموع ۱۴۷۹۴۹ تن بودند.

به گفته وی، بیش از ۳۵۰۰۰ افغان بدون مدرک از طریق یکی دیگر از گذرگاه‌های جنوب غربی پاکستان در چمن اخراج شده اند.

مقامات پاکستانی اعلام کردند که آماده به تأخیر انداختن بازگشت افراد مبتلا به مریضی یا سایر مشکلاتی هستند که آنها را از سفر منع می‌کند، از جمله یک زن باردار هفت ماهه که به او گفته شد برای زایمان کودکش در پاکستان بماند و پس از ولادت به افغانستان سفر نماید.

رویداد های اخیر

پاکستان می‌گوید آماده پذیرش اتباع خود در افغانستان است

Published

on

حکومت پاکستان روز جمعه اعلام کرد که آماده پذیرش اتباع خود که در حال حاضر در افغانستان ساکن هستند، می‌باشد، مشروط بر اینکه آنها رسماً تحویل داده شوند.

طاهر اندرابی، سخنگوی وزارت امور خارجه، در یک نشست مطبوعاتی گفت که پاکستان هر شهروند پاکستانی و خانواده‌های آنها را که از افغانستان بازمی‌گردند، می‌پذیرد، اما تأکید کرد که تحویل باید در دروازه‌های تورخم یا سپین بولدک-چمن انجام شود.

او امارت اسلامی را به تلاش برای به تصویر کشیدن اعضای گروه‌های شبه‌نظامی به عنوان پناهنده یا غیرنظامیانی که به دنبال سرپناه هستند، متهم کرد. اندرابی گفت: «این یک بحران بشردوستانه یا مهاجرین نیست، بلکه ترفندی برای معرفی تروریست‌ها به عنوان مهاجر است.»

اندرابی گفت که امارت اسلامی با وجود وعده‌های مکرر، در اقدام علیه شبه‌نظامیانی که از خاک افغانستان برای هدف قرار دادن پاکستان استفاده می‌کنند، ناکام مانده است.

وی افزود در حالی که پاکستان به گفتگو با کابل متعهد است، اما با گروه‌های شبه‌نظامی مذاکره نخواهد کرد.

این اظهارات پس از آن صورت می‌گیرد که دور سوم مذاکرات افغانستان و پاکستان در استانبول حدود یک هفته قبل بدون نتیجه پایان یافت.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که گروه‌های شبه‌نظامی که در پاکستان حملات انجام می‌دهند، در افغانستان پناهگاه دارند. با این حال، امارت اسلامی این ادعا را رد می‌کند.

دو هفته پیش، ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، گفت که در جریان مذاکرات استانبول، امارت اسلامی برای اخراج افرادی که اسلام‌آباد آنها را تهدید می‌داند، اعلام آمادگی کرد، اما جانب پاکستانی این پیشنهاد را نپذیرفت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هیأت بلندپایه تاجیکستان وارد کابل شد

Published

on

یک هیأت بلندپایه تاجیکستان که شامل مقام‌هایی از وزارت امور خارجه، نهادهای امنیتی و برخی مسئولان مهم دیگر آن کشور است، امروز (شنبه) وارد کابل شده است.

منابع به آریانا نیوز می‌گویند که هدف از سفر این هیأت، تقویت و گسترش روابط سیاسی، اقتصادی و امنیتی میان تاجیکستان و امارت اسلامی افغانستان می‌باشد. همچنان این هیأت در کنار دیدار با مقام‌های مختلف حکومت افغانستان، درباره همکاری‌های آینده نیز گفتگو خواهد کرد.

تاجیکستان که در چهار سال گذشته در مقایسه با سایر کشورهای آسیای میانه کمتر وارد تعامل مستقیم با امارت اسلامی شده بود، اکنون به نظر می‌رسد که می‌خواهد روابط سیاسی و تعاملات اقتصادی را میان دو کشور تقویت بخشد.

منابع می‌افزایند که در کنار بحث در مورد روابط، قرار است دو طرف درباره افتتاح سفارت امارت اسلامی افغانستان در دوشنبه و برخی موضوعات دیگر نیز گفتگو کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی با معاون دبیرکل ملل متحد تلیفونی گفتگو کرد

Published

on

امیرخان متقی، وزیر خارجه امارت اسلامی با رزماری دیکارلو، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سیاسی و صلح تلیفونی گفتگو کرد.

براساس اعلامیه وزارت خارجه، در این گفتگو درباره کمک‌رسانی به آسیب‌دیدگان زلزله اخیر در کشور و مهاجرین بازگشته، وضعیت افغانستان و منطقه، همکاری‌های بشردوستانه، وضعیت اقتصادی، مبارزه با مواد مخدر بحث شده است.

آقای متقی از ابراز همدردی و کمک‌رسانی دیکارلو به زلزله‌زدگان قدردانی کرد و یادآور شد با آن‌که در سال گذشته بیش از دو میلیون مهاجر به افغانستان بازگشته‌اند، امارت اسلامی روند بازگشت آنان را به‌گونه شایسته مدیریت کرده است.

متقی با اشاره به موضوع مهاجرین گفت که مسائل بشردوستانه نباید با سیاست گره زده شود، اما متأسفانه در عمل چنین می‌شود.

او اطمینان داد که افغانستان در بخش‌های سیاسی، امنیتی، اداری و اقتصادی در مسیر خوبی قرار دارد و به‌جز یک کشور، روابط افغانستان با کشورهای منطقه و همسایگان گسترش یافته و در حال پیشرفت است.

در مورد کار نهادهای سازمان ملل و دو گروه کاری «حمایت از سکتور خصوصی» و «مبارزه با مواد مخدر»، وزیر خارجه گفت که امارت اسلامی زمینه مناسب را برای فعالیت نهادهای بین‌المللی فراهم کرده و دسترسی آنان را به سراسر کشور ممکن ساخته است؛ اما در این بخش، نهادهای سازمان ملل هنوز به کار عملی بیشتری نیاز دارند.

رزماری دیکارلو از فرصت گفتگوی تلیفونی و اطلاعات ارائه‌شده تشکر کرد و تأکید نمود که برای بازگشت‌کنندگان باید زمینه ورود مناسب و انسانی فراهم شود.

او افزود که آنان برای کمک‌رسانی به زلزله‌زدگان و مهاجرین بازگشته، با طرف‌های مختلف به‌گونه جدی در تماس و تعامل هستند و از مدیریت خوب روند بازگشت‌کنندگان و مبارزه موفق امارت اسلامی علیه مواد مخدر قدردانی کرد.

وی اطمینان داد که دفتر دبیرکل سازمان ملل تلاش‌های خود را برای افزایش تعاملات سیاسی با افغانستان، از طریق کشورهای عضو و طرف‌های مرتبط، متوقف نکرده است.

در این گفتگو، دیکارلو خواستار همکاری بیشتر امارت اسلامی با کارمندان نهادهای سازمان ملل در افغانستان شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!