Connect with us

رویداد های اخیر

پاکستان پس از پایان ضرب‌الاجل، اخراج مهاجرین افغان‌ را تسریع کرده است

منتشر شده

در

براساس گزارش رویترز، دو روز پس از پایان مهلت اخراج و نادیده گرفتن درخواست‌ها برای تجدید نظر در این طرح، یک مقام این کشور گفت که پاکستان امروز (جمعه، ۳ نومبر) مراکز مرزی بیشتری را برای سرعت بخشیدن به بازگشت ده‌ها هزار افغان فاقد اسناد باز کرد.

پاکستان درخواست‌های سازمان ملل، گروه‌های حقوق بشر و سفارت‌خانه‌های غربی مبنی بر تجدید نظر در مورد اخراج بیش از یک میلیون از ۴ میلیون افغان در این کشور را رد کرده و گفته است که آنها در حملات و جنایات دست داشته‌اند که امنیت کشور را تضعیف کرده است.

از سوی دیگر، افغانستان این اتهامات را رد کرده و می‌گوید که امنیت پاکستان یک مشکل داخلی است و از پاکستان می‌خواهد که در این مورد تجدید نظر کند.

عبدالنصیر خان، معاون کمشنر ایالت خیبر پختون‌خواه پاکستان، گفت که تسهیلات در گذرگاه اصلی تورخم سه برابر افزایش یافته است تا تعداد فزاینده عودت‌کنندگان را تأمین کند.

در گزارش رویترز آمده است، کسانی که به افغانستان رسیده اند از سختی‌هایی که برای خروج از پاکستان با آن‌ها روبه‌رو بودند و عدم اطمینان در مورد آینده‌شان شکایت داشتند.

محمد اسماعیل رفیع، برگشت کننده می‌گوید: «ما سه روز را در مرز پاکستان گذراندیم. وضعیت بسیار بدی داشتیم.»

او گفت: «خدا را شکر که به کشورمان بازگشتیم.» به گفته او شش روز طول کشید تا او خانه اش را در پاکستان به همراه ۱۶ عضو خانواده و وسایلش ترک کند تا به گذرگاه برسد.

رفیع مقامات پاکستانی را به گرفتن رشوه برای رسیدگی به روند بازگرداندن خود متهم کرد، اما مقامات پاکستانی این اتهامات را رد کرده اند.

سرفراز، برگشت کننده دیگر می‌گوید که او و پدرش هرگز به افغانستان سفر نکرده‌اند و نمی‌خواهند اکنون به آنجا بروند. به گفته وی، پدرکلانش ده‌ها سال پیش به پاکستان مهاجرت کرده بود.

با این حال، امارت اسلامی افغانستان که برای رسیدگی با هجوم ناگهانی مهاجرین تلاش می‌کند، کمپ‌های موقت ترانزیت ایجاد کرده است که در آنها کمک‌های غذایی و صحی ارایه می‌شود.

شورای پناهندگان ناروی، شورای پناهندگان دانمارک و کمیته بین‌المللی نجات در بیانیه‌ای مشترک از صحنه‌های آشفته و ناامید کننده در میان افرادی که به افغانستان می‌رسند، گزارش داده اند.

مقامات پاکستانی چند ساعت قبل از پایان ضرب الاجل شروع به جمع آوری اتباع خارجی که بیشتر آنها افغان بودند، کردند و افراد بدون مدرکی که ترک نمی‌کنند با دستگیری و اخراج اجباری مواجه می‌شوند.

عبدالنصیر خان، معاون کمشنر ایالت خیبر پختون‌خواه پاکستان، گفت که از زمان اعلام ضرب الاجل توسط دولت، ۱۹۷۴۴ افغان در روز پنج‌شنبه از گذرگاه تورخم عبور کرده اند که در مجموع ۱۴۷۹۴۹ تن بودند.

به گفته وی، بیش از ۳۵۰۰۰ افغان بدون مدرک از طریق یکی دیگر از گذرگاه‌های جنوب غربی پاکستان در چمن اخراج شده اند.

مقامات پاکستانی اعلام کردند که آماده به تأخیر انداختن بازگشت افراد مبتلا به مریضی یا سایر مشکلاتی هستند که آنها را از سفر منع می‌کند، از جمله یک زن باردار هفت ماهه که به او گفته شد برای زایمان کودکش در پاکستان بماند و پس از ولادت به افغانستان سفر نماید.

رویداد های اخیر

قرارداد جاناتان ترات، سرمربی تیم ملی کریکت افغانستان تمدید شد

The decision comes after his successful 2.5-year tenure, during which he made significant contributions to the team’s progress and development, ACB said in a statement.

Published

on

بورد کریکت افغانستان قرارداد جاناتان ترات، سرمربی تیم ملی کریکت کشور را برای سال ۲۰۲۵ تمدید کرده است.

این نهاد در خبرنامه‌ای گفته است که کار دو و نیم ساله ترات به عنوان سرمربی تیم ملی کریکت افغانستان موفقیت آمیز بوده و او سهم قابل توجهی در پیشرفت و توسعه تیم داشته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حقانی: دین نباید انحصار شود، حاکم نباید هر سخن خود را تحمیل کند

Published

on

سرپرست وزارت امور داخله گفته است که دین نباید انحصار شود و حاکم نباید هر سخن خود را بر دیگران تحمیل کند.

سراج الدین حقانی در یک مدرسه دینی در کابل تصریح کرد که حق دین باید درست ادا شود و نظام اسلامی مردم را از دین دور نساخته بل نزدیک سازد و این مسوولیت یک نظام اسلامی است که از رجوع مردم به فساد و ارتداد جلوگیری کند.

او گفت: «باید این‌طور فکر نکنید که چون من حاکم هستم، هر کسی باید حرف‌های مرا بپذیرد و اگر کسی حرف مرا نپذیرفت، آسمان به زمین می‌آید.»

آقای حقانی همچنان افزود که از دین باید نمایندگی درست شود، زیرا اگر یک نظام اسلامی نتواند مردم را از رفتن به سوی فساد و ارتداد جلوگیری کند، بیانگر ضعف نظام است.

او گفت: «اگر در نظام اسلامی توانستیم مردم را از فساد و کفر نجات دادیم حق نظام اسلامی را ادا کرده ایم، اگر مردم به طرف کفر رجوع کردند و مفسد شدند به معنی این است که تنگ نظر هستیم و به نظام اسلامی وفا نکردیم.»

سرپرست وزارت داخله در بخش دیگری از سخنانش گفت که دین را نباید انحصار کرد و باید مردم به دین دعوت شوند همان طوری که پیامبر اسلام عفو و گذشت کرد و مردم را به اسلام جذب کرد.

این مقام بلند پایه امنیتی کشور افزود که نظام‌ها، پالیسی‌ها و سیاست‌ها تغییر می‌کنند اما باید به دین اهانت نشود. او تصریح کرد که کسی نباید در مقابل کرسی و پول تسلیم شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قطر و امریکا ۵۰ میلیون دالر به تعلیم و تربیه در افغانستان کمک می‌کنند

Published

on

اداره توسعه بین المللی امریکا و یک بنیاد قطری توافق کرده اند که ۵۰ میلیون دالر را برای حمایت از آموزش صد هزار کودک بازمانده از مکتب در افغانستان و ارایه دو هزار بورسیه تحصیلی فراهم می‌کنند.

این دو نهاد با انتشار بیانیه‌ای گفته اند که این توافق بر تعهد مشترک به آموزش به عنوان یک حق اساسی برای همه، به ‌ویژه برای جوامع به‌حاشیه رانده شده و در معرض خطر، تاکید می‌کند.

این توافق روز یکشنبه میان بنیاد آموزش برای همه و اداره توسعه بین المللی امریکا در حاشیه نشست مجمع دوحه امضا شد.

همزمان با این، نماینده وزارت امور خارجه قطر در حاشیه مجمع دوحه با نماینده ویژه ایالات متحده امریکا در امور زنان و حقوق بشر برای افغانستان، گفتگو کرده است. تلاش‌های بین‌المللی برای تحقق ثبات در افغانستان بخشی از بحث آنان بوده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!