رویداد های اخیر
پاکستان یک میلیون و ۳۰۰ هزار مهاجر افغان را اخراج کرده است
از سوی هم دولت پاکستان تایید کرده است که اعتبار کارت (ایسیسی) را نیز تمدید نخواهد کرد.

وزیر داخله پاکستان در گزارشی به شورای ملی این کشور گفته است که از نومبر سال ۲۰۲۳ میلادی تا کنون یک میلیون و ۳۰۰ هزار مهاجر افغان از این کشور اخراج شدهاند. محسن نقوی همچنین افزوده است که بیش از ۱.۳۷ میلیون مهاجر افغان دارنده کارت «پیاوآر» از سال ۲۰۰۷ میلادی به اینسو تحت برنامه کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهجویان به این کشور بازگشت داده شدهاند.
پاکستان که میزبان یکی از بزرگترین جمعیت مهاجران کشور در درازمدت بوده است، در پی سردی روابط کابل و اسلام آباد و افزایش نگرانیهای امنیتی، تصمیم به اخراج مهاجران بدون اسناد گرفت.
بر اساس گفتههای وزیر داخله پاکستان، از نومبر سال ۲۰۲۳ میلادی تا کنون یک میلیون و ۳۰۰ هزار مهاجر از این کشور اخراج شدهاند.
وزیر داخله پاکستان تصریح کرد که مهاجران افغان در این مدت مهمان پاکستان بودند و پس از این باید «با عزت و احترام کامل» به کشورشان بازگردانده میشوند. اما روایت مهاجران چیزی دیگریست و میگویند که در روند اخراج با بازداشت، شکنجه و آزارو اذیت روبه رو بوده اند.
از سوی هم دولت پاکستان تایید کرده است که اعتبار کارت (ایسیسی) را نیز تمدید نخواهد کرد.
این در حالی است که سازمان بینالمللی مهاجرت اعلام کرده که در ادامه روند اخراج اجباری مهاجران افغانستان، از اول ماه اپریل تا ۱۲ می سال روان میلادی، بیش از ۱۲۸ هزار تن از پاکستان اخراج شدهاند.
پاکستان از نزدیک به دو ماه به اینسو مرحله دوم اخراج اجباری مهاجران افغان را نیز روی دست گرفته که طی آن، هزاران مهاجر افغان از این کشور با اجبار به افغانستان برگشت داده شدهاند.
هرچند کابل بارها از اسلام آباد خواسته که بگذارد مهاجران به گونهای تدریجی برگردند اما تا کنون پاکستان این درخواست، افغانستان را نپذیرفته است. این طرف امارت اسلامی تلاش دارد تا با ایجاد ۵۸ شهرک در ۳۱ ولایت کشور، مشکل مسکن مهاجران را حل کند.
با این حال، سرپرست وزارت مهاجرین و عودت کنندگان در دیدار با معین جوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ، فراهم شدن زمینه آموزش را برای عودت کنندگان مهم دانسته و خواهان همکاری این وزارت شده است، محمد یونس راشد نیز گفته که آنان برنامههای اختصاصی را طرح و برای ادغام جوانان در جامعه همکاری خواهند کرد.
رویداد های اخیر
ترکمنستان و اتحادیه اروپا درباره امنیت منطقهای و افغانستان گفتگو کردند

احمد قرباناف، معاون وزیر امور خارجه ترکمنستان، و پائولا پامپالونی، رئیس بخش آسیا در روابط خارجی اتحادیه اروپا، با هم دیدار و درباره نگرانیهای امنیت منطقهای، بهویژه وضعیت افغانستان، گفتگو کرده اند.
در این دیدار، جانب ترکمنستان سیاست خود را بر پایه بیطرفی، احترام به کشورهای همسایه و عدم مداخله در امور داخلی دیگر کشورها تأکید کرد. ترکمنستان تعهد خود را به ابتکاراتی که هدف آن تقویت صلح و توسعه پایدار در افغانستان است، از جمله ارائه کمکهای بشردوستانه و حمایت از تلاشهای صلح، مجدداً اعلام کرد.
در این ملاقات، همچنین به پروژه های زیربنایی مهم مانند خط آهن ترکمنستان – افغانستان و توسعه مسیر های جدید انرژی و ترانسپورتی پرداخته شد.
دو طرف بر اهمیت ادامه گفتگوها تأکید کرده و آمادگی خود را برای تعمیق همکاریها در زمینه اولویتهای مشترک ابراز نمودند.
رویداد های اخیر
در پی جنگ ایران و اسرائیل، افغانستان برای تأمین برخی اقلام غذایی به روسیه روی آورده است

در پی آغاز درگیری میان ایران و اسرائیل، افغانستان برای تأمین برخی از اقلام غذایی مورد نیاز خود، مذاکراتی را با روسیه آغاز کرده است. عطاء الله عمری، سرپرست وزارت زراعت، آبیاری و مالداری با اعلام این موضوع در حاشیه کنفرانس اقتصادی سنپترزبورگ گفت که هرگونه اختلال در واردات از ایران میتواند امنیت غذایی کشور را تحت تأثیر قرار دهد.
ایران یکی از تأمینکنندگان اصلی برخی محصولات غذایی از جمله لبنیات به افغانستان است، اما ادامه جنگ میان این کشور و اسرائیل، نگرانیهایی را در مورد توقف جریان واردات ایجاد کرده است.
عمری به خبرگزاری رویترز گفت: «افغانستان به دنبال خودکفایی در تولیدات زراعتی است، اما همچنان در تأمین برخی اقلام اساسی به واردات وابستهایم. در صورت بروز مشکل در مبادلات با ایران، این موضوع بدون شک بر وضعیت تأمین غذا در کشور اثر خواهد گذاشت.»
روسیه که بزرگترین صادرکننده گندم در جهان است، به همراه قزاقستان، تأمینکنندگان اصلی گندم و آرد برای افغانستان به شمار میرود. روسیه همچنان به افغانستان بوره و روغن نباتی صادر میکند. به گفته سرپرست وزارت زراعت، کابل اکنون درخواست واردات گندم بهجای آرد از روسیه را مطرح کرده است.
افغانستان در سال ۲۰۲۴ بزرگترین واردکننده آرد از روسیه بود و تولید داخلی گندم را در سال گذشته ۱۰ درصد افزایش داده و به ۴.۸۳ میلیون تُن رسانده است. با این حال، مصرف سالانه گندم در کشور به حدود ۶.۸ میلیون تُن میرسد.
سرپرست وزارت زراعت در گفتگو با رویترز همچنین نسبت به وضعیت نزدیک به ۴.۵ میلیون مهاجر افغان ساکن ایران ابراز نگرانی کرد و گفت: «هر آسیبی که به ایران وارد شود، برای ملت ما نیز نگرانکننده است، بهویژه برای مهاجرین افغان که در آنجا زندگی میکنند و برادران ما هستند.»
گفتنی است که روسیه در ماه اپریل سال جاری، امارت اسلامی را از فهرست گروهه های ممنوعه حذف کرد و زمینه عادیسازی روابط با آن را فراهم نمود.
رویداد های اخیر
بریتانیا ریچارد لیندسی را به عنوان نماینده ویژه در امور افغانستان تعیین کرد

حکومت بریتانیا ریچارد لیندسی را به عنوان نماینده ویژه خود در امور افغانستان منصوب کرده است؛ اقدامی که نشاندهنده تغییری استراتیژیک در دیپلوماسی این کشور میباشد.
قرار است لیندسی در ماه جون ۲۰۲۵ رسماً این مسوولیت را بر عهده بگیرد.
او از سال ۲۰۲۲ تاکنون به عنوان معاون ریاست امور افغانستان و پاکستان در وزارت خارجه بریتانیا کار کرده است.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
افزایش پروازهای عبوری از فضای افغانستان همزمان با جنگ ایران و اسرائیل
-
اخبار ساحوی4 روز ago
اردوی اسرائیل: قوماندان جدید قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا کشته شد
-
ورزش5 روز ago
فوتسال؛ تساوی ۳-۳ امید و پیروزی پنجشیر، پیروزی ۵-۳ نورزاد بر زیتون
-
ورزش5 روز ago
مسابقات جام کافا: تیم ملی فوتبال زیر ۲۰ سال به مصاف ترکمنستان میرود
-
رویداد های اخیر2 روز ago
خلیلزاد: پاکستان خواهان مشارکت با امریکا برای مقابله با تهدیدات تروریستی در افغانستان است
-
اخبار ساحوی3 روز ago
رهبر ایران درخواست ترمپ برای تسلیم بیقیدوشرط را رد کرد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
حمله اسرائیل به تأسیسات هستهای ایران؛ پاسخ تهران با راکتهای هایپرسونیک
-
ورزش3 روز ago
لیگ فوتسال افغانستان؛ آریا فورج ۳-۲ امید، زیتون ۷-۲ ظاهر اسد