Connect with us

رویداد های اخیر

پرده برداری سیگار از عوامل فروپاشی نظام جمهوریت در افغانستان

منتشر شده

در

دفتر سرمفتش ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان « سیگار» با نشر گزارش تازه‌ای می‌گوید که شش عامل را شناسایی کرده که در فروپاشی نظام جمهوریت نقش داشته است.

سیگار گفته است که این گزارش ۶۰ صفحه‌یی به درخواست رییس و اعضای ارشد کمیته نظارت و اصلاحات مجلس نماینده‌گان ایالات متحده امریکا ترتیب شده است.

از دید سیگار، بی‌باوری حکومت پیشین افغانستان به واقعیت خروج نیروهای امریکایی، به حاشیه راندن دولت افغانستان در گفتگوهای امریکا و امارت اسلامی و اصرار محمد اشرف غنی بر ادغام امارت اسلامی در بدنه نظام جمهوری که مانع پیشرفت مذاکرات صلح شده بود، از عوامل برجسته سقوط جمهوریت بوده است.

دراین گزاش به عوامل که اشاره شده است عبارت اند از:

۱- بی‌باوری مقامات دولت پیشین افغانستان به خروج نیروهای امریکایی از این کشور

۲- حذف دولت افغانستان از مذاکرات صلح امریکا و امارت اسلامی

۳- اصرار دولت افغانستان بر ادغام امارت اسلامی به نظام جمهوری

۴- امتناع امارت اسلامی از مذاکره با دولت افغانستان

۵- انحصارگرایی و متمرکز سازی قدرت در ارگ ریاست جمهوری

۶- فساد در رهبری سیاسی و دولتی

امارت اسلامی با تأیید این گزارش سیگار می‌گوید که کشورهای دست نشانده هیچ‌گاه نمی‌تواند دوام‌ آورد و از هم فرو می‌پاشد.

بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی هم‌‌چنان می‌افزاید اگر ایجاد نظام‌ها بر اساس اشغال و استعمار باشد ذوب می‌شود و سقوط می‌کند.

نظام جمهوریت که با پشتیبانی امریکا و متحدانش بیست سال در افغانستان استوار بود در بیست و چهارم اسد سال گذشته ازهم پاشید و بار دیگر امارت اسلامی روی کار آمد، اما با گذشت نزدیک به یک ونیم سال تاکنون هیچ کشوری حکومت کنونی افغانستان را به رسمیت نشناخته است.

رویداد های اخیر

تاکید وزیر صحت بر گسترش همکاری‌ها در بخش ادویه و تجهیزات طبی میان کابل و دهلی‌نو

Published

on

نور جلال جلالی، وزیر صحت عامه امارت اسلامی در جریان سفر رسمی‌اش به هند و در نشستی با مسئولان اداره توسعه ادویه آن کشور در مورد گسترش همکاری‌ها و روابط دوجانبه در بخش ادویه، محصولات طبی و تجهیزات صحی میان کابل و دهلی‌نو گفتگو کرده است. هر دو طرف همچنان بر تقویت ظرفیت صنعت دوا‌سازی و اهمیت دسترسی مردم به ادویه ارزان و باکیفیت تأکید نموده‌اند.

براساس خبرنامه وزارت صحت عامه، آقای جلالی همکاری اداره توسعه ادویه هند با سکتور صحی افغانستان را ضروری دانسته و بر تقویت همکاری‌های مؤثر تأکید کرده است.

او افزود که وزارت صحت عامه تلاش می‌نماید تا سیستم صحی کشور را تقویت کرده و زمینه ارائه خدمات صحی معیاری را برای شهروندان فراهم سازد.

آقای جلالی تصریح کرد که همکاری اداره توسعه ادویه هند با افغانستان از نگاه تقویت سکتور صحی، مصئونیت ادویه، تضمین کیفیت و توسعه خدمات صحی پایدار، دارای ارزش مهم و استراتیژیک می‌باشد.

در این نشست، مسئولان اداره توسعه ادویه هند بیان داشتند که ساحه فعالیت این اداره گسترده بوده و شامل ادویه کامل، مواد فعال ادویه‌جات، واکسین‌ها، محصولات بیولوژیکی، وسایل طبی، تجهیزات تشخیصی، ادویه نباتی و سنتی، تولید قراردادی و خدمات تحقیق و توسعه می‌باشد.

اداره توسعه ادویه هند یک نهاد رسمی و دولتی زیر چتر وزارت تجارت و صنعت آن کشور می‌باشد که مسئولیت تنظیم، توسعه و هماهنگی صادرات جهانی ادویه، محصولات طبی و تجهیزات صحی هندی را بر عهده دارد.

در این نشست، اداره توسعه ادویه هند به‌منظور تداوی امراض موسمی، حدود یک‌صد هزار دوز پیچکاری را به افغانستان کمک کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

برادر: جهان به‌جای تحریم‌ها و فشارها، روابط اقتصادی خود را با امارت اسلامی گسترش دهد

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، از کشورهای منطقه و جهان خواسته است تا به‌جای تحریم‌ها و فشارهای بی‌جا، روابط اقتصادی خود را با امارت اسلامی نرم‌تر ساخته و گسترش دهند.

معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا در بیانیه‌ای نوشته است که آقای برادر این اظهارات را امروز (شنبه) حین سخنرانی در مراسم آغاز کار یک مارکیت تجارتی در ولایت بلخ بیان کرده است.

برادر افزود که افغانستانِ آباد و نیرومند در منطقه به زیان دیگر کشورها نیست، بلکه به رفاه و تقویت سایر کشورها کمک می‌کند.

او گفت: «امارت اسلامی در بخش مشارکت منطقه‌ای و بین‌المللی، به اصالت همه‌جانبه اقتصادی و سیاسی باور دارد؛ مگر این‌که احترام متقابل به ارزش‌های بزرگ و اصول اساسی وجود داشته باشد.»

وی تصریح کرد که تعامل امارت اسلامی با سکتور خصوصی در بخش پروژه‌های بزرگ و درازمدت، بر اساس مشارکت عامه و خصوصی یا سایر قراردادها، پیام روشن دارد که زمینه سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در افغانستان مساعد است و هر کس می‌تواند از این فرصت استفاده کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کرزی: امیدوارم برای آینده روشن افغانستان، مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند

Published

on

حامد کرزی، رئیس ‌جمهور پیشین افغانستان، به مناسبت ختم سال تحصیلی و آمادگی فارغان صنف دوازدهم برای امتحان کانکور گفته است که علم و دانش، ابزار اصلی پیشرفت و عزت هر جامعه است.

کرزی افزوده است که برای خودکفاشدن افغانستان، به صدها هزار داکتر زن و مرد، انجنیر، اقتصاددان، متخصصان تکنالوژی و کارشناسان دیگر رشته‌ها نیاز است.

او از همه متعلمین خواسته است که تلاش بیشتری کنند و خود را به درجات عالی در علوم ساینسی و اجتماعی برسانند.

وی بار دیگر تاکید کرده است: «امیدوارم برای آینده روشن افغانستان، مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند تا دختران ما به پای خود بایستند و شایسته خدمت به کشور شوند.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!