Connect with us

رویداد های اخیر

پرده برداری سیگار از عوامل فروپاشی نظام جمهوریت در افغانستان

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

دفتر سرمفتش ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان « سیگار» با نشر گزارش تازه‌ای می‌گوید که شش عامل را شناسایی کرده که در فروپاشی نظام جمهوریت نقش داشته است.

سیگار گفته است که این گزارش ۶۰ صفحه‌یی به درخواست رییس و اعضای ارشد کمیته نظارت و اصلاحات مجلس نماینده‌گان ایالات متحده امریکا ترتیب شده است.

از دید سیگار، بی‌باوری حکومت پیشین افغانستان به واقعیت خروج نیروهای امریکایی، به حاشیه راندن دولت افغانستان در گفتگوهای امریکا و امارت اسلامی و اصرار محمد اشرف غنی بر ادغام امارت اسلامی در بدنه نظام جمهوری که مانع پیشرفت مذاکرات صلح شده بود، از عوامل برجسته سقوط جمهوریت بوده است.

دراین گزاش به عوامل که اشاره شده است عبارت اند از:

۱- بی‌باوری مقامات دولت پیشین افغانستان به خروج نیروهای امریکایی از این کشور

۲- حذف دولت افغانستان از مذاکرات صلح امریکا و امارت اسلامی

۳- اصرار دولت افغانستان بر ادغام امارت اسلامی به نظام جمهوری

۴- امتناع امارت اسلامی از مذاکره با دولت افغانستان

۵- انحصارگرایی و متمرکز سازی قدرت در ارگ ریاست جمهوری

۶- فساد در رهبری سیاسی و دولتی

امارت اسلامی با تأیید این گزارش سیگار می‌گوید که کشورهای دست نشانده هیچ‌گاه نمی‌تواند دوام‌ آورد و از هم فرو می‌پاشد.

بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی هم‌‌چنان می‌افزاید اگر ایجاد نظام‌ها بر اساس اشغال و استعمار باشد ذوب می‌شود و سقوط می‌کند.

نظام جمهوریت که با پشتیبانی امریکا و متحدانش بیست سال در افغانستان استوار بود در بیست و چهارم اسد سال گذشته ازهم پاشید و بار دیگر امارت اسلامی روی کار آمد، اما با گذشت نزدیک به یک ونیم سال تاکنون هیچ کشوری حکومت کنونی افغانستان را به رسمیت نشناخته است.

رویداد های اخیر

سخنگوی وزارت معادن: کار روی پروژه تاپی تسریع می‌شود

Published

on

(Last Updated On: )

سخنگوی وزارت معادن و پترولیم می‌گوید که با گرم‌شدن هوا در کشور، کار روی پروژه تاپی تسریع خواهد شد. همایون افغان افزوده است که تمامی همکاران پروژه تاپی علاقه‌مند هستند تا کار این پروژه با سرعت پیش برود.

وی تصریح کرده که از آغاز کار عملی این پروژه تاکنون سروی ۱۷۰۰ کیلومتر از مسیر لوله گاز تاپی تکمیل شده و ۹ کیلومتر در داخل خاک افغانستان نیز لوله تاپی کشیده شده است.

مسوولان این وزارت اظهار کرده‌اند که با توسعه پروژه تاپی، صدها شغل جدید برای شهروندان در بخش‌های عملیاتی، امنیتی، تخنیکی و لوجستکی این پروژه فراهم خواهد شد.

محمد بنی افغان، تحلیلگر امور اقتصادی، در این مورد گفت: «اول اینکه این پروژه در ایجاد شغل برای افغان‌ها کمک می‌کند، دوم برای تقویت اقتصاد افغانستان و سوم ما خود می‎توانیم از این پروژه فایده مثبت به‌دست بیاوریم.»

کارشناسان مسایل اقتصادی افزوده‌‌اند که با تطبیق این پروژه افغانستان سالانه حدود ۴۰۰ میلیون دالر امریکایی حق ترانزیت به دست می‌آورد و افزون بر آن، سبب رشد اقتصاد و کاهش نرخ بیکاری در کشور می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان از امارت اسلامی و هند به سازمان ملل شکایت می‌کند

Published

on

(Last Updated On: )

نماینده دائمی پاکستان در سازمان ملل می‌گوید که اسلام‌آباد شکایتی را علیه امارت اسلامی و هند به دلیل «حمایت از تروریزم» به این سازمان ارائه خواهد کرد.

منیر اکرم در گفتگو با رسانه‌های پاکستانی ادعا کرده که امارت اسلامی افغانستان در حمله بر قطار جعفر اکسپرس دخیل است.

آقای اکرم گفته است: «شواهدی علیه دولت طالبان (امارت اسلامی) موجود است، این بار ما تماس‌ها را ردیابی کرده‌ایم و شواهدی جمع‌آوری کرده‌ایم که حتماً ارائه خواهیم داد. اما پیش از این نیز اگر به گزارش آخر تیم نظارتی مقابله با تروریزم سازمان ملل نگاه کنید، کاملاً واضح بود که تروریزم از افغانستان ناشی می‌شود و دولت آنجا نیز در این امر دخیل است.»

این دیپلومات پاکستانی افزوده که هند با استفاده از خاک افغانستان به ترویج تروریزم می‌پردازد.

از سویی هم، سخنگوی اردوی پاکستان در یک نشست خبری ادعا کرده که هراس‌افگنان در حادثه اخیر قطار و حمله‌های قبلی از سلاح‌های هندی و افغانستان‌ استفاده کرده‌اند.

احمد شریف چودری گفته است: «تروریست‌ها در حمله قطار در بلوچستان و دیگر حملات قبلی از سلاح‌های ساخت هند و سلاح‌های باقیمانده در افغانستان استفاده کرده بودند. ما باید درک کنیم که در این حادثه تروریستی در بلوچستان و سایر حوادث قبلی، حامی اصلی همسایه شرقی ما (هند) است. جنگجویان مستقر در افغانستان نیز همواره به ناامنی در پاکستان دست زده‌اند.»

با این حال، آگاهان به این باوراند که مقام‌های حکومت پاکستان برای تأمین امنیت شهروندان آن کشور دچار ضعف مدیریتی شده و از همین‌رو بیشتر تلاش می‌کنند با اتهام پراگنی‌ها علیه افغانستان ناکارایی و ضعف خود را پنهان کنند.

این درحالی است که امارت اسلامی هرگونه دست داشتن در نا امنی‌های پاکستان به ویژه حمله اخیر در بلوچستان را به شدت رد کرده و آن را بی‌اساس دانسته است.

امارت اسلامی همچنان بارها از مقامات پاکستانی خواسته که بی‌کفایتی‌های خود را در تأمین امنیت مردم آن کشور به افغانستان مرتبط نسازند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ترمپ: امریکا باید پایگاه هوایی بگرام را حفظ می‌کرد

Published

on

(Last Updated On: )

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا بار دیگر گفته است که اگر او به عنوان رئیس جمهور باقی می‌ماند، پایگاه هوایی بگرام در افغانستان به دلیل نزدیکی آن به چین، حفظ می‌شد.

ترمپ در سخنرانی اش روز جمعه در وزارت عدلیه امریکا مدعی شد که میدان هوایی بگرام حالا در اختیار چین است.

او گفت که خروج امریکا از افغانستان به شکلی که انجام شد «تحقیر آمیز ترین رویداد» در تاریخ امریکا بود.

ترمپ گفت: «ما پایگاه هوایی بزرگ بگرام را حفظ می‌کردیم. در حال حاضر، چین آن را تصرف کرده است. دلیل اینکه پایگاه هوایی بگرام را حفظ می‌کردیم اینست که یک ساعت از جایی فاصله دارد که چین راکت‌‌ها و سلاح‌های هسته‌ای خود را می‌سازد.»

وی افزود: «آنها آن را رها کردند و در تاریکی شب، چراغ‌ها را روشن ماندند و سگ‌ها را جا گذاشتند. بسیاری از مردم در مورد سگ‌ها می‌پرسند. چقدر شرم آور است نحوه‌ای که ما خارج شدیم. فکر می‌کنم تحقیر آمیز ترین زمان در تاریخ کشور ما بود.»

ترمپ گفت که اگر او به عنوان رئیس جمهور باقی می‌ماند، امریکا از افغانستان «عزتمندانه و قدرتمندانه» خارج می‌شد.

به باور وی، نحوه خروج امریکا از افغانستان احتمالاً باعث شد که روسیه به اوکراین حمله کند.

امارت اسلامی پیش از این ادعای ترمپ مبنی بر تصرف میدان هوایی بگرام از سوی چین را رد کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!