Connect with us

جهان

پرویز مشرف، رییس‌جمهور پیشین پاکستان درگذشت

Published

 on

(Last Updated On: دلو ۱۶, ۱۴۰۱)

پرویز مشرف، رییس جمهور سابق پاکستان، امروز (یک‌شنبه، ۵ فبروری) در سن ۷۹ سالگی در دبی درگذشت.

پرویز مشرف در سال ۲۰۱۸ در امارات متحده عربی به مریضی نادر و غیرقابل درمان «آمیلوئیدوز» مبتلا شد.

او از مدت‌ها پیش در دبی در بستر بیماری به سر می‌برد.

آمیلوئیدوز یک مریضی نادر است که زمانی رخ می‌دهد که پروتئین غیرطبیعی در اندام‌ها انباشته شده و در عملکرد طبیعی اختلال ایجاد می‌کند. جنرال مشرف در مارچ سال ۲۰۱۶ برای تداوی به دبی رفته بود.

او که در سال ۱۹۹۹ با یک کودتا قدرت را در پاکستان به دست گرفت، از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۸ به‌عنوان رییس‌جمهور پاکستان فعالیت کرد.

مشرف در سال ۱۹۴۷، زمانی که پاکستان از هند جدا شد، با خانواده‌اش از دهلی‌نو به کراچی نقل مکان کرد. او پسر یک دیپلومات حرفه‌ای بود و طی سال‌های ۱۹۴۹–۱۹۵۶ در ترکیه زندگی می‌کرد.

بر اساس گزارش‌ها، خانواده پرویز مشرف در سال ۱۹۴۷، در پی جدایی پاکستان از هند، از دهلی نو به کراچی آمد.

وی که در سال ۱۹۶۴ به اردوی پاکستان پیوست، فارغ‌التحصیل پوهنتون مرکز قوماندانی اردو در کویته بود.

جنرال مشرف در سال ۱۹۹۸ به ریاست نیروهای مسلح پاکستان منصوب شد و در سال ۱۹۹۹ و در پی یک کودتای نظامی به قدرت رسید.

این جنرال بلند پایه‌ پاکستانی تا سال ۲۰۰۲ به‌عنوان رییس اجرایی و سپس به‌عنوان رییس‌جمهور بر پاکستان حکومت کرد.

وی در نوامبر سال ۲۰۰۷ قانون اساسی را به حالت تعلیق درآورد و اعلام وضعیت اضطرار کرد اما در آگوست سال ۲۰۰۸ با فشار پارلمان از ریاست‌جمهوری استعفا داد.

مشرف در سال ۲۰۱۳ هنگامی که نواز شریف به صدراعظمی پاکستان رسید، دوسیه اتهام خیانت باز شد و در سال ۲۰۱۴ نیز رسماً به «خیانت» متهم شد.

محکمه پاکستان پرویز مشرف را در سال ۲۰۱۹ به اعدام محکوم کرد.

مشرف دوازدهمین رییس‌جمهور پاکستان بود. او همچنین لوی درستیز اردوی پاکستان و نیز چهارمین جنرال پاکستانی بود که درپی کودتا، به مدت ۹ سال بر این کشور حکومت کرد.

جهان

هشدار بایدن به ایران: برای محافظت از امریکایی‌ها مقتدرانه عمل خواهیم کرد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۵, ۱۴۰۲)

پس از حمله یک طیاره بی‌سرنشین نیروهای تحت حمایت ایران بر یکی از پایگاه‌های نیرو‌های ایالات متحده در سوریه، جو بایدن، رییس‌جمهور امریکا روز جمعه، ۲۴ مارچ، به ایران هشدار داد که ایالات متحده برای محافظت از امریکایی‌ها «قوی عمل خواهد کرد.»

خبرگزاری رویترز می‌گوید یک گروه حامی ایران در سوریه اعلام کرده است که برای پاسخ به حمله اخیر امریکا علیه مواضع این گروه «بازوی بلندی دارد.»

به نقل از بی‌بی‌سی، این بیانیه که از سوی «کمیته مشاوره ایرانی در سوریه» آمده است حملات امریکا چندین نیروی مسلح را کشته و مجروح کرده اما از تابعیت تلفات خود اطلاعاتی نداده است.

این گروه گفته‌ است: «اگر مراکز و نیروهای ما در سوریه هدف قرار بگیرند ما توانایی پاسخ‌گویی داریم.»

همزمان گزارش‌هایی از پرتاب راکت به سوی دست‌کم دو پایگاه امریکایی در سوریه منتشر شده است. شبکه خبری فاکس در امریکا و خبرگزاری ایرنا در ایران این خبر را منتشر کرده‌اند.

فاکس به نقل از یک مقام ارشد دفاعی امریکا نوشته حملات در دیرالزور بوده و عده‌ای در آن مجروح شده‌اند. از تعداد مجروحان و میزان آسیب جزئیاتی منتشر نشده است. همین مقام گفته پنتاگون در حال بررسی واکنش مناسب است.

لوید آستین، وزیر دفاع امریکا، گفته است که در پی فرمان جو بایدن، این کشور «تاسیسات گروه‌های مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را هدف حمله هوایی دقیق قرار داده است.»

وزیر دفاع امریکا گفته است حمله پنج‌شنبه شب به دستور رییس جمهوری امریکا در پاسخ به حمله طیاره بی‌سرنشین و مجموعه‌ای از حملات اخیر نیروهای نزدیک به سپاه پاسداران در سوریه علیه نیروهای ائتلاف انجام شده است.

اشاره آقای آستین به حمله یک پهپاد «با سرمنشاء ایرانی» به یک پایگاه امریکایی در سوریه است که به کشته شدن یک پیمانکار امریکایی و مجروح شدن ۶ امریکایی دیگر منجر شد.

جو بایدن، رییس جمهوری امریکا، روز جمعه، ۲۴ مارچ، هشدار داد که کشورش در حفاظت از شهروندان خود مقتدرانه عمل خواهد کرد.

آقای بایدن روز جمعه در جریان سفر به کانادا با خبرنگاران گفتگو کرد و با ابراز تاسف از کشته شدن یک پیمانکار امریکایی در حمله طیاره بی‌سرنشین روز چهارشنبه گفت امریکا به دنبال درگیری با ایران نیست اما افزود: «آماده اقدام مقتدرانه ما برای حفاظت از شهروندانمان باشید.»

طبق گزاش بی‌بی‌سی، نزدیک به ۹۰۰ نیروی امریکایی به عنوان بخشی از ائتلاف به رهبری امریکا علیه داعش، بدون اجازه یا موافقت دولت سوریه، در پایگاه‌هایی در جنوب و شرق این کشور مستقرند.

وظیفه آن‌ها جلوگیری از ظهور دوباره داعش است که زمانی نیروهای آن بخش‌های بزرگی از سوریه را در کنترل خود داشتند.

طبق این گزارش، از آغاز جنگ داخلی سوریه در سال ۲۰۱۱، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حضور خود را در سوریه گسترده و تثبیت بیشتری بخشیده است و صدها نفر را برای آموزش و مشاوره ارتش بشار اسد و نیروهای شبه‌نظامی به این کشور اعزام کرده است.

Continue Reading

جهان

کوریای شمالی یک سلاح اتمی زیرآبی آزمایش کرد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۴, ۱۴۰۲)

رسانه‌ دولتی کوریای شمالی گزارش داده‌اند که همزمان با هشدار رهبر این کشور به کوریای جنوبی و امریکا برای متوقف کردن مانورهای نظامی مشترک‌شان، کوریای شمالی یک طیاره بدون سرنشین تهاجمی جدید با قابلیت حمل سلاح هسته‌ای از زیر دریا را آزمایش کرد.

خبرگزاری رسمی کوریای شمالی موسوم به KCNA اعلام کرد، در جریان این آزمایش، این طیاره بدون سرنشین جدید کوریای شمالی توانست در عمق ۸۰ تا ۱۵۰ متری زیر دریا در آب‌های سواحل شرقی‌اش به مدت بیش از ۵۹ ساعت حرکت و یک کلاهک غیرهسته‌ای را منفجر کند.

تحلیل‌گران می‌گویند کوریای شمالی در حال نمایش انواع تهدیدات اتمی خود علیه واشنگتن و سئول است اگرچه این شک وجود دارد که آیا این سلاح زیردریایی آماده استقرار است یا خیر.

آنکیت پاندا، یکی از مقامات ارشد در اتاق فکر کارنگی برای صلح بین‌الملل مستقر در امریکا گفت:«کوریای شمالی قصد دارد به امریکا و کوریای جنوبی این پیام را بدهد که در یک جنگ، طیف بالقوه تسلیحات هسته‌ای که آنها را هدف قرار می‌دهند و متحدان باید نگران آنها باشند، وسیع و گسترده خواهد بود.»

وی افزود: «در صورت وقوع یک جنگ، سیلوها، غرفه‌های ریلی، زیردریایی‌ها و پرتاب‌کننده‌های متحرک راکتی وجود خواهند داشت. و اکنون کوریای شمالی این طیاره بدون سرنشین زیر دریایی را نیز به این ترکیب اضافه کرده است.

کوریای شمالی روز دوشنبه یک راکت کوتاه برد را از یک سیلوی زیرزمینی پرتاب کرد.

براساس گزارش خبرگزاری KCNA، این سیستم طیاره بدون سرنشین جدید تحت عنوان “Haeil” یا “سونامی” برای حملات مخفیانه در آب‌های دشمن و نابود کردن گروه‌های تهاجمی دریایی و بنادر عملیاتی اصلی با ایجاد یک موج رادیواکتیو بزرگ از طریق یک انفجار زیر آبی در نظر گرفته شده است.

این خبرگزاری ضمن اعلام اینکه کیم جونگ اون، رهبر کوریای شمالی بر این آزمایش نظارت داشت، افزود: «طیاره تهاجمی زیر دریایی اتمی را می‌توان در هر ساحل و بندری مستقر کرد یا توسط یک کشتی برای عملیات‌ها استفاده کرد.

این در حالی است که یکی از مقامات ارتش کوریای جنوبی اعلام کرد، در حال تجزیه و تحلیل ادعاهای کوریای شمالی هستند. یکی از مقامات امریکا نیز که خواست نامش فاش نشود گفت، هیچ نشانه‌ای از انجام شدن یک آزمایش اتمی وجود ندارد.

هنوز مشخص نیست که آیا کوریای شمالی به طور کامل کلاهک‌های هسته‌ای کوچک‌شده لازم برای نصب بر سلاح‌های کوچک‌تر را تولید کرده است یا خیر.

تحلیل‌گران معتقدند، اگر کوریای شمالی آزمایشات اتمی را از سربگیرد، ساخت چنین کلاهک‌هایی به احتمال زیاد یکی از اهداف کلیدی خواهد بود.

تصویر منتشر شده توسط رسانه‌های دولتی کوریای شمالی کیم جونگ اون را در حالی که در کنار یک شیء ماهی مانند بزرگ لبخند می‌زند، نشان می‌دهد اما هنوز مشخص نیست که آیا این شیء همان طیاره جدید است یا خیر. تصاویر دیگر رد حرکت این شیء در زیر آب و انفجارهای قابل مشاهده در سطح دریا را نشان می‌دهند.

یون سوک یول، رئیس جمهور کوریای جنوبی نیز امروز در جریان سخنرانی برای بزرگداشت سربازانی که در درگیری‌ها با کوریای شمالی در آب‌های غربی جان خود را از دست دادند، از جمله غرق شدن کشتی نیروی دریایی در سال ۲۰۱۰ میلادی که به گفته کوریای جنوبی توسط یک راکت کوریای شمالی مورد اصابت قرار گرفت، گفت:«مطمئن خواهم شد که کوریای شمالی بهای “اقدامات تحریک‌آمیز بی‌ملاحظه‌اش” را بدهد.»

Continue Reading

جهان

چین از ورود غیرقانونی کشتی جنگی امریکایی به آب‌های کشورش خبر داد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳, ۱۴۰۲)

ارتش چین اعلام کرده است که یک کشتی جنگی امریکایی که به شکل غیرقانونی وارد آب‌های جنوبی این کشور و نزدیک جزایر پاراسل شده را زیر نظر دارد و آن را از این محدوده خارج کرده است.

به نقل از رویترز، در بیانیه‌ای که امروز (پنج‌شنبه، ۲۳ مارچ) از سوی ارتش چین منتشر شده، آمده است: «این کشتی جنگی امریکایی بدون اجازه دولت چین و به شکل غیرقانونی وارد آب‌های این کشور شده و صلح و ثبات در این آبراه را تضعیف کرده است.»

تیان جونلی، سخنگوی فرماندهی بخش جنوبی ارتش چین، در مصاحبه با خبرنگاران گفته است: «نیروهای ارتش در بالاترین سطح هشدار هستند و اقدامات لازم برای حفظ تمامیت ارضی، صلح، ثبات و امنیت در آب‌های دریای چین جنوب را انجام خواهند داد.»

گفتنی است که دریای چین جنوبی یک آبراه استراتیژیک است که سالانه تریلیون‌ها دالر تجارت از طریق آن انجام می‌شود. فیلیپین، ویتنام، مالزیا و برونئی همگی ادعاهای ارضی در این دریا دارند.

ایالات متحده به منظور تضمین آزادی کشتی‌رانی در آب‌های بین‌المللی، همواره کشتی‌های جنگی را عازم دریای چین جنوبی می‌کند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!