Connect with us

جهان

پنتاگون: چین تا سال ۲۰۳۵، ۱۵۰۰ کلاهک اتمی خواهد داشت

منتشر شده

در

وزارت دفاع امریکا (پنتاگون) در گزارشی اعلام کرد که اگر چین روند فعلی ساخت سلاح اتمی را ادامه دهد تا سال ۲۰۳۵ زرداخانه‌ای مشتمل بر ۱۵۰۰ کلاهک اتمی خواهد داشت.

به نقل از رویترز، یک مقام ارشد وزارت دفاع امریکا در جلسه انتشار گزارش سالانه پنتاگون گفت: «سرعت چین در این زمینه افزایش یافته است. این موضوع نگرانی‌هایی در خصوص اینکه آیا آنها از راهبرد خود مبنی بر بازدارندگی موثر عدول کرده‌اند، ایجاد کرده است.»

این گزارش که عمدتا فعالیت‌های چین در سال ۲۰۲۱ را پوشش می‌دهد، حاکی است که این کشور در حال حاضر بیش از ۴۰۰ کلاهک اتمی دارد.

پنتاگون گزارش داده است که چین تا سال ۲۰۳۰ به یک هزار کلاهک اتمی دست خواهد یافت.

چین می‌گوید که زرداخانه هسته‌ای این کشور در مقابل زرادخانه‌های امریکا و روسیه بسیار کوچک و آماده گفتگو در این زمینه است؛ البته به شرط آنکه واکنش تعداد کلاهک‌های اتمی خود را به تعداد کلاهک‌های چین کاهش دهد.

موسسه بین‌المللی تحقیقات صلح استکهلم گزارش داده است که امریکا حدود ۳ هزار و ۷۰۰ کلاهک هسته‌ای دارد.

شی جین پینگ، رئیس جمهور چین در ماه اکتوبر در کنگره حزب کمونیست اعلام کرد که این کشور بازدارندگی راهبردی خود را تقویت می‌کند. بازدارندگی راهبردی اصطلاحی است که اغلب به سلاح‌های اتمی اشاره دارد.

پنتاگون در بخش دیگری از گزارش سالانه خود درباره جزیره تایوان نیز ابراز نگرانی کرده است. یک مقام امریکایی در این باره گفت که البته واشنگتن شواهدی بر حمله قریب‌الوقوع چین به تایوان نیافته است.

این درحالی است که چین، تایوان را بخشی از خاک خود می‌داند.

جهان

دو کارمند سفارت اسرائیل در واشنگتن دی سی مورد حمله مسلحانه قرار گرفتند

Published

on

پایگاه خبری اکسیوس به نقل از سخنگوی سفارت اسرائیل در واشنگتن دی سی گزارش داده که دو کارمند این سفارت هنگام اشتراک در مراسم یهودیان در یک موزیم در واشنگتن دی سی، از فاصله نزدیک مورد حمله مسلحانه قرار گرفته و کشته شدند.

این دو تن که مشمول یک زن و یک مرد بودند، هنگام خروج از این مراسم هدف حمله قرار گرفتند.

در پی این حادثه، پولیس چندین جاده را به روی ترافیک مسدود کرد.

بک تن در پیوند به این قضیه بازداشت شده است.

 

Continue Reading

جهان

ترمپ از طرح سپر دفاعی گنبد طلایی رونمایی کرد

ترمپ گفت: «گنبد طلایی از سرزمین مادری ما محافظت خواهد کرد.» او همچنین اضافه کرد که کانادا نیز خواهان پیوستن به این برنامه شده است.

Published

on

ترمپ طرح سپر دفاعی گنبد طلایی به ارزش ۱۷۵ میلیارد دالر را رونمایی کرد.

به نقل از خبرگزاری رویترز، دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا اعلام کرد طرحی برای اجرای پروژه سپر دفاع راکتی «گنبد طلایی» به ارزش ۱۷۵ میلیارد دالر انتخاب کرده و یک جنرال از نیروی فضایی ایالات متحده را به عنوان مسئول این برنامه جاه‌طلبانه منصوب کرده است. هدف از این برنامه، مقابله با تهدیدات راکتی از سوی چین و روسیه عنوان شده است.

این برنامه که برای نخستین بار در ماه جنوری به دستور ترمپ آغاز شد، قرار است شبکه‌ای از ماهواره‌ها – که احتمالاً تعداد آن‌ها به صدها عدد خواهد رسید – ایجاد کند تا بتواند راکت‌های ورودی را شناسایی، رهگیری و در صورت امکان، منهدم کند.

ترمپ در یک نشست خبری در قصر سفید گفت جنرال مایکل گتلاین از نیروی فضایی امریکا به عنوان مدیر اصلی این برنامه انتخاب شده است. این برنامه به‌عنوان ستون اصلی طرح‌ریزی نظامی ترمپ در نظر گرفته می‌شود.

ترمپ گفت: «گنبد طلایی از سرزمین مادری ما محافظت خواهد کرد.» او همچنین اضافه کرد که کانادا نیز خواهان پیوستن به این برنامه شده است.

در بیانیه دفتر صدراعظم کانادا، مارک کارنی آمده است که او و وزرایش در حال گفتگو با همتایان امریکایی خود درباره روابط امنیتی و اقتصادی جدید هستند. در این بیانیه تأکید شده: «این گفتگوها طبیعتاً شامل تقویت نهاد نوراد (NORAD) و ابتکارات مرتبطی همچون گنبد طلایی می‌شود.»

ترمپ اظهار داشت انتظار دارد این سپر دفاعی تا پایان دوره ریاست‌جمهوری‌اش در جنوری ۲۰۲۹ عملیاتی شود، اما کارشناسان صنعت دفاعی درباره زمان‌بندی و هزینه آن شک دارند.

او افزود: «رونالد ریگان سال‌ها پیش چنین چیزی را می‌خواست، اما آن زمان تکنالوژی لازم وجود نداشت.» اشاره ترمپ به برنامه دفاع راکتی فضایی «جنگ ستارگان» است که ریگان در دهه ۸۰ پیشنهاد داده بود.

با این حال، برنامه گنبد طلایی با چالش‌های سیاسی و تردیدهایی در تأمین مالی روبه‌رو است. تام کاراکو از مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی در این باره می‌گوید: «نکته اصلی بودجه ۱۷۵ میلیارد دالری برای این پروژه است، اما سوالی که باقی می‌ماند این است که این مبلغ در چه بازه زمانی هزینه خواهد شد. احتمالاً در طول ۱۰ سال.»

او افزود می‌توان از تخصص نرم‌افزاری دره سیلیکون (سیلیکون‌ولی) برای پیشبرد این برنامه استفاده کرد و از سیستم‌های دفاع راکتی موجود نیز بهره گرفت.

دفتر بودجه کنگره ایالات متحده پیش تر اعلام کرده بود هزینه برنامه گنبد طلایی ممکن است در طول دو دهه به ۸۳۱ میلیارد دالر برسد.

Continue Reading

جهان

ترمپ: روسیه و اوکراین مذاکرات آتش‌بس را فوری آغاز خواهند کرد

رئیس‌جمهور روسیه اظهار داشت: «در این راستا، طرف‌های روسی و اوکراینی باید حداکثر تمایل خود را برای صلح نشان دهند و به مصالحه‌ای برسند که به نفع همه طرف‌ها باشد.»

Published

on

دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا روز دوشنبه (۲۹ثور) به وقت محلی در پی گفتگوهایش درباره مذاکرات آتش‌بس بین روسیه و اوکراین در شبکه اجتماعی خود موسوم به تروث سوشال نوشت، به تازگی گفتگوی دو ساعته‌ام با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه را به پایان رساندم. به باور من این مذاکرات به‌خوبی پیش رفت.

رئیس جمهوری آمریکا افزود: «روسیه و اوکراین بلافاصله مذاکرات برای آتش‌بس و – مهم‌تر از آن – پایان جنگ را آغاز خواهند کرد. شرایط این توافق بین دو طرف مذاکره خواهد شد، چرا که  آن‌ها از جزئیاتی خبر دارند که دیگران از آن بی‌خبرند. فضای گفتگو و روح حاکم بر آن عالی بود. اگر چنین نبود، هم اکنون اعلام می‌کردم.»

ترمپ تصریح کرد: «روسیه خواهان تجارت گسترده با امریکا پس از پایان این “کشتار فاجعه‌بار” است و من با این درخواست موافق هستم. فرصت عظیمی پیش روی روسیه برای ایجاد حجم انبوهی از مشاغل و ثروت وجود دارد. ظرفیت این همکاری نامحدود است. همچنین اوکراین می‌تواند از مزایای تجارتی در پورسه بازسازی کشورش بهره‌مند شود.»

رئیس جمهور امریکا ادامه داد: «مذاکرات میان روسیه و اوکراین فورا آغاز خواهد شد. من این موضوع را بلافاصله پس از گفتگو با پوتین، طی تماس‌هایی با ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین، اورزولا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا، امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه، جورجیا ملونی صدراعظم ایتالیا، فریدریش مرتس صدراعظم آلمان و الکساندر اشتوب رئیس‌جمهور فنلاند در میان گذاشتم.»

ترامپ تصریح کرد: واتیکان که توسط پاپ نمایندگی می‌شود، اعلام کرده است تمایل زیادی به میزبانی این مذاکرات دارد. باید اجازه دهیم این پروسه آغاز شود.

ولادیمیر پوتین پس از تماس تیلیفونی با دونالد ترمپ به خبرنگاران گفت:‌ «روسیه آماده است تا با اوکراین روی یادداشت تفاهمی در مورد پیمان صلح آینده همکاری کند، که می‌تواند شامل مسائل مربوط به آتش‌بس و اصول حل مناقشه باشد.»

به اعتقاد وی، اصول حل و فصل مناقشه اوکراین، زمان‌بندی توافق صلح احتمالی و آتش‌بس احتمالی برای یک دوره مشخص در صورت دستیابی به توافق، نمونه‌ای از این مسائل است.

رئیس‌جمهور روسیه اظهار داشت: «در این راستا، طرف‌های روسی و اوکراینی باید حداکثر تمایل خود را برای صلح نشان دهند و به مصالحه‌ای برسند که به نفع همه طرف‌ها باشد.»

وی خاطرنشان کرد: «به طور کلی، موضع روسیه روشن است؛ نکته اصلی برای ما (در پیمان صلح احتمالی) از بین بردن ریشه‌های این بحران است.»

ترامپ معتقد است که نقش مستقیم او می‌تواند بن‌بست دیپلوماتیک موجود را بشکند و پیش‌تر نیز گفته بود هیچ پیشرفتی در مذاکرات، بدون دیدار مستقیم او با پوتین حاصل نخواهد شد.

تماس مستقیم مجدد با پوتین (آخرین تماس تیلیفونی مستقیم و علنی بین دو رئیس جمهور که در ماه فبروری انجام شد) پس از آن صورت گرفت که امیدهای ترمپ برای پیشرفت مذاکرات صلح در استانبول از بین رفت، زیرا پوتین علی‌رغم دعوت زلنسکی از شرکت در آن خودداری کرده بود.

ترامپ به‌دنبال تحقق آتش‌بس میان روسیه و اوکراین بوده و هشدار داده است در صورتی که هر طرفی مانع توافق شود، تحریم‌هایی علیه آن اعمال خواهد کرد. با این حال، با وجود مخالفت پوتین با آتش‌بس بی‌قیدوشرط، ترمپ هنوز تحریمی علیه روسیه اعمال نکرده است. او در گفتگویی با فاکس‌نیوز اعلام کرد که در صورت لزوم از اهرم‌های فشار خود علیه پوتین استفاده خواهد کرد.

مقامات روسیه و اوکراین روز جمعه در استانبول برای گفتگو در مورد آتش‌بس احتمالی در جنگ دیدار کردند. این جلسه پس از ماه‌ها فشار دیپلوماتیک دولت ترمپ برای آغاز مذاکرات پایان جنگ برگزار شد. در دور اولیه مذاکرات هیچ آتش‌بس توافق نشد، اما طرفین موافقت کردند که ۱۰۰۰ زندانی از هر طرف را مبادله کنند.

ترمپ روز یکشنبه به وقت محلی یک کنفرانس تیلیفونی با رهبران انگلیس، فرانسه، آلمان و ایتالیا برگزار کرد که از او خواستند در صورت عدم موافقت پوتین با آتش‌بس فوری و بدون قید و شرط در طول تماس تیلیفونی‌شان، روسیه را تحریم کند.

جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور امریکا روز دوشنبه به وقت محلی در گفتگو با خبرنگاران گفت: «ما بیش از آن‌که فقط پای میز مذاکره بنشینیم، خواهان نتیجه‌ای ملموس هستیم. امریکا نمی‌خواهد در این روند وقت تلف کند. می‌خواهیم طرفین یک طرح واقعی صلح ارائه دهند.»

ونس با تایید اینکه مذاکرات در نوعی « بن‌بست» قرار دارد، افزود: «سؤال اصلی این است که آیا ولادیمیر پوتین واقعاً قصد مذاکره برای صلح دارد یا نه.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!