رویداد های اخیر
پوتزل: یوناما پُلی بین امارت اسلامی و جهان است زیرا انزوا یک گزینه نیست

مارکوس پوتزل، معاون نماینده ویژه سازمان ملل متحد در افغانستان، میگوید اگر امارت اسلامی ممنوعیت زنان را لغو کند و به آنها اجازه دهد به مکتب، پوهنتون و کار بازگردند، افغانستان «یک بار دیگر به جامعه بینالمللی مدغم خواهد شد.»
پوتزل در گفتگو با بخش خبری ملل متحد گفت: «من فکر میکنم که مقامات حاکم در افغانستان باید اجازه دهند دختران بالاتر از صنف ششم به مکتب بروند. باید بگذارند دختران به پوهنتون بروند. آنها باید به زنان اجازه دهند در انجوهای بینالمللی و ملی و برای ادارات ملل متحد کار کنند. و باید اجازه دهند زنان در زندگی اجتماعی شرکت کنند.»
وی افزود: «اگر این اتفاق بیفتد، میتوانم تصور کنم که افغانستان دوباره به جامعه بینالمللی مدغم میشود و کمککنندگان بینالمللی نیز در مورد تعامل با افغانستان تجدید نظر کرده و احتمالاً آنرا تقویت خواهند کرد. افغانستان به کمک بین المللی نیاز دارد. و ما به عنوان سازمان ملل متحد میخواهیم به آنها کمک کنیم تا به خودشان کمک کنند.»
او گفت که در حال حاضر یوناما «پُلی» بین امارت اسلامی منزوی و بقیه جهان است.
پوتزل با این حال گفت که «حد وسط» در مورد موضوع آموزش زنان و دختران وجود ندارد و فرامین منع مشارکت زنان در جامعه «باید هر چه زودتر لغو شود.»
به گفته وی، افغانستان همچنان بزرگترین تولید کننده تریاک در جهان است، هرچند گزارشهای میدانی اخیر نشان میدهد که کشت خشخاش کاهش یافته است. او گفت که یوناما در حال بررسی این موضوع با امارت اسلامی است تا زمینه های مشترکی برای مبارزه با سوء مصرف مواد مخدر و قاچاق مواد مخدر پیدا کند و ابزاری برای معیشت جایگزین فراهم نماید.
پوتزل همچنین موضوع امنیتی را مورد بحث قرار داد و گفت که داعش بزرگترین تهدید یوناما در کشور است، اما ادامه داد که شرایط برای سازمان ملل متحد دشوارتر میشود زیرا زنان افغان در حال حاضر اجازه ندارند در انجوها و سازمان ملل متحد کار کنند.
او گفت: «این واقعاً همه چیز را پیچیده می کند زیرا ما در کار خود به شدت به زنان متکی هستیم. بدون زنان، بسیار سخت است که سازمان های کمک رسانی حفظ شوند. ما به زنان نیاز داریم که به زنان کمک کنند.»
پوتزول افزود: «دهها هزار خانوار تحت سرپرستی زنان در این کشور وجود دارد، زیرا بسیاری از مردان خانوادهها جان خود را در جنگ از دست دادهاند. و بدون زنان، انجوها و ادارات ملل متحد نمیتوانند به درستی کار کنند [بنابراین] افراد کمتری به کمکها دسترسی پیدا میکنند.»
رویداد های اخیر
راتوات: راه حل مشکلات افغانستان تعامل و گفتگوهای دیپلوماتیک است

ایندریکا راتوات، معاون نماینده ویژه سازمان ملل برای افغانستان میگوید که راه حل مشکلات افغانستان، تعامل و گفتگوهای دیپلوماتیک است.
آقای راتوات در گفتگوی ویژه با آریانانیوز تأکید کرده که سازمان ملل هیچگاه نگفته است که اوضاع در افغانستان روبه وخامت است.
راتوات گفته است: «من فکر میکنم که تعامل راه حل است. در هرشرایط، جاییکه طرفها ممکن دیدهای مختلف داشته باشند تا دور میز بنشینند، موضوعات را روی میز بگذارند، موضوعات را مورد بحث قرار دهند و به یک مسیر وسطی برسند، که یک مسیری است که نیازها و توقعات تمام طرفها را در یک پروسه تعامل اصولی برآورده میسازد.»
با این حال، او افزوده است که افغانستان هنوز هم از نظر نیازمندهای بشردوستانه در میان کشورهای جهان در جایگاه دوم قرار دارد، اگرچه در این کشور درگیری وجود ندارد.
وی آمار داده است که در حال حاضر در افغانستان ۲۳ میلیون تن نیازمند کمکهای بشری اند. به باور او، وضعیت جهانی کمکهای بشری را به افغانستان به چالش خواهد کشید.
راتوات تصریح کرد: «وقتی شما به بستر بشری جهانی و بحران بزرگ بشری در جهان نگاه میکنید، افغانستان هنوز هم از نظر نیازمندیهای بشردوستانه در مقام دوم قرار دارد. نخست سودان است، واضح است جاییکه یک درگیری فعال در حال جریان است. اینجا در افغانستان، هیچ درگیری وجود ندارد، مگر نیازهای بشردوستانه هنوزهم خیلی گسترده است. به طور مثال، معلوم میشود که ۲۳ میلیون نفر به نحوی به کمک بشردوستانه نیازدارند.»
این دیپلومات سازمان ملل متحد همچنان به آریانانیوز بیان کرد که وضع محدودیتهای پسین بر رفتن دختران به انستیتوتهای صحی از سوی امارت اسلامی چالشزا است، زیرا در افغانستان میزان مرگومیر نوزادان و مادران بالا است.
او علاوه نمود که نگرانی از دورنمای افغانستان فاقد پرستاران و قابلههای مسلکی را به مقامهای امارت اسلامی شریک کردهاند.
راتوات اضافه کرد: «افغانستان یکی از بلندترین میزان مرگومیر نوزادان و مادران را دارد، بنابراین آموزش و کمک به همکاران مهم است. اینجا من فکر میکنم که یک چالش بزرگ است، طوریکه ما با مقامات بحث کردیم، محدودیت اخیر بالای رفتن همکاران زن به نهادهای صحی چالش زا بود.»
ایندریکا راتوات نیز بیان نمود که برگشت مهاجران افغان از پاکستان نگرانی بزرگ برای ملل متحد است.
به گفته او، از دسمبر ۲۰۲۳ تاکنون بیش از ۸۰۰ هزار نفر از پاکستان و صدها تن نیز از ایران به افغانستان برگشتهاند.
رویداد های اخیر
ایران نزدیک به ۲۰۰ زندانی افغان را به امارت اسلامی تحویل داد

رئیس عمومی اداره تنظیم امور زندانهای کشور میگوید که ۱۹۹ زندانی افغان که به جرایم مختلف در ایران دستگیر شده بودند، از طریق پل ابریشم این ولایت به امارت اسلامی تحویل داده شدهاند.
محمد یوسف مستری افزوده است که در روند تحویل زندانیان، ۴۸۴ زندانی افغان که به جرایم مختلف در ایران بازداشت شدهاند، در نتیجه مذاکرات به امارت اسلامی تسلیم داده میشوند.
آقای مستری افزوده که روند انتقال زندانیان از امروز (جمعه) با تحویل ۱۹۹ زندانی افغان آغاز شده است که هر یک به ولایت مربوطه خود منتقل شده و مدت حبس مشخص شده را در آنجا سپری خواهند کرد.
گفتنی است دو زندانی ایرانی نیز شامگاه گذشته به منظور «حسن نیت و تعامل خوب» به مقامات ایرانی تحویل داده شدند.
رویداد های اخیر
عزیزی و اسحاقدار در مورد مسائل دوجانبه در اسلامآباد گفتگو کردند

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت و هیأت همراهش با محمد اسحاقدار، صدراعظم و وزیر خارجه پاکستان پیرامون مسائل دوجانبه در اسلامآباد دیدار و گفتگو کردهاند.
وزارت صنعت و تجارت گفته است که در این دیدار دو طرف در مورد توسعه روابط دوجانبه، بازگشت آبرومندانه مهاجران افغان مقیم پاکستان، رشد تجارت و تسهیل روند ترانزیتی بحث نمودهاند.
هیأت افغانستان در این دیدار تقویت همکارهای دو کشور را برای بهبود وضعیت اقتصادی مهم دانسته و خواستار تسهیل بیشتر در زمینه صادرات و واردات شده است.
عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت وتجارت در مورد این نشست گفته است: «توقف اخراج اجباری مهاجران تا فراهمشدن زمان مناسب آن، بازداشتهای خودسرانه و توقف روند اخراج دانش آموزان مهاجر در مکاتب آن کشور، فراهمکردن تسهیلات لازم برای انتقال اموال و داراییهای مهاجران افغان و دسترسی بدون مانع به خدمات صحی و درمانی را (نورالدین عزیزی) با وزیر امور خارجه پاکستان مطرح کرد.»
آقای آخندزاده افزود: «این نشست در چارچوب تلاشهای دو طرف برای رفع چالشهای پیشروی مهاجران افغان و بهود روابط تجارتی و ترانزیتی میان دو کشور برگزار شد.»
آقای عزیزی همچنان با مسوولان اتاق تجارت و صنایع پاکستان برای جذب سرمایهگذاری دیدار کرده است.
او بر توسعه همکاریهای اقتصادی میان دو کشور تاکید کرده و از تاجران و صنعتگران پاکستانی خواسته است تا در افغانستان سرمایهگذاری کنند.
در همین حال، اعضای بخش خصوصی کشور نیز تلاشهای امارت اسلامی برای گسترش روابط اقتصادی با پاکستان را مهم میدانند.
سفر هیأت امارت اسلامی در حالی به پاکستان انجام میشود که دو روز پیش محمد صادق، نماینده ویژه آن کشور برای افغانستان نیز به کابل سفر کرده بود.
-
اخبار ساحوی3 روز ago
اظهارات رهبر ایران درباره مذاکرات با امریکا: به طرف مقابل خیلی بدبینم
-
جهان4 روز ago
ترمپ: اگر ایران از رویای داشتن سلاح هستهای دست نکشد با واکنش شدیدی روبرو خواهد شد
-
جهان3 روز ago
نشست ترمپ در اتاق بحران درباره مذاکرات با ایران
-
اخبار ساحوی4 روز ago
وزیر خارجه ایران پیش از دور دوم گفتگوها با امریکا به مسکو سفر میکند
-
صحت4 روز ago
گسترش خدمات صحی به افغانهای عودت کننده در تورخم
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ادامه اخراج مهاجرین افغان از پاکستان؛ ۱۷ زن در مراکز صحی مرزی زایمان کردند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
اتحادیه اروپا فهرست کشورهای امن برای اخراج مهاجرین را اعلام کرد
-
جهان5 روز ago
اتحادیه اروپا حمایت مالی از تشکیلات خودگردان فلسطین را افزایش میدهد