Connect with us

رویداد های اخیر

«پوهنتون آنلاین زن» برای ۱۴هزار دختر افغان زمینه تحصیلات عالی را فراهم کرده است

منتشر شده

در

پوهنتون آنلاین زن برای ۱۴هزار دختر افغان زمنیه فراگیری تحصیلات عالی را در چهارده پوهنځی فراهم کرده است. در این پوهنتون ۴۵۰ استاد از افغانستان و کشورهای دیگر به صورت رایگان برای این دختران آموزش می‌دهند.

عادله زمانی، استاد پوهنتون آنلاین زن، در این ارتباط می‌گوید: «ما در چهارده پوهنځی، حدود ۱۴ هزار محصل را از سرتاسر افغانستان حتا از ولایات دورافتاده با خود داریم. با وجود تمام مشکلات اقتصادی و یا مشکلاتی که در زمینه اینترنت وجود دارد، دختران بازهم با ما پیوستند تا از محیط‌ های اکادمیک دور نمانند. ما اعتقاد بر این داریم که هیچ گونه گسستی نباید در روند تعلیمی دختران شکل بگیرد چرا که تعلیم دختران فرض و لازمه‌ای پیشرفت یک اجتماع است.»

در این پوهنتون استادان به‌گونه رایگان برای دختران افغان تدریس می‌کنند و مواد درسی در وبسایت در اختیار آنان قرار می‌گیرد.

وحیدالله سادات، استاد این پوهنتون نیز گفت: «احساس خرسندی دارم که منحیث یک استاد در دانشگاه آنلاین زن مصدر خدمت برای بانوان سرزمین ما هستیم. دانشگاه آنلاین زن زمینه تحصیل را در داخل خانه‌ها و به صورت آنلاین برای بانوان سرزمین ما فراهم ساخته است.»

در همین حال، محصلان این پوهنتون از امارت اسلامی می‌خواهند که محدودیت‌های آموزشی و تحصیلی را بردارند.

از سویی هم، سخنگوی شورای امنیت ملی امریکا نیز بر رفع محدودیت‌های تحصیلی و آموزشی در افغانستان تاکید کرده است.

جان کربی گفته است: «اگر طالبان می‌خواهند که به رسمیت شناخته شوند، اگر می‌خواهند به آنان به‌گونه یک حکومت مشروع دیده شود، باید تعهداتی را که گفته اند، از جمله نحوه برخورد با زنان و دختران که شامل آموزش دختران و زنان جوان است، عملی کنند.»

مسوولان امارت اسلامی اما بارها تأکید کرده‌اند که در چارچوب شریعت اسلامی به زنان و دختران حقوق قایل هستند.

این در حالی است که بیش از دو سال می‌شود دختران بالاتر از صنف ششم از رفتن به مکتب محروم اند و یک سال می‌شود که تحصیل دختران به حالت تعلیق در آمده است. اخیراً سرپرست وزارت تحصیلات عالی گفته که حق آموزش زنان داده می‌شود ولی نیاز به زمان دارد.

رویداد های اخیر

مولوی عبدالکبیر: امارت اسلامی به تمام نگرانی‌های جهان در پیوند به تهدیدات از افغانستان رسیدگی کرده است

Published

on

مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست‌الوزرا در دیدار با رونیکا بوسویک پوهار، نماینده اتحادیه اروپا برای افغانستان گفته که امارت اسلامی به تمام نگرانی‌های جهان در ارتباط به تهدیدات از افغانستان رسیدگی کرده است.

ارگ به نقل از آقای عبدالکبیر امروز (شنبه) نوشته است: «امارت اسلامی به همه آن نگرانی‌های جهان که در رابطه به تهدید از افغانستان دارد، رسیدگی کرده است.»

در این دیدار، عبدالکبیر همچنان از کمک‌های اتحادیه اروپا ابراز امتنان کرده و گفته است که امارت اسلامی خواستار مناسبات مثبت با تمام کشورهای جهان است.

او مناسبات افغانستان با جهان را در حال گسترش خواند و خاطرنشان کرد که اکنون ضمن فعالیت تعداد زیادی از سفارت‌ها در کشور، امارت اسلامی ۴۰ نمایندگی سیاسی را در خارج در اختیار دارد و این تعداد در حال افزایش است.

وی خواستار کمک اتحادیه اروپا به افغانستان در زمینه‌های انکشافی، محو مواد مخدر، کشت بدیل، فرصت‌های کاری و درمان معتادان مواد مخدر شد و گفت که امارت اسلامی به تنهایی علیه مواد مخدر مبارزه می‌کند.

در همین حال، خانم بوسویک پوهار در مورد فعالیت‌های اتحادیه اروپا گفت که این اتحادیه در بخش‌های مختلف به کمک‌های بشری خویش به افغانستان ادامه می‌دهد و طرفدار حل مشکلات موجود می‌باشد.

او بر روابط امارت اسلامی و اتحادیه اروپا تاکید کرد و افزود که این اتحادیه تلاش می‌کند تا فعالیت‌های خود را در بخش‌های مورد نیاز به گونه مؤثر انجام دهد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی انفجار مرگبار در کویته پاکستان را محکوم کرد

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان انفجار مرگبار در یک ایستگاه ریل در شهر کویته ایالت بلوچستان پاکستان را محکوم کرده است.

این وزارت با نشر بیانیه‌ای به خانواده های قربانیان این حادثه تسلیت گفته است.

در این انفجار که صبح امروز (شنبه) رخ داد، ۲۵ نفر کشته و بیش از ۵۰ تن دیگر زخمی شدند.

گروه «اردوی آزادی بخش بلوچستان» مسوولیت این حمله را برعهده گرفته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بازگشت ترمپ نگرانی‌ها از کاهش کمک‌های امریکا به افغانستان را افزایش داده است

Published

on

برگشت دونالد ترمپ به عنوان رئیس جمهور جدید امریکا به کاخ سفید، نگرانی‌ها از کاهش و یاهم توقف کمک‌های ایالات متحده به کشورهای بحران‌زده از جمله افغانستان را افزایش داده است.

خبرگزاری رویترز به نقل از سازمان ملل متحد نوشته است درصورتی که چنین تصمیمی اتخاذ شود، این روند بر شماری از کشورها مانند افغانستان تأثیر منفی خواهد گذاشت.

در همین حال، کارشناسان افغان باور دارند که کمک‌های واشنگتن به افغانستان ممکن است مشروط به تطبیق توافق‌نامه دوحه و مشروط به عملکرد امارت اسلامی باشد.

این نگرانی زمانی بیان شده است که دفتر سرمفتش ویژه ایالات متحده برای بازسازی افغانستان (سیگر) در گزارشی که روز جمعه منتشر کرد، گفته که امسال امریکا بیش از ۸۸۵ میلیون دالر را به افغانستان اختصاص داده است که این پول تا پایان سال در بخش بشردوستانه هزینه خواهد شد.

در بخشی از گزارش سیگر آمده است: «ایالات متحده همچنان بزرگترین کمک کننده به برنامه‌های حمایت از مردم افغانستان است و بیش از ۳.۴۵ میلیارد دالر در کمک‌های بشردوستانه و توسعه‌ای از زمان تسلط طالبان در آگوست ۲۰۲۱ پرداخت کرده است. اکثر این بودجه از طریق آژانس ایالات متحده برای توسعه بین‌المللی در جهت کمک به رسیدگی به بلایای طبیعی و برای کمک به پناهندگان و پروسسه مهاجرت مصرف شده است. از این بودجه همچنان برای حمایت از کار بشردوستانه آژانس‌های مختلف سازمان ملل متحد و سازمان‌های بین‌المللی غیردولتی استفاده می‌شود.»

هرچند کمک‌هایی که ایالات متحده قبلاً وعده کرده، ممکن است به افغان‌ها داده شود، اما سازمان ملل متحد به این دلیل نگران است که ترمپ در دور قبلی ریاست جمهوری خود از ملل متحد انتقاد کرد و هشدار داد که ممکن است از سازمان جهانی صحت، شورای حقوق بشر ملل متحد و سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) خارج شود.

یکی از اولین اقدامات دولت ترامپ در سال ۲۰۱۷، قطع بودجه برای صندوق جمعیت سازمان ملل بود، نهادی که بر تنظیم خانواده و همچنان سلامت مادر و کودک در بیش از ۱۵۰ کشور متمرکز است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!