Connect with us

رویداد های اخیر

پوهنتون کابل با کمبود استادان مسلکی مواجه است

منتشر شده

در

شماری از محصلین این پوهنتون می‌گویند که آنان همزمان با کمبود استادان مسلکی، در لیلیه هم با کمبود آب آشامیدنی صحی و نبود مکان مناسب دست و پنجه نرم می‌کنند.

بزرگترین نهاد تحصیلی افغانستان که پس از تحولات سیاسی این پوهنتون هم شاهد تحولاتی بوده است.

شماری از محصلان این پوهنتون می‌گویند که بسیاری از استادان مسلکی کشور را ترک کرده اند و کسانی که حالا تدریس میکنند ظرفیت‌های مسلکی در وجود شان نیست.

فیصل امرخیل، محصل پوهنتون کابل می‌گوید که:" دروس ما به بسیار کندی به پیش میرود و به همین دلیل یک سمستر به عقب افتادیم."

نبود برق کافی ، کمبود آب آشامیدنی صحی و مکان‌های نا مناسب از دیگر مشکلات این محصلان در پوهنتون کابل است، می‌گویند که در یک اتاق سه نفره  هفت نفر زندگی می‌کنند.

پیوند پتان، محصل پوهنتون کابل می‌گوید که:"در جایی که ما هستیم در یک اطاق سه نفره بیشتر از هفت نفر زندگی میکنیم و این ناراحت کننده است ."

الهام ستانکزی، محصل پوهنتون کابل می‌گوید که:"گرمی زیاد است برق به صورت منظم نیست و مشکل اساسی ما دسترسی نداشتن به آب آشامیدنی است که از جای دور باید بیاریم ".

مسؤولان پوهنتون کابل اما می‌گویند که کمبود استادان مسلکی میراث حکومت گذشته است، اما آنان تلاش می‌کنند که مشکلات دیگر این نهاد تحصیلی را حل کنند.

رحیم‌الله ندیم، آمر نشرات پوهنتون کابل می‌گوید که:"مشکل استادان مسلکی در زمان جمهوریت نیز وجود داشت و پس از تحولات و سفر استادان به بیرون از کشور این مشکل حساس تر شده است و مشکلات برق در سراسر کشور وجود دارد و بنا بر کمبود جای درلیلیه‌ها شماری از محصلین بیشتر از حد است که باید باشد اما به زودترین فرصت این مشکلات نیز حل خواهد".

در کنار استادان پوهنتون‌ها شماری از محصلان هم در پی تحولات اخیر کشور را ترک کردند هرچند که بارها امارت اسلامی از کادرهای مسلکی خواسته که به کشور برگردند، اما جای خالی کادرهای مسلکی در ادارات دولتی هنوز پر نشده است.

رویداد های اخیر

امارت اسلامی: خلیل‌الرحمن حقانی «يک مجاهد خسته‌ناپذير در راه خدا» بود

Published

on

امارت اسلامی افغانستان «شهادت» خلیل‌الرحمن حقانی، سرپرست وزارت مهاجرین و عودت‌کنندگان را تسلیت گفته و افزوده است که او «يک مجاهد خسته‌ناپذير در راه خدا» بود.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی با نشر تسلیت‌نامه شهادت خلیل‌الرحمن حقانی را يک ضايعه بزرگ برای حکومت، مجاهدین، خانواده‌اش و تمام افغان‌ها دانسته است.

در تسلیت‌نامه آمده است: «خلیل‌الرحمن حقانی تمام عمر خود را در دفاع از دين خداوند در جهاد، مهاجرت و تحمل سختی‌ها سپری کرد. او یکی از اعضای خانواده بزرگ جهادی بود که دشمنان اسلام برای سر وی پنج میلیون دالر جایزه تعیین کرده بودند.»

تسلیت‌نامه اضافه نموده است: «چنین عمل بزدلانه نمی‌تواند اراده مسلمانان را تضعیف کند یا توطئه‌کنندگان را به اهداف شوم خود در برابر نظام اسلامی مستحکم ما برساند، بلکه این‌گونه اعمال بزدلانه چهره دشمنان دین و اسلام را سیاه‌تر کرده و نیات شوم آن‌ها را آشکارتر می‌سازد.»

امارت اسلامی تصریح کرده است که خلیل‌الرحمن حقانی در یک حمله ناجوانمردانه خوارج به شهادت رسيد.

گفتنی است که این حمله بعد از چاشت امروز (چهارشنبه) در داخل وزارت مهاجرین رخ داد اما از تلفات بیشتر تاهنوز چیزی گزارش نشده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سرپرست وزارت مهاجرین در انفجاری در کابل به شهادت رسید

Published

on

منابع به آریانانیوز تایید می‌کنند که «خلیل‌الرحمن حقانی، سرپرست وزارت مهاجرین و عودت‌کنندگان از اثر یک حمله انتحاری در کابل به شهادت رسیده است.»

این منابع در گفتگو با آریانانیوز گفتند، این انفجار در داخل وزارت مهاجرین رخ داد که منجر به «شهادت‌» خلیل‌الرحمن حقانی شد.

خلیل‌الرحمن حقانی ، ۵۸ ساله، از ۷ سپتمبر ۲۰۲۱، به حیث سرپرست وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان کار می‌کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کرن دیکر: حق تحصیل امروز و هر روز دیگر غیرقابل مذاکره است

Published

on

کرن دیکر، سرپرست سفارت امریکا برای افغانستان، بر اهمیت آموزش به حیث یک حق اساسی بشر و مسیری برای امید و پیشرفت برای همه تاکید کرده و گفته است که خانواده‌های افغان می‌خواهند که پسران و دختران شان تحصیل کنند.

خانم دیکر با نشر ویدیوی به مناسبت روز حقوق بشر گفته است: «خانواده‌های افغان می‌خواهند که پسران و دختران شان تحصیل و کار کنند و در زندگی عامه اشتراک نمایند. سوال من این است، چرا طالبان نمی‌شوند.»

دیکر افزوده است: «بیایید با هم برای دسترسی مساوی به آموزش و پاسداری از حقوق زنان و دختران افغان دادخواهی کنیم.»

او اضافه نموده است: «در کنار مردم افغانستان ایستاده ایم و خواهان بازگشایی مکاتب و مراکز آموزشی به روی همه مردم افغانستان هستیم. تعلیم و تربیه نخستین شرط صحت و رفاه است. تمام زنان و مردان افغان مستحق صحت و فرصت خوب هستند. آنها سزاوار این هستند که زندگی خود را با عزت سپری کنند. این حقوق، امروز و هر روز دیگر غیرقابل مذاکره است.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!