Connect with us

رویداد های اخیر

پیام تبریکی رهبر امارت اسلامی افغانستان به مناسبت عید سعید فطر

منتشر شده

در

رهبر امارت اسلامی افغانستان مولوی هبة الله اخند زاده روز سه‌شنبه (۲۹حمل) در یک پیام به رسانه‌ها فرا رسیدن عید سعید فطر را به تمام مردم افغانستان تبریک و گفته است که باید شکر گزار باشیم که پس از نابسامانی‌های زیاد صاحب امنیت و نظام شرعی شدیم و پس از ادای فریضۀ عظیم رمضان در شرایطی عید را تجلیل می‌کنیم که در تمام کشور فضای امن و امان حاکم است.

رهبر امارت اسلامی افغانستان از سرمایه‌داران کشور خواسته است تا هموطنان فقیر، مسکین، یتیمان، بیوه زنان و خانواده‌های شهدا را کمک و دستگیری نمایند.

وی همچنان گفته است که مسؤولین و نیروهای امارت اسلامی ملکف اند که در خدمت به مردم اخلاص و تلاش بیشتر نمایند زیرا به گفته او «خدمت به مردم عبادت است که باید به گونه درست انجام گردد و حقوق شرعی و خوشحالی آنان در نظر گرفته شود.»

در پیام به نقل از مولوی هبة الله اخند زاده آمده است که امارت اسلامی افغانستان خود را در راستای رفاه ملت خویش و دادن حقوق شرعی مردم ملکف می‌داند، «این کار را برای رضای الله جل جلاله و ادا نمودن مکلفیت شرعی انجام می‌دهد، بناءً همه اطمینان داشته باشند که حقوق شرعی هر یک به وجه احسن داده می‌شود.»

وی همچنان از مسؤولین و غیر مسؤولین خواسته است تا باید با وزارت امر بالمعروف و نهی عن المنکر و سمع شکایات و کارمندان آن در اقامۀ معروفات و جلوگیری از منکرات همکاری همه جانبه نمایند.

وی در این باره گفته است که :«اقدامات اصلاحی قابل توجه در عرصه‌های فرهنگ، تعلیم و تربیه، اقتصاد، رسانه‌ها و سایر بخش‌ها انجام شده است و اثرات نادرست فکری و اخلاقی اشغال در حال پایان یافتن است. هموطنان مؤمن ما باید این اقدامات اصلاحی را نسبت به همه چیز مهم بدانند؛ زیرا در روشنای اصول دینی و شریعت، سعادت زندگی دنیوی و اخروی ما را تضمین می‌کند و سبب نیکبختی، کامیابی و نجات دایمی جامعه می‌گردد.»

مولوی هبة الله اخند زاده در خطاب به علمای کشور گفته است که علمای کرام باید نیز در این بخش به مسؤولیت خویش توجه نمایند، در سراسر کشور در زمینه‌های آگاه‌سازی مردم از دین، تفهیم و اصلاح اعمال مردم با وزارت‌های امر بالمعروف و نهی عن‌المنکر، معارف، تحصیلات عالی و اطلاعات و فرهنگ همکاری نمایند.

به گفته مولوی هبة الله اخند زاده هر ملت و کشور زمانی به عزت و امن و رفاه واقعی دست می‌یابد که در آن بغاوت و سرکشی وجود نداشته باشد به گفته وی :«بنابراین مسؤولیت اصلاح مردم و آگاه‌سازی آنان به دوش علما سپرده شده است و آنان باید در این عرصه مکلفیت خویش را به وجه احسن ادا نمایند و همچنان در زمینه‌های اصلاح و تنویر اذهان مردم در مساجد، نشست‌ها، رسانه‌ها و برنامه‌ها تلاش نمایند و وسیله نیک هدایت آنان شوند. به همین ترتیب آنها هماهنگی بیشتر و فضای اعتماد را میان‌شان ایجاد کنند. از اختلافات ذات‌البینی پرهیز نمایند و به دین و مصالح علیای مردم توجه داشته باشند.»

مولوی هبة الله اخند زاده همچنین گفته است که همه مسئوولیت داریم تا وطن خود را آباد کنیم.

وی دراین باره می ‌گوید که:«کشور ما تازه از جنگ و نابسامانی بیرون شده است و به آبادی و بازسازی شدیداً نیاز دارد. پس اکنون تمام افغان‌های مسؤول یا غیرمسؤول، مکلفیت داریم که کشور خود را آباد و به پا ایستاده نماییم. آبادی افغانستان مسؤولیت خود افغان‌ها می‌باشد، باید از دیگران امید نداشته باشیم، بلکه با همت و تلاش خویش این کشور را آباد و تمام تسهیلات ممکن زندگی را برای هموطنان فراهم سازیم.»

وی افزوده است که :«در این خصوص تاجران ملی و سرمایه‌داران کشور نسبت به دیگران ملکفیت بیشتر دارند که امارت اسلامی با آنان همکاری کامل و کمک می‌نماید و برای‌شان سهولت‌ها را فراهم می‌سازد، و زمینه خدمت خوب و معیاری را فراهم می‌کند.»

مولوی هبة الله اخند زاده با تاکید درباره تامین ثبات و امنیت گفته است که باید از نظام قاطعانه حمایت شود تا ملت دیگر آسیب نبیند.

در مورد روابط با کشورهای همسایه و کشورهای اسلامی و تمام جهان گفته است که :«در چارچوب اصول اسلامی مناسبات مثبت و مؤثر استوار بر تعامل خوب و متقابل می‌خواهد. همانگونه که افغانستان نمی‌خواهد در امور داخلی هیچ کشوری مداخله کند، تأکید می‌کند که دیگر کشورها نیز در مسایل و امور داخلی ما مداخله نداشته باشند که انجام این کار هم به نفع جهان و هم به نفع افغانستان است.»

در ارتباط به ممنوعیت کشت مواد مخدر و تطبیق فرمان در این خصوص دستاورد بزرگ می داند و افزود که:«انجام این کار بزرگ عزم و تصمیم امارت اسلامی و حمایت قاطع مردم از امارت اسلامی را نشان می‌دهد و این را واضح می‌سازد که افغانستان دیگر عاری از مواد مخدر می‌شود.»

وی همچنان گفته است که :«جمع‌آوری معتادین مواد مخدر در کابل و ولایات و سپردن آنان پس از معالجه به خانواده‌های‌شان، مکلفیت شرعی دیگری بوده که امارت اسلامی انجام داده است و به بخش بزرگ رنج و غم مردم و خانواده‌ها رسیدگی شده است که در بیست سال گذشته چنین کاری انجام نشده بود.»

در قسمت جمع آوری گداها در مرکز و ولایات گفت که:«کمک و رسیدگی به مشکلات آنان یک اقدام مهم دیگر ترحم و شفقت امارت اسلامی است که به گونۀ درست انجام شد و در حال تطبیق کامل است که با این گام، گداهای حرفوی(کِسبی) و گداهای واقعی و محتاج از همدیگر تفکیک شدند و زمینۀ کمک به هموطنان محتاج و نیازمند فراهم گردید و برای آنان یک مقدار اعانۀ معین از بودجۀ حکومت تعیین گردید. گداهای حرفوی توصیه و تأدیب شدند که این در تاریخ افغانستان اقدام مهم می‌باشد و همدردی بی سابقۀ امارت اسلامی را با مردم‌شان نشان می‌دهد.»

در قسمت اقتصاد کشور مولوی هبة الله اخند زاده می‌گوید که :«ارگان‌های امارت اسلامی به خاطر پیشرفت و تقویت اقتصادی تمام تلاش‌های خویش را به خرج می‌دهند و تا اکنون به فضل و مرحمت الله جل جلاله توانسته‌اند که با وجود مشکلات و موانع فراوان، اقتصاد کشور را به گونۀ بهتر مدیریت نمایند.»

 در مورد تعلیم و تربیه مولوی هبة الله اخند زاده می‌گوید که تربیه تمام فرزندان از مکلفیت‌های امارت اسلامی است.

وی دراین باره گفت:«در بخش تعلیمی، روند تعلیم و تربیه را در سراسر کشور گسترش داده و تربیه تمام فرزندان از مکلفیت‌های امارت اسلامی است که به خاطر پیشرفت بیشتر آن پلان‌های مؤثر روی دست می‌باشد.»

۱۱ــ بررسی کار و حالات مسؤولین ولایتی، نظر و مشوره‌دهی در امور دینی و مذهبی به گونۀ کتبی و شفاهی برای ادارات ولایتی، توجه به برخورد مسؤولین امارتی و شریک‌سازی کاستی‌های آنان به گونۀ احسن، ایجاد فضای باور و تعلق خوب میان مسؤولین امارت اسلامی و مردم و به همین منظور ایجاد شوراهای مشترک علمای کرام و متنفذین و ترتیب لایحه و چوکات کاری خوب؛ گام بسیار ضروری بود که انجام شد و امید داریم که مسؤولین ما بسیاری از مشکلات را از همین طریق به گونۀ بهتر، امانتداری و دقت، بررسی و حل نمایند که با انجام آن فضای امن و اطمینان بیشتر تقویت می‌شود و با مسؤولین در انجام مسؤولیت‌های‌شان همکاری خواهد شد، ان شاءالله.

همچنان رهبر امارت اسلامی افغانستان به تمام قضات و مسؤولین محاکم هدایت داده است که با توجه به مسؤولیت مهم‌شان در راستای به دست آوردن حقوق حقۀ مردم و حل منازعات، بسیار جدی و پرتلاش باشند و در قضاوت میان قوی و ضعیف تفاوت قایل نشوند و با هرکسی از روی عدالت و مساوات برخورد کنند. در حدود الله سبحانه و تعالی، شخصیت مجرم را مدنظر نگیرند و به جای مجرم، به جرم نگاه کنند؛ از مظلوم دفاع نمایند، از ظالم جلوگیری کنند و در حل قضایای مردم بدون تأخیر و درنگ به آنان خدمت نمایند.

وی همچنان به مسئوولین وزارت صحت هدایت داده است تا شب و روز در خدمت مردم باشند و برای خودکفایی کشور در بخش صحت گام‌های استوار و قوی بردارند.

 رهبر امارت اسلامی افغانستان به نیروهای امنیتی و دفاعی کشور نیز توصیه‌های دارد که قرار زیر می‌باشند و تاکید نموده است که نکات ذیل را قاطعانه عملی نمایند:

  • نیت‌های خویش را خالص لله فی الله بگردانند.
  • خورد و بزرگ، خود را با زینت تقوی آراسته نمایند.
  • حمد الله تعالی را به جا آورید که به برکت جهاد مقدس و نصرت الله جل جلاله فتح عظیم نصیب‌تان گردید.
  • عدالت، احسان و عجز نمایید، از کبر، غرور، عجب، ظلم، خیانت و مصارف بیجا اجتناب ورزید.
  • از قوم پرستی، منطقه پرستی، لسان پرستی و اندیوال بازی جداً بپرهیزید.
  • امتیاز در امارت اسلامی باید به اساس تقوا و امانتداری باشد.
  • تقرر را بر اساس تعلقات ذاتی (شخصی) خویش‌خوری و قرابت انجام ندهید. تقرر و استخدام باید بر اساس اهلیت (تقوا، امانتداری و استعداد) صورت گیرد.
  • در میان ‌تان فضای اعتماد و برادری را تقویت بخشید، از حسد، شکایت و غیبت همدیگر و همچنان از حرکاتی که باعث بی اعتمادی در میان‌ تان می‌گردد، اجتناب ورزید.
  • تمام برادران مجاهد فریضۀ امر بالمعروف و نهی عن المنکر را در میان‌ تان ترک نکنید، سلسلۀ تعلیم و تعلم را به ویژه تعلیم نماز را در ریاست‌ها، ادارات و اتاق‌های‌تان جاری نگهدارید، به نمازها اهتمام بیشتر ورزید و نمازها را با جماعت ادا نمایید.
  • از فرزندان و خانواده‌های شهدا کفالت کنید. آن عده مجاهدینی که در جریان بیست سال جهاد کرده‌اند و تکالیف را متقبل شده‌اند، به آنان و جهاد شان قدر نمایید و آنها را از صفوف امارت اسلامی بیرون نگذارید.
  • کمیسیون تصفیه که از سوی امارت اسلامی توظیف شده است، تمام مجاهدین در روند تصفیه با آنان همکاری نمایند تا این صف مقدس از افراد نا اهل و مفسد، پاک و تصفیه گردد.
  • از اُمرای‌تان اطاعت کامل نمایید و فرامین امات اسلامی را جداً عملی سازید و از آن دفاع کنید.
  • اگر کسی می‌خواهد که به یک بزرگ نصیحت نماید، نصیحت را به وی به گونۀ پنهان برساند، زیرا نصیحت پنهان مؤثر واقع می‌شود، آشکارا آنان را نصیحت نکنید؛ زیرا این کار به جای اثر مثبت، تأثیر منفی می‌گذارد.
  • همت حساب دادن مصارف خود را پیدا نمایید. رسول الله صلی الله علیه وسلم با مسؤولین مالی خویش که بیت‌المال به دست آنان جمع‌آوری می‌شد، با آنان محاسبه دقیق می‌کرد و همچنان حضرت عمر رضی الله عنه با مسؤولین مالی خویش محاسبه می‌کرد. لهذا محاسبه مالی ضرور است و شما کوشش کنید که با مافوق و مسؤولین تعیین شده به خاطر محاسبه به گونه درست محاسبه نمایید.
  • در برابر دشمنان دین و کشور، تخریب‌کنندگان امنیت، دزدان و مجرمین جنایی قاطعانه عمل کنید و در برابر مردم عام نرم، محتاط و مهربان باشید. در اثر معلومات بیجا و نادرست نباید کسی از شما تکلیف ببیند، حیثیت و عزت کسی پایمال نشود و به سر و مال کسی به ناحق ضرر نرسد. مردم ما به ترحم و شفقت نیاز دارند، ما خادمان آنان هستیم، امنیت آنان مسؤولیت دینی و وطنی ماست، مگر متوجه باشید که تحت نام امنیت و دفاع، مردم بی قدر نشوند و کسی از کردارتان به الله تعالی شکایت نکند.
  • در اخیر یادآوری می‌کنم که در این شب و روزهای عید به خانواده‌های شهدا، یتیمان، بیوه زنان و اقارب‌شان توجه خاص داشته باشید و از همدردی و کمک با فقرا و مساکین دریغ نورزید.

رویداد های اخیر

بنیاد بیات بخش اطفال شفاخانه حوزوی هرات را کاملاً بازسازی کرده است

تنها در بخش اطفال این شفاخانه روزانه تا هشتصد مریض مراجعه می‌کنند، بناء این بخش از شفاخانه به همکاری مالی بنیاد بیات بازسازی شده و حالا آماده تجهیز می‌باشد.

Published

on

مسوولان بنیاد بیات در غرب کشور می‌گویند که بخش اطفال شفاخانه حوزوی هرات که دارای ۲۵ اتاق می‌باشد، بازسازی و رنگ آمیزی شده است.

مسوولان محلی در این ولایت از کمک بنیاد بیات به شفاخانه حوزوی هرات استقبال کرده خواهان همکاری های بیشتر در قسمت تجهیز بخش های مختلف این شفاخانه هستند.

سید نور احمد شاه، نماینده بنیاد بیات در حوزه غرب کشور گفت: «چنانچه معلوم است، بنیاد بیات در سراسر افغانستان کارهای خیریه انجام داده است؛ مانند کمک به زلزله زدگان در هرات و فعال شدن یک سایت مخابراتی از سوی افغان بیسیم. همین گونه در سایر ولایات نیز هنگام حوادث طبیعی، کمک رسانی به مردم صورت گرفته است.»

با این حال، مسوولان محلی در مراسم گشایش بخش اطفال این شفاخانه گفتند که میزان مراجعه مریضان به این شفاخانه خیلی زیاد است و بازسازی بخش اطفال شفاخانه حوزوی این ولایت می‌تواند مشکلات آنها را در قسمت کمبود جای تا اندازه‌ای رفع بسازد، اما نیازمندی این شفاخانه بخاطر تداوی مریضان زیاد می‌باشد.

حیات الله مهاجر فراهی، سرپرست معاونیت ولایت هرات گفت: «از بنیاد بیات یک جهان تشکر که در این بخش همکاری کرد و با آن مشکلات اطفال هموطنان ما تا حدی حل شد.»

داکتران در این شفاخانه گفتند که بخش‌های مختلف شفاخانه حوزوی این ولایت نیاز به ترمیم و بازسازی دارد و به دلیل مراجعه زیاد مریضان، جای کافی وجود ندارد. تنها در بخش اطفال این شفاخانه روزانه تا هشتصد مریض مراجعه می‌کنند، بناء این بخش از شفاخانه به همکاری مالی بنیاد بیات بازسازی شده و حالا آماده تجهیز می‌باشد.

غلام احمد حنفی، معاون ریاست صحت عامه هرات گفت: «بر اساس تفاهماتی که به وجود آمده بود، بنیاد محترم بیات لیلیه انستیتوت علوم صحی هرات را موقتاً به دسترس شفاخانه اطفال گذاشت و چند اتاق آن را رنگ آمیزی و ترمیم کرد تا بتواند بار سنگین مریضان اطفال را از دیگر بخش ها کم بسازد.»

میرویس عابدی، مسوول بخش اطفال شفاخانه حوزوی هرات گفت: «بر اساس بررسی هایی که ما قبلاً در این بخش لیلیه کردیم، ظرفیت حدود ۵۰ مریض را دارد. اگر بتوانیم در هر اتاق دو طفل را جابجا بکنیم، ان شاءالله می‌تواند به صورت موقت مشکلات مریضان ما را مرفوع بسازد تا اینکه ما یک شفاخانه کمپلکس برای این زون داشته باشیم، چون هرات یک شهر مرزی است و از ولایات همجوار مثل فراه، غور و حتی نیمروز و قلعه نو مریض داریم.»

بنیاد بیات همواره در بخش‌های مختلف به ویژه کمک‌های بشردوستانه در حوزه غرب کشور همکاری لازم را داشته است. مردم در این حوزه خواهان تداوم این همکاری‌ها می‌باشند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی خواستار مذاکره بین حکومت و مخالفان سیاسی در پاکستان شد

آقای بلخی گفت که امارت اسلامی وضعیت پاکستان را از نزدیک دنبال می‌کند و امیدوار است که حکومت پاکستان و ادارات تاثیرگذار آن رفتار معقول و واقع بینانه در قبال نارضایتی فزاینده داشته باشد.

Published

on

سخنگوی وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان گفته است که تنش میان حکومت و مخالفان سیاسی در پاکستان به سطح نگران کننده رسیده است و می‌تواند بر تمام منطقه تاثیر منفی داشته باشد.

عبدالقهار بلخی در بیانیه‌ای در صفحه ایکس خود گفته است که بهترین راه برای براورده ساختن «خواسته‌های مشروع مردم» مذاکره و تفاهم است.

او خاطر نشان کرد که حوادث اخیر ثابت کرده است که امتناع از مذاکره مسئله را پیچیده می‌سازد.

آقای بلخی گفت که امارت اسلامی وضعیت پاکستان را از نزدیک دنبال می‌کند و امیدوار است که حکومت پاکستان و ادارات تاثیرگذار آن رفتار معقول و واقع بینانه در قبال نارضایتی فزاینده داشته باشد.

اخیراً هواداران عمران خان، صدر اعظم پیشین پاکستان که در زندان بسر می‌برد، تظاهرات ضد حکومتی برگزار کرده اند که به خشونت کشیده شده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

به دنبال تنش‌ها در شرق میانه، پروازهای بین‌المللی از فضای افغانستان افزایش یافته است

اطلاعات سایت فلایت‌رادار ۲۴ نشان می‌دهد که به‌طور متوسط ۱۴۷ پرواز در روز بین ۱۹ تا ۳۰ سپتامبر از حریم هوایی افغانستان عبور کرده‌اند.

Published

on

در پی حملات راکتی ایران به اسرائیل و احتمال حمله تلافی‌جویانه تل‌آویو، شمار پروازهای بین‌المللی از آسمان افغانستان افزایش یافته است.

اطلاعات فلایت‌رادار ۲۴ نشان می‌دهد روز پنج‌شنبه (۱۲میزان) ۱۹۱ پرواز از آسمان افغانستان عبور کرده اند.

شرکت‌های هوانوردی برای هر پرواز ۷۰۰ دالر به وزارت ترانسپورت وهوانوردی افغانستان پرداخت کرده‌اند. این پرداخت‌ها منبع درآمد قابل توجه و رو به رشدی برای حکومت سرپرست محسوب می‌شود.

حریم هوایی افغانستان پس از سقوط نظام جمهوری در اگست ۲۰۲۱ و بازگشت امارت اسلامی به قدرت، به دلیل نگرانی‌های امنیتی و سیاسی به روی پروازهای بین‌المللی بسته شد.

با این حال، پروازها از آسمان افغانستان به‌خصوص پس از حمله هفتم اکتوبر حماس به اسرائیل و جنگ در غزه و اوج گرفتن تنش در خاورمیانه افزایش یافته است.

اطلاعات سایت فلایت‌رادار ۲۴ نشان می‌دهد که در هفته دوم ماه اگست، تعداد پروازهای عبوری از حریم هوایی افغانستان نسبت به اگست سال ۲۰۲۳ بیش از هفت برابر افزایش یافته است.

این روند پس از حملات اخیر راکتی ایران به اسرائیل شدت گرفت و بسیاری از خطوط هوایی مجبور شدند مسیر معمول اروپا به آسیا از طریق حریم هوایی ایران را کنار بگذارند.

اطلاعات سایت فلایت‌رادار ۲۴ نشان می‌دهد که به‌طور متوسط ۱۴۷ پرواز در روز بین ۱۹ تا ۳۰ سپتامبر از حریم هوایی افغانستان عبور کرده‌اند. این شامل پروازهایی نمی‌شود که مبدا یا مقصدشان افغانستان است. با این حساب، حکومت سرپرست افغانستان سالانه ۳۷ میلیون دالر از حریم هوایی به دست می‌آورد.

این تعداد روز سه‌شنبه به دنبال حملات راکتی ایران، ۲۰ درصد افزایش یافت و به ۱۷۱ پرواز رسید و در روز پنج‌شنبه (۱۲میزان) مجدداً به ۱۹۱ پرواز رسید، که بیشترین تعداد پرواز عبوری در یک روز از زمان تسلط امارت اسلامی بر افغانستان است.

از جمله شرکت‌های هوانوردی که پروازهایشان به آسمان افغانستان بازگشته است، می‌توان به سوئیس ایر، فین‌ایر، سنگاپور ایرلاینز، بریتیش ایرویز و لوفت‌هانزا اشاره کرد.

سخنگوی فلایت‌رادار ۲۴ به روزنامه ایندیپندنت گفته است: «ما شاهد آن هستیم که طیاره‌هایی که معمولاً از حریم هوایی ایران عبور می‌کردند، اکنون از آسمان افغانستان استفاده می‌کنند. با اعمال محدودیت‌های بیشتر در فضای هوایی خاورمیانه، خطوط هوایی بین ارزیابی خطر و انتخاب بهترین گزینه تصمیم‌گیری می‌کنند.»

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!