جهان
چهارمین آزمایش موشکی کوریایی شمالی در کمتر از سه هفته

ارتش کوریایی جنوبی اعلام کرد که کوریایی شمالی امروز (دوشنبه ۲۷جدی) به وقت محلی دو موشک را از فرودگاه پیونگ یانگ به سمت دریای شرقی شلیک کرد. همزمان گارد ساحلی جاپان نیز اعلام کرد که پرتابه شلیک شده از کوریایی شمالی یک موشک بالستیک بوده است.
ستاد فرماندهی ارتش کوریایی جنوبی در بیانیهای گفت که صبح دوشنبه به وقت محلی دو موشک شلیک شده از فرودگاه پایتخت کوریایی شمالی را شناسایی کرده است.
ارتش کوریایی جنوبی درباره موشکهای شلیک شده کوریایی شمالی توضیح بیشتری ارائه نکرد اما افزود که در حال حاضر، تحرکات مرتبط با کوریایی شمالی تحت نظر دارد و ردیابی میکند و وضعیت آمادگی خود را حفظ میکند.
گارد ساحلی جاپان نیز شلیک یک موشک توسط کوریایی شمالی در روز دوشنبه را تایید کرد و یک مقام دولت جاپان نیز به خبرگزاری کیودو گفت که پرتابه شلیک شده از کوریایی شمالی احتمالا یک موشک بالستیک بود که خارج از منطقه اقتصادی انحصاری جاپان سقوط کرد.
فومیو کیشیدا، نخست وزیر جاپان، نیز به دولت این کشور دستور داد تا ضمن ارائه اطلاعات دقیق به مردم، ایمنی کشتیها و هواپیماها را بررسی کند و آماده پاسخگویی به هرگونه تحول غیرمنتظره باشد.
وزیر خارجه جاپان نیز در توکیو به خبرنگاران گفت که شلیک مکرر موشکهای بالستیک مشکوک توسط کوریایی شمالی بسیار تاسفبار است و افزود که جاپان در حال بررسی جزییات موشکهای پرتاب شده اخیر کوریایی شمالی است.
پرتاب دو موشک در صبح روز دوشنبه، چهارمین اقدام کوریایی شمالی در پرتاب و آزمایش موشکی از آغاز سال ۲۰۲۲ است که هنوز فقط هفده روز از آن سپری شده است.
اقدام قبلی کوریایی شمالی در پرتاب موشک دو روز قبل انجام شد و خبرگزاری دولتی کوریایی شمالی آن را «آزمایش یک موشک از خط راه آهن» در جریان یک مانور نظامی در این کشور توصیف کرد و رییس ستاد مشترک ارتش کوریایی جنوبی همان روز گفت که در این آزمایش موشکی کوریایی شمالی دو موشک بالستیک کوتاه برد را از سواحل شمال غربی کوریایی شمالی به سمت شرق پرتاب کرده است.
در همین حال، خبرگزاری یونهاپ کوریایی جنوبی صبح دوشنبه گزارش داد که شلیک دو موشک روز دوشنبه از پیونگ یانگ بخشی از اقدامات کوریایی شمالی برای توسعه برنامه موشکی و پرتاب موشکها از سکوهای گوناگون از جمله پرتاب موشک از قطار، شناورهای زیرسطحی و پایگاههای زیرزمینی است.
از هنگام آغاز سال نوی میلادی، کوریایی شمالی ابتدا روز ۵ جنوری، یک موشک شلیک کرد و اعلام کرد که موشک شلیک شده «یک موشک مافوق صوت» بوده که با موفقیت به هدف مورد نظر در فاصله هزار کیلومتری سواحل کوریایی شمالی اصابت کرده است.
با این حال لوکاس تاملینسون، خبرنگار فاکسنیوز، در توییتی به نقل از مقامهای آمریکایی نوشت موشکی که کوریایی شمالی آزمایش کرد، بر خلاف ادعای مقامهای پیونگیانگ مافوق صوت نبوده، بلکه موشک بالستیک بوده است.
جهان
درخواست رسمی سویدن و فنلند برای عضویت در ناتو

سویدن و فنلند امروز (چهارشنبه ۲۸ثور) در مقر نیروهای متحدین رسماً برای پیوستن به ائتلاف ناتو درخواست رسمی شان را به ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو تحویل دادند، تصمیمی که با تهاجم روسیه به اوکراین تحریک شد و روند الحاق را آغاز کرد که انتظار میرود تنها چند هفته طول بکشد.
استولتنبرگ از یک “لحظه تاریخی” در یک وضعیت امنیتی بحرانی سخن گفت و تاکید کرد که این دو کشور از نزدیکترین متحدان ناتو هستند. او گفت که عضویت این دو امنیت همه را افزایش میدهد.
ناتو امیدوار است بتواند به سرعت به این درخواست رسیدگی کند. تایید این عضویت مشروط به تصویب آن در پارلمان کشورهای عضو برای گسترش ناتو است و ممکن است تا یک سال طول بکشد. اما روند واقعی الحاق احتمالا ظرف چند روز انجام خواهد شد.
دولتهای استکهلم و هلسینکی به دلیل نگرانی از امنیت خود پس از حمله روسیه به اوکراین می خواهند به ناتو بپیوندند. با این گام، هر دو کشور از سنت دیرینه خود مبنی بر عدم تعهد نظامی دست میکشند.
جهان
مذاکرات صلح میان روسیه و اوکراین متوقف شد

خبرگزاری رویترز گزارش کرده است که مذاکرات صلح میان روسیه و اوکراین به دلیل اتهامات متقابل متوقف شده است و مسکو خاطر نشان کرد، که ممکن بازگشت به مذاکرات دشوار باشد.
روسیه، اوکراین را به تشدید مواضع خود و همچنان غرب را به دلیل تقویت دولت در کیف متهم میکند، و سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه گفت که واشنگتن، لندن و بروکسل می خواهند از اوکراین به نفع استراتژیک خود استفاده نمایند.
لاوروف گفت که او معتقد است اگر مذاکره کنندگان سعی کنند به جای پرداختن به وضعیت اوکراین بر آنچه غرب سفارش میدهد تمرکز کنند، مطمیناً که هیچ توافق سریعی حاصل نخواهد شد. وی افزود که این احتمال پیشرفت مذاکرات را به کندی مواجه خواهد کرد.
لاوروف گفت: “ما همیشه می گوییم که آماده مذاکره هستیم… اما چاره دیگری جز توقف نداریم. “
اوکراین و روسیه از اواخر فبروری ۲۰۲۲، تنها چند روز بعد از حمله روسیه، گفتگوهای صلح بین هم انجام داده اند، اما گفته میشود که در هفتههای اخیر ارتباط اندکی بین آنها وجود داشته است.
مذاکره کننده روسیه لئونید اسلوتسکی گفت، وزارت امور خارجه ایالات متحده نباید سعی کند از طریق کمکهای نظامی به کیف شرایط جنگی بیشتری ایجاد کند.
انتظار می رود که ایالات متحده این هفته بسته ۴۰ میلیارد دالری کمک نظامی و اقتصادی به اوکراین را تصویب کند، در حالی که عرضه کلی تسلیحات و کمکهای غرب در هفتههای اخیر به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.
میخائیلو پودولیاک، مشاور رئیس جمهور اوکراین تایید کرد، که گفتگوها معلوم است که فعلا متوقف هستند، زیرا روسیه مایل نیست بپذیرد اینکه “به هیچ هدفی دست نخواهد یافت” و جنگ دیگر بر اساس قوانین کرملین پیش نخواهد رفت.”
به گزارش رسانههای اوکراینی، پودولیاک گفت، روسیه درک خوبی از فرآیندهای امروزی در جهان نشان نمیدهد. و نقش بسیار منفی دارد.
این درحالی است که هزاران نفر در اثر این جنگ کشته و میلیونها نفر آواره شده اند. همچنین روسیه را در چنگال تحریمهای سخت غرب قرار داده است و نگرانی از رویارویی گسترده تر بین روسیه و ناتو را افزایش داده است.
وزیرخارجه روسیه گفت:” ما نه ۱۰ سال، بلکه ۲۰ سال از زمانی که غرب شروع به تهیه تجهیزات از جمله استفاده از اوکراین برای مهار روسیه از اواخر دهه ۹۰ کرده است، در تمام این سالها ما برای مذاکرات اصرار داشتیم اما متاسفانه نادیده گرفته شدیم. اکنون ما بسته به نوع نگاه خود، مشکلات را حل خواهیم کرد. من همیشه تاکید میکنم: ما آماده حل مسائل به روش انسانی هستیم.
جهان
روسیه: با عضویت سویدن و فنلند در ناتو، شرایط آنها فرقی نخواهد کرد

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه اعلام کرد که اگر سویدن و فنلند به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) بپیوندند تفاوت زیادی در وضعیت آنها به وجود نمی آید.
به گزارش شبکه آرتی، لاوروف امروز سه شنبه در کنفرانسی به نام “افق های جدید” گفت که درحالیکه سویدن و فنلند در بلند مدت در رزمایش های ناتو شرکت داشتند، عضویت آنها در این اتحاد نظامی تغییری در شرایط و وضعیت آنها ایجاد نمی کند.
وزیر خارجه روسیه در جمع شرکت کنندگان این کنفرانس افزود که هیچ کشوری نمی تواند امنیت خود را با تکیه به دیگران تقویت کند.
وی همچنین درباره تصمیم سویدن و فنلند برای پیوستن به ناتو و گسترش این ائتلاف نظامی بیان کرد:”گسترش ناتو به سمت شرق منجر به هیچ اتفاق خوبی نمی شود و می تواند به امنیت ما آسیب برساند.”
در حالی است که کشورهایی همچون ناروی، دانمارک و ایسلند رسما عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هستند، دو کشور سویدن و فنلند بنابر دلایل تاریخی و ژئوپلتیک به این پیمان نظامی ملحق نشدند؛ سویدن و فنلند در دوران جنگ سرد موضعی بیطرف داشته و از همسویی با مواضع امریکا و اتحاد جماهیر شوروی خودداری کردند.
اما پس از تهاجم روسیه به اوکراین و احساس خطر این دو کشور نسبت به حمله احتمالی مسکو به آنها، تصمیم به عضویت در سازمان ناتو گرفتند.
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
ذبیحالله مجاهد: موضوعات داخلی مربوط به افغان هاست
-
رویداد های اخیر2 روز پیش
طرزالعمل کمیسیون تماس با شخصیتهای افغان تصویب شد
-
رویداد های اخیر3 روز پیش
ازبکستان کنفرانس بینالمللی را در باره افغانستان میزبانی میکند
-
تجارت4 روز پیش
با آمدن امارت اسلامی عواید وزارت معادن افزایش یافته است
-
جهان4 روز پیش
کشتار با نشر زنده؛ تیراندازی نژادپرستانه در امریکا ۱۰ کشته برجای گذاشت
-
کوید۱۹5 روز پیش
تست کرونای نخست وزیر زیلاند جدید مثبت شد
-
تجارت5 روز پیش
امارت اسلامی بودجه سال مالی ۱۴۰۱ خود را تصویب کرد
-
ورزش5 روز پیش
چین از میزبانی جام ملتهای آسیا انصراف داد