Connect with us

رویداد های اخیر

چهار والی به اتهام سو مدیریت بودجه کرونا به دادستانی کل معرفی شدند

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

اداره بازرس افغانستان امروز دو والی برحال و دو والی پیشین را به اتهام حیف و میل بودجه مبارزه با کرونا را به دادستانی کل معرفی کرده است.

این اداره گفته است که عبدالیمین مظفر الدین والی میدان وردک، ذکریا سودا والی بدخشان، حافظ عبدالقیوم والی پیشین نورستان و عبدالقیوم رحیمی والی پیشین هرات به اتهام فساد و سو مدیریت بودجه کرونا، برای تحقیقات بیشتر به دادستانی کل معرفی گردیده اند.

این نهاد روز گذشته نیز فیروزالدین فیروز؛ وزیر پیشین صحت عامه، سه معین پیشین و یک معین برحال این وزارت را به اتهام سو استفاده از صلاحیت‌های وظیفه‌ای و حیف‌ومیل منابع مالی مربوط به ویروس کرونا به دادستانی کل معرفی کرد.

این در حالی است که اداره بازرس افغانستان در اوایل ماه جاری این مقام‌ها را هشدار داده بود که به اتهام بهره‌گیری نادرست از منابع دولتی و غفلت وظیفوی به نهادهای عدلی و قضایی معرفی خواهند شد.

یافته‌هایی ابتدایی این اداره نشان می‌دهد که در هزینه‌ی پول‌های ویژه مبارزه با کرونا، شفافیت وجود نداشته است؛ به ویژه در بخش خریداری لوازم که به مراتب بالاتر از بهایی بازار خریداری شده‌ اند.

تفاوت در خریداری یک جنس نیز وجود داشته، به گونه‌ی نمونه، یک تب‌سنج دیجیتالی در بدخشان ۱۲ هزار افغانی، در هرات ۲۴ هزار افغانی و در لوگر ۹۱ هزار افغانی خریداری شده‌است.

غزال حارس، بازرس افغانستان میگوید: “در حالی که پول برای مبارزه با کرونا بوده اما در برخی ولایت‌ها مثلا تخت خواب خریداری شده، سیت های مبایل خریداری شده، تلویزیون های ۷۵ انچ خریداری شده است.”

بر بنیاد یافته‌های اداره بازرس، هرچند زیر نام خریداری ماشین‌های صحی گران بها، حکومت پول پرداخت کرده اما به جای آن‌ها، ماشین‌های کهنه به کار گذاشته شده ‌اند، به گونه‌ی نمونه گفته شده که برای هرات ماشین پی‌سی‌آر نو خریداری شده اما در واقع ماشین کهنه فرستاده شده ‌است.

رویداد های اخیر

کنفرانس بین‌المللی با محوریت افغانستان در شهر باکو برگزار شد

جنرال‌ علی نقی‌اف، رئیس اداره امنیت دولتی آذربایجان، با سخنرانی افتتاحیه این رویداد را آغاز کرد و برگزاری این کنفرانس در باکو را یک گام مهم و ادامه نشست‌های پیشین مرتبط با افغانستان دانست.

Published

on

Baku
(Last Updated On: )

یک کنفرانس بین‌المللی تحت عنوان «افغانستان: اتصال منطقه‌ای، امنیت و توسعه» در شهر باکو برگزار شد. این نشست از سوی اداره امنیت دولتی جمهوری آذربایجان (SSS) سازمان‌دهی شده بود و با حضور مقام‌های اطلاعاتی از ۲۰ کشور جهان برگزار گردید.

جنرال‌ علی نقی‌اف، رئیس اداره امنیت دولتی آذربایجان، با سخنرانی افتتاحیه این رویداد را آغاز کرد و برگزاری این کنفرانس در باکو را یک گام مهم و ادامه نشست‌های پیشین مرتبط با افغانستان دانست.

به گزارش Caliber.Az به نقل از اداره امنیت دولتی آذربایجان، وی ابراز امیدواری کرد که این رویداد بین‌المللی بتواند نقش مؤثری در ایجاد یک دولت متمرکز در افغانستان ایفا کند که بر اساس اصول و قواعد حقوق بین‌الملل عمل کند.

وی با اشاره به روابط دیرینه میان آذربایجان و افغانستان که بر پایه اعتماد متقابل استوار است، و همچنین پیوندهای تاریخی و فرهنگی عمیق میان دو ملت، تأکید کرد که آذربایجان همواره از ابتکارات بین‌المللی در راستای تأمین ثبات سیاسی داخلی و امنیت در افغانستان حمایت کرده و هیچ‌گاه از تلاش در این مسیر دریغ نکرده است.

جنرال‌ علی نقی‌اف بر نیاز به حمایت جامع کشورهای جهان از افغانستان در مبارزه با جرایم سازمان‌یافته فراملی، از جمله تروریزم بین‌المللی، قاچاق مواد مخدر، و مهاجرت غیرقانونی، تأکید کرد.

وی با بیان این‌که یکی از اهداف اصلی این کنفرانس ایجاد موضع‌گیری هماهنگ برای مقابله با تلاش‌های مخرب نیروهای خرابکار و گروه‌های تروریستی است که در صدد حفظ وضعیت بحرانی افغانستان هستند، افزود که تضمین جایگاه شایسته افغانستان در نظام بین‌المللی و برقراری صلح در این کشور اهمیت فراوان دارد. او ابراز اطمینان کرد که کشورهای منطقه و سایر دولت‌ها به‌صورت هماهنگ عمل خواهند کرد و تلاش‌های مشترکی در این راستا انجام خواهند داد.

در این کنفرانس، نمایندگان سایر کشورها نیز پیرامون موضوع امنیت و توسعه افغانستان سخنرانی کردند و اظهار داشتند که این نشست می‌تواند فرصت‌های لازم را برای برداشتن گام‌های جدی‌تر در راستای تأمین صلح و امنیت در افغانستان فراهم سازد. همچنین، بر حمایت جامعه جهانی از برقراری ثبات پایدار در این کشور تأکید شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

فطرت: جنگ داخلی بیشتر از تجاوز شوروی به مردم افغانستان آسیب رساند

Published

on

(Last Updated On: )

فصیح الدین فطرت، لوی درستیز قوای مسلح در مراسم بزرگداشت از ۳۳مین سالروز سرنگونی رژیم کمونیستی در کشور گفته است که جنگ داخلی بیشتر از تجاوز شوروی به مردم افغانستان آسیب رساند.

او در این مراسم امروز (دوشنبه) گفت: «تجاوز قشون سرخ شوروی مردم افغانستان را به این اندازه بیچاره و دربه‌در نساخته بود که جنگ‌های داخلی و جنگ بر سر قدرت، مردم افغانستان را دربه‌در و بیچاره ساخت.»

آقای فطرت همچنان افزود که هرگاه کسی در فکر اشغال افغانستان با استفاده از کسانی که از کشور فرار کرده اند، باشد مردم افغانستان آماده اند هزاران سال دیگر هم در برابر استعمارگران بجنگند.

او گفت: «به هر عنوانی که جنگ را بر مردم افغانستان تحمیل کنند، مردم شجاعت و قهرمانی را دارند. عزت شان این را هیچگاه قبول نمی‌کند که زیر سیطره کسی دیگر بروند. در برابر آنان جنگ می‌کنند. چهار و نیم دهه جنگ کرده اند و حاضر اند هزاران سال دیگر هم بجنگند. اگر کسی اشغال وطن ما را در ذهن اش بپروراند، در برابر اش جنگ می‌کنند.»

سرپرست وزارت سرحدات، اقوام و قبایل نیز تاکید کرد که افغانستان به زودی در بخش‌های سیاسی، اقتصادی و امنیتی با کشورها برابری خواهد کرد.

نورالله نوری گفت: «روزی فرا می‌رسد که افغانستان از هر لحاظ با کشورهای بزرگ جهان رقابت کند، از لحاظ سیاسی، اقتصادی، امنیتی و سایر بخش‌ها.»

از سویی هم سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ از مقام‌های امارت اسلامی خواست که از «قدرت پرستی» خودداری کنند زیرا تلاش برای داشتن نفوذ بیشتر سبب اختلاف میان مردم می‌شود.

خیرالله خیرخواه گفت: «اگر خدا ناخواسته فکر گذشته را دوباره بپرورانیم و دوباره در اینجا قدرت پرستی صورت گیرد و کوشش کنیم نفوذ خود را بیشتر سازیم، دوباره قدرت سالاری به میان خواهد آمد؛ نظام از هم می‌پاشد و مردم متفرق خواهند شد.»

در این مراسم، لوی درستیز قوای مسلح همچنین بر برگشت آبرومندانه مهاجرین از کشورهای همسایه تاکید کرد و افزود که اهانت به مهاجرین برای امارت اسلامی قابل تحمل نیست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صدراعظم قطر با امیرخان متقی دیدار نمود

در این دیدار، طرفین آخرین تحولات سیاسی و بشردوستانه در افغانستان را مورد بررسی قرار داده و بر اهمیت افزایش همکاری‌های دوجانبه به منظور حمایت از مردم افغانستان تأکید ورزیدند.

Published

on

(Last Updated On: )

شیخ محمد بن عبدالرحمن بن جاسم آل ثانی، صدراعظم و وزیر امور خارجه قطر، با امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه افغانستان که روز گذشته (یک‌شنبه، ۷ثور) به دعوت آن کشور سفر کرده است، دیدار و گفتگو کرد.

بر اساس گزارش روزنامه «گلف تایمز»، در این دیدار، طرفین آخرین تحولات سیاسی و بشردوستانه در افغانستان را مورد بررسی قرار داده و بر اهمیت افزایش همکاری‌های دوجانبه به منظور حمایت از مردم افغانستان تأکید ورزیدند.

شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی در این دیدار، حمایت پایدار و همه‌جانبه دولت قطر از تمامی اقشار مردم افغانستان را مورد تأکید قرار داده و بر ادامه تلاش‌های قطر در راستای تأمین امنیت، ثبات، رفاه و فراهم‌سازی زندگی با عزت برای مردم افغانستان تصریح نمود.

پیش از این یک منبع مطلع به «آریانا نیوز» تایید کرده بود که امیرخان متقی روز یک‌شنبه وارد دوحه شده است؛ اما جزئیات بیشتری در خصوص برنامه‌های این سفر تاکنون منتشر نشده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!