Connect with us

رویداد های اخیر

چین از معاون سیاسی رییس الوزرا دعوت کرده تا در اجلاس مجمع ترانس هیمالیا اشتراک کند

منتشر شده

در

ژاو شینگ، سفیر چین در کابل در دیدار روز چهارشنبه (۲۶ثور) با معاون سیاسی رییس الوزرا، از وی دعوت کرده است تا در اجلاس مجمع ترانس هیمالیا اشتراک کند.

در این دیدار ابتدا سفیر چین بر همکاری کشورش با امارت اسلامی تاکید کرده، گفته است که همکاری و مناسبات مشترک هردو جانب می‌تواند در راستای حل مشکلات کمک کند.

به گفتۀ آقای ژاو شینگ، جمهوری مردم چین در نشست‌های بین‌المللی به‌خصوص نشست شورای امنیت، از موقف امارت اسلامی حمایت می‌کند و متعهد به همکاری خویش با امارت اسلامی می‌باشد.

از سوی دیگر مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست الوزراء امارت اسلامی افغانستان از همکاری جمهوری مردم چین با افغانستان در زمینه‌های مختلف تشکری نموده و گفت که امارت اسلامی به حیث حکومت مسوول بر تعهدات انجام شده پابند است و تلاش می‌کند در مسایل منطقه‌یی و ثبات و پیشرفت منطقه، نقش فعال را ایفا نماید.

آقای کبیر همکاری چین در نشست‌های بین‌المللی در مورد افغانستان و حمایت بیجینگ از موقف امارت اسلامی را به نفع مردم افغانستان دانست و افزود که همکاری چین می تواند باعث تغییرات مثبت و رُشد اقتصادی در کشور گردد.

رویداد های اخیر

برنامه توسعه ملل متحد: افزایش گرسنگی و قرض خانواده‌های افغان را تهدید می‌کند

Published

on

برنامه توسعه سازمان ملل متحد روز چهارشنبه هشدار داد که نزدیک به نُه خانواده از هر ده خانواده افغان یا با گرسنگی دست‌وپنجه نرم می‌کنند یا بیشتر قرض‌دار می‌شوند.

به گزارش این سازمان، این در حالی است که میلیون‌ها بازگشت‌کننده جدید، منابع اندک را در ولایت‌های فقیر شرق و شمال افغانستان تحت فشار قرار داده‌اند.

افغانستان که از کاهش کمک‌های بین‌المللی، تحریم‌ها و سلسله‌ای از بلایای طبیعی آسیب دیده است، اکنون با دشواری می‌کوشد بازگشت بیش از ۴.۵ میلیون افغان را از سال ۲۰۲۳ به این‌سو جذب کند، از جمله ۱.۵ میلیون نفری که امسال از پاکستان و ایران اخراج شده‌اند، کشورهایی که روند اخراج مهاجرین بدون سند را تشدید کرده‌اند.

براساس تازه‌ترین ارزیابی این سازمان، ۹۰ درصد خانواده‌های بازگشت‌کننده برای تأمین مصرف خوراک، تداوی یا کرایه‌خانه ناگزیر به قرض گرفتن هستند.

بربنیاد گزارش، بیش از نیمی از این خانواده‌ها گفته‌اند که برای سیر کردن شکم فرزندانشان از مراجعه به داکتر صرف‌نظر کرده‌اند. میزان متوسط قرض خانواده‌ها بین ۳۷۳ تا ۹۰۰ دالر است، در حالی که درآمد ماهانه متوسط تنها حدود ۱۰۰ دالر گزارش شده است.

بازگشت گسترده مهاجرین، بحران اقتصادی و انسانی افغانستان را که پیش از این نیز از بدترین‌های جهان بود، تشدید کرده است.

کمبود مکان به‌طور چشمگیری افزایش یافته و کرایه‌خانه‌ها در بسیاری مناطق سه برابر شده است. بیش از نیمی از بازگشت‌کنندگان از کمبود فضای زندگی یا وسایل خواب شکایت دارند و ۱۸ درصد آنان در یک سال گذشته دوباره بی‌جا شده‌اند. در ولسوالی‌های غربی مانند انجیل و گذره هرات، برنامه توسعه سازمان ملل دریافت که بیشتر بازگشت‌کنندگان در خیمه‌ها یا ساختمان‌های نیمه‌ویران پناه گرفته‌اند.

استیفن رودریکس، نماینده مقیم برنامه توسعه سازمان ملل در افغانستان، خواستار آغاز فوری برنامه‌های «بازسازی مبتنی بر مناطق» شد که معیشت، مسکن و خدمات را باهم پیوند دهد تا به جوامع آسیب‌پذیر کمک شود.

او گفت: «با پیوند دادن فرصت‌های کاری، خدمات اساسی، مسکن و همبستگی اجتماعی، می‌توان فشار را از دوش مناطقی که بیشترین بازگشت را دارند کاهش داد و از بی‌جایی ثانویه جلوگیری کرد.»

کمک‌های بین‌المللی به افغانستان از سال ۲۰۲۱ به این‌سو به شدت کاهش یافته است و درخواست بشردوستانه ۳.۱ میلیارد دالری سازمان ملل برای سال ۲۰۲۵ کمتر از نصف تمویل شده است.

با این حال، امارت اسلامی بارها خواستار حمایت جهانی شده و اخراج جمعی افغان‌ها از پاکستان را محکوم کرده و گفته است که از برخورد با شهروندان افغان در آن کشور «عمیقاً نگران» است.

گزارش برنامه توسعه سازمان ملل همچنین به تشدید حذف زنان از نیروی کار اشاره نموده و هشدار داده است که محدودیت‌های موجود بر اشتغال زنان، معیشت خانواده‌ها و روند بهبود اقتصادی را با خطر جدی روبه‌رو کرده است.

به‌ گفته این گزارش، در حال حاضر تنها شش درصد از زنان افغان در بازار کار فعال ‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

درخواست پاکستان برای فتوا علیه جنگ‌های داخلی‌اش از سوی افغانستان رد شد

نجیب افزود که میانجی‌ها نیز این درخواست را حمایت کردند، زیرا به‌طور کامل از حساسیت‌های موجود میان دو کشور آگاه نبودند.

Published

on

رحمت‌الله نجیب، معین اداری وزارت امور داخله و عضو هیأت مذاکره‌کننده با پاکستان، امروز در نشست خبری اعلام کرد که در جریان گفت‌وگوها، هیأت پاکستانی از هیأت افغان خواسته بود تا امارت اسلامی فتوا صادر کند و تمامی جنگ‌های جاری در پاکستان را ناروا اعلام نماید.

نجیب افزود که میانجی‌ها نیز این درخواست را حمایت کردند، زیرا به‌طور کامل از حساسیت‌های موجود میان دو کشور آگاه نبودند.

وی تصریح کرد که هیأت افغان در اصل پذیرفت که امکان صدور فتوا وجود دارد، اما تأکید کرد که صدور چنین حکمی وظیفه دارالافتاء است و هر تصمیم این نهاد باید بر اساس شریعت اسلامی باشد، نه بر اساس خواسته‌های شخصی یا فشارهای خارجی.

نجیب خاطرنشان کرد که این توضیحات ممکن است برای طرف پاکستانی قابل قبول نبوده باشد و همین اختلاف‌ها باعث شد مذاکرات بدون نتیجه به پایان برسد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مریضی طاعون ۲۱ میلیون گوسفند و بز را در افغانستان تهدید می‌کند

این بیماری بسیار واگیردار بیش از ۲۱ میلیون گوسفند و بز را تهدید می‌کند و می‌تواند معیشت ده‌ها هزار خانواده دام‌دار را به خطر بیندازد.

Published

on

سازمان غذا و زرعت ملل متحد، اعلام کرده که مریضی طاعون نشخوارکنندگان کوچک بیش از ۲۱ میلیون گوسفند و بز را در افغانستان تهدید می‌کند.

این سازمان گفته که با پشتیبانی بانک توسعه‌ی آسیایی و دولت بریتانیا، واکسیناسیون گسترده‌ای را علیه بیماری «طاعون نشخوارکنندگان کوچک» در سراسر افغانستان آغاز کرده است.

به گفته‌ی سازمان خوراک و زارعت ملل متحد، این بیماری بسیار واگیردار بیش از ۲۱ میلیون گوسفند و بز را تهدید می‌کند و می‌تواند معیشت ده‌ها هزار خانواده دام‌دار را به خطر بیندازد.

این سازمان گفته که با پشتیبانی بانک توسعه‌ی آسیایی و دولت بریتانیا، واکسیناسیون گسترده‌ای را علیه بیماری «طاعون نشخوارکنندگان کوچک» در سراسر افغانستان آغاز کرده است.

کارشناسان امور اقتصادی، گزارش تازه این سازمان را نگران‌کننده می‌دانند و تأکید می‌کنند که وزارت زراعت و مالداری باید برای توسعه و تأمین امنیت مالداری در کشور، کلینیک‌های صحی حیوانی را گسترش دهند.

طاعون نشخوارکنندگان کوچک، یک بیماری ویروسی بسیار همه‌گیر است که بیش‌تر گوسفندان و بزها را مبتلا می‌کند. این بیماری از طریق تماس مستقیم بین حیوان‌های آلوده و سالم یا از طریق ترشحات بدن مانند بزاق، ادرار و مدفوع منتقل می‌شود و می‌تواند به سرعت در گله‌ها شیوع پیدا کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!